Lathouwers en Hak missen limiet nipt

Robert Lathouwers en Yvonne Hak misten vandaag bij de Grand Prix-wedstrijden in Athene op een haar na de olympische limiet op de 800 meter hardlopen. Beiden liepen in de Griekse hoofdstad een persoonlijk record maar dat was net niet voldoende voor plaatsing voor de Spelen.

De 22-jarige Hak liep met 1.59,98 een fraai persoonlijk record, maar kwam 0,03 seconde tekort om aan de limiet te voldoen. Lathouwers kwam met 1.45,30 0,05 tekort voor de Spelen. Coach Honoré Hoedt: "Hier word je heel zuur van".

"Yvonne liep een prima race. Helaas bleef de verdiende beloning in de vorm van een startbewijs voor Peking uit. Tsjonge, wat was ze er dichtbij." De volgende kans voor Hak om zich te plaatsen voor Peking is in Londen over twee weken.

De 25-jarige Lathouwers had in zijn race last van veel duw en trekwerk. "Het was een race met veel duwen en trekken. Robert bleef goed overeind. Als hij één duwtje meer in de goede richting had gekregen, was hij nu zeker van Peking geweest. Niettemin blijft het knap dat hij zonder veel ervaring op de 800 meter opnieuw een persoonlijk record heeft gelopen."

In Athene werd er door Usain Bolt razendsnel gelopen op de 200 meter. De 21-jarige Jamaicaan kwam tot een tijd van 19,67 wat de snelste tijd van het seizoen is. Eerder dit jaar liep de sprinter al een wereldrecord op de 100 meter.