FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 14 juli 2008

[E3 2008] [Update] Final Fantasy XIII naar de Xbox 360

Het ondenkbare is gebeurd. Niemand had ooit verwacht dat Final Fantasy ooit naar de Xbox 360 zou komen, maar het is dan toch gebeurd. Tijdens de persconferentie van Microsoft is bekend geworden dat Final Fantasy XIII naar de Xbox 360 komt. De game zal in de VS en in Europa tegelijk met de PS3 versie verschijnen. Meer details zijn nog niet bekend maar blijf FOK!games in de gaten houden voor updates.

Update:
Bij deze ook de trailer welke getoond werd bij de presentatie:



Ontsnapte stier springt in zwembad

Terwijl de Schotse familie Stewart zich klaar maakte om een frisse duik in hun gloednieuwe zwembad te nemen, dook een ongenode gast op. Een ontsnapte stier stormde van een nabijgelegen heuvel af en sprong in het water.

Het zwembad, dat net daarvoor gevuld was, moest meteen leeggepompt worden omdat de verdrinkingsdood dreigde voor het beest. Voor de stier betekende de sprong het einde van Benny Hill-achtige toestanden. Nadat het beest uit een nabijgelegen wei ontsnapte, werd het achtervolgd door een paar plaatselijke boeren. Tot het dier zich omkeerde en de toegesnelde agrariërs zelf achtervolgde. De boeren gingen de stier overigens niet voor in de sprong in het zwembad.

De Stewarts kunnen de humor van de frisse duik wel inzien. ''De sprong zou ik zeker een 8,5 geven. Ik kon het niet geloven. Je ziet niet iedere dag een stier je zwembad in springen. De kinderen hadden uitgekeken naar het uitproberen van het nieuwe zwembad, maar vonden het toch wel een mooie grap'', aldus een enigszins geschrokken vader.

Geen bommetje!
Ik zei nog zo, geen bommetje!

 

Toetsenbord blijkt gewillig oor bij depressie

Mensen met een dipje laten massaal de telefoon links liggen. In plaats daarvan zitten de emo's nu massaal achter de pc.

Bij SOShulp Nederland werd het afgelopen jaar maar liefst ruim 5200 keer gechat. Het jaar daarvoor was het aantal chatsessies nog geen vierduizend, een toename van veertig procent dus.

Dit valt te lezen in het jaarverslag van de hulpinstantie. Sinds 1999 is SOShulp ook actief op het wereldwijde web. Ongeveer 1700 mensen mailden liever in plaats van te chatten, en ook dat is iets meer dan het jaar ervoor.

SOShulp wijt de toename van het aantal digitale hulpzoekenden aan het feit dat chatten drempelverlagend en veilig werkt. SOShulp is ontstaan uit de SOS Telefonische Hulpdienst. En die hulpdienst heet tegenwoordig weer Sensoor.

'Nederlanders zijn onbeschofte horken'

Nederlanders beschikken over minder goede manieren dan mensen met een ander paspoort. Dat is de opmerkelijkste uitkomst van een enquête die werd gehouden onder ruim duizend geëmigreerde Nederlanders.

Wij komen er bekaaid vanaf als het gaat om beleefdheid. Een ruime meerderheid vindt namelijk dat mensen met een andere nationaliteit een stuk beleefder zijn. Elf procent van de ondervraagden vindt zelfs dat wij ondermaats scoren op de schaal van beschaafdheid.

Vooral onze pubers, winkelpersoneel en bedienden scoren slecht. Tweederde van de deelnemers aan het onderzoek vindt zelfs dat Nederlanders onbeschofter zijn geworden sinds zij ons land de rug hebben toegekeerd.

De website expatica.com heeft ook een onderzoek gehouden, maar dan onder mensen die juist naar ons land zijn geëmigreerd. De immigranten laten helemaal geen spaan heel van ons fatsoen. Opmerkelijk is juist dat naar mate een immigrant langer in ons land verblijft , hij of zij een Nederlander onbeleefder gaat vinden. Vreemd genoeg vormen onze politici een uitzondering op die stelling.

Tourprijsvraag: opgave 2

Eerder vandaag kon je al lezen dat we gingen starten met de FOK!sport Tourprijsvraag. Het is tijd voor de tweede opgave en deze kun je dan ook in dit nieuwsbericht vinden.

Aanwijzing:
Deze renner heeft de laatste jaren iets met een rode lantaarn.

Foto:

Stuur het antwoord samen met het antwoord van opgave 1 naar sport@fok.nl

Wees sportief en post het antwoord niet in een reactie hieronder.

Tourprijsvraag: opgave 1

Eerder vandaag kon je al lezen dat we gingen starten met de FOK!sport Tourprijsvraag. Het is tijd voor de allereerste opgave en deze kun je dan ook in dit nieuwsbericht vinden.

Aanwijzing: De volgende renner heeft in deze Tour al één of meerdere etappes op zijn naam geschreven.

Foto:

Wees sportief en post het antwoord niet in een reactie hieronder. Stuur het antwoord pas op zodra ook de tweede opgave is geweest.

Derde Wajongers verliest baan binnen een jaar

Ongeveer een derde van de jonggehandicapten, de Wajongers, verliest binnen een jaar zijn baan of vindt geen aansluiting tussen stage en werk. Dat meldt uitkeringsinstantie UWV maandag in een kwartaalrapportage.

Voor een toename van de arbeidsparticipatie van Wajongers moeten school en werk beter op elkaar aansluiten, schrijft het kennisinstituut. De gehandicapte jongeren en hun werkgevers zouden bijvoorbeeld beter kunnen worden begeleid. Het UWV merkt daarbij op dat er hoe dan ook wel werk beschikbaar moet zijn.

De Wet arbeidsongeschiktheidsvoorziening jonggehandicapten (Wajong) is een uitkering voor mensen die al jong gehandicapt waren, en die wordt stopgezet als de ontvanger 65 wordt. Vorig jaar zijn vijftienduizend nieuwe Wajong-uitkeringen verstrekt. Dat waren er aanzienlijk meer dan in de jaren daarvoor.

Het kabinet wil de kosten voor de Wajong terugdringen en zoekt naar alternatieven om werken of studeren te stimuleren.

Uitslagen oefenduels 14 juli

In augustus wordt er weer gevoetbald in zowel de Eredivisie als in de Jupiler League, als voorbereiding daarop spelen veel clubs oefenduels tegen amateurclubs of tegen elkaar. FOK!sport zet elke dag de uitslagen voor je op een rijtje.

ThuisUitUitslag
NAC Breda
Lurling, Amoah
Team VVCS 2-0
Zwart-Wit FC Omniworld
Faria (4), Tayeb (2), Duits, Kappenberg
1-8
TOP Oss PAOK Saloniki (Gri)
Bakayoko
0-1

Taakstraf en geldboetes geëist tegen agenten

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag in de zaak tegen drie agenten van het politiekorps Haaglanden een taakstraf en twee geldboetes geëist. Zij moesten zich voor de rechter in Den Haag verantwoorden voor mishandeling tijdens de incidenten na het jaarlijkse Oranjefeest in de nacht van 6 op 7 mei 2006 in Pijnacker. De gemeente kreeg verscheidene klachten binnen over buitensporig geweld dat door de agenten zou zijn gebruikt. Het OM besloot daarop vier mensen te vervolgen.

Tegen de 35-jarige Daniël S. eiste de officier van justitie een werkstraf van 140 uur, waarvan de helft voorwaardelijk. Diensthondengeleider S. zou met zijn lange wapenstok drie mensen hebben mishandeld en zijn hond zou zes keer hebben gebeten. De agent sprak over een "grimmige en beangstigende" sfeer die avond. "Men wilde gewoon het gevecht aangaan." Tijdens de rellen liepen hij en zijn hond fysiek letsel op.

Tegen de 53-jarige Anne Z. werd een boete van 500 euro geëist. Z. zou met zijn wapenstok per ongeluk op het hoofd van een slachtoffer hebben geslagen. Ook zou Z. misbruik hebben gemaakt van zijn gezag. Een toeschouwer die uit het raam naar de incidenten keek, had hij "nimmer met krachttermen mogen toespreken ", aldus de officier.

Alle verdachten vinden dat zij naar eer en geweten hebben gehandeld. De officier stelt dat de politie uiterst zorgvuldig met geweldsmiddelen moet omgaan. Alle verdachten hebben echter geweld gebruikt dat buiten proportie was en zo het vertrouwen en het gezag van de politie geschaad.

Zij nam in haar beslissing mee "dat het gebeuren zelf al veel invloed heeft gehad op de verdachten". De impact van de media-aandacht, het onderzoek van de Rijksrecherche, overplaatsing en de langdurige onzekerheid noemde zij als enkele voorbeelden.

400.000 Personen op terreurlijst VS

De Amerikaanse overheid heeft inmiddels ongeveer 400.000 personen op een terreurlijst gezet. Van de terreurverdachten is 95 procent buitenlands of niet woonachtig in de Verenigde Staten.

Dat bevestigde een woordvoerder van de Amerikaanse regering vandaag. In totaal heeft de lijst inmiddels het aantal van 1 miljoen namen overschreden, maar dan inclusief valse paspoorten, valse geboortedata en pseudoniemen.

De Amerikaanse burgerrechtenvereniging ACLU noemde de lijst te omvattend om effectief te kunnen zijn. Washington verdedigt het overzicht als een van de belangrijkste instrumenten in de strijd tegen het terrorisme. Na de aanslagen met gekaapte vliegtuigen op 11 september 2001 gelden nu ongeveer 50.000 personen als een mogelijke terroristische bedreiging voor de luchtvaart. Op het moment van de aanslagen beschikte de staat over zestien namen.

Breukink snapt niets van Evans

Erik Breukink snapt niets van de manier waarop Cadel Evans vandaag tijdens de beklimming van de Hautacam reed.

"Hij wilde met alle geweld alleen in het wiel van Mentsjov, terwijl het toch aan Evans was om de gele trui te pakken. Hij stond er het beste voor", aldus de ploegleider op de website van de Rabobank-formatie.

"Halverwege de Hautacam was voor ons wel duidelijk dat Evans en Menchov weer heel erg aan elkaar gewaagd waren", zo zei Breukink. "Denis heeft het twee, drie keer geprobeerd en gekeken hoe er werd gereageerd, maar Evans was alert en sterk. Andersom begon Evans eerst heel voorzichtig en toen ging hij ineens aanvallen in plaats van tempo rijden. Dat begrepen wij echt niet."

[E3 2008] Portal: Still Alive aankondiging

Portal was een van de meest verrassende en verfrissende games van 2007. De Orange Box heeft zijn succes dan ook mede te danken aan Portal. Een vervolg kon dan ook niet uitblijven. Tijdens de presentatie van Microsoft op de E3 verscheen er een teaser met de welbekende computer stem. Nieuwe testchambers zijn gevormd en we zijn klaar voor Portal: Still Alive. De teaser is hieronder te bekijken.

Honda: Auto hogere prioriteit dan coureurs 2009

Honda houdt zich momenteel meer met de ontwikkeling van de auto voor 2009 bezig dan met de rijderssamenstelling voor volgend seizoen. Rubens Barrichello en Jenson Button, die nu voor de Britse renstal uitkomen, zullen dus nog even moeten wachten op een mogelijke contractverlenging.

"Honda voert met verschillende optionele rijders gesprekken en deze gesprekken zullen nog wel even voortduren," aldus teambaas Ross Brawn. "Het verbeteren van onze auto heeft nu echter de prioriteit en het vastleggen van de rijders voor 2009 zal daarom nog even op zich moeten laten wachten."

De Britse teambaas liet echter wel weten dat hij zeer tevreden is met zijn huidige coureurs. "Onze huidige rijders zijn erg goed, dus het is nu eerst zaak om ze ook een goede auto mee te geven. De rijders zijn momenteel niet het probleem," aldus Brawn.

[E3 2008] Banjo Kazooie naar Xbox Live Arcade

Een aantal jaren is Rare overgestapt van Nintendo naar Microsoft. Dit betekende dat franchises als Perfect Dark, Concker en ook Banjo Kazooie meegingen. De oude Banjo Kazooie, degene waar velen van houden, was echter nog op de Nintendo 64. Maar niet lang meer.

Naast de nieuwe Banjo Game van Microsoft is ook even snel iets verteld over Banjo Kazooie voor de Nintendo 64. Gamers die hoopten dat deze game ooit nog eens in de Virtual Console Store van Nintendo zou komen, hebben pech. Banjo Kazooie komt namelijk naar Xbox Live Arcade.

Breukink blij met Freire

Rabobank-renner Oscar Freire heeft in de tiende etappe in de Tour de groene trui heroverd op Kim Kirchen. De Spaanse sprinter was mee in de juiste ontsnapping en pakte bij de tussensprints twaalf punten, waardoor hij nu in het klassement zeven punten voorsprong heeft op de Luxemburger.

Ploegleider Erik Breukink was blij dat Freire zowel de groene trui terug heeft als Menchov tussen de Tourmalet en Hautacam nog heeft kunnen helpen. "Oscar was vandaag heel slim, heel belangrijk en heel sterk. Dat groen is heel goed voor de moraal en voor de ploeg. Hij heeft tussen de Tourmalet en Hautacam ook nog Mentsjov perfect bij kunnen staan."

Countdown voor Bungie, wat gebeurt er woensdag?

Nog geen half uur geleden eindigde de persconferentie van Microsoft op de E3 2008. Wie verblind was door de trailer van Final Fantasy XIII die naar de 360 gaat komen, is het misschien niet opgevallen, maar we hebben niks gezien van Bungie.

Bungies aankondiging lijkt echter gewoon later te komen, Bungie heeft een countdown online geplaatst die woensdag afloopt. Waar het precies om gaat weten we dus pas woensdag. De countdown is hier te vinden.

[EK-19] Uitslagen speeldag 1

In Tsjechië is vandaag de eerste speelronde van het Europees Kampioenschap voor spelers onder 19 gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen.

Groep A

Bulgarije - Hongarije 0-1
10' Krisztián Németh 0-1

Duitsland - Spanje 2-1
7' Richard Sukuta-Pasu 1-0
57' Ömer Toprak 2-0
66' Jordi Alba 2-1


Groep B

Tsjechië - Engeland 2-0
54' Tomás Necid 1-0
58' Tomás Necid 2-0
73' Jakub Heidenreich (Tsjechië)
82' David Brunclík (Tsjechië)

Griekenland - Italië 1-1
23' Michail Pavlis 1-0
90' Alberto Paloschi (Pen) 1-1

[E3 2008] [Update] Releasedatum en beelden Resident Evil 5

Op de persconferentie van Microsoft is bekend gemaakt dat Resident Evil 5 vanaf vrijdag 13 maart 2009 in Europa en de VS in de winkels zal liggen. Verder werd er op het podium een live demonstratie gegeven van de gameplay en is de coop in beeld gebracht. Blijf FOK!games in de gaten houden voor deze gameplay beelden.

[Update]

De beelden van de E3 zijn zojuist online verschenen.

Devolder: "Klassement over"

Quickstep-renner Stijn Devolder begon met de ambitie om de Tour te winnen, maar moest vandaag teveel tijd toegeven. Drie kilometer onder de top van de Tourmalet moest hij afhaken bij de groep favorieten en hij kwam op Hautacam op veertien minuten binnen van ritwinnaar Leonardo Piepoli.

"Ik ben erg ontgoocheld. Op de Tourmalet ging CSC heel hard door. Aanvankelijk kon ik goed volgen, maar op drie kilometer van de top voelde ik me verzwakken", aldus Devolder. "In de slotkilometer ging het niet meer. Na de Tourmalet wist ik al dat het voorbij was, en toen had ik nog een lange weg af te leggen. Valverde verloor ook veel minuten. Dit is de Tour, het kan iedereen overkomen. Of ik nu voor een ritzege ga? Tja, ik ga nu zo goed mogelijk proberen te recuperen en daarna zie ik het nog wel."

Ook ploegleider Dirk Demol zegt dat Devolder het klassement opgeeft. "Op één kilometer van de top van de Tourmalet stond hij helemaal stil. Valverde en Cunego moesten nog voor Stijn afhaken, maar toch bereikten ze nog voor hem de top. Devolder klimt wel goed, maar eigenlijk is hij geen klimmer."

"Als je dan een mindere dag hebt, wordt het heel lastig. Op een dag zoals vandaag moet je 100 procent zijn. Ik vreesde er wat voor, want Stijn had koorts de eerste dagen. De top tien is definitief weg, nu moeten we focussen op een ritoverwinning," aldus Demol.

Piepoli: "Hier altijd op gewacht"

De Italiaan Leonardo Piepoli wist vandaag de etappe, die eindigde bovenop de berg van de buitencategorie de Hautacam, te winnen. Het was zijn eerste Tour-etappezege.

"Hier heb ik altijd op gewacht. Ik ben er ontzettend blij mee. Ik fiets al zeven jaar lang met Juan José Cobo. Samen behoren we tot het meubilair van deze ploeg. Als we het dan samen op deze manier kunnen afmaken, stemt me dat ontzettend tevreden," aldus de gelukkige winnaar.

Piepoli sprak tijdens de koers nog met ploegmaatje Riccardo Riccò, die gisteren de etappe won. "Hij vertelde mij dat hij niet super was. Hij was nog wat moe van gisteren en zei dat ik mij moest gaan uitleven. Dat ik heb dan ook gedaan." Riccò had gisteren nog gezegd dat zijn ploeg Saunier Duval Piepoli naar de winst wilde brengen maar dat dat die dag niet gelukt was. Vandaag bleek dat doel wel gehaald.

Engelaar akkoord met Schalke 04

Orlando Engelaar heeft een persoonlijk akkoord met Schalke 04 bereikt. Eerder kwamen de Duitsers en de huidige werkgever van de middenvelder, FC Twente, al tot een akkoord. Dit werd maandag bekend gemaakt.

