[E3 2008] Live verslag E3, persconferentie Microsoft

Niels (Rossdale)
De jaarlijkse E3 staat op het punt om te beginnen met een persconferentie van Microsoft.

De persconferentie staat gepland voor 19:30 en kan dus elk moment beginnen. In dit nieuwsbericht zullen wij door middel van updates jullie live up to date te houden van de gebeurtenissen.

[21:04] De conferentie wordt afgesloten.

[21:00] Er wordt nog één trailer getoond. Dit is een grote verrassing voor iedereen. Het is Final Fantasy XIII die ook naar de Xbox 360 komt.

[20:59] The Last Remnant komt ook naar Games voor Windows op de PC en verschijnt op 20 november.

[20]:55] The Last Remnant komt deze winter naar de Xbox 360. Op het podium worden beelden van deze game getoond. Ook komt Infinity Undiscovery exclusief naar de 360. Op dit moment zou er een trailer van Star Ocean op Marketplace moeten staan.

[20:45] Rockband 2 komt timed-exclusief op de 360 met meer dan 100 nummers van onder andere Bob Dylan en Metallica.

[20:43] Nog een nieuwe muziekgame wordt aangekondigd, deze is gemaakt door Microsoft Studios. We horen Duffy en mensen die meezingen. De meezinger Lips ziet het licht. Hierna komt Duffy zelf het podium opgestapt en zingt mee met haar "Lips-versie".

[20:41] Nummers van Metallica, the Eagles en Van Halen zullen te bespelen zijn.

[20:40] Je zult zelf nieuwe nummers kunnen maken en delen via Xbox Live. Ook zul je muziek van je mp3-speler kunnen overzetten.

[20:38] Een nieuwe muziekgame wordt aangekondigd, het is Guitar Hero: World Tour. In de game zul je naast met een nieuwe gitaar, ook met een drumspel kunnen spelen.

[20:32] De tweede game is "You're in the movies". In deze game kun je met je vrienden je eigen slechte B-films maken. De demo is zeer hilarisch te noemen. Een Live Vison-camera zal tesamen met deze game verkocht gaan worden.

[20:31] Twee nieuwe games worden getoond. De eerste game is een nieuwe Scene It. Genaamd: Box Office Smash! Nieuwe vragen zullen ter download worden aangeboden.

[20:30] Viva Pinata: Trouble in Paradise komt ten tonele. Vele pinata's huppelen vrolijk in het rond. Ook deze keer zullen er een hoop nieuwe pinata's zijn. Beide games zullen rond de feestdagen verschijnen.

[20:29] Een humoristische trailer van Banjo Kazooie: Nuts & Bolts wordt getoond. Er is te zien hoe je allerlei voertuigen bouwt om verder te komen in de game.

[20:28] Eind 2008 zullen meer dan 1000 games voor Xbox 360 beschikbaar zijn. De presentatie van Rare begint.

[20:28] Een nieuwe samenwerking met Netflix wordt bekend gemaakt. Er komt een nieuwe manier om je Netflix DVD's te bekijken via Xbox Live.

[20:26] Hierna horen we heel kort Cartman roepen dat hij naar Xbox Live Arcade zal komen. Er komt binnenkort een Southpark game.

[20:25] Het licht dimt en het publiek wordt opgeschrikt door een robotische stem. Jawel! Portal: Still ALive komt naar Xbox Live arcade.

[20:24] Activision brengt Geometry Wars 2 naar Xbox Live Arcade. Ook van deze game wordt een korte demo getoond. Galaga Legions wordt ook getoond en zal vanaf volgende maand te download zijn.

[20:24] De nieuwe game Uno Rush wordt geshowd. Met een duidelijk gebruik van de nieuwe avatars eindigt deze demo al heel snel.

[20:23] Endemol doet het goed en heeft een hoog aandeel in een nieuw aanbod van games die verkrijgbaar zal zijn, zoals bijvoorbeeld 1 tegen 100.

[20:20] Avatars zullen veel gebruikt worden. In je friendslist zie je de complete avatars van al je vrienden. Ook kun je nu party's maken van maximaal 8 mensen. Je zult met alle 8 mensen tegelijk kunnen praten en een game kunnen starten. Ook zul je bijvoorbeeld foto's kunnen sharen.

