"Ze Djermans" zijn terug in Wolfenstein

De moeder aller World War II-shooters keert terug. Activision, Raven Software en ID Software hebben aangekondigd dat er een nieuw deel in de Wolfensteinserie op komst is. Dit maal zal de game op PC, X360 en PS3 uitkomen en, tegen alle verwachting in, plaatsvinden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De Nazi's zitten tot hun nek in het occulte in de hoop zo de oorlog te winnen en aan hoofdpersoon BJ om ze te stoppen voordat ze hierin slagen. Als je tegenover soldaten komt te staan met supernatuurlijke krachten helpen stukje lood uiteraard voor geen meter, dus BJ zal ook gebruik gaan maken van paranormale krachten.

De gehele game zal zich afspelen in één stad, de speler krijgt missies in deze stad. Sommige missies geven je toegang tot delen van de stad die daarvoor gesloten waren. Dit moet bijdragen aan een non-lineair spelverloop.
Tijdens het spelen zullen scripted events je pad blokkeren, maar ook activiteit van de AI kan er voor zorgen dat je ergens niet langs kan. Gelukkig zit de AI je niet alleen maar dwars, je kan gebruik maken van verzetsstrijders die door de AI bestuurd worden.
Verder zal de game zich ook afspelen in een alternatieve versie van de stad, genaamd "The Shroud". Uit deze dimensie krijgen de Nazi's hun kracht.