Engelaar moet nog wel een medische keuring ondergaan, maar men verwacht dat dit geen problemen op zal leveren. De middenvelder zal aansluitend een contract voor de duur van drie jaar ondertekenen. De 28-jarige speler wordt bij de club uit Gelsenkirchen weer herenigd met Fred Rutten. De trainer zwaaide afgelopen seizoen nog de scepter over FC Twente, maar vertrok aan het einde van het seizoen naar Duitsland.

Trulli aast op punten

Jarno Trulli heeft zin in komende race in Duitsland. Op de Hockenheimring wil de Toyota-coureur nog wat punten sprokkelen.

Vorige week was Trulli al op de baan waar hij in 2003 derde werd. "De test van vorige week was zeer nuttig, omdat we hier al twee jaar niet meer hebben geracet. De testsessie bood ons de kans om verschillende afstellingen te proberen en het gedrag van de banden te bestuderen. We hebben ook goede progressie geboekt met enkele nieuwe aërodynamische onderdelen."

Verder geeft de Italiaan blij te zijn met het verloop van 2008. "De afgelopen drie races ben ik in de punten gefinisht, dus we zijn momenteel erg competitief. Mijn doel voor komend weekend is om opnieuw punten te scoren. Hopelijk kan ik voor een plekje in de top zes meevechten."

Nepagenten opgesloten in Belgische cel

Een promotiestunt voor een dierentuin is uitgelopen op een paar uur brommen in een Belgische politiecel. Een Nederlandse agent kon de actienamelijk niet waarderen en overhandigde het promotieteam aan de Belgische politie.

Drie medewerkers van Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek wilde ook graag meer Belgische dagjesmensen naar het park lokken. Om dat te bewerkstelligen, werd het trio in een politie-uniform gehesen en naar Antwerpen gebracht.

Hier deelden ze in de binnenstad folders uit en waarschuwden het winkelpubliek voor loslopende leeuwen. Om het nog echter te doen lijken, prijkte er op de folders zelfs het Nederlandse politielogo.

Maar helaas, een toevallig in Antwerpen shoppende Nederlandse agent was niet zo te spreken over de actie van zijn nepcollega's. Hij seinde zijn Belgische collegae in die de promotiemedewerkers in de boeien sloeg.

Het complete promoteam werd afgevoerd naar een Antwerps politiebureau. Hier werden zij enkele uren opgesloten in een politiecel.

Ondanks de mislukte missie gaat het Safaripark stug door met de promotie bij onze zuiderburen. Het logo en de kledij van de Nederlandse politie blijven voortaan echter achterwege.

 

Renault-coureurs willen punten

Beide Renault-coureurs hopen Duitsland volgende week met punten te verlaten. Vorige week reden de teams er nog om te testen, reden voor Fernando Alonso om positief te zijn.

Zelf kwam de Spanjaard tweemaal in actie tijdens de testdagen. "We hebben vorige week drie dagen in Duitsland getest met als doel om de afstelling van de wagen te verbeteren. We zullen dan ook in de best mogelijke vorm aan het weekend in Hockenheim beginnen. Door het wisselvallige weer hebben we alleen niet ons volledige testprogramma kunnen afronden, maar we hebben wel een goede basis om vrijdag mee te beginnen."

De ex-wereldkampioen denkt dat er nog wel wat in het vat zit voor hem en zijn werkgever. Alonso hoopt een sterk tweede deel van het seizoen te kunnen hebben met het team van Renault. "Het is belangrijk om vooruitgang te blijven boeken, want we willen het seizoen zo sterk mogelijk eindigen. We hebben al een paar goede races gehad, maar we zitten nog niet op het niveau van de teams vooraan. Het gaat echter wel de goede kant op. Iedereen werkt keihard en ik geef ook het maximale."

Teamgenoot Nelson Piquet jr. heeft twee punten maar wil dat aantal graag uitbreiden. "Ook komend weekend hoop ik punten te kunnen scoren. Ik verwacht wel dat de middenmoot weer verschrikkelijk dicht bij elkaar zal zitten. Als ik in de kwalificatie echter in Q3 kan komen, dan is een puntenfinish een realistisch doel. "Ik wil zoveel mogelijk blijven leren en me zoveel mogelijk blijven verbeteren als coureur. We hebben in de afgelopen twee races laten zien dat we een competitieve auto hebben en ik hoop dat we dat ook in de komende races kunnen doen. Ik ben vastberaden om meer punten te scoren. Het feit dat we nu een paar circuits aan zullen doen die ik al ken, zal me zeker helpen."

'Nuyens naar Rabobank'

Cofidis-renner Nick Nuyens zal na dit seizoen de overstap maken naar de Rabobank-ploeg. De 28-jarige Belgische wielrenner zal na de Tour een vierjarig contract tekenen bij de ploeg van Erik Breukink.

Nuyens heeft in het verleden vier jaar voor Quickstep gereden en stapte in 2007 over naar Cofidis, waar hij onder andere het eindklassement in de Ster van Bessèges won. Voor Quickstep was hij al eens winnaar in Omloop het Volk en Brussel-Kuurne-Brussel. Rabobank wil met het aantrekken van de bom van Bevel in het voorjaar sterker voor de dag komen.

Nuyens zelf houdt zich op de vlakte wat betreft de overgang naar de Rabo-ploeg: "Ik ontken niet dat er gesprekken zijn met Rabobank, maar wat in de kranten staat, verbaast mij ook. Dat is allemaal nog te voorbarig."

Vierdaagse van start met 39.128 wandelaars

In totaal hebben 39.128 wandelaars gisteren en vandaag hun startkaart voor de Vierdaagse opgehaald op de Wedren in het centrum van Nijmegen. Dat meldde de organisatie vanavond.

In de maanden voor de Vierdaagse schreven 43.450 mensen zich in voor 's wereld grootste wandelevenement. Daarvan zagen er dus 4322 af van deelname. Het is normaal dat ongeveer 10 procent van het aantal inschrijvers verstek laat gaan, aldus een woordvoerder van de marsleiding. Desondanks noemt de organisatie het teleurstellend dat zo veel mensen niet komen opdagen.

De 39.128 sportievelingen gaan morgenochtend in alle vroegte van start voor een eerste wandeling van 30, 40 of 50 kilometer. Het parkoers loopt morgen grotendeels door de Betuwe. Wandelaars passeren onder meer Bemmel, Huissen en Elst.

Top of Flop: Ildiko

De vorige Top of Flop was een groot succes: "Afrikaan beat" van Bert Kaempfert is een top,  dus. Jihad_Joe wist jullie mening het beste te verwoorden: "Geen twijfel! Top".

We hebben er weer eentje voor jullie.

Maak kennis met Ildiko, een 33-jarige zangeres uit Valkenswaard. Ildiko komt van origine uit Slowakije, maar woont al drie jaar in Nederland. Ze is echt een talenwonder. Liedjes in het Slowaaks, Tsjechisch, Engels, Duits, Spaans, Hongaars, Kroatisch of Servisch... Ze draait er haar hand niet voor om, want ze spreekt het allemaal vloeiend. Daarnaast verstaat ze Russisch, Pools, Italiaans en sinds haar inburgering spreekt ze ook nog Nederlands. Haar laatste single is "Besame", een zomers nummer, in het Spaans gezongen.

Tinuzzz_Talpa was niet onverdeeld positief: "De melodie gaat nog wel, maar de clip is echt treurig. "

Onder zand bedolven tiener blijkt Duitser

Een 12-jarige jongen uit het Duitse Krefeld is maandag in de duinen bij Groede bedolven onder het zand toen hij in een zelf gegraven tunnel was gekropen. Hij is in kritieke toestand overgebracht naar een Belgisch ziekenhuis, meldt een woordvoerder van de Zeeuwse politie maandag.

De politie kreeg rond 14.50 uur een melding van het ongeluk. De jongen had in de duinen een tunnel van een paar meter diep gegraven. Toen hij erin kroop, stortte de ingang in en werd hij bedolven onder het zand. Een vriendje van het slachtoffer zag het gebeuren en rende volgens de woordvoerder naar het strand om hulp te halen.

Strandbezoekers en leden van de reddingsbrigade groeven de jongen uit en reanimeerden hem ter plekke. Hij zag blauw en is niet meer bij bewustzijn geweest, zegt de woordvoerder. Met een traumahelikopter werd hij naar een ziekenhuis in Brugge vervoerd. Hij verkeert in levensgevaar.

Het is volgens de woordvoerder het derde geval in relatief korte tijd dat een kind op het strand in gevaar komt door het spelen met zand. In Breskens raakte 3 mei eveneens een 12-jarige Duitse jongen verstikt onder een berg zand. Zijn vader kon hem echter net op tijd uitgraven. Bij een andere gebeurtenis die met zand te maken had, overleed een 8-jarig meisje in Breskens. Over deze zaak is verder niets bekend.

Jongen (14) om het leven gekomen na waterfietsen

Een 14-jarige jongen uit Maastricht is vandaag bij het Limburgse dagstrand Oost-Maarland (gemeente Eijsden) om het leven gekomen nadat hij tijdens het waterfietsen te water raakte. Dat heeft een woordvoerder van de brandweer gezegd.

Aan het begin van de middag ging de jongen in het gezelschap van andere kinderen en twee begeleiders het water op om te waterfietsen. "Dat ging spelenderwijs, ze sprongen eraf en klommen er weer op", zegt de woordvoerder. De 14-jarige jongen ging ineens kopje onder. "Een begeleider probeerde hem nog te pakken maar dat lukt niet."

Vervolgens werd groot alarm geslagen. Diverse duikploegen, waaronder Belgische, zijn komen zoeken. Ook werd een helikopter van de KLPD met infraroodcamera ingezet. Om zeven uur 's avonds vonden duikers het stoffelijk overschot van de jongen. Ter plaatse is het water erg troebel, dat maakte het zoeken moeilijk. De jongen woonde in een crisisopvangcentrum voor jongeren. De politie zal de jongeren die er vanmiddag bij waren, morgen nog horen over de toedracht van het ongeval.
Reddingswerkers zoeken drenkeling 

[E3 2008] Live verslag E3, persconferentie Microsoft

De jaarlijkse E3 staat op het punt om te beginnen met een persconferentie van Microsoft.

De persconferentie staat gepland voor 19:30 en kan dus elk moment beginnen. In dit nieuwsbericht zullen wij door middel van updates jullie live up to date te houden van de gebeurtenissen.

[21:04] De conferentie wordt afgesloten.

[21:00] Er wordt nog één trailer getoond. Dit is een grote verrassing voor iedereen. Het is Final Fantasy XIII die ook naar de Xbox 360 komt.

[20:59] The Last Remnant komt ook naar Games voor Windows op de PC en verschijnt op 20 november.

[20]:55] The Last Remnant komt deze winter naar de Xbox 360. Op het podium worden beelden van deze game getoond. Ook komt Infinity Undiscovery exclusief naar de 360. Op dit moment zou er een trailer van Star Ocean op Marketplace moeten staan.

[20:45] Rockband 2 komt timed-exclusief op de 360 met meer dan 100 nummers van onder andere Bob Dylan en Metallica.

[20:43] Nog een nieuwe muziekgame wordt aangekondigd, deze is gemaakt door Microsoft Studios. We horen Duffy en mensen die meezingen. De meezinger Lips ziet het licht. Hierna komt Duffy zelf het podium opgestapt en zingt mee met haar "Lips-versie".

[20:41] Nummers van Metallica, the Eagles en Van Halen zullen te bespelen zijn.

[20:40] Je zult zelf nieuwe nummers kunnen maken en delen via Xbox Live. Ook zul je muziek van je mp3-speler kunnen overzetten.

[20:38] Een nieuwe muziekgame wordt aangekondigd, het is Guitar Hero: World Tour. In de game zul je naast met een nieuwe gitaar, ook met een drumspel kunnen spelen.

[20:32] De tweede game is "You're in the movies". In deze game kun je met je vrienden je eigen slechte B-films maken. De demo is zeer hilarisch te noemen. Een Live Vison-camera zal tesamen met deze game verkocht gaan worden.

[20:31] Twee nieuwe games worden getoond. De eerste game is een nieuwe Scene It. Genaamd: Box Office Smash! Nieuwe vragen zullen ter download worden aangeboden.

[20:30] Viva Pinata: Trouble in Paradise komt ten tonele. Vele pinata's huppelen vrolijk in het rond. Ook deze keer zullen er een hoop nieuwe pinata's zijn. Beide games zullen rond de feestdagen verschijnen.

[20:29] Een humoristische trailer van Banjo Kazooie: Nuts & Bolts wordt getoond. Er is te zien hoe je allerlei voertuigen bouwt om verder te komen in de game.

[20:28] Eind 2008 zullen meer dan 1000 games voor Xbox 360 beschikbaar zijn. De presentatie van Rare begint.

[20:28] Een nieuwe samenwerking met Netflix wordt bekend gemaakt. Er komt een nieuwe manier om je Netflix DVD's te bekijken via Xbox Live.

[20:26] Hierna horen we heel kort Cartman roepen dat hij naar Xbox Live Arcade zal komen. Er komt binnenkort een Southpark game.

[20:25] Het licht dimt en het publiek wordt opgeschrikt door een robotische stem. Jawel! Portal: Still ALive komt naar Xbox Live arcade.

[20:24] Activision brengt Geometry Wars 2 naar Xbox Live Arcade. Ook van deze game wordt een korte demo getoond. Galaga Legions wordt ook getoond en zal vanaf volgende maand te download zijn.

[20:24] De nieuwe game Uno Rush wordt geshowd. Met een duidelijk gebruik van de nieuwe avatars eindigt deze demo al heel snel.

[20:23] Endemol doet het goed en heeft een hoog aandeel in een nieuw aanbod van games die verkrijgbaar zal zijn, zoals bijvoorbeeld 1 tegen 100.

[20:20] Avatars zullen veel gebruikt worden. In je friendslist zie je de complete avatars van al je vrienden. Ook kun je nu party's maken van maximaal 8 mensen. Je zult met alle 8 mensen tegelijk kunnen praten en een game kunnen starten. Ook zul je bijvoorbeeld foto's kunnen sharen.

[20:15] De nieuwe update voor de Xbox 360 wordt getoond. Het dashboard zal totaal veranderen. Meerdere schermen zullen tegelijk te zien zijn achter elkaar. Hetzelfde zoals dit bijvoorbeeld ook in Windows Vista te zien is. Ook de gamercards veranderen. Er zullen avatars komen die je zelf kunt shapen zoals jij wilt. Een variatie op de Mii's dus.

[20:08] Naast NBC zal ook Universal studios een samenwerking aangaan met Xbox Live om meer series en films te download aan te bieden. Deze content zal vanaf vandaag beschikbaar zijn in Amerika.

[20:06] Xbox Live heeft al meer dan 500 miljoen downloads en heeft al zo'n 1 miljard dollar opgebracht.

[20:05] Don laat zien dat de Xbox 360 zeer succesvol is en zelfs succesvoller op zowel hardware als software vlak (in de USA).

[20:05] Don Mattrick komt terug op het podium en laat zien dat games steeds populairder worden, zelfs populairder dan box-office films.

[20:03] Een zeer indrukwekkende demo eindigt met de twee helden die bespreken of ze de Brumak zullen gaan berijden. Ook wordt er nog vermeld dat er een nieuwe mode in de game zal zitten, genaamd: "Horde" Dit is een 5 speler co-op waarbij er tegen hordes locusts gevochten kan worden. De game zal gereleased worden op 7 november 2008.

[20:00] Er is te zien hoe onze twee helden moeten vechten tegen een enorm leger aan locusts en een heuse Brumak!

[19:56] Marcus en Dom rennen richting een sinkhole. Een locust manier om complete steden te verwoesten. Beide spelers schieten hun weg richting de bodem van dit gat, hun gebruikelijke arsenaal is weer paraat om hun hierbij te helpen. Nieuwe enemies zoals bijvoorbeeld locust met flametrowers zijn te zien.

[19:55] Cliff Bleszinki van Epic Games loopt het podium op en begint zijn verhaal over Gears of War 2. Hij zal de 2-player co-op tonen.

[19:53] Fable 2 zal een release krijgen in oktober van dit jaar. Direct na de demo begint een donkere en duistere nieuwe trailer. Jawel, het is Gears of War 2!

[19:51] Demo van Fable 2 wordt gestart en naast de hoofdpersonage zien we een hond die je kan vergezellen. In de wereld zweven orbs. Dit zijn andere spelers op Live die in het zelfde gedeelte van het spel zitten als jij. Je kunt naar een orb toelopen en mensen inviten in jouw wereld.

[19:50] De openingsscene van Fable 2 wordt getoond, welke eindigt met een verrassingsaanval van een musje op de hoofdpersonage.

[19:48] De directeur van Lionhead komt op en gaat ons vertellen over Fable 2. Hij begint met de woorden: "Fable 2 has finished".

[19:47] Er wordt medegedeeld dat Resident Evil 5 een wereldwijde release krijgt op vrijdag 13 maart 2009.

[19:46] Er wordt benadrukt dat teamwork tussen de twee players (Chris en zijn vrouwlijke metgezel) een essentieel onderdeel van de game zal zijn. Een eindbaas doemt op en deze zul je tesamen moeten verslaan. Helaas is de tijd voorbij voor de speelbare demo en zien we dit niet.

[19:44] Tijdens de demo zie je hoe de hoofdpersoon een zombie te grazen neemt, maar al snel vast komt te zitten. Een tweede speler joint hoofdpersoon Chris en tesamen kunnen ze de hindernis overbruggen. Dit doet een beetje denken aan Army of Two.

