Jongen (14) om het leven gekomen na waterfietsen

Een 14-jarige jongen uit Maastricht is vandaag bij het Limburgse dagstrand Oost-Maarland (gemeente Eijsden) om het leven gekomen nadat hij tijdens het waterfietsen te water raakte. Dat heeft een woordvoerder van de brandweer gezegd.

Aan het begin van de middag ging de jongen in het gezelschap van andere kinderen en twee begeleiders het water op om te waterfietsen. "Dat ging spelenderwijs, ze sprongen eraf en klommen er weer op", zegt de woordvoerder. De 14-jarige jongen ging ineens kopje onder. "Een begeleider probeerde hem nog te pakken maar dat lukt niet."

Vervolgens werd groot alarm geslagen. Diverse duikploegen, waaronder Belgische, zijn komen zoeken. Ook werd een helikopter van de KLPD met infraroodcamera ingezet. Om zeven uur 's avonds vonden duikers het stoffelijk overschot van de jongen. Ter plaatse is het water erg troebel, dat maakte het zoeken moeilijk. De jongen woonde in een crisisopvangcentrum voor jongeren. De politie zal de jongeren die er vanmiddag bij waren, morgen nog horen over de toedracht van het ongeval.
Reddingswerkers zoeken drenkeling