Rutte verliest mobiel op Dance Valley

VVD-leider Mark Rutte is zaterdag op Dance Valley zijn mobiele telefoon kwijtgeraakt.  ''De telefoon was ineens uit mijn broekzak verdwenen. Gestolen of verloren, ik weet het niet'', aldus Rutte vanochtend op Radio 538 in het programma Evers Staat Op dat wegens vakantie van Edwin Evers wordt gepresenteerd door Humberto Tan.

In de mobiel van Rutte staan veel nummers van bekende politici, waaronder premier Balkenende. Sommigen ontvingen zaterdag vreemde sms'jes, die door de vinder/dief waren verzonden. Rutte heeft het toestel vrij snel laten blokkeren.  Hij schat dat er een klein uurtje ''mee gerotzooid'' kan zijn. 

Volgens Rutte staan bij veel vertrouwelijke nummers niet direct de namen van de desbetreffende politici. Veel zijn er onder een nick- of schuilnaam ingezet. Hij zegt dat je bij verlies pas merkt hoezeer je de nummers mist die erin staan opgeslagen. De VVD-leider zei te hebben vernomen dat iemand zich inmiddels had gemeld als vinder van het toestel. Wie dat is en waar het toestel zich nu bevindt, wist hij vanochtend (nog) niet.

Rutte was op Dance Valley als privé persoon. Hij had vorig jaar gemerkt toen hij op een dancefestival was voor Coolpolitics, dat het sfeertje er erg goed was. Daarom ging hij dit jaar met een goede vriendin en een groep vrienden naar Spaarnwoude.

Audiolink: Tan in gesprek met Rutte.