Ajax biedt op Aissati

Ajax heeft officieel op Ismail Aissati van PSV geboden. De manager van PSV, Adrie van Kraaij, bevestigde dit maandag tijdens de eerste training van de Eindhovenaren. Hij zei echter ook dat men het bod niet serieus neemt.

Aissati komt bij PSV nauwelijks aan spelen toe. Huub Stevens, trainer van de ploeg uit de Lichtstad, liet de jonge middenvelder weten dat iedereen voor een basisplaats zal moeten knokken. Het gevecht om een dergelijke plaats is echter nog niet zeker, aangezien hij een groot deel van de voorbereidingen zal missen. De oorzaak hiervan is deelname aan de Olympische Spelen.

Huub Stevens heeft overigens laten weten niet op de hoogte te zijn van een mogelijk vertrek van Aissati. "Ik heb twee keer met Ismail gesproken. Twee weken geleden en vanmorgen weer. Hij heeft bij mij niet aangegeven dat hij wil vertrekken bij PSV", aldus de trainer. De middenvelder liet tegenover de camera's van de NOS echter weten niet te begrijpen waarom hij niet naar Ajax zou mogen gaan. "Ik wil weg, en ik snap niet waarom ik niet naar Ajax zou kunnen gaan. Want voor mij is Ajax een heel interessante optie."

Ook bij de selectie van Ajax is men op de hoogte van het bod op Aissati. Zo liet Kenneth Perez weten de komst van de jonge speler toe te juichen. "Bij PSV is het niet echt gelukt voor hem de laatste jaren. Als hij hierheen komt, lukt het misschien wel."

Perez was overigens wel verrast door het bod van de Amsterdammers. Toch maakt de Deen zich vooralsnog niet druk over mogelijke extra concurrentie. "Als de technische staf denkt dat er op die positie iemand bij moet komen omdat we daar beter van worden, dan lijkt het me heel logisch dat ze dat doen. Een concurrent? Zo heb ik er eigenlijk nooit over nagedacht."