[20:15] De nieuwe update voor de Xbox 360 wordt getoond. Het dashboard zal totaal veranderen. Meerdere schermen zullen tegelijk te zien zijn achter elkaar. Hetzelfde zoals dit bijvoorbeeld ook in Windows Vista te zien is. Ook de gamercards veranderen. Er zullen avatars komen die je zelf kunt shapen zoals jij wilt. Een variatie op de Mii's dus.

[20:08] Naast NBC zal ook Universal studios een samenwerking aangaan met Xbox Live om meer series en films te download aan te bieden. Deze content zal vanaf vandaag beschikbaar zijn in Amerika.

[20:06] Xbox Live heeft al meer dan 500 miljoen downloads en heeft al zo'n 1 miljard dollar opgebracht.

[20:05] Don laat zien dat de Xbox 360 zeer succesvol is en zelfs succesvoller op zowel hardware als software vlak (in de USA).

[20:05] Don Mattrick komt terug op het podium en laat zien dat games steeds populairder worden, zelfs populairder dan box-office films.

[20:03] Een zeer indrukwekkende demo eindigt met de twee helden die bespreken of ze de Brumak zullen gaan berijden. Ook wordt er nog vermeld dat er een nieuwe mode in de game zal zitten, genaamd: "Horde" Dit is een 5 speler co-op waarbij er tegen hordes locusts gevochten kan worden. De game zal gereleased worden op 7 november 2008.

[20:00] Er is te zien hoe onze twee helden moeten vechten tegen een enorm leger aan locusts en een heuse Brumak!

[19:56] Marcus en Dom rennen richting een sinkhole. Een locust manier om complete steden te verwoesten. Beide spelers schieten hun weg richting de bodem van dit gat, hun gebruikelijke arsenaal is weer paraat om hun hierbij te helpen. Nieuwe enemies zoals bijvoorbeeld locust met flametrowers zijn te zien.

[19:55] Cliff Bleszinki van Epic Games loopt het podium op en begint zijn verhaal over Gears of War 2. Hij zal de 2-player co-op tonen.

[19:53] Fable 2 zal een release krijgen in oktober van dit jaar. Direct na de demo begint een donkere en duistere nieuwe trailer. Jawel, het is Gears of War 2!

[19:51] Demo van Fable 2 wordt gestart en naast de hoofdpersonage zien we een hond die je kan vergezellen. In de wereld zweven orbs. Dit zijn andere spelers op Live die in het zelfde gedeelte van het spel zitten als jij. Je kunt naar een orb toelopen en mensen inviten in jouw wereld.

[19:50] De openingsscene van Fable 2 wordt getoond, welke eindigt met een verrassingsaanval van een musje op de hoofdpersonage.

[19:48] De directeur van Lionhead komt op en gaat ons vertellen over Fable 2. Hij begint met de woorden: "Fable 2 has finished".

[19:47] Er wordt medegedeeld dat Resident Evil 5 een wereldwijde release krijgt op vrijdag 13 maart 2009.

[19:46] Er wordt benadrukt dat teamwork tussen de twee players (Chris en zijn vrouwlijke metgezel) een essentieel onderdeel van de game zal zijn. Een eindbaas doemt op en deze zul je tesamen moeten verslaan. Helaas is de tijd voorbij voor de speelbare demo en zien we dit niet.

[19:44] Tijdens de demo zie je hoe de hoofdpersoon een zombie te grazen neemt, maar al snel vast komt te zitten. Een tweede speler joint hoofdpersoon Chris en tesamen kunnen ze de hindernis overbruggen. Dit doet een beetje denken aan Army of Two.

[19:42] Resident Evil 5 staat in de spotlights en een demo van de game wordt getoond, met als speler: de director van de game.

[19:41] De demo is ten einde, Todd vertelt nog dat er via de marketplace extra downloadable content voor Fallout 3 zal verschijnen. De openingsdemo zal over enkele uren online te kijken zijn.

[19:35] Todd Howard komt op het podium en vertelt over Fallout 3, terwijl hij zijn connector connect (met lachen van het publiek) start hij de game en showt hij de prachtige wereld van deze game. Ook de inventory en gevechtsmodii worden uitgelegd. Al snel vliegt het bloed in het rond.

[19:33] De conferentie begint met een trailer van Fallout 3.

[19:30] Dan Mattrick komt het podium op en houdt een openingsspeech