FOK! op het spoor van De Mol 2014 - Aflevering 5

Voor het vijfde opeenvolgende seizoen gaan redacteuren René van der Kroon en Martijn van Veen weer, samen met collegacrewleden, op zoek naar De Mol in het AVRO-programma Wie is de Mol?. Ze proberen samen, maar vooral tegen elkaar de identiteit van de saboteur te ontrafelen.

Vorige specials:

FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 1
FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 2
FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 3
FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 4

Naam: Martijn van Veen
Functie: Redacteur Film
Verdenkt nu: Sofie van den Enk
Want: Een heerlijk fris seizoen is het weer. Tegelijkertijd voelt het vertrouwd, maar er zitten ook genoeg vernieuwende elementen in. Die zwarte vrijstelling is echt een hele interessante toevoeging, net als Tygo. Zulke kandidaten moet je hebben: die een beetje het spel omgooien. Geen schoolreisje, maar