FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 8

Beaudelaire

We zitten nu wel heel dichtbij de ontknoping. Nog slechts één kandidaat moet afvallen, voor we het finaletrio weten. Deze keer viel actrice Anna Drijver af. Iets wat we eigenlijk van tevoren al wisten, dankzij de Theorie van Jor_Dii. Vorige week behandelde MrManiak deze theorie en tot mijn grote schrik/verbazing, blijkt het (nog steeds) te kloppen. Zouden we dan nu ook de Mol al weten? Eerlijk gezegd, ik hoop van niet.

In alweer de achtste aflevering begon de groep met een opdracht die in eerste instantie zeer ingewikkeld en geweldig leek, maar die achteraf een beetje tegenviel. Anna en Art werden opgesloten in een vuurtoren en konden alleen ontsnappen met een code. De rest (Karin, Patrick en Soundos) moest deze code proberen te vinden. Maar na een paar minuten (televisietijd) verscheen de code gewoon op de vuurtoren! Wat een anti-climax. Maar goed, terug naar de verdachte dingen. Patrick kwam met een goed idee om de cijfers te schrijven in het zand, maar uiteindelijk bracht het geen geld op. Dat is wel opvallend, omdat Patrick een goed idee heeft, maar eigenlijk weinig bijdraagt aan de pot. 

In opdracht twee gaan de kandidaten weer terug de vulkaan in. Dit keer zelfs in een krater. Ze worden opgesloten in een kooi en moeten geld verzamelen in de krater. Maar als ze binnen de tijd niet terug zijn in de kooi, dan valt degene af. Ook deze opdracht bleek erg makkelijk, omdat niemand uiteindelijk afviel. Toch verzamelden ze niet al het geld en bleef er nog 650 euro liggen. Vooral Art en Patrick waren verdacht. Patrick haalde slechts 50 euro op. Die 50 euro was het geld dat Art over het hoofd zag, terwijl hij het bijna aanraakte.

De laatste opdracht maakte de voorgaande twee matige opdrachten toch nog een beetje goed. De deelnemers zitten in een centrale ruimte van een vervallen ziekenhuis en volgen één kandidaat via bestuurbare camera's. Om en om moeten ze door het doolhof lopen om geld te verdienen door 'makkelijke' vragen te beantwoorden. Maar er zijn ook twee zware jongens en als ze de naam van de afgevallen kandidaat weten (die de huidige kandidaten op hun borst en rug hebben), dan verliezen ze het geld en vallen ze af. Eigenlijk was iedereen verdacht, behalve Soundos. Zij was de enige die het eindpunt wel haalde. Ook verdacht was dat Karin 'Frankenrijk' intypte en er weer gekloot was met de portofoon. De dader was Patrick of Art, we zullen het pas op het eind weten. 

In deze aflevering schoten we (in ieder geval ik) weer erg weinig op. Dat terwijl eindredacteur Anton Jongstra in een interview verklapte dat "je na Aflevering 8 zeker weet wie de Mol is, als je goed oplet." Maar misschien heb ik dan wel niet gewoon goed opgelet. Of ik zit vanaf Aflevering 1 al op de goede Mol. Ik ga nu steeds vol op Art. Met een eervolle vermelding van Patrick.