Kuruvchi beweert Eto'o te contracteren

Maikel (WeebI)
De club PFC Kuruvchi uit de Oezbeekse competitie beweert dat het Samuel Eto'o binnen heeft. De spits van FC Barcelona mag op zoek naar een nieuwe club, aangezien hij niet in de plannen van Pep Guardiola voorkomt.

Eto'o is verteld dat hij uit mag kijken naar een andere werkgever, daar de opvolger van Frank Rijkaard met een fris team wil beginnen. Diverse clubs hebben reeds belangstelling getoond voor de aanvaller uit Kameroen, al wil de Oezbeekse club Kuruvchi ons doen geloven dat hij al gekozen heeft. In een officieel statement beweert de huidige nummer één van Oezbekistan dat ze de spits in ieder geval tot het eind van het kalenderjaar hebben gecontracteerd.

"Eto'o zal donderdag in Tashkent een contract met onze club tekenen, dat hem in ieder geval tot eind 2008 aan de club bindt", aldus technisch directeur Bahtier Babayev. "Of er een contractverlenging komt hangt af van onze prestaties in de AFC Champions League. In de kwartfinales treffen we Saipa, en Eto'o is onze hoofdaankoop voor de knock-out-fase." Volgens Babayev is de onlogische transfer mogelijk gemaakt door de goede relatie tussen Barça en de club uit Tashkent. "De vriendschap tussen de voorzitters van de club hebben er bovendien voor gezorgd dat de vraagprijs aanzienlijk is gedaald"

Ondanks de uitspraken van de Oezbeekse club ontkent de Spaanse topclub dat er contact is geweest. "Niemand hier weet iets van dit verhaal. Ik denk niet dat het erg waarschijnlijk is", aldus een woordvoerder van de Catalaanse club.