Bos optimistisch voor Spelen

Peterselieman
Baanwielrenner Theo Bos heeft er alle vertrouwen in dat hij in Peking goed zal gaan presteren. In Alkmaar liet hij tijdens een wedstrijd zien nog niet in topvorm te zijn, maar toonde wel zijn klasse. Komende week zal hij samen met de rest van de baanploeg in Gent zich voorbereiden op de Spelen.

De baan in Gent vertoont veel overeenkomsten met de olympische piste in Peking. In wielercentrum Eddy Merckx Vlaanderen heeft de baan lange rechte stukken en korte bochten. Door hier te trainen kan het Nederlandse team zich goed voorbereiden op de wedstrijden in China.

Bos wil doet in Peking mee op de teamsprint, keirin en de sprint. Deze laatste is voor hem het belangrijkste. "Absoluut. Ik wil teamsprint en keirin zeker geen opwarmertjes noemen, maar de sprint is mijn hoofddoel. Ik heb de afgelopen tijd veel kracht opgedaan en hoop die in de komende tijd te vertalen naar mijn souplesse."

"Ik mis nog de soepelheid, de souplesse, maar het gaat steeds beter. We hebben nu het duurwerk achter de rug. Vanaf morgen zullen we in Gent inderdaad de puntjes op de i gaan zetten." Op vier augustus zal het team afreizen naar de Chinese hoofdstad voor de Spelen.