Glock wil 'thuis' schitteren

Voor iedere Formule 1-coureur is zijn thuis-Grand Prix iets om naar uit te kijken, maar voor Timo Glock is de Duitse GP iets speciaals. Hij groeide op in de regio Odenwaldkreis, waar hij woonde tot hij onlangs naar Keulen verhuisde om dicht bij het tehcnisch center van Toyota te zijn.

De 26-jarige Toyota-rijder werd geboren in Lindenfels, vlak bij Hockenheim. Dus de race op de ring daar is zo goed als een thuisrace voor hem en dat betekent niet alleen dat hij op bekend terrein is, maar ook dat veel bekende gezichten hem zullen komen aanmoedigen. "Veel vrienden komen naar het circuit en ik ken er een boel van", zo zegt Glock. "Dat maakt het een nogal speciale race."

"Elke keer dat ik in Hockenheim ben geweest, heb ik erg goede races gehad en heb ik een aantal keer gewonnen. Het is een van de beste wedstrijden van het jaar voor mij, niet alleen omdat het mijn thuisbaan is, maar ook omdat ik altijd erg sterk ben hier."

De Hockenheimring is niet alleen een thuisbaan voor Glock, het is ook de start van de tweede helft van zijn eerste volle seizoen als Formule 1-coureur. Tot nu toe scoorde hij vijf punten in negen races.