Paniekerige drugsdealer gaf zichzelf aan

Domme criminelenEen 37-jarige inwoner van Hoorn hoorde gisteren 21 maanden cel tegen zich eisen wegens amfetaminehandel. De voormalige uitbater van een coffeeshop in het centrum van Schagen runde vorig jaar een restaurant. Er waren in het horecabedrijf echter financiële problemen ontstaan.

Om wat financiële lucht te krijgen besloot de Hoornaar in amfetamine te gaan handelen. In zijn restaurant kwam hij in contact met iemand die 5 kilo wilde kopen. De Hoornaar wist het gevraagde gewicht te bemachtigen en regelde medio december een afspraak op de Afsluitdijk. Toen de klant niet op kwam dagen raakte hij echter in paniek. In plaats van weg te rijden of de 5 kilo in het IJsselmeer te plonzen, belde hij de politie met de mededeling dat hij drugs in zijn auto had. Het was voor de sterke arm dan ook een koud kunstje hem in te rekenen voor drugshandel.

De man wilde bij de rechtbank overigens niet vertellen bij wie hij de amfetamine had ingekocht. Zijn advocaat pleitte voor een lage straf omdat zijn cliënt geen echte crimineel zou zijn. Anders zou hij de drugs wel weggegooid hebben en zeker zichzelf niet hebben aangegeven, zo redeneerde de raadsman.