Zuid-Europa blijft populairste vakantiebestemming

De landen aan de Middellandse Zee blijven de populairste vakantiebestemming, zo blijkt uit de poll waar door meer dan 6000 FOK!kers op gestemd is. Een kwart zoekt de zon op in Spanje, Frankrijk, Turkije, Italië, Griekenland of één van de eilanden (in volgorde van populariteit).

Voor meer dan vier op de tien FOK!kers is het te hopen dat het weer in eigen land meezit. In totaal gaat 36 procent deze zomer namelijk niet op vakantie, al dan niet omdat men recentelijk al op vakantie is geweest (7 procent). Nog eens 7 procent gaat op vakantie in Nederland. CybPraetorian vindt deze percentages fors: "wow, veel FOK!kers brengen hun zomer achter de pc door zie ik". Sommige users, zoals JanPiraat, blijven zelfs speciaal in eigen land om van het Hollandse weer te genieten: "ik geil op regen dus ik ga lekker naar Texel".

14 procent van de FOK!kers zoekt het vertier buiten Europa: vooral Noord-Amerika en Azië zijn populair. Zo FOK!t I_are_Rudeboy vanuit New York en ook SuspendedAnimation bezoekt binnenkort de 'big apple'. KRTX is permanent op 'vakantie': "heheheh ik woon in Zuid-Afrika... tis hier hartje winter en overdag tussen de 15 en de 20 graden".

Stem ook!