Lewis: "Ik doe het voor ons"

Bij een demonstratiegelegenheid heeft Lewis Hamilton met een balkonscène à la Evita beloofd dat hij de titel 'thuis zou brengen'. Hij stond daarbij op het balkon van het Goodwood House waar het Goodwood Festival of Speed werd gehouden.

De McLaren-coureur had de kans om zijn fans toe te spreken die zich onder het balkon hadden verzameld hadden en hij beloofde plechtig dat hij de eerste Brit sinds Damon Hill in 1996 zou zijn die de wereldtitel zal winnen. "Ik wil jullie geen valse hoop geven, maar ik wil jullie laten weten dat ik mijn uiterste best doe om het kampioenschap 'thuis' te brengen, dus duim allemaal voor me", zei de 23-jarige autocoureur.

Tegen radio-dj en host Chris Evans bekende hij dat hij nog altijd last heeft van zenuwen voor de race: "Ik ben aan het racen sinds ik een jaar of acht ben en elke zondag voor de race heb ik dezelfde zenuwen gehad, ik kan het nooit onder controle houden. Ik heb altijd geprobeerd een manier te vinden om te gaan met die bibbers en dat ik de race zou winnen, en het is altijd moeilijk."

"Er is altijd wel wat anders dat kan gebeuren; het kan regenen of droog zijn, je start altijd van een andere plek en er is altijd een ander publiek en andere sfeer. Dus het is het allemaal ondergaan en mijn best doen."