Renault-coureurs willen punten

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Beide Renault-coureurs hopen Duitsland volgende week met punten te verlaten. Vorige week reden de teams er nog om te testen, reden voor Fernando Alonso om positief te zijn.

Zelf kwam de Spanjaard tweemaal in actie tijdens de testdagen. "We hebben vorige week drie dagen in Duitsland getest met als doel om de afstelling van de wagen te verbeteren. We zullen dan ook in de best mogelijke vorm aan het weekend in Hockenheim beginnen. Door het wisselvallige weer hebben we alleen niet ons volledige testprogramma kunnen afronden, maar we hebben wel een goede basis om vrijdag mee te beginnen."

De ex-wereldkampioen denkt dat er nog wel wat in het vat zit voor hem en zijn werkgever. Alonso hoopt een sterk tweede deel van het seizoen te kunnen hebben met het team van Renault. "Het is belangrijk om vooruitgang te blijven boeken, want we willen het seizoen zo sterk mogelijk eindigen. We hebben al een paar goede races gehad, maar we zitten nog niet op het niveau van de teams vooraan. Het gaat echter wel de goede kant op. Iedereen werkt keihard en ik geef ook het maximale."

Teamgenoot Nelson Piquet jr. heeft twee punten maar wil dat aantal graag uitbreiden. "Ook komend weekend hoop ik punten te kunnen scoren. Ik verwacht wel dat de middenmoot weer verschrikkelijk dicht bij elkaar zal zitten. Als ik in de kwalificatie echter in Q3 kan komen, dan is een puntenfinish een realistisch doel. "Ik wil zoveel mogelijk blijven leren en me zoveel mogelijk blijven verbeteren als coureur. We hebben in de afgelopen twee races laten zien dat we een competitieve auto hebben en ik hoop dat we dat ook in de komende races kunnen doen. Ik ben vastberaden om meer punten te scoren. Het feit dat we nu een paar circuits aan zullen doen die ik al ken, zal me zeker helpen."