[19:42] Resident Evil 5 staat in de spotlights en een demo van de game wordt getoond, met als speler: de director van de game.

[19:41] De demo is ten einde, Todd vertelt nog dat er via de marketplace extra downloadable content voor Fallout 3 zal verschijnen. De openingsdemo zal over enkele uren online te kijken zijn.

[19:35] Todd Howard komt op het podium en vertelt over Fallout 3, terwijl hij zijn connector connect (met lachen van het publiek) start hij de game en showt hij de prachtige wereld van deze game. Ook de inventory en gevechtsmodii worden uitgelegd. Al snel vliegt het bloed in het rond.

[19:33] De conferentie begint met een trailer van Fallout 3.

[19:30] Dan Mattrick komt het podium op en houdt een openingsspeech

Kuruvchi beweert Eto'o te contracteren

De club PFC Kuruvchi uit de Oezbeekse competitie beweert dat het Samuel Eto'o binnen heeft. De spits van FC Barcelona mag op zoek naar een nieuwe club, aangezien hij niet in de plannen van Pep Guardiola voorkomt.

Eto'o is verteld dat hij uit mag kijken naar een andere werkgever, daar de opvolger van Frank Rijkaard met een fris team wil beginnen. Diverse clubs hebben reeds belangstelling getoond voor de aanvaller uit Kameroen, al wil de Oezbeekse club Kuruvchi ons doen geloven dat hij al gekozen heeft. In een officieel statement beweert de huidige nummer één van Oezbekistan dat ze de spits in ieder geval tot het eind van het kalenderjaar hebben gecontracteerd.

"Eto'o zal donderdag in Tashkent een contract met onze club tekenen, dat hem in ieder geval tot eind 2008 aan de club bindt", aldus technisch directeur Bahtier Babayev. "Of er een contractverlenging komt hangt af van onze prestaties in de AFC Champions League. In de kwartfinales treffen we Saipa, en Eto'o is onze hoofdaankoop voor de knock-out-fase." Volgens Babayev is de onlogische transfer mogelijk gemaakt door de goede relatie tussen Barça en de club uit Tashkent. "De vriendschap tussen de voorzitters van de club hebben er bovendien voor gezorgd dat de vraagprijs aanzienlijk is gedaald"

Ondanks de uitspraken van de Oezbeekse club ontkent de Spaanse topclub dat er contact is geweest. "Niemand hier weet iets van dit verhaal. Ik denk niet dat het erg waarschijnlijk is", aldus een woordvoerder van de Catalaanse club.

FOK!radio: Meeste seks voor Rotterdamse studenten

Voor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

De ene studentenstad is de andere niet. Vooral niet als je je potentie niet ongebruikt wil laten. Uit een onderzoek is nu gebleken dat Rotterdamse studenten het vaakst seks hebben. Vooral uitwonende studentes in Rotterdam weten van wanten. Den Haag is dan weer de meest frigide stad, samen met Leeuwarden. Daar hebben ze het minste seks. Er is zelfs onderzocht waar de meeste maagden wonen. Vanavond hoor je alle details in FOK!radio. Want we hebben de directeur van Kamerlink aan de lijn. Zij hebben het onderzoek uitgevoerd. Hoe serieus moeten we dit onderzoek nemen? Waarom laat een kamerverhuurbedrijf zo'onderzoek uitvoeren? En wat zijn de meest opvallende uitslagen en had hij die zo ook verwacht? We gaan het allemaal vragen. Luisteren dus, vanavond live vanaf 20:00 uur! Uiteraard kun je ook meepraten via de chat (irc) of op het FOK!forum.

Geloof jij dat Rotterdamse studenten het vaakst seks hebben? Stem hier op de poll (rechts onder in beeld).

Er is veel te doen over het subforum Klaagbaak. De moderatie zou niet deugen en het is er niet leuk meer. De kritiek op KLB in het feedback-forum is er volop. Toevallig zoeken ze in KLB nieuwe mods. En dat gaat heel democratisch, met KLODOLS. Een Idols voor mod-kandidaten. We gaan het er vanavond over hebben, onder andere met een nieuw gezicht in de 'hogere crewsferen'. Wie het is hoor je vanavond.

Je hoort ook de laatste nieuwtjes over FOK!. Nieuw is onze eigen Hyve! Meld je dus aan voor http://fokradio.hyves.nl !

Je kunt ook meepraten via Skype. Je kunt ons bellen op actionradiolive. Uiteraard kun je ook zelf de muziek aanvragen.

Meteen luisteren?

FOK!radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Klik hieronder op het logo van de mediaspeler die je gebruikt om in te schakelen.

Winamp

Winamp / Itunes

Windows Media Player
Windows Media Player
AAC
Winamp / AAC


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Veel luisterplezier!

Tour: Auto Erik Dekker doorboord

Rabobank-ploegleider Erik Dekker heeft tijdens de achtste rit in zijn auto achter de tourkaravaan hachelijke momenten meegemaakt. Zijn auto werd die rit tijdens een omleiding doorboord door een stalen plaat die op het gras lag om te voorkomen dat auto’s weg zouden zakken.

De plaat ging dwars door de bodem van de auto heen, waarbij de mecanicien op de passagiersstoel aan zijn dijbeen gewond raakte. Dekker: "De achterkant van de auto lag helemaal open, maar gelukkig zijn wij er goed vanaf gekomen. De wagen staat nu bij de garage. Het betekent wel dat ik in de vervangende auto niet over de communicatie beschik, als eerder. Daardoor kan ik de renners en Erik Breukink niet meer horen via de radio. Al maakt dat niet al te veel uit. Het zal er niet toe leiden dat Menchov daardoor de Tour verliest."

Het laatste nieuws omtrent de Tour de France vind je op de FOK!tourmanager!

Man bijt neus af in Burger King

Een Amerikaan kreeg het aan de stok met een man in de drive-in van de Burger King. De gemoederen liepen zelfs zo hoog op, dat hij zijn slachtoffer bij de neus nam en deze van zijn gelaat afbeet.

De strijd tussen de twee kemphanen begon met een botsing. De 38-jarige Gary Eastwood knalde met zijn gigantische SUV op de auto van de 32-jarige Tommy Easterling. Eastwood was "in oorlog", zo beweerde hij, en daarom moest Easterlings reukorgaan het ontgelden.

Het slachtoffer heeft mazzel dat zijn belager de neus niet heeft doorgeslikt, zodat de ambulancebroeders deze nog konden meenemen. Of het stuk vlees nog kan worden herenigd met Easterlings hoofd is nog onduidelijk.

Eastwood heeft in elk geval weer een mooi verhaal te vertellen op verjaardagen en in de kroeg. Volgens de politie had hij direct na het incident al lopen opscheppen over zijn daad en beschreef hij uitvoerig de smaak van het reukorgaan.

Evans: "Moeten vooral slim zijn"

Cadel Evans draagt voor het eerst de gele trui. De Silence-Lotto-renner wist in de rit van Pau naar Hautacam Fränck Schleck met slechts één seconde voor te blijven in het algemeen klassement.

De emotionele Australiër zei na afloop van de rit: "Dit is een bijzonder moment voor mij. Hier heb ik altijd van gedroomd, om die gele trui in bezit te houden." Hij kwam als achtste over de streep, waardoor hij het gele tricot net op mocht halen op het podium. Eén seconde is zijn 'voorsprong' op de Luxemburger Schleck.

Evans weet wel wat hem en zijn team te doen staat: "We moeten vooral slim zijn. Team CSC heeft ontzettend sterk gereden, in tegenstelling tot mijn team. We hebben tijdens de etappe voortdurend gerekend, met uiteindelijk als resultaat deze gele trui."

Auto Erik Dekker doorboord

Rabobank-ploegleider Erik Dekker heeft tijdens de achtste rit in zijn auto achter de tourkaravaan hachelijke momenten meegemaakt. Zijn auto werd die rit tijdens een omleiding doorboord door een stalen plaat die op het gras lag om te voorkomen dat auto’s weg zouden zakken.

De plaat ging dwars door de bodem van de auto heen, waarbij de mecanicien op de passagiersstoel aan zijn dijbeen gewond raakte. Dekker: "De achterkant van de auto lag helemaal open, maar gelukkig zijn wij er goed vanaf gekomen. De wagen staat nu bij de garage. Het betekent wel dat ik in de vervangende auto niet over de communicatie beschik, als eerder. Daardoor kan ik de renners en Erik Breukink niet meer horen via de radio. Al maakt dat niet al te veel uit. Het zal er niet toe leiden dat Menchov daardoor de Tour verliest."

Ajax contracteert Bodul

Na het aantrekken van Dario Cvitanich en Miralem Sulejmani heeft Ajax nu een derde aanvaller weten vast te leggen voor het komende seizoen. Darko Bodul, 19-jarige spits van sc Heerenveen, komt transfervrij over naar de hoofdstad.

De geboren Bosniër met een Oostenrijks paspoort heeft vandaag een contract voor een jaar getekend met de mogelijkheid de overeenkomst met twee jaar te verlengen. De centrumspits kwam in het verleden uit voor de A-junioren van sc Heerenveen en First Vienna Footballclub in Oostenrijk. De speler vervoegt zich per direct bij Jong Ajax.

Ajax biedt op Aissati

Ajax heeft officieel op Ismail Aissati van PSV geboden. De manager van PSV, Adrie van Kraaij, bevestigde dit maandag tijdens de eerste training van de Eindhovenaren. Hij zei echter ook dat men het bod niet serieus neemt.

Aissati komt bij PSV nauwelijks aan spelen toe. Huub Stevens, trainer van de ploeg uit de Lichtstad, liet de jonge middenvelder weten dat iedereen voor een basisplaats zal moeten knokken. Het gevecht om een dergelijke plaats is echter nog niet zeker, aangezien hij een groot deel van de voorbereidingen zal missen. De oorzaak hiervan is deelname aan de Olympische Spelen.

Huub Stevens heeft overigens laten weten niet op de hoogte te zijn van een mogelijk vertrek van Aissati. "Ik heb twee keer met Ismail gesproken. Twee weken geleden en vanmorgen weer. Hij heeft bij mij niet aangegeven dat hij wil vertrekken bij PSV", aldus de trainer. De middenvelder liet tegenover de camera's van de NOS echter weten niet te begrijpen waarom hij niet naar Ajax zou mogen gaan. "Ik wil weg, en ik snap niet waarom ik niet naar Ajax zou kunnen gaan. Want voor mij is Ajax een heel interessante optie."

Ook bij de selectie van Ajax is men op de hoogte van het bod op Aissati. Zo liet Kenneth Perez weten de komst van de jonge speler toe te juichen. "Bij PSV is het niet echt gelukt voor hem de laatste jaren. Als hij hierheen komt, lukt het misschien wel."

Perez was overigens wel verrast door het bod van de Amsterdammers. Toch maakt de Deen zich vooralsnog niet druk over mogelijke extra concurrentie. "Als de technische staf denkt dat er op die positie iemand bij moet komen omdat we daar beter van worden, dan lijkt het me heel logisch dat ze dat doen. Een concurrent? Zo heb ik er eigenlijk nooit over nagedacht."

Lewis: "Ik doe het voor ons"

Bij een demonstratiegelegenheid heeft Lewis Hamilton met een balkonscène à la Evita beloofd dat hij de titel 'thuis zou brengen'. Hij stond daarbij op het balkon van het Goodwood House waar het Goodwood Festival of Speed werd gehouden.

De McLaren-coureur had de kans om zijn fans toe te spreken die zich onder het balkon hadden verzameld hadden en hij beloofde plechtig dat hij de eerste Brit sinds Damon Hill in 1996 zou zijn die de wereldtitel zal winnen. "Ik wil jullie geen valse hoop geven, maar ik wil jullie laten weten dat ik mijn uiterste best doe om het kampioenschap 'thuis' te brengen, dus duim allemaal voor me", zei de 23-jarige autocoureur.

Tegen radio-dj en host Chris Evans bekende hij dat hij nog altijd last heeft van zenuwen voor de race: "Ik ben aan het racen sinds ik een jaar of acht ben en elke zondag voor de race heb ik dezelfde zenuwen gehad, ik kan het nooit onder controle houden. Ik heb altijd geprobeerd een manier te vinden om te gaan met die bibbers en dat ik de race zou winnen, en het is altijd moeilijk."

"Er is altijd wel wat anders dat kan gebeuren; het kan regenen of droog zijn, je start altijd van een andere plek en er is altijd een ander publiek en andere sfeer. Dus het is het allemaal ondergaan en mijn best doen."

Topcricketer betrapt op doping

De Pakistaan Mohammad Asif is betrapt tijdens een dopingcontrole. Hij word beschouwd als één van de beste spelers ter wereld.

Fast bowler Asif werd positief bevonden na een onverwachte controle in India, waar hij competitie speelt. Wat voor doping het betreft is nog niet bekend. Twaalf keer eerder werden bekende cricketers betrapt op doping, meestal betrof het producten als hasj, cocaïne of XTC.

Ten Dam: "Afgezien, maar goed gedaan"

Eerste Nederlander op de Hautacam was opnieuw Laurens ten Dam. De Rabobank-renner werd in de bergrit twintigste met een achterstand van 5:45 op Leonardo Piepoli, de winnaar van vandaag.

Ten Dam zei na afloop: "Ik heb afgezien, maar heb me niet over de kop gereden. Op een gegeven moment zat ik bij Cunego en Valverde. Zij zijn door het ijs gezakt. Ik denk dat ik het goed gedaan heb."

De debutant in de Tour de France is wel tevreden over hoe zijn eerste week is verlopen: "Ik denk dat ik tevreden mag zijn over het eerste gedeelte van de Tour. Nu ga ik lekker op bed liggen en morgen mijn rust pakken."

Dick Jol stopt met fluiten

Dick Jol stopt met fluiten. Een verschil van inzicht met de KNVB over de invulling van de werkzaamheden in de toekomst is de oorzaak.

Het afscheidsduel van Jaap Stam zal ook voor Jol zijn laatste wedstrijd zijn. Eerder was er sprake van dat de scheidsrechter deze wedstrijd van de KNVB niet mocht leiden, maar daar is nu verandering in gekomen. Naast het duel in Zwolle fluit Jol nog drie oefenduels, waaronder twee van Feyenoord en Sparta.

Jol heeft een indrukwekkende carrière achter de rug. Hoogtepunten waren het leiden van de finale van het WK voor clubteams in 2000 en de Champions League-finale tussen Bayern München en Valencia in 2001.

Polak test nu bij club uit Israël

Sjaak Polak is op zijn zoektocht naar een nieuwe club in Israël uitgekomen. De clubloze linkervleugelspeler gaat testen bij Maccabi Tel Aviv.

Polak was eerder op stage in Zwitserland. Zijn proefduel met FC Sankt Gallen draaide uit op een deceptie. Polak veroorzaakte een strafschop en kon geen indruk maken op de Zwitsers.

De komende weken zal Polak met Maccabi enkele oefenduels spelen in Nederland. Zo treft de club onder meer FC Den Bosch en VVV-Venlo. Polak speelde namens Excelsior, FC Twente, ADO Den Haag en Sparta Rotterdam 338 competitiewedstrijden in Nederland, waarin hij 48 treffers liet noteren. Vanwege zijn ludieke uitspraken buiten het veld werd hij de laatste jaren een heuse cultheld.

Schwarzenegger hekelt rookverbod in films

Arnold Schwarzenegger vindt het belachelijk dat er zelfs niet meer mag worden gerookt in Hollywoodfilms. De huidige gouverneur van de Amerikaanse staat Californië, en een van de beste acteurs aller tijden, vecht dan ook voor het behoud van de stoere, rokende man in een film.

The Terminator vindt dat iedere acteur het recht moet hebben een peuk op te steken in een film. Zeker indien het hier een historische film betreft, omdat vroeger nu eenmaal iedereen rookte.

"Ik vind niet dat we sigaretten uit films moeten bannen. Maar we moeten iedereen, en zeker onze kinderen, herinneren aan de gevaren van roken", vindt Arnie. "Acteurs verbieden om te roken in films is idioot. Dat gaat te ver."

Arnie rookt
De spierbundel rookte zelf ook graag in films

Fuchs gaat voor amateurclub spelen

Robert Fuchs zegt het profvoetbal vaarwel. De 33-jarige middenvelder gaat voetballen bij zondaghoofdklasser DESK.

Fuchs speelde het afgelopen seizoen voor RKC Waalwijk, maar kreeg bij die club geen nieuw contract aangeboden. De middenvelder was het afgelopen jaar voornamelijk geblesseerd.

Dat Fuchs naar DESK gaat, is niet helemaal toevallig. De middenvelder hield de afgelopen weken al zijn conditie op peil bij de club uit Kaatsheuvel.

Helmond Sport maakt Streppel hoofdtrainer

Jurgen Streppel maakt promotie bij Helmond Sport. De 39-jarige assistent-trainer wordt de opvolger van de naar Southampton vertrokken Jan Poortvliet. Het wordt voor Streppel zijn eerste klus als hoofdtrainer in het betaald voetbal.

Na het onverwachte vertrek van Poortvliet zocht Helmond Sport enkele weken naar een nieuwe trainer. Uiteindelijk kwam men bij assistent Streppel uit. "Wij zijn ervan overtuigd dat met de aanstelling van Streppel als hoofdtrainer een volgende stap gezet kan worden in de ontwikkeling van de club. Jurgen kent de club door en door en dit zal een belangrijke doelstelling, namelijk de doorstroming van eigen talent, versnellen", zegt directeur Mario Captein over de keuze voor Streppel.

Helmond Sport stelt tevens trots te zijn op het feit dat men de nieuwe trainer zelf heeft opgeleid. Streppel zal assistentie krijgen van clubicoon Mario Verlijsdonk en Frank van Kempen.

