McLaren wacht nog met haaienvin

Het team van McLaren Mercedes is nog aan het twijfelen of ze komend raceweekend met de beruchte 'haaienvin' op de motorkap zal rijden. Lewis Hamilton werkte testte vorige week al op het circuit van Hockenheim met de speciale motorkap, die eerder dit jaar door Red Bull werd geïntroduceerd.

Heikki Kovalainen, de andere coureur van McLaren, is wel positief over de resultaten van de test, maar hij weet nog niet zeker of het Duitse circuit de juiste baan is om met de haaienvin te rijden: "De nieuwe motorkap moet vooral in de snelle bochten voor betere aerodynamische prestaties zorgen. Tijdens de test hadden we er voor ons gevoel wel voordeel van, maar het is nog te vroeg om een definitief oordeel te vellen. En misschien is Hockenheim niet de juiste plek om deze nieuwe ontwikkeling te introduceren."

"We moeten ook nog bekijken hoeveel last we zullen hebben van de zijwind. Het was nogal winderig tijdens de test toch leken we daar niet al te veel last van te hebben. De eerste testresultaten zijn verder wel veelbelovend voor de toekomst", aldus de Fin. Ook de teams van Scuderia Toro Rosso, Renault en Force India rijden met de haaienvin.