Boogerd terug in Tour

Peterselieman
Michael Boogerd was afgelopen weekend even terug in de Tour. De Hagenees die tot woensdag zal blijven, was verbaasd over het aantal auto’s en de chaos die rond de Tour heerst. Als renner heeft hij hier niets van meegekregen.

"Ik ben hier vandaag voor de Belgische televisie, maar op andere dagen voor de NOS," aldus de Hagenaar, die vorig jaar afscheid van het wielrennen nam. "Ik blijf nog tot woensdag en daarna kom ik nog even terug voor l’Alpe-d’Huez, misschien fiets ik daar zelf ook nog naar boven."

Boogie die ook bij zijn oude team, Rabobank, op bezoek ging, was onder de indruk van de versnellingen op de fiets van Laurens ten Dam. "Ze hebben een heel andere groep op de fiets dan toen ik nog reed. Ziet er wel stoer uit en het schijnt een stuk lichter te schakelen."

Boogerd denkt dat de Rabo-ploeg en dan met name de kopman er goed voor staat. "Mentsjov rijdt heel sterk, dat zie je van een kilometer afstand. Hij staat er ook super voor in het klassement. Alleen jammer dat hij in die etappe naar Nantes wat tijd verloor, anders was het nog beter geweest. Toen ik het peloton die dag door de wind op de kant zag gaan, was ik blij dat ik thuis op de bank zat."

In de bergen verwacht Boogerd het een en ander van CSC. "Dat is een heel sterke ploeg. Maar Evans en Valverde zullen het ook proberen. Als ik ze straks zie passeren, kan ik waarschijnlijk nog wel voelen hoe de renners eraan toe zijn. Ik verlang nog best terug naar de fiets, maar niet meer om te koersen. Gewoon om alleen een stukje te trappen."