Arnautovic blijft FC Twente trouw

De jonge Oostenrijker Marko Arnautovic blijft bij FC Twente. De Tukkers hebben de 19-jarige aanvaller een verbeterde aanbieding gedaan waarop het talent in zal gaan. Arnautovic stond zeer concreet in de belangstelling van Feyenoord, maar Arnautovic blijft Twente trouw.

"Het is voor de club goed een talentvolle speler als Arnautovic, die ook bij FC Twente is opgeleid, te behouden," meldt voorzitter Joop Munsterman op de clubsite. "Het contract loopt net als de vorige verbintenis tot 1 juli 2011, maar kent verbeterde voorwaarden."

Arnautovic wordt gezien als groot talent en scoorde het afgelopen seizoen aan de lopende band bij de beloften: 21 keer in 24 wedstrijden. Feyenoord was dat ook opgevallen en zou zo'n 4,5 miljoen euro over hebben gehad voor de spits uit het Alpenland.

Ajax zoekt fysiek sterke verdediger

De selectie van Ajax is nog niet compleet. De Amsterdammers zijn nog op zoek naar een centrale verdediger. Ajax verloor John Heitinga aan Atlético Madrid en heeft nog altijd geen vervanger voor hem gevonden.

Sinds die tijd passeerden diverse namen de reveu, waaronder die van Khalid Boulahrouz en de Braziliaan Henrique van FC Barcelona. Voor laatstgenoemde lijkt Ajax nog altijd in de race te zijn. "Mogelijk kunnen we hem huren, maar het is niet makkelijk", aldus Marco van Basten vandaag op de persconferentie.

Verder ging de oefenmeester niet in op namen, wel op het type speler wat hij zoekt. "We zoeken naar een fysiek sterke speler, eentje die de lijnen kan uitzetten. Zoals Jaap Stam deed, dus."

Sikora mogelijk naar de VS

Victor Sikora zet zijn carrière mogelijk voort in de Verenigde Staten. De speler mag op stage komen bij FC Dallas, dat uitkomt in de MLS. De afgelopen drie jaar speelde hij voor NAC Breda, maar daar werd zijn contract niet verlengd.

Sikora was in Breda vooral invaller en het was dan ook geen verrassing dat hij niet mocht blijven. De voormalig international speelde eerder onder meer voor Vitesse en Ajax.

[E3 2008] Nintendo introduceert Wii Motion Plus

Nintendo heeft zojuist de Wii Motion Plus aangekondigd. Dit is een kleine toevoeging aan de Wii-mote. Het kleine apparaatje kan worden bevestigd aan de onderkant van de Wii-mote. Hiermee kan de Wii-mote bewegingen in 3D-ruimtes beter detecteren.
quote
The Wii MotionPlus accessory attaches to the end of the Wii Remote and, combined with the accelerometer and the sensor bar, allows for more comprehensive tracking of a player's arm position and orientation, providing players with an unmatched level of precision and immersion.

Verwacht wordt dat Nintendo morgen op hun pers-conferentie meer zal vertellen over deze uitbreiding.



Felle reacties bij omstreden cartoon Obama

Niet alleen Obama, maar ook tegenstander McCain heeft de tijdschriftcover veroordeeld.

Een satirische afbeelding op het omslag van tijdschrift The New Yorker is het campagneteam van Democratisch presidentskandidaat Barack Obama in het verkeerde keelgat geschoten. Dat liet een woordvoerder van het campagneteam maandag weten.

Het omslag van The New Yorker toont een afbeelding van Obama in de Oval Office, de presidentiële werkkamer in het Witte Huis. Obama draagt traditionele islamitische kleding: djellaba, mutsje, sandalen. Zijn vrouw Michelle heeft camouflagekleding en legerkistjes aan en draagt een mitrailleur over haar schouders. De twee geven elkaar met hun vuisten de vijf voor een open haard waarin de Amerikaanse vlag ligt te branden. Boven de schouw hangt een portret van Osama bin Laden.

Volgens The New Yorker is de cartoon overduidelijk een parodie op de kritiek van sommige rechtse politieke tegenstanders van Obama, die hem proberen zwart te maken, bijvoorbeeld door hem in verband te brengen met moslimfundamentalisme. In een verklaring die maandag werd uitgebracht zei The New Yorker: "De brandende vlag, de radicaal-nationalistische en islamitische kleding, die vuisten, dat portret aan de muur - allemaal staan ze wel voor een bepaalde aanval. Satire is nu eenmaal onderdeel van wat wij doen, en de bedoeling ervan is dingen in de openbaarheid te brengen, om een spiegel voor te houden aan bevooroordeeldheid, hatelijkheid en absurditeit."

Het campagneteam van Obama kan er niet om lachen. Woordvoerder Bill Burton: "De meeste lezers zullen de afbeelding beschouwen als smakeloos en beledigend. En wij zijn het daarmee eens." Ook het campagneteam van Obama's Republikeinse tegenstrever John McCain heeft de cartoon veroordeeld. Het team noemde de cover 'smakeloos en beledigend'.

Het links georiënteerde weblog The Huffington Post schrijft: "Iedereen die geprobeerd heeft Obama af te schilderen als een moslim, iedereen die getracht heeft Michelle neer te zetten als een bozige, geniepige revolutionair die eropuit is de blanke man te grazen te nemen, iedereen die ooit aan hun vaderlandslievendheid heeft getwijfeld - hier is jullie afbeelding."

[E3 2008] EA titels voor E3 2008

Vanavond is de persconferentie van Microsoft, samen met Nintendo en Sony het belangrijkste bedrijf van de hele E3. Maar er zijn natuurlijk ook volop grote developers aanwezig; EA is daar één van. Vandaag hebben we de complete lijst aan games die Electronic Arts mee brengt naar de E3.

- Dead Space (PS3, Xbox 360)
- FaceBreaker (Wii)
- Hasbro Family Game Night (Wii, PS2)
- Littlest Pet Shop (Wii, NDS)
- Madden NFL 09 (PS3, Xbox 360, Wii, PS2, PSP, NDS)
- Mercenaries 2: World in Flames (PS3, Xbox 360, PS2)
- Mirror’s Edge (PS3, Xbox 360)
- The Sims 2 Apartment Pets (NDS)
- Tiger Woods PGA TOUR 09 (Xbox 360, Wii, PSP)
- Zubo (NDS)
- MySims Kingdom (Wii, NDS)
- Command & Conquer Red Alert 3 (Xbox 360)
- Harry Potter and the Half-Blood Prince (PS3, Xbox 360, Wii, PS2, PSP, NDS)
- The Lord of the Rings: Conquest (PS3, Xbox 360)
- SimCity Creator (Wii)
- NBA LIVE 09 (PS3, Xbox 360, Wii, PS2, NDS, PSP)
- Skate It (Wii, NDS)
- Rock Band 2 (PS3, Xbox 360, Wii, PS2)
- Left 4 Dead (Xbox 360)

Tour: Geel krijgt nieuwe eigenaar op Hautacam

Leonardo Piepoli heeft de Pyreneeënrit naar Hautacam gewonnen. De renner van Saunier Duval was op de berg van de buitencategorie de beste. In het algemeen klassement raakte Kim Kirchen het geel kwijt.

Morgen is de rustdag in de Tour de France, vandaag moesten nog twee bergen worden bedwongen. De eerste was de roemruchte Col du Tourmalet, de finish lag boven op de Hautacam. Zoals verwacht ging er al vroeg in de etappe, die begon in Pau, een groepje renners ervandoor. Onder hen ook groene trui drager Oscar Freire die onderweg punten pakte voor zijn trui. Bij het begin van de beklimming van de Tourmalet hadden de ontsnappers 9’44” minuten voorsprong op het peloton. Rémy Di Gregorio kwam als eerste boven op de Tourmalet voor Jérémy Roy, Hubert Dupont en Leonardo Duque, drie renners die overbleven van de oorspronkelijk groep vluchters. Onder aanvoering van de CSC-ploeg werden er diverse renners afgereden in het volgende peloton. Ondermeer Haimar Zubeldia, Alejandro Valverde en Damiano Cunego konden het tempo niet bijhouden. Kim Kirchen, Dennis Menchov en Cadel Evans konden dat wel. Het sterk uitgedunde peloton, bestaande uit veertien man, kwam 5’45” minuten later de 2115 meter hoge top over.

Een lange afdaling naar de voet van de Hautacam volgde, de voorsprong van Di Gregorio smolt daarin snel weg. De achtervolgers onder aanvoering van Fabian Cancellara en Jens Voight (beide CSC) wisten bovendien te voorkomen dat concurrenten, zoals Valverde, van achteren konden bijsluiten. Met slechts 43 seconden voorsprong begon de Fransman aan de klim. Op iets minder dan twaalf kilometer maakte Fränck Schleck een einde aan de vlucht van Di Gregorio. Diverse aanvallen volgden, de eerste succesvolle kwam op naam van Fränck Schleck, Leonardo Piepoli en Vladimir Efimkin konden volgen. Juan Cobo Acebo en Bernhard Kohl konden ook aansluiten. Daarachter reden nog Menchov, Carlos Sastre en Evans. Cobo, Piepoli en Schleck vochten ondertussen om de dagzege. De twee ploeggenoten reden alleen naar de meet nadat Schleck moest lossen. Piepoli mocht de etappe winnen voor Cobo. Schleck werd op 27 seconden derde. Cadel Evans veroverde het geel en hield daarbij één seconde over op Franck Schlek.

Voor alle uitslagen kijk je op de FOK!sport Tour de France-site!

Piepoli wint op Hautacam

Leonardo Piepoli heeft de Pyreneeënrit naar Hautacam gewonnen. De renner van Saunier Duval was op de berg van de buitencategorie de beste. In het algemeen klassement raakte Kim Kirchen het geel kwijt.

Morgen is de rustdag in de Tour de France, vandaag moesten nog twee bergen worden bedwongen. De eerste was de roemruchte Col du Tourmalet, de finish lag boven op de Hautacam. Zoals verwacht ging er al vroeg in de etappe, die begon in Pau, een groepje renners ervandoor. Onder hen ook groenetruidrager Oscar Freire die onderweg punten pakte voor zijn trui. Bij het begin van de beklimming van de Tourmalet hadden de ontsnappers 9’44” minuten voorsprong op het peloton. Rémy Di Gregorio kwam als eerste boven op de Tourmalet voor Jérémy Roy, Hubert Dupont en Leonardo Duque, drie renners die overbleven van de oorspronkelijk groep vluchters. Onder aanvoering van de CSC-ploeg werden er diverse renners afgereden in het volgende peloton. Ondermeer Haimar Zubeldia, Alejandro Valverde en Damiano Cunego konden het tempo niet bijhouden. Kim Kirchen, Dennis Menchov en Cadel Evans konden dat wel. Het sterk uitgedunde peloton, bestaande uit veertien man, kwam 5’45” minuten later de 2115 meter hoge top over.

Een lange afdaling naar de voet van de Hautacam volgde, de voorsprong van Di Gregorio smolt daarin snel weg. De achtervolgers onder aanvoering van Fabian Cancellara en Jens Voight (beide CSC) wisten bovendien te voorkomen dat concurrenten, zoals Valverde, van achteren konden bijsluiten. Met slechts 43 seconden voorsprong begon de Fransman aan de klim. Op iets minder dan twaalf kilometer maakte Fränck Schleck een einde aan de vlucht van Di Gregorio. Diverse aanvallen volgden, de eerste succesvolle kwam op naam van Fränck Schleck, Leonardo Piepoli en Vladimir Efimkin konden volgen. Juan Cobo Acebo en Bernhard Kohl konden ook aansluiten. Daarachter reden nog Menchov, Carlos Sastre en Evans. Cobo, Piepoli en Schleck vochten ondertussen om de dagzege. De twee ploeggenoten reden alleen naar de meet nadat Schleck moest lossen. Piepoli mocht de etappe winnen voor Cobo. Schleck werd op 27 seconden derde.



Uitslag etappe
Pos. Naam Tijd
1Leonardo Piepoli, SDV, ITA 4.19:27
2Juan José Cobo, SDV, ESP + 00
3Fränk Schleck, CSC, LUX + 28
4Bernhard Kohl, GST, AUT + 01:06
5Vladimir Efimkine, ALM, RUS + 02:05
6Riccardo Riccò, SDV, ITA + 02:17
7Carlos Sastre, CSC, ESP + 02:17
8Cadel Evans, SIL, AUS + 02:17
9Denis Menchov, RAB, RUS + 02:17
10Christian Vande Velde, TSL, USA + 02:17



Gele Trui

#RennerTeam TijdAchterstand
1EVANS CadelSILENCE - LOTTO42h 29' 09"-
2SCHLECK FrankTEAM CSC SAXO BANK42h 29' 10"+ 00' 01"
3VANDEVELDE ChristianGARMIN CHIPOTLE42h 29' 47"+ 00' 38"
4KOHL BernhardGEROLSTEINER42h 29' 55"+ 00' 46"
5MENCHOV DenisRABOBANK42h 30' 06"+ 00' 57"
6SASTRE CarlosTEAM CSC SAXO BANK42h 30' 37"+ 01' 28"
7KIRCHEN KimTEAM COLUMBIA42h 31' 05"+ 01' 56"
8COBO ACEBO Juan JoseSAUNIER DUVAL - SCOTT42h 31' 19"+ 02' 10"
9RICCO RiccardoSAUNIER DUVAL - SCOTT42h 31' 38"+ 02' 29"
10EFIMKIN VladimirAG2R-LA MONDIALE42h 31' 41"+ 02' 32"

Ajax doet bod op Aissati

Ajax heeft een bod gedaan op de talentvolle jonge middenvelder Ismaïl Aissati van PSV. Manager Adrie van Kraaij van PSV heeft dat vandaag gezegd tijdens de eerste training van de Eindhovenaren. Van Kraaij neemt het eerste bod niet serieus, zei hij.

Aissati komt bij PSV weinig aan spelen toe. De nieuwe coach Huub Stevens heeft de 19-jarige voetballer uitgelegd dat hij net als ieder ander voor een basisplaats moet knokken. Het gevecht om een plaats bij de eerste elf loopt echter gevaar door deelname van Aissati aan de Olympische Spelen, waardoor hij een groot deel van de voorbereidingen mist. In afwachting van bekendmaking van de definitieve Olympische selectie verscheen Aissati maandag nog wel op de training.


Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!voetbalmanager!

Scholier kan op school onbekommerd internetten

Scholieren en studenten hebben veel vrijheid in het gebruik van de pc op hun school of universiteit. Ze kunnen onbekommerd surfen, downloaden en installeren en in de meeste gevallen ook een usb-stick gebruiken zonder dat er gecontroleerd wordt.

Dat is gebleken uit een onderzoek van beveiligingsspecialist SpicyLemon onder 125 IT-specialisten in het onderwijs. Het bedrijf pleit voor ingrijpende veiligheidsmaatregelen op de scholen en universiteiten. "Hoewel IT-beheerders in het onderwijs al maatregelen nemen, blijken deze volgens het onderzoek niet voldoende om de veiligheid op een acceptabel niveau te houden. De risico's van besmetting met kwaadwillende software zijn te groot", zegt Nienke Ryan van SpicyLemon.

Eén miljoen iPhones 3G's verkocht

Apple heeft in het eerste weekeinde wereldwijd één miljoen iPhone 3G's verkocht. Dat maakte de Amerikaanse fabrikant van computers en consumentenelektronica maandag bekend. Het bedrijf introduceerde de nieuwe versie van de iPhone vrijdag in 21 landen.

De nieuwe iPhone is populairder dan zijn voorganger, waarvan pas na 74 dagen het miljoenste exemplaar over de toonbank ging. Kanttekening daarbij is dat de vorige iPhone in eerste instantie alleen in de Verenigde Staten te krijgen was.

In Nederland is de eerste lichting iPhone 3G's helemaal uitverkocht, aldus telecomconcern T-Mobile. Het bedrijf mag de iPhone 3G in Nederland exclusief verkopen. Hoeveel van de smartphones er precies in Nederland over de toonbank gingen, wil T-Mobile niet zeggen. Dinsdag ligt een nieuwe voorraad in de Nederlandse winkels.

Jol stopt met fluiten

Scheidsrechter Dick Jol stopt met fluiten in het betaald voetbal. Dat is vandaag in overleg met de KNVB besloten. "Er is een verschil van inzicht over invulling van de werkzaamheden voor de toekomst", luidde de verklaring van de voetbalbond.

De 52-jarige Scheveninger leidt deze maand nog wel een paar oefenwedstrijden, waaronder de afscheidswedstrijd van oud-Ajacied Jaap Stam op 26 juli. Dat is dan meteen zijn laatste duel.

Jol had een geschil met de KNVB, die hem niet toestond in juli een aantal oefenduels te leiden. Vandaag was daarover overleg, nadat eerst een kort geding was afgeblazen, met als uitkomst dat Jol de wedstrijden wel mag fluiten, maar dat zijn dienstverband bij de KNVB wordt beëindigd.

Jol kwam al eerder in aanvaring met de voetbalbond. In 1996 werd hij tijdelijk geschorst omdat hij werd verdacht van gokken op eigen wedstrijden. De scheidsrechter dwong via de rechter met succes rehabilitatie af en de schorsing werd ingetrokken.

De Scheveninger kan in ieder geval terugkijken op een imposante carrière. Hij maakte in 1985 bij DEVJO 7 tegen Maasdijk 12 zijn debuut als scheidsrechter. In 1992 promoveerde hij naar de nationale A-lijst. Jol was tevens negen jaar lang internationaal actief, met als hoogtepunten de finale van het WK voor clubteams in 2000 en de Champions League-finale tussen Bayern München en Valencia in 2001. Het jaar daarop nam hij afscheid van het internationale voetbal.


Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!voetbalmanager!

North Sea Jazz trekt meer bezoekers

De 33e editie van North Sea Jazz is dit jaar bezocht door zeventigduizend muziekliefhebbers, drieduizend bezoekers meer dan vorig jaar. Dat heeft de organisatie van het jazzfestival laten weten.

Mede dankzij het goede weer vonden de mensen massaal hun weg naar de vijftien podia in de Ahoy met circa tweehonderd verschillende optredens. Grote publiekstrekkers waren Alicia Keys, Joe Jackson en Gnarls Barkley

Het North Sea Jazz festival is opgericht door Paul Acket. Hij wilde graag een diversiteit aan jazzstijlen presenteren aan het publiek, van Amerikaanse jazz tot Europese avant-garde. Het eerste festival vond plaats in Den Haag en trok negenduizend bezoekers.

Stel trouwt telefonisch

Stel je wilt met iemand trouwen, maar hebt niet het geld om naar haar toe te gaan. Een Indiase Moslim die als gastarbeider in Koeweit werkt had niet genoeg geld om naar India te vliegen voor zijn eigen bruiloft. Hij vond de oplossing in zijn mobieltje. Safikul Islam gaf zijn geliefde Irin Biswas telefonisch het jawoord.

In India was het hele dorp Murishdabad uitgelopen om de 'plechtigheid' bij te wonen. Om de gelegenheid extra luister bij te zetten werd de telefoon op de speakerstand gezet. Met drie keer uitspreken van de woord 'qubul' (ik wil) was het huwelijk voltrokken.

Of het ware liefde is vast nog te bezien. ''Ik had hem nog nooit gesproken, maar spreek hem nu dagelijks'', aldus de kersverse bruid. De tortelduifjes hebben elkaar wel één keer gezien toen Safikul in zijn vakantie terug ging naar India. De eerste 'echte' ontmoeting staat gepland voor oktober.

Laagvliegers

Kijk eerst eens naar deze twee foto's. Ik weet zeker dat je als eerst denkt: PHOTOSHOP! Maar geloof het of niet, deze foto's zijn echt. De foto's zijn gemaakt op het Caraibische eiland Sint Maarten vlakbij het Juliana Vliegveld. Het eiland is niet zo groot, dus hebben de vliegtuigen iedere meter nodig van de landingsbaan. Aangezien het vliegveld meteen na het strand begint, moeten de vliegtuigen al hun landing inzetten vlak voor het strand. Geloof je het nog steeds niet? Ik snap het, je hebt beelden nodig.

Met dank aan Danny voor de submit

Lange celstraf voor moord op ex-schoonouders

De rechtbank in Den Haag heeft vandaag achttien jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging opgelegd aan de 41-jarige Michiel de G. voor de moord op zijn ex-schoonouders. Daarmee deed de rechtbank drie jaar cel bovenop de eis die de officier van justitie twee weken geleden uitsprak.

Volgens de rechtbank pleegde de man uit Naaldwijk vorig jaar op 2 november de dubbele moord op de ouders van zijn voormalige echtgenote, omdat hij de afwikkeling van de scheiding niet kon verkroppen. Hij zag vooral zijn ex-schoonvader als de kwade genius achter de problemen.

G. heeft zichzelf kort na de moord aangegeven bij de politie. Hij zei dat hij in paniek op de man en de vrouw had geschoten. Van die paniek blijkt echter niets, meent de rechtbank. De man heeft minstens tien of elf keer geschoten, zo is uit forensisch onderzoek gebleken. Volgens de rechters staat vast dat hij dat van dichtbij en gericht heeft gedaan en niet in het wilde weg.

De amateurschutter uit Naaldwijk heeft ook niet in een opwelling gehandeld, zoals hij zelf zegt. Hij heeft, nadat hij een brief van zijn ex had ontvangen, zijn twee vuurwapens geladen en is naar het huis van zijn schoonouders gefietst.

Daar heeft hij eerst een paar minuten met zijn voormalige schoonmoeder gezeten, tot ook de oud-schoonvader de kamer binnenkwam. Na een korte woordenwisseling trok G. een wapen en schoot hij beide personen dood.

Na psychisch onderzoek is G. verminderd toerekeningsvatbaar verklaard. Voor de rechtbank is dat echter geen belemmering om naast tbs met dwangverpleging een hogere straf op te leggen dan het Openbaar Ministerie (OM) wilde.

Lasser geplet onder drie ton zware trommel

Een 34-jarige werknemer van een metaalbewerkingsbedrijf in het Overijsselse Rijssen is maandag zwaar gewond geraakt toen hij tijdens het lassen een drieduizend kilo wegende trommel op zich kreeg. Het gevaarte is waarschijnlijk tijdens de werkzaamheden aan de trommel van een blok gerold en op de man terechtgekomen. Collega's konden de man uit de benarde situatie bevrijden, meldt de Twentse politie.

Het ongeluk gebeurde rond 11.00 uur bij het metaalbewerkingsbedrijf aan de Kalanderstraat. Nadat zijn collega's het slachtoffer bevrijdden, werd de trommel gestut door de brandweer. De man werd per traumahelikopter naar een ziekenhuis vervoerd.

De Arbeidsinspectie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.

Glock wil 'thuis' schitteren

Voor iedere Formule 1-coureur is zijn thuis-Grand Prix iets om naar uit te kijken, maar voor Timo Glock is de Duitse GP iets speciaals. Hij groeide op in de regio Odenwaldkreis, waar hij woonde tot hij onlangs naar Keulen verhuisde om dicht bij het tehcnisch center van Toyota te zijn.

De 26-jarige Toyota-rijder werd geboren in Lindenfels, vlak bij Hockenheim. Dus de race op de ring daar is zo goed als een thuisrace voor hem en dat betekent niet alleen dat hij op bekend terrein is, maar ook dat veel bekende gezichten hem zullen komen aanmoedigen. "Veel vrienden komen naar het circuit en ik ken er een boel van", zo zegt Glock. "Dat maakt het een nogal speciale race."

"Elke keer dat ik in Hockenheim ben geweest, heb ik erg goede races gehad en heb ik een aantal keer gewonnen. Het is een van de beste wedstrijden van het jaar voor mij, niet alleen omdat het mijn thuisbaan is, maar ook omdat ik altijd erg sterk ben hier."

De Hockenheimring is niet alleen een thuisbaan voor Glock, het is ook de start van de tweede helft van zijn eerste volle seizoen als Formule 1-coureur. Tot nu toe scoorde hij vijf punten in negen races.

Derde Duke Nukem-titel in de maak voor handhelds

De oudjes onder ons zullen vast wel eens van Apogee Software gehoord hebben, een in de jaren '80 en '90 legendarische studio, en weten dat zij de bedenkers zijn van Duke Nukem en de oprichters van 3D Realms. De studio is de laatste jaren echter in de vergetelheid geraakt, maar Apogee Software is nu bezig met zijn comeback en één titel moet ze gaan helpen bij die comeback: een nieuwe Duke Nukem. Naast Duke Nukem Forever en Duke Nukem 3D komt er namelijk nu nog een Duke Nukem-game aan: Duke Nukem Trilogy, een Duke Nukem-game voor de Nintendo DS en de PSP.

Trilogy zal bestaan uit drie verschillende episodes (Critical Mass, Chain Reaction, and Proving Grounds), die samen 36 levels in 9 werelden zullen bevatten. Als alles volgens plan verloopt, kunnen we in 2009 weer in de huid van The Duke kruipen. Terry Nagy (medeoprichter en COO van Apogee) en Scott Miller (medeoprichter van Apogee) deden de volgende uitspraken over hun comeback:

"This marks a new beginning for a famous publisher with a history of market-making innovation, I can't think of a better character than Duke or a better franchise than the Trilogy to usher in a new era for Apogee."

"It's funny how what's old is new again in this industry. Many of the things Apogee pioneered are back in style, so it only makes sense to bring back Apogee and its properties with a visionary team that will once again create innovation for gamers around the world."



Zorgen om vele ongetrainde vierdaagselopers

Zeventien procent van alle nieuwe deelnemers aan de Vierdaagse in Nijmegen zou zich niet hebben voorbereid op de tocht. Van alle wandelaars traint vijf procent niet voor de Vierdaagse. Dat laat Stichting De 4daagse maandag weten op basis van een onderzoek van het Radboud Ziekenhuis.

De organisatie is verontrust over het hoge aantal ongetrainde deelnemers. "Dat zo'n grote groep wandelaars denkt zonder voorbereiding van start te kunnen gaan, vinden wij onverantwoord", zegt voorzitter Johan Willemstein van de stichting.

Dinsdag gaan 15 duizend mensen voor het eerst van start. In totaal doen 43.450 wandelaars mee aan de tocht. Gemiddeld heeft een wandelaar vier maanden getraind. Een kwart van de deelnemers heeft een maand geoefend.

De gemiddelde leeftijd van de wandelaars ligt rond de 50 jaar. Vijf procent van de wandelaars heeft overgewicht en vijftien procent gebruikt medicijnen tegen een hoge bloeddruk. Het gemiddelde BMI van de deelnemers is met 24,2 aan de hoge kant. Het Radboud Ziekenhuis onderzocht 4179 mensen aan de hand van een vragenlijst.

Defensie: geen risico's door opslag kernwapens VS

De aanwezigheid van Amerikaanse kernwapens in Nederland levert geen veiligheidsrisico's op. Dat schrijft althans minister van Defensie Eimert van Middelkoop (ChristenUnie) maandag in antwoord op vragen van de SP. Kamerlid Krista van Velzen had gevraagd hoe het zit met de veiligheidsrisico's op de Brabantse luchtmachtbasis Volkel, naar aanleiding van een intern rapport van de Amerikaanse luchtmacht.

Eind vorig maand kwam dat rapport in handen van Hans Kristensen van de 'Federation of American Scientists', die het publiceerde en er artikelen aan wijdde. De Amerikaanse luchtmacht concludeerde dat de beveiliging van bases in Europa waar Amerikaanse kernwapens liggen opgeslagen, beter moet. Op de bases zouden gebouwen, hekken, verlichting en beveiligingssystemen moeten worden gerepareerd. In sommige Europese landen heeft dit geleid tot oproepen kernwapens te weren. Van Velzen wil dit ook

Van Middelkoop deelt de opvatting van Kristensen niet. "Ik laat deze conclusie, dat de aanwezigheid van Amerikaanse kernwapens een veiligheidsrisico oplevert, dan ook geheel voor zijn rekening." Hij verwijst daarbij naar de samenvatting van het rapport, waarin staat dat de veiligheid 'sound', dus in orde, is maar verzuimt erbij te vermelden dat de Amerikaanse luchtmacht ook adviseert deze te versterken

Eerder was hij in een Kameroverleg al op de kwestie ingegaan. De bewindsman schrijft verder dat de veiligheid en beveiliging van militaire installaties continu een punt van aandacht is, maar 'uit staatsbelang' niet in te kunnen gaan op de vereisten als het gaat om opslag en beveiliging. Daarvoor zijn de Amerikanen overigens verantwoordelijk.

Ook de vraag of er inderdaad kernwapens in Volkel liggen opgeslagen, laat Van Middelkoop in het midden. "Over aantallen en locaties van in Europa aanwezige Amerikaanse kernwapens kunnen op grond van bondgenootschappelijke afspraken geen mededelingen worden gedaan." Kristensen schat dat op Volkel tien tot twintig Amerikaanse B61-kernbommen zijn opgeslagen. Deze zijn volgens hem onderdeel van ongeveer tweehonderd nucleaire bommen op vijf bases in zes Europese landen

De ministers van defensie van NAVO-landen kwamen een maand geleden bij elkaar en herbevestigden dat nucleaire strijdkrachten in Europa nodig zijn voor de handhaving van vrede en stabiliteit, en een essentieel onderdeel zijn van de politieke en militaire band tussen Europa en de VS.

Sony gaat advertentieruimte verhuren in games

Iedereen kent Sony's huidige parel, genaamd de PlayStation 3. Om nog meer geld te verdienen aan het apparaat gaat Sony in-game advertentieruimte verhuren. Dit doen zij door middel van billboards en muren in verscheidene PS3 games, wat dynamisch (online) van content voorzien wordt. Sony zelf is reuze enthousiast over de mogelijkheid van in-game advertising.

Ondertussen hebben twee bedrijven zich al aangemeld bij Sony: Double Fusion en IGA Worldwide. De genoemde bedrijven richten zich op alle belangrijke contintenten: Europa, Noord-Amerika en Japan. De in-game advertising is broodnodig voor Sony, want er wordt nog steeds verlies gemaakt op iedere console.



...It needs to print 'more' money...

'Wario is back' in Wario Land: The Shake Dimension cover

Wario krijgt nooit genoeg van geld, diamanten en goud. Om zijn lust naar rijkdommen te bevredigen vertrekt hij naar een andere dimensie. Ook in dit dimensie zal hij er alles aan doen op welke (komische) manier dan ook om de rijkste te zijn. Over twee maanden kunnen de fans opnieuw een verfrissend avontuur beleven met deze anti-held. Om jullie gamers in de stemming te brengen is er van de PAL-versie de cover vrijgegeven



'Foute software Nokia maakt sms-en duur'

Een sms-bericht bestaat uit 160 tekens en wie meer dan dat aantal verstuurt, betaalt ook voor meer dan een bericht. Een aantal modellen van de bekende gsm-fabrikant Nokia maakt hier echter een fout mee en begint na 71 tekens al aan het tweede bericht, waardoor de kosten flink kunnen oplopen.

De problemen doen zich voor bij de volgende types: N1110, N1600, 2610, 2630, 2760, 3500 en 6085. Belgische kranten melden dat deze lijst volgens een expert verre van compleet is. Foute software zou er voor zorgen dat het eerste tekstbericht veel te vroeg wordt afgesloten. Nieuwe firmware downloaden en installeren via de pc moet het probleem verhelpen.

Heldhaftige pose in Rise of the Argonauts-boxart

Over enkele maanden (herfst) zal Codemasters met trots een grote RPG-game op de markt zetten. De mensen die de game volgen, weten meteen over welke titel gesproken wordt; namelijk: Rise of the Argonauts. Om de fans en andere gamers enthousiast te maken, hebben ze vandaag de boxart van de game vrijgegeven. Ondanks het feit dat alleen de 360-versie hieronder te zien is, is de boxart gelijk aan de PC en PlayStation 3-versie.



Rise of the Argonauts neemt je mee terug naar het antieke Griekenland. Je kruipt in de rol van de mythische held Jason, koning van Iolchis. Hij zal op zijn tocht over de Aegeïsche zee de strijd aan gaan met vele wezens en monsters. Je zult geholpen worden door andere bekende helden als Hercules, Atalanta en en Achilles.

Monaco wil dubbelslag slaan met Adu

AS Monaco wil Freddy Adu naar Frankrijk halen. De 19-jarige Amerikaan speelt sinds 2007 voor het Portugese Benfica, maar komt daar amper aan spelen toe.

Adu werd destijds overgenomen van Real Salt Lake en werd gezien als een van de grootste talenten ter wereld. Adu maakte al op 14-jarige leeftijd zijn debuut in het betaald voetbal, maar de echte doorbraak laat nog altijd op zich wachten.

Monaco zou de aanvaller nu een nieuwe kans willen bieden. Daarbij hoopt de Franse club met Adu ook Amerikaanse investeerders aan te trekken, meldt L'Equipe.

Kubica statistisch gezien beste in 2008


Robert Kubica gaat de komende Duitse Grand Prix proberen weer op het pad van de titel te komen. Al in zijn derde seizoen is hij statistisch gezien de meest indrukwekkende coureur van 2008 tot nu toe.

De coureur, rijdend voor BMW en voormalig leider in het Formule 1-wereldkampioenschap, zal voor het eerst rijden op het circuit van Hockenheim en hij wil gaan voor een nieuwe poging voor het kampioenschap. De BMW-Sauber-ster mocht in 2006 het stoeltje van Jacques Villeneuve overnemen, nadat die gewond was geraakt op de Hockenheimring tijdens de Grand Prix van Duitsland.

En zijn debuut in Hongarije was meteen een goede, want hij finishte in de punten maar een diskwalificatie volgde omdat het gewicht van de bolide te licht was vanwege te grote bandenslijtage. Villeneuve zou niet meer terugkeren in de F1.

Vanaf dat moment heeft de 23-jarige niet meer over zijn schouders gekeken en hij gaat de tiende ronde van het kampioenschap vol vertrouwen tegemoet, na een teleurstellende race op Silverstone. De regen speelde hem toen parten, maar de Pool wil weer terug naar de koers die hij voor Magny-Cours had en om Ferrari en McLaren wat te laten zien.

"In 2006 had ik de kans om te rijden op Hockenheim in de vrije training op vrijdag, maar dit zal mijn eerste echte GP zijn op dat circuit - al heb ik er ook al gereden in de Formule 3. We waren daar vorig jaar niet, dus ik denk dat het een erg speciaal weekend wordt voor het team en helemaal voor BMW en de fans. We proberen altijd ons best te doen."

"Het is het soort baan met verschillende soorten bochten, maar niet echt hogesnelheidsbochten. De enige snelle bocht is als je het stadion binnenkomt, daar is altijd een bijzondere atmosfeer. Ik weet dat bocht 1 best wel snel is, maar die is niet echt lang. Er zijn sommige nogal korte bochten die maar één goede lijn hebben om er doorheen te gaan."

Nog meer een aanmoediging voor de man uit Krakow is dat hij verklaard is tot statistisch gezien beste rijder van 2008 door het Canadese televisienetwerk CBS Sport. Hij zou minder fouten maken dan elke andere titeluitdager en een grotere betrouwbaarheid laten zien. Bovendien, zijn gemiddelde finishpositie (4,89) staat in goede verhouding tot die van zowel wereldkampioen Kimi Räikkönen (5,33) als de winnaar van de Britse Grand Prix, Lewis Hamilton (6,11).

Zuid-Europa blijft populairste vakantiebestemming

De landen aan de Middellandse Zee blijven de populairste vakantiebestemming, zo blijkt uit de poll waar door meer dan 6000 FOK!kers op gestemd is. Een kwart zoekt de zon op in Spanje, Frankrijk, Turkije, Italië, Griekenland of één van de eilanden (in volgorde van populariteit).

Voor meer dan vier op de tien FOK!kers is het te hopen dat het weer in eigen land meezit. In totaal gaat 36 procent deze zomer namelijk niet op vakantie, al dan niet omdat men recentelijk al op vakantie is geweest (7 procent). Nog eens 7 procent gaat op vakantie in Nederland. CybPraetorian vindt deze percentages fors: "wow, veel FOK!kers brengen hun zomer achter de pc door zie ik". Sommige users, zoals JanPiraat, blijven zelfs speciaal in eigen land om van het Hollandse weer te genieten: "ik geil op regen dus ik ga lekker naar Texel".

14 procent van de FOK!kers zoekt het vertier buiten Europa: vooral Noord-Amerika en Azië zijn populair. Zo FOK!t I_are_Rudeboy vanuit New York en ook SuspendedAnimation bezoekt binnenkort de 'big apple'. KRTX is permanent op 'vakantie': "heheheh ik woon in Zuid-Afrika... tis hier hartje winter en overdag tussen de 15 en de 20 graden".

Stem ook!

ICC wil arrestatiebevel president Sudan

Hoofdaanklager Luis Moreno Ocampo vraagt de rechters van het Internationaal Strafhof (ICC) om een arrestatiebevel uit te vaardigen tegen president Omar al-Bashir van Sudan. Volgens de Argentijn is er genoeg bewijs om Bashir verantwoordelijk te houden voor oorlogsmisdaden, genocide en misdaden tegen de mensheid in de West-Sudanese regio Darfur.

Moreno maakte zijn bevindingen vanmiddag bekend tijdens een drukbezochte persconferentie in het hoofdkantoor van het ICC in Den Haag. Volgens Moreno zat Bashir achter een plan om de bevolkingsgroepen Fur, Masalit en Zaghawa voor een substantieel deel te vernietigen. Hij deed dat om politieke redenen. De stelling dat hij een opstand moest neerslaan, was slechts een alibi, aldus Moreno.

Meer dan vijf jaar lang hebben Sudanese strijdkrachten en de Janjaweed-militie dorpen aangevallen en vernietigd. Er is gemoord en verkracht. Het hele Sudanese staatsapparaat is ingezet voor het genocidale plan.

Moreno laat aan rechters van de Kamer van Vooronderzoek over hoe zij ervoor zorgen dat Omar al-Bashir in Den Haag voor de rechter verschijnt. Zelf pleit de Argentijn voor de uitvaardiging van een arrestatiebevel.

Met dank aan zyx1981 voor de submit  

Too Human-demo op Marketplace

Goed nieuws voor de Xbox 360-bezitters die niet langer kunnen wachten op Too Human, want het spel is sinds vandaag te downloaden voor ieder die een Gold-account heeft. Het enige wat je nog hoeft te doen voordat je met god Baldur aan de slag kunt, is even 1,09 GB vrij maken op je harde schijf. Alleen de Japanse gamers zullen nog iets langer moeten wachten om met de Noorse god aan de slag te kunnen.



In Too Human speel je een cybergod, Baldur, welke de taak heeft gekregen de mensheid te redden van hun ondergang. In het eerste deel van de Too Human trilogie neem je het op tegen het stoppen van gigantische oorlogsmachines. Gevechten moeten groots en meeslepend worden.

"Ze Djermans" zijn terug in Wolfenstein

De moeder aller World War II-shooters keert terug. Activision, Raven Software en ID Software hebben aangekondigd dat er een nieuw deel in de Wolfensteinserie op komst is. Dit maal zal de game op PC, X360 en PS3 uitkomen en, tegen alle verwachting in, plaatsvinden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De Nazi's zitten tot hun nek in het occulte in de hoop zo de oorlog te winnen en aan hoofdpersoon BJ om ze te stoppen voordat ze hierin slagen. Als je tegenover soldaten komt te staan met supernatuurlijke krachten helpen stukje lood uiteraard voor geen meter, dus BJ zal ook gebruik gaan maken van paranormale krachten.

De gehele game zal zich afspelen in één stad, de speler krijgt missies in deze stad. Sommige missies geven je toegang tot delen van de stad die daarvoor gesloten waren. Dit moet bijdragen aan een non-lineair spelverloop.
Tijdens het spelen zullen scripted events je pad blokkeren, maar ook activiteit van de AI kan er voor zorgen dat je ergens niet langs kan. Gelukkig zit de AI je niet alleen maar dwars, je kan gebruik maken van verzetsstrijders die door de AI bestuurd worden.
Verder zal de game zich ook afspelen in een alternatieve versie van de stad, genaamd "The Shroud". Uit deze dimensie krijgen de Nazi's hun kracht.






Horeca houdt zich massaal aan rookverbod

Het rookverbod wordt massaal nageleefd. Dat blijkt uit een analyse van duizend controles die de Voedsel en Warenautoriteit (VWA) de afgelopen twee weken heeft gehouden. Daarbij hield 96 procent van de horecaondernemers zich aan de regels. Dat heeft de VWA vanmiddag laten weten.

De afgelopen weken gaf de VWA in totaal 34 waarschuwingen. Het ging hierbij om bedrijven die geen rookverbod hadden ingesteld of publiekstoegankelijke delen of personeelsruimten niet rookvrij hadden gemaakt.

Uit de controles bleek verder dat 116 van de onderzochte bedrijven een aparte rookruimte hadden ingericht. Daarvan voldeed 12 procent niet aan de eisen.

Ook bleek dat bij twee derde van de bedrijven het rookverbod niet aangeduid was. Daardoor kan er onduidelijkheid ontstaan bij bijvoorbeeld buitenlandse vakantiegangers.

Het rookverbod in de horeca ging op 1 juli in. Een ondernemer die het verbod schendt, krijgt van de VWA in eerste instantie een waarschuwing. Bij herhaling volgt een boete van 300 euro. De VWA voert dit jaar circa 17.000 controles in horecagelegenheden uit. Daarvoor worden tweehonderd controleurs in het hele land ingezet.

Xbox 360 krijgt exclusieve Gears of War 2-uitgave

Heb je altijd al kans willen maken op een exclusieve Gears of War 2-Xbox 360? Dikke pech, want de kans dat je er één krijgt is namelijk miniem. Er zullen wereldwijd namelijk maar twintig gelukkigen zijn die zich binnenkort de eigenaar mogen noemen van deze unieke Xbox 360. Twee hiervan zullen weggegeven worden op Quake-Con en de achttien andere zullen op een alternatieve manier vergeven worden. Hoe en wat deze alternatieve manier is dat is nog niet bekend, maar dat het hier om een echt hebbedingetje gaat moge duidelijk zijn.



Superbad 2?

Vorig jaar kwam de komedie Superbad uit, de film werd een groot succes. En als een film een groot succes is, dan wordt er natuurlijk gepraat over een sequel. Het is nog niet bekend of er een Superbad 2 komt, maar als die er komt dan moeten we het doen zonder Officier Micheals (Seth Rogen), hij heeft al nee gezegd tegen een mogelijke sequel. Maar er zijn natuurlijk altijd fans die de film zo leuk vinden, dat ze hun eigen draai aan de film geven. De makers van het volgende filmpje maakten van Superbad een thriller.

'Hoogopgeleide krijgt concurrentie buitenlander'

Steeds meer hoogopgeleide buitenlanders zullen in de toekomst in Nederland komen werken door de krapte op de arbeidsmarkt. Meer dan de helft (54 procent) van de Nederlandse managers zegt er niet omheen te kunnen in het buitenland te gaan werven.

Dat blijkt uit een onderzoek dat interimspecialist EssentialPeople vandaag heeft gepubliceerd. Eén op de acht ondervraagden noemt het aantrekken van buitenlandse werknemers uit zichzelf als oplossing voor de schaarste. Het merendeel (60 procent) is positief over de buitenlandse werknemer.

AzG moet losgeld voor Erkel terugbetalen

Artsen zonder Grenzen (AzG) moet de Nederlandse regering 270.000 euro terugbetalen. Dat heeft het Zwitserse federale hof vandaag bepaald, meldden Zwitserse media.

De zaak draaide om de 1 miljoen euro losgeld die in 2004 werd betaald om de langdurig in Dagestan ontvoerde Arjan Erkel, destijds AzG-medewerker, vrij te krijgen. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken betaalde daarvan 770.000 euro en AzG 230.000 euro. Beide partijen eisten dat later van elkaar terug.

Rutte verliest mobiel op Dance Valley

VVD-leider Mark Rutte is zaterdag op Dance Valley zijn mobiele telefoon kwijtgeraakt.  ''De telefoon was ineens uit mijn broekzak verdwenen. Gestolen of verloren, ik weet het niet'', aldus Rutte vanochtend op Radio 538 in het programma Evers Staat Op dat wegens vakantie van Edwin Evers wordt gepresenteerd door Humberto Tan.

In de mobiel van Rutte staan veel nummers van bekende politici, waaronder premier Balkenende. Sommigen ontvingen zaterdag vreemde sms'jes, die door de vinder/dief waren verzonden. Rutte heeft het toestel vrij snel laten blokkeren.  Hij schat dat er een klein uurtje ''mee gerotzooid'' kan zijn. 

Volgens Rutte staan bij veel vertrouwelijke nummers niet direct de namen van de desbetreffende politici. Veel zijn er onder een nick- of schuilnaam ingezet. Hij zegt dat je bij verlies pas merkt hoezeer je de nummers mist die erin staan opgeslagen. De VVD-leider zei te hebben vernomen dat iemand zich inmiddels had gemeld als vinder van het toestel. Wie dat is en waar het toestel zich nu bevindt, wist hij vanochtend (nog) niet.

Rutte was op Dance Valley als privé persoon. Hij had vorig jaar gemerkt toen hij op een dancefestival was voor Coolpolitics, dat het sfeertje er erg goed was. Daarom ging hij dit jaar met een goede vriendin en een groep vrienden naar Spaarnwoude.

Audiolink: Tan in gesprek met Rutte.

McLaren wacht nog met haaienvin

Het team van McLaren Mercedes is nog aan het twijfelen of ze komend raceweekend met de beruchte 'haaienvin' op de motorkap zal rijden. Lewis Hamilton werkte testte vorige week al op het circuit van Hockenheim met de speciale motorkap, die eerder dit jaar door Red Bull werd geïntroduceerd.

Heikki Kovalainen, de andere coureur van McLaren, is wel positief over de resultaten van de test, maar hij weet nog niet zeker of het Duitse circuit de juiste baan is om met de haaienvin te rijden: "De nieuwe motorkap moet vooral in de snelle bochten voor betere aerodynamische prestaties zorgen. Tijdens de test hadden we er voor ons gevoel wel voordeel van, maar het is nog te vroeg om een definitief oordeel te vellen. En misschien is Hockenheim niet de juiste plek om deze nieuwe ontwikkeling te introduceren."

"We moeten ook nog bekijken hoeveel last we zullen hebben van de zijwind. Het was nogal winderig tijdens de test toch leken we daar niet al te veel last van te hebben. De eerste testresultaten zijn verder wel veelbelovend voor de toekomst", aldus de Fin. Ook de teams van Scuderia Toro Rosso, Renault en Force India rijden met de haaienvin.

Moscow City Racing groot succes

De eerste editie van het in Rusland georganiseerde City Racing, het Moscow City Racing, is een groot succes geworden. Gisteren kwamen een half miljoen bezoekers kijken naar de teams van Williams en Red Bull in de straten van Moskou.

Nico Rosberg kwam in actie voor Williams en voor Red Bull Racing was het de 21-jarige Michael Aleshin, een Rus die rijdt in de World Series by Renault. De demonstraties in het centrum van de Russische hoofdstad waren mede georganiseerd door een Nederlandse organisator, Rotterdam Racing, die ook bekend is van Bavaria City Racing.

Robert Heilbron, van Rotterdam Racing, liet zich zeer positief uit over de eerste buitenlandse City Racing: "Dankzij het stadsbestuur van Moskou en het Kremlin is 13 juli een historische dag geworden voor de Russische autosport. Moscow City Racing is ons tweede evenement en we zijn er erg trots op dat dit plaatsvindt in het hart van Moskou. Het publiek was razend enthousiast. Ik denk dat er een nieuw tijdperk is aangebroken voor de Russische motorsport."

In Nederland zal het Bavaria City Racing-evenement in Rotterdam dit jaar plaatsvinden op zondag 17 augustus.

Meer mensen stoppen met roken

Het aantal mensen dat is gestopt met roken was in mei en juni drie keer zoveel als normaal. In die periode hebben 600.000 rokers hun laatste sigaret of sigaar uitgemaakt.

Nog eens een miljoen rokers hebben zich voorgenomen voor het eind van het jaar te stoppen met hun verslavende gewoonte.

Dat meldde de stichting Volksgezondheid en roken Stivoro maandag op basis van onderzoek door TNS Nipo.

Volgens Stivoro heeft het groeiend aantal stoppers te maken met het rookverbod in de horeca per 1 juli en de hogere accijnzen. Ook de door Stivoro ontwikkelde stoppen-met-roken-campagne zou hebben bijgedragen.

Classic Mega Man is terug in trailer Mega Man 9

Capcom heeft onlangs aangekondigd hun geliefde Mega Man uit te gaan brengen op de Wii in de vorm van WiiWare. In plaats van de nieuwe Mega Man zullen spelen met de klassieke Mega Man. Het kleine blauwe ventje moet de toekomst van de mensheid wederom redden en zal hierbij gebruik moeten maken van "guns. Lot's of guns."
In onderstaande trailer zie je hoe dat er uit gaat zien.

Aanklacht plan staatsgreep Turkije

In Turkije zijn 86 mensen in staat van beschuldiging gesteld die ervan verdacht worden een staatsgreep te hebben voorbereid. De Turkse regering maakte begin deze maand bekend een coupe te hebben voorkomen. Onder de verdachten zijn journalisten en twee oud-generaals.

De verdachten zouden gelieerd zijn aan de ultranationalistische beweging Ergenekon. Die groep wil de strikte scheiding tussen kerk en staat in Turkije beschermen. Van de 86 verdachten zitten er 48 vast. Eén van hen is de leider van Ergenekon

Volgens hoofdaanklager Aykut Cengiz Engin vormen de verdachten een terreurbeweging. Ze zouden met moorden en aanslagen de regering-Erdogan omver hebben willen werpen. De Turkse politie heeft een jaar onderzoek gedaan naar de groep.

Critici beweren dat de AK-partij van premier Recep Tayyip Erdogan het hele verhaal over de staatsgreep uit zijn grote duim zuigt. Het zou zijn verzonnen om de seculiere tegenstanders te bestrijden. Seculiere Turken wantrouwen Erdogan en zijn AKP omdat ze Turkije zouden willen islamiseren.

De arrestaties begin juli vonden plaats vlak voor het begin van de rechtszaak tegen regeringspartij AK. Die rechtszaak wordt door procureur-generaal Abdurrahman Yalcinkaya gevoerd met als doel de partij verboden te krijgen.

'Doorbraak in onderzoek naar malaria'

Australische wetenschappers hebben mogelijk een doorbraak bereikt in de strijd tegen malaria. De onderzoekers hebben een methode gevonden om het virus dat de rode bloedcellen aanvalt te stoppen.

Eenmaal besmet met malaria, zorgt een kleefstof ervoor dat het virus zich aan bloedcellen hecht en niet door het immuunsysteem uit het lichaam kan worden verwijderd. Vervolgens worden de bloedcellen één voor één vernietigd. De onderzoekers hebben nu ontdekt hoe deze kleefstof kan worden 'uitgeschakeld'. Door slechts een van de acht proteïnen te verwijderen, die toestaan dat de kleefstof zich aan gekaapte bloedcellen hecht, wordt de ziekte gestopt.

Volgens professor Cowman, lid van het onderzoeksteam van het Walter and Eliza Hall medisch onderzoekscentrum, kan de identificatie van de proteïnen de sleutel tot het bestrijden van malaria zijn. "We blokkeren in feite het vermogen van een parasiet om ziektes te veroorzaken", aldus Cowman.

Malaria is momenteel al goed te genezen, mits er op tijd met de behandeling wordt gestart. Jaarlijks overlijden er meer dan een miljoen mensen aan malaria, vooral jonge kinderen in de landen ten zuiden van de Sahara, maar ook in grote delen van Azië en Zuid-Amerika.

Lasershow verblindt festivalgangers

Tientallen jonge festivalgangers in Rusland zijn verblind geraakt door een lasershow op een dansfestival bij Moskou. Dokters vrezen dat de schade onherstelbaar is, berichtte dagblad Kommersant vandaag.

''Meer dan dertig mensen in de leeftijd van 16 tot 30 jaar zijn in het ziekenhuis terechtgekomen met dezelfde diagnose: verbrand netvlies'', aldus een van de artsen. In sommige gevallen is het gezichtsverlies 80 procent. Het is zeer onwaarschijnlijk dat dit kan worden hersteld.

De festivalgangers zeiden dat ze verblind raakten toen lasers, die de lucht moesten verlichten, op de menigte werden gericht. ''Ik zag direct een zwarte vlek, net zoals wanneer je naar de zon kijkt'', zei een van de patiënten.

Komst Hleb naar Barca nagenoeg rond

De komst van Alexander Hleb naar Barcelona is volgens The Sun zo goed als rond. Vorige week wist Goal.com al te melden dat speler en club tot een akkoord waren gekomen.

Met de transfer van de Wit-Rus is een kleine zeventien miljoen euro gemoeid. De 27-jarige middenvelder, die in 2005 naar Arsenal kwam, kan bij de Catalaanse club een kleine 90.000 euro per week gaan verdienen.

Arsenal heeft in Samir Nasri reeds een vervanger voor Hleb in huis gehaald.

Dronken Duitser rijdt meisje op Texel dood

Een drankrijder uit Duitsland heeft gisteravond op Texel twee meisjes op een fiets van de weg afgereden. De 17-jarige Afira Hof uit Wieringerwerf overleefde de botsing op de Krimweg in De Cocksdorp niet. Het tweede meisje mankeerde wonderwel niets.  Beide meisjes werden door de botsing gelanceerd en belandden in een weiland naast de weg.

De automobilist ging er na de aanrijding als een haas vandoor. De weg loopt daar echter dood, waardoor hij moest keren en weer langs de plaats van het ongeval kwam. Omstanders die hem tot stoppen probeerden te dwingen, konden ternauwernood opzij springen. Het nummerbord was echter genoteerd. En omdat het op Texel lastig ongezien wegkomen is, werd de auto al snel door de politie getraceerd.

In de auto zaten twee jongemannen (20 en 21 jaar) uit Duitsland die onder invloed van alcohol waren. Omdat niet duidelijk is wie achter het stuur zat ten tijde van de botsing, zijn beiden gearresteerd. De politie zoekt momenteel uit wie de bestuurder was.  De ander is sowieso ook strafbaar, omdat het verlaten van de plaats van een ongeval eveneens een strafbaar feit is.

De omstanders die bijna omver gereden werden, doen aangifte van poging tot doodslag. 

Vijftien gewonden bij treinbotsing Griekenland

Bij een treinbotsing in Midden-Griekenland zijn maandag vijftien gewonden gevallen. Een passagierstrein met zo'n vijfhonderd inzittenden die van de noordelijke stad Thessaloniki naar Athene reed, botste op wagons die waren losgeraakt van een vrachttrein die dezelfde route in tegenovergestelde richting reed, zeiden de Griekse spoorwegen OSE. De brandweer zei drie uur nodig te hebben gehad om de bestuurder uit het wrak van de locomotief te bevrijden. Het ziekenhuis van de centraal gelegen stad Lamia zei dat de meeste verwondingen meevallen.

OSE zei dat de botsing zich om 03.45 uur voordeed. De meeste passagiers lagen toen te slapen, vertelde een vrouwelijke passagier aan een plaatselijk tv-station. De schrik was groter dan de persoonlijke schade, zei zij. De wagons van de vrachttrein waren ongeveer tweehonderd kilometer ten noorden van Athene op de rails blijven staan. Hoe ze van de trein konden loskomen was nog niet duidelijk.

In Griekenland gebeuren zelden treinongelukken, hoewel er zich twee voordeden in maart. Bij het eerste ongeluk, de ontsporing van een intercitytrein in Midden-Griekenland, vielen 23 gewonden. Acht dagen later reed een vrachtwagen in op een passagiers- en een vrachttrein in het zuiden van Griekenland. De vrachtwagenchauffeur kwam om en twee mensen raakten gewond.

Veel schade door aardverschuiving Californië

Een gigantische aardverschuiving heeft zondag in de Amerikaanse staat Californië meer dan vijftig huizen ernstig beschadigd. De bewoners van de huizen konden worden geëvacueerd. Volgens de brandweer was de aardverschuiving op gang gebracht door hevige onweersbuien een dag eerder.

De modderstroom van bijna driehonderd meter breed en bijna een meter diep trok een verwoestend spoor door de plaats Independence, aan de oostkant van de bergketen de Sierra Nevada. Ook een snelweg raakte bedolven onder de modder en werd gedurende een aantal uren gesloten.

Gewonden bij bestorming Ierse gevangenis

Ierse cipiers hebben zondag, uitgerust met schild en wapenstok, na twee uur een barricade doorbroken die rond de vijftig gedetineerden hadden opgeworpen op de binnenplaats van de Mountjoy gevangenis in Dublin. Dat hebben de Ierse gevangenisautoriteiten gemeld.

Twee gevangenen en vijf cipiers raakten bij de bestorming gewond, maar geen van hen verkeert in kritieke toestand. Een bewaker moest met ernstige verwondingen aan zijn gezicht en gebit naar het ziekenhuis worden afgevoerd.

De barricade was een protest van de gevangenen tegen nieuwe maatregelen om drugshandel in de overvolle inrichting tegen te gaan. Het complex uit de Victoriaanse tijd is ontworpen voor ongeveer vierhonderd gevangenen, maar huisvest er momenteel bijna zeshonderd.

Lichte aardbevingen in België

In België heeft zich opnieuw een lichte aardbeving voorgedaan. Het is al de derde beving sinds zaterdagavond.

De nieuwe aardschok deed zich vanochtend rond 04.00 uur voor bij Dour, ten zuiden van Bergen. Volgens de Koninklijke Sterrenwacht van België had de aardbeving een kracht van 3 op de schaal van Richter.

De sterrenwacht ziet geen verband met de bevingen zaterdag en zondag rond het Waalse dorp Court-Saint-Etienne, ten oosten van Brussel. Die van gisteren had een kracht van 3,1 op de schaal van Richter en die van zaterdagavond was met een kracht van 2,1 een stuk lichter.

Sinds 1985 heeft het in België ongeveer veertig keer gebeefd met een kracht van meer dan 3 op de schaal van Richter.

CD: Zuco 103 - After The Carnaval

Zuco 103 behoeft eigenlijk geen introductie. Deze vrolijke en energieke band speelt al jaren met veel succes in het live-circuit van Nederland. De band bestaat uit de muzikanten Stefan Kruger, Stefan Schmid en de zangeres Lilian Vieira. Vaak aangeduid als een cross-over band, maar eigenlijk horen ze beter thuis in het genre Latin / Latijns Amerikaans. Dat wordt voor een groot deel veroorzaakt door de Spaanstalige vocals van Lilian. Enige tijd terug was het weer tijd voor een vers album: After the Carnaval.

Zuco 103 – After The Carnaval

Belastingdienst gaat aangiften voorinvullen

De Belastingdienst gaat voor meer mensen de aangifte van de inkomstenbelasting al zelf invullen. In 2009 zal de dienst bij wijze van proef voor iedereen die nu via internet zijn aangifte doet, al een deel van zijn gegevens invullen. Zij kunnen die informatie digitaal ophalen en aanvullen. Voor een deel zal de fiscus de aangifte al volledig invullen.

Dat heeft staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën) vandaag in een brief aan de Tweede Kamer geschreven. Het voorinvullen van de gegevens moet de aangifte voor belastingplichtigen makkelijker maken. Een kleinere proef was volgens De Jager positief.

Olympiakos of Toulouse voor Smolarek

Ebi Smolarek zet zijn loopbaan waarschijnlijk voort in Griekenland. De 27-jarie aanvaller speelde het afgelopen seizoen voor Racing Santander, maar kon zijn draai daar niet vinden.

Voor die tijd speelde de Poolse international voor Borussia Dortmund, dat hem weer over had genomen van Feyenoord.

Nu kan Smolarek kiezen uit aanbiedingen van Olympiakos en het Franse Toulouse. De Griekse club heeft echter de beste kansen, meldt de Franse krant Le Figaro.

ADO denkt aan Oscar Moens

Volgens het Algemeen Dagblad denkt ADO Den Haag er serieus over na om Oscar Moens aan te trekken. De 35-jarige sluitpost stopt aan het eind van het seizoen 2006/2007 met betaald voetbal, maar zou mogelijk openstaan voor een terugkeer.

"ADO is een mooie club, een echte volksclub en daar hou ik van," aldus Moens over de interesse. "Er spelen meer dingen, ook in het buitenland. Daar wil ik eerst op wachten," besluit de sluitpost.

ADO heeft onlangs al een keeper aangetrokken, Gino Coutinho kwam over van FC Den Bosch.

City heeft 30 miljoen over voor Ronaldinho

De kans lijkt steeds groter te worden dat Ronaldinho naar Manchester City vertrekt. De Engelse club zou gisteravond een bod van 30 miljoen euro hebben uitgebracht op de Braziliaanse aanvaller. Hiermee lijkt een overgang naar AC Milan steeds onzekerder te worden.

City wil de Braziliaan buiten dat ook ruim 13.000 euro per week meer betalen aan salaris dan Milan. Daarbij heeft het ook het shirt met rugnummer '10' klaarliggen voor Ronaldinho. Een shirt dat in Italië is toebedeeld aan Clarence Seedorf.

Het lijkt een ultieme poging van Manchester City om Ronaldinho te lokken. De speler van Barcelona mag van nieuwbakken trainer Josep Guardiola namelijk vertrekken bij Barcelona en omdat de andere gegadigde Milan krap bij kas zit, hoopt City nu toe te slaan.

Binnenkort grote aankondiging over Final Fantasy VII

In een interview met het Japanse blad Dengeki liet character designer Testuya Nomura zich ontvallen dat de wereld zich voor mag gaan bereiden op een grootse aankondiging met betrekking tot Final Fantasy VII. Hij voegde er aan toe dat deze aankondiging niets met de aanstaande Blu-Ray Final Fantasy VII: Advent Children Complete te maken heeft.

Aangezien we net de PSP-game Final Fantasy VII: Crisis Core achter de rug hebben lijkt het waarschijnlijk dat de aankondiging over het project gaat waar Final Fantasy-fans nog meer naar uitkijken dan Final Fantasy XIII: de Final Fantasy VII remake.

Megaflop voor Eddie Murphy

De carrière van Eddie Murphy blijft er een van hoge bergen (Beverly Hills Cop, Norbit) en hele diepe dalen (Holy Man, Pluto Nash). Aan het rijtje flops kan Murphy er weer een toevoegen. Zijn nieuwe film 'Meet Dave' haalde dit weekend slechts 5,3 miljoen dollar op.

Dit staat in schril contrast met Murphy's laatste hit: Norbit haalde in de openingsweekend 34,2 miljoen op. Daarmee zal Meet Dave niet het budget van 60 miljoen dollar terugverdienen. De film gaat over een stel miniatuur aliëns die een ruimteschip in de vorm van een menselijk lichaam besturen, inderdaad dat van Eddy Murphy. Overigens is Meet Dave niet Murphy's grootste flop. The Adventures of Pluto Nash haalde in 2002 slechts 2 miljoen dollar op in de openingsweekend.

Dit weekend deed Hell Boy 2 wel goede zaken aan de kassa. De anti-superheld haalde 36 miljoen dollar op in de eerste week. Hancock, de andere anti superheld, harkte in de tweede week 33 miljoen binnen, ondanks slechte kritieken.



Meet Dave.

Café wordt lid van de Rokerskerk

Vrijheid van godsdienst is een groot goed in Nederland dat met verve wordt verdedigd door de meeste politieke partijen. Dat bracht Dennis de Weerd, eigenaar van  café Het Markerveerhuis in Monnickendam, op het idee om zijn kroeg onder toezicht te laten stellen van de Rokerskerk.   De religieuze ervaring van deze kerk ligt in het roken. De Rokerskerk noemt roken ''een middel om tot God te komen en Hem te eren''.

Bezoekers van het café moeten eenmalig 4 euro betalen om lid te worden van de kerk. Daarna mogen ze lekker een pilsje drinken onder het genot van een rokertje. Een verslaggever van het Noordhollands Dagblad trof zaterdagmiddag dan ook een bar vol stamgasten aan die als vanouds een sigaret of sjekkie bij hun drankje opstaken.

Stichter van de Rokerskerk is Michiel Eijsbouts uit Amsterdam. Hij zegt: ''Als roken je godsdienst is, mag je dat dus niet worden verboden. De Nederlandse Grondwet garandeert immers iedereen godsdienstvrijheid. Roken is onze manier om tot God te geraken.''

Cafébaas De Weerd en Eijsbouts zijn niet bang dat controleurs van de VWA (Voedsel en Waren Autoriteit) het rookverbod zullen aangrijpen om hun rokersgeloof te beboeten. Eijsbouts: ''Minister Ab Klink is immers ook een man van God. Al is het dan een andere God dan de onze, en wat ons betreft een mindere. Maar hij zal wel begrijpen dat iedereen hier gebruik maakt van zijn grondwettelijke recht op vrije godsdienstuiting.''

InBev na overname grootste bierbrouwer

De Belgische bierbrouwer InBev is de grootste bierbrouwer ter wereld geworden door het overnemen van de Amerikaanse branchegenoot Anheuser-Busch. De Belgen betalen zeventig dollar per aandeel, waardoor het totale overnamebedrag op 52 miljard dollar uitkomt. De nieuwe combinatie is goed voor een kwart van de wereldwijde bierproductie, verdeeld over 300 merken.

Vorige maand wezen de Amerikanen, die onder andere bekend zijn van het merk Budweiser, een bod van ruim 46 miljard dollar af. Afgelopen vrijdag ging Anheuser-Busch onder druk van de aandeelhouders weer met InBev om de tafel zitten, waarna beide partijen gisteravond tot een akkoord kwamen. De Amerikaanse bierproducent zal verder gaan onder de naam Anheuser-Busch InBev.

Landen willen Midden-Oosten zonder kernwapens

In de slotverklaring van de top voor de totstandkoming van de Mediterrane Unie in Parijs, zeggen in totaal 43 landen uit Europa, het Midden-Oosten en Afrika, te streven naar een Midden-Oosten zonder massavernietigingswapens.

De verklaring legt uit dat daarmee alle nucleaire, chemische en biologische wapens bedoeld worden, inclusief de systemen om deze wapens bij een doelwit aan te laten komen. Ook de Israëlische premier Ehud Olmert heeft het document ondertekend. Van Israël bestaat al lang het vermoeden dat het beschikt over een arsenaal kernwapens, maar officieel wil het land dat noch ontkennen, noch bevestigen.

Het onderwerp massavernietigingswapens is in de regio in het bijzonder actueel vanwege de ophef rond het Iraanse atoomprogramma. Iran weigert gehoor te geven aan internationale oproepen zijn uraniumverrijking te staken en Israël en de Verenigde Staten zeggen dat Iran in het geheim een kernbom ontwikkelt.

Venezolaanse gekozen tot Miss Universe

Miss Venezuela, Dayana Mendoza, is maandag in Vietnam gekozen tot Miss Universe. Zij kreeg de kroon opgezet door haar voorgangster, de Japanse Riyo Mori.

Miss USA, de Texaanse Crystle Stewart, zorgde voor spektakel door net als haar landgenote vorig jaar bij het betreden van het podium over haar avondjurk te struikelen en te vallen. Net als Miss USA 2007 Rachel Smith krabbelde zij snel weer overeind.

Winnares Mendoza zei de spanning van de Miss Universe verkiezing goed aan te kunnen omdat ze ooit in haar land is ontvoerd.

In Venezuela gingen honderden mensen de straat op in Caracas om de overwinning van hun landgenote te vieren. Het land is trots op het binnenhalen van de vijfde Miss Universe kroon. De laatste keer gebeurde dat in 1996.

Onder de vijf finalisten waren er vier uit Latijns-Amerika: Miss Venezuela, Miss Colombia, die als tweede eindigde, Miss Mexico en Miss Dominicaanse Republiek. De vijfde was Miss Rusland.

Boek: Claudia Tabbert - Mijn hart blijft in Afrika

Zuid-Afrika, we noemen het land vooral nog altijd in één adem met Nelson Mandela. Hij is misschien wel de vleesgeworden definitie van Zuid-Afrika en zijn strijd tegen de apartheid. Mijn hart blijft in Afrika is het verhaal van schrijfster Claudia Tabbert. Een verhaal dat zich afspeelt ten tijden van de apartheid in Zuid-Afrika. Hoe een Westerse vrouw (geboren 'Oosters' door haar afkomst uit de DDR) ontdekt dat zij een bijdrage kan leveren aan een beter bestaan voor Afrikaanse kinderen en hoe zij hierin haar hart verloor. Het zijn de fragiele, maar zeer indrukwekkende elementen uit dit boek dat onlangs in het Nederlands vertaald werd en sinds kort verkrijgbaar is. Een mooie aanrader voor de komende vakantie is het zeker, ondanks het misschien zwaar aandoende thema.

'Oudste blogger ter wereld' overleden

Een Australische vrouw, bekend als de oudste blogger ter wereld, is zaterdag op 108-jarige leeftijd overleden. Dat berichtte het Australische persbureau AAP vandaag.

Olive Riley schreef sinds vorig jaar februari op Allaboutolive.com meer dan zeventig keer over haar leven en hoe ze de twintigste eeuw had ervaren. Duizenden mensen wereldwijd volgden haar belevenissen.

Olive werd op 20 oktober 1899 geboren, maakte twee wereldoorlogen mee, bracht drie kinderen groot en had verschillende banen, waaronder kokkin op een boerderij en serveerster in een bar.

In haar laatste bericht op 26 juni schreef ze vanuit het bejaardentehuis: ''Penny, die in het bed naast me ligt kreeg afgelopen week bezoek van haar dochter, die professioneel zangeres is. En raad eens wat er gebeurde! We zongen samen enkele vrolijke liedjes. Ook enkele verzorgsters zongen mee. Het was net een concert.''

Hoogleraar wil meldplicht slecht rijdende senior

Senioren moeten het melden als ze medische klachten hebben waardoor ze slechter rijden. Dat zegt de Groningse hoogleraar verkeersgeneeskunde en neuropsychologie Wiebo Brouwer maandag in het AD. Hij wil dat ouderen zich moeten melden bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen zodra ze kampen met medische klachten die een aantoonbaar effect op hun stuurmanskunsten hebben.

Aanleiding voor de uitspraken is een onderzoek dat het AD door de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid liet uitvoeren. Daaruit blijkt dat automobilisten boven de 75 jaar schuldig zijn aan 65 procent van de ongevallen waarbij ze betrokken zijn. Voor bestuurders onder de 30 jaar ligt dit op iets meer dan de helft.

Nu worden automobilisten van 70 jaar en ouder nog vijfjaarlijks gekeurd. "Het probleem is dat wanneer je tussentijds nieuwe klachten krijgt die een aantoonbare bedreiging voor de verkeersveiligheid vormen, je niet verplicht bent die te melden Een meldingsplicht zou ongelukken kunnen voorkomen", zegt Brouwer in de krant.

Het moet voor ouderen ook duidelijker worden welke aandoeningen hun rijvaardigheid kunnen beïnvloeden, vindt de hoogleraar. De huidige lijst van het CBR zou te onduidelijk voor ouderen zijn. Brouwer pleit voor een korte en duidelijke lijst zodat artsen snel kunnen zien of een patiënt zich moet melden.

Het CBR laat in de krant weten de huidige lijst duidelijk genoeg te vinden. Artsen zouden genoeg kennis hebben om er mee om te gaan, voor patiënten is de lijst niet bedoeld. Over een meldingsplicht neemt de organisatie geen standpunt in.

Doden bij extreme hardloopwedstrijd op Duitse berg

Door plotseling omslaand weer zijn bij een hardloopwedstrijd op de hoogste berg van Duitsland zondag twee doden gevallen. Zes anderen werden met onderkoelingsverschijnselen van de berg gehaald. Details van het drama dat zich 's ochtends op de Zugspitze afspeelde zijn niet naar buiten gebracht. Reddingswerkers zeiden dat de dodelijke slachtoffers van vermoeidheid in elkaar waren gezakt.

Ook aan Oostenrijkse zijde van de berg, waar zo'n zeshonderd deelnemers vanuit Ehrwald aan een klim naar 2100 meter hoogte begonnen, werden gewonden gemeld.

Het was de achtste keer dat het jaarlijkse evenement, de Extrem-Berglauf, vanuit het Duitse Garmisch-Partenkirchen startte. De autoriteiten hadden al dagen van te voren voor sneeuwval gewaarschuwd.

Overheid VS helpt hypotheekbanken

De Amerikaanse overheid wil de noodlijdende hypotheekbanken Fannie Mae en Freddie Mac helpen door miljarden dollars aan aandelen te kopen van beide bedrijven en ze extra geld te lenen. Dat heeft de minister van Financiën Henry Paulson gisteren bekendgemaakt.

De Senaat en het Huis Van Afgevaardigden moeten eerst nog toestemming geven, zodat de regering de komende twee jaar aandelen in beide bedrijven kan kopen. Ook gaat de kredietlimiet van beide hypotheekreuzen omhoog. Veertig jaar geleden werd deze gezet op 2,25 miljard dollar toen Fannie Mae 15 miljard dollar aan schulden had uitstaan. Nu heeft Fannie Mae ongeveer 800 miljard en Freddie Mac ongeveer 740 miljard aan schulden uitstaan, aldus de New York Times.

'Fannie en Freddie' zijn eigenaar van of staan garant voor meer dan de helft van alle uitstaande hypotheken in de VS, in totaal meer dan 5 biljoen dollar. Beide bedrijven hebben ernstig te lijden onder de crisis op de Amerikaanse huizenmarkt.

20 personeelsleden Jumbo gegijzeld

Twintig personeelsleden zijn afgelopen zaterdagochtend bijna twee uur lang gegijzeld geweest bij een brutale overval op de Jumbo-supermarkt in het Brabantse Son. Eén van de medewerkers werd hierbij met een honkbalknuppel mishandeld. De daders zijn er met een onbekend geldbedrag vandoor gegaan.

Rond kwart voor zes kwamen de eerste medewerkers naar de supermarkten om hun werkdag te beginnen. Omdat het groepje geen kluissleutel had, werden ze door de twee gemaskerde en gewapende mannen in een ruimte in de supermarkt opgesloten. Toen er na anderhalf uur iemand met de kluissleutel kwam, hadden de daders al negentien personeelsleden opgesloten. Toen de overvallers gevlucht waren wist de groep zich rond half acht eindelijk te bevrijden.

De supermarkt is zaterdag gewoon geopend geweest. Voor het personeel is slachtofferhulp ingeschakeld.

Eerder in de week, op donderdag ochtend, is de Lidl in Veldhoven op een vergelijkbare wijze overvallen. Deze overval linkt de recherche aan een eerdere overval op een Lidl in Eindhoven. Of de daders in Son dezelfde daders als in Veldhoven en Eindhoven zijn, moet uit onderzoek blijken. "We moeten daarvoor de werkwijze en de signalementen vergelijken," meldt een woordvoerder van de politie.

Meisje kruipt in grijpautomaat

Wie het niet lukt om een knuffel op de reguliere manier uit de grijpautomaten te krijgen, moet inventief zijn. Tenminste, dat dacht een klein meisje begin dit jaar.

Beelden van een beveiligingscamera die het voorval weergeven, zijn sinds kort in de media terecht zijn gekomen en laten een klein meisje zien dat zich in de grijpautomaat wurmt. Een ander meisje waarschuwt de moeder nog, maar deze loopt gewoon door, tot ze haar dochtertje ineens in de knuffelbak ziet.

Een foto van het meisje in de automaat is hier te zien. Het filmpje is hier te bekijken.

Met dank aan AC4WHEELS.NL voor de submit.

Zoektocht naar vermiste avonturier Fossett hervat

De zoektocht naar de verdwenen Amerikaanse avonturier Steve Fossett wordt vandaag hervat. Een tienkoppig team van getrainde atleten en ervaren bergbeklimmers onderneemt een hernieuwde poging om een spoor van de 63-jarige multimiljonair terug te vinden, aldus de onderzoeksleider.

Fossett verdween in september vorig jaar in bergachtig gebied op de grens van de Amerikaanse staten Californië en Nevada terwijl hij een vliegtuigje bestuurde. Omvangrijke zoektochten met vliegtuigen, radar en satellietopnames leverden niets op. Vijf maanden later werd hij dood verklaard. De avonturier is vooral bekend vanwege zijn diverse pogingen de wereld rond te reizen in een luchtballon.

De nieuwe zoekactie zal zich vooral concentreren op afgelegen bosgebieden waarin het vliegtuigwrak van Fossett zich kan bevinden. Fossets vrouw Peggy liet in een verklaring weten dat ze geen rol speelt bij de zoektocht.

DVD: Matlock

Als je als omroep een trouw publiek hebt opgebouw door The A-team uit te zenden, dan valt het niet mee een goede opvolger te vinden. Toen de huurlingen van John "Hannibal" Smith het televisieveld moesten ruimen, verving NBC ze door een grijze advocaat: Ben Matlock. Blijkbaar wilde NBC af van het jonge mannelijke kijkerspubliek, want een rechtzaakserie is niet echt vergelijkbaar met de woeste stunts van The A-Team. Matlock liep zes jaar bij NBC en werd in 1992 voor nog eens drie seizoenen uitgezonden door concurrent ABC. De serie werd in Nederland uitgezonden door de NCRV en sinds kort is het eerste seizoen op dvd verkrijgbaar.

Weekend vol doden in Mexico

Afgelopen weekend ging er weer een golf van geweld door de Mexicaanse staat Sinaloa. Negen personen, onder wie een politieman, werden vermoedelijk vermoord door een bende, zo maakte de Mexicaanse politie bekend.

Gisterenochtend werden acht mensen doodgeschoten toen zij onder vuur werden genomen door een groep mannen in een drukke straat in de plaats Guamuchil. Het achttal bevond zich in vier verschillende auto's. Het negende slachtoffer dat om het leven kwam, was een politieman in de havenstad Mazatlan die zich verzette toen hij ontvoerd werd. De ontvoerder wilden op vrije voeten blijven en gijzelden daarom een groep van veertig mensen in een restauant om daarover te onderhandelen.

Drugskartels in Mexico hebben dit jaar al honderden mensen vermoord. In Sinaloa kwamen al driehonderd mensen om het leven. Het aantal voor het hele land staat inmiddels al op 1700.

Palestijnen ontevreden over verklaring top

De Palestijnse Autoriteit is ontevreden over de slotverklaring van de euro-mediterrane top in Parijs. Dat heeft een lid van de delegatie gisteren laten weten.

In de verklaring spreken de deelnemers hun steun uit voor het vredesproces tussen Israël en de Palestijnen. Over een zogeheten tweestatenoplossing, waarbij Israël en Palestina als onafhankelijke staten naast elkaar zouden bestaan, wordt echter met geen woord gerept.

Een diplomaat van gastheer Frankrijk liet in een reactie weten dat de Palestijnse president akkoord was gegaan met de verklaring.

Tientallen doden bij stadionramp Soedan

Bij een stormloop in een voetbalstadion in het Soedanese Omdurman zijn gisteren zeker 23 mensen omgekomen, aldus de Soedanese autoriteiten.

Een menigte probeerde bij een slagingsceremonie van de basistraining voor de eenjarige dienstplicht binnen te komen. De grote meerderheid van de doden zijn dan ook vrouwen en kinderen. Tevens vielen er 36 gewonden, die overgebracht zijn naar het ziekenhuis.

Omwikkeld lijk uit Maas gevist

De Limburgse politie is zondagavond op een stoffelijk overschot gestuit in de Maas. Het gaat om een omwikkeld lichaam dat werd gevonden bij de Borgharenweg in het noorden van Maastricht. Het is nog niet bekendgemaakt of het om een man of een vrouw gaat.

De vondst werd gedaan tijdens een niet nader toegelichte controle. De brandweer heeft het lijk even na 20.00 uur uit het water gehaald. Maandag volgt onderzoek om de identiteit te achterhalen.

Bos optimistisch voor Spelen

Baanwielrenner Theo Bos heeft er alle vertrouwen in dat hij in Peking goed zal gaan presteren. In Alkmaar liet hij tijdens een wedstrijd zien nog niet in topvorm te zijn, maar toonde wel zijn klasse. Komende week zal hij samen met de rest van de baanploeg in Gent zich voorbereiden op de Spelen.

De baan in Gent vertoont veel overeenkomsten met de olympische piste in Peking. In wielercentrum Eddy Merckx Vlaanderen heeft de baan lange rechte stukken en korte bochten. Door hier te trainen kan het Nederlandse team zich goed voorbereiden op de wedstrijden in China.

Bos wil doet in Peking mee op de teamsprint, keirin en de sprint. Deze laatste is voor hem het belangrijkste. "Absoluut. Ik wil teamsprint en keirin zeker geen opwarmertjes noemen, maar de sprint is mijn hoofddoel. Ik heb de afgelopen tijd veel kracht opgedaan en hoop die in de komende tijd te vertalen naar mijn souplesse."

"Ik mis nog de soepelheid, de souplesse, maar het gaat steeds beter. We hebben nu het duurwerk achter de rug. Vanaf morgen zullen we in Gent inderdaad de puntjes op de i gaan zetten." Op vier augustus zal het team afreizen naar de Chinese hoofdstad voor de Spelen.

Gedachten

Elke maandag schrijft superworm zijn stukjes, soms geëngageerd, soms persoonlijk, soms grappig en soms droevig. Dit alles vlot verteld en overgoten met een sausje van droge humor, levendige fantasie en een snijdend realisme; van overhoopgeschoten overgrootvaders tot overleden dwerghamsters.

Deze week een verhaal over een van de vele avonturen van superworm en zijn ex.

“Ga je met me mee naar My Chemical Romance?” vroeg ze met grote puppyogen.
“Nee, da's toch die gruwelijke teringherrie die je dag en nacht draait?” dacht ik.
“Ja, is goed, leuke muziek,” zei ik.
En voor ik 'kutmuziek' kon zeggen stond ik al tussen de gothics in de rij voor Paradiso.

Lathouwers en Hak missen limiet nipt

Robert Lathouwers en Yvonne Hak misten vandaag bij de Grand Prix-wedstrijden in Athene op een haar na de olympische limiet op de 800 meter hardlopen. Beiden liepen in de Griekse hoofdstad een persoonlijk record maar dat was net niet voldoende voor plaatsing voor de Spelen.

De 22-jarige Hak liep met 1.59,98 een fraai persoonlijk record, maar kwam 0,03 seconde tekort om aan de limiet te voldoen. Lathouwers kwam met 1.45,30 0,05 tekort voor de Spelen. Coach Honoré Hoedt: "Hier word je heel zuur van".

"Yvonne liep een prima race. Helaas bleef de verdiende beloning in de vorm van een startbewijs voor Peking uit. Tsjonge, wat was ze er dichtbij." De volgende kans voor Hak om zich te plaatsen voor Peking is in Londen over twee weken.

De 25-jarige Lathouwers had in zijn race last van veel duw en trekwerk. "Het was een race met veel duwen en trekken. Robert bleef goed overeind. Als hij één duwtje meer in de goede richting had gekregen, was hij nu zeker van Peking geweest. Niettemin blijft het knap dat hij zonder veel ervaring op de 800 meter opnieuw een persoonlijk record heeft gelopen."

In Athene werd er door Usain Bolt razendsnel gelopen op de 200 meter. De 21-jarige Jamaicaan kwam tot een tijd van 19,67 wat de snelste tijd van het seizoen is. Eerder dit jaar liep de sprinter al een wereldrecord op de 100 meter.

Boogerd terug in Tour

Michael Boogerd was afgelopen weekend even terug in de Tour. De Hagenees die tot woensdag zal blijven, was verbaasd over het aantal auto’s en de chaos die rond de Tour heerst. Als renner heeft hij hier niets van meegekregen.

"Ik ben hier vandaag voor de Belgische televisie, maar op andere dagen voor de NOS," aldus de Hagenaar, die vorig jaar afscheid van het wielrennen nam. "Ik blijf nog tot woensdag en daarna kom ik nog even terug voor l’Alpe-d’Huez, misschien fiets ik daar zelf ook nog naar boven."

Boogie die ook bij zijn oude team, Rabobank, op bezoek ging, was onder de indruk van de versnellingen op de fiets van Laurens ten Dam. "Ze hebben een heel andere groep op de fiets dan toen ik nog reed. Ziet er wel stoer uit en het schijnt een stuk lichter te schakelen."

Boogerd denkt dat de Rabo-ploeg en dan met name de kopman er goed voor staat. "Mentsjov rijdt heel sterk, dat zie je van een kilometer afstand. Hij staat er ook super voor in het klassement. Alleen jammer dat hij in die etappe naar Nantes wat tijd verloor, anders was het nog beter geweest. Toen ik het peloton die dag door de wind op de kant zag gaan, was ik blij dat ik thuis op de bank zat."

In de bergen verwacht Boogerd het een en ander van CSC. "Dat is een heel sterke ploeg. Maar Evans en Valverde zullen het ook proberen. Als ik ze straks zie passeren, kan ik waarschijnlijk nog wel voelen hoe de renners eraan toe zijn. Ik verlang nog best terug naar de fiets, maar niet meer om te koersen. Gewoon om alleen een stukje te trappen."

Dutch Charts Nintendo edition

De softwareverkopen van de afgelopen week in Nederland zijn weer bekend. Nintendo domineert de lijst bijna volledig. De Playstation 3 probeert zich nog te verzetten maar komt niet verder dan een negende plek voor Battlefield Bad Company en met GTA IV als hekkensluiter.

Op één staat nog steeds de zeer populaire fighter Super Smash Bros. Brawl. De tweede plek is voor de ultieme fitness game Wii Fit. De derde en vierde plek worden ingenomen door de nieuwe Pokemon game op de DS. Mario en Sonic At the Olympic Games blijven sterk staat op een vijfde en zesde plek.

Grote afwezige in de lijst is de Xbox 360 die helemaal geen game in de top 10 heeft staan.

quote
1 SUPER SMASH BROTHERS BRAWL (Wii)
2 WII FIT (Wii)
3 POKEMON MYSTERY DUNGEON/EXPLORERS OF DARKNESS ( DS)
4 POKEMON MYSTERY DUNGEON/EXPLORERS OF TIME ( DS)
5 MARIO & SONIC AT THE OLYMPIC GAMES ( DS)
6 MARIO & SONIC AT THE OLYMPIC GAMES (Wii)
7 BRAIN TRAINING ( DS)
8 MARIO KART (Wii)
9 BATTLEFIELD/BAD COMPANY (PS3)
10 GRAND THEFT AUTO 4 (PS3)

Wii - 4
DS - 4
Playstation 3 - 2

Trailer Empire: Total War laat schepen en release date zien

Empire: Total War wordt het nieuwe deel in de Total War serie. Het speelt zich af in de tijd van musketten, kanonnen en grote zeeslagen. Er is nu een nieuwe trailer voor de game verschenen. In de trailer is niet alleen te zien hoe de grote veldslagen er aan toe zullen gaan, ook komt er een release datum voorbij. De game zal op 6 februari 2009 in de winkels liggen voor de PC.

De trailer kan je hier bekijken.

De Total War-serie neemt een andere wending, want voor het eerst gaan we naar de 18e eeuw om elkaar massaal op te blazen met geweren, kanonnen en granaten. Nieuw zijn de 3D-battles ter zee en tevens belooft de ontwikkelaar dat zwakke elementen uit de eerdere games, zoals diplomatie, compleet gerenoveerd zullen worden.

Laatste reviews en specials
review
Tales of Kenzera: ZAU
special
Random Pics van de Dag #1261
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
©FOK.nl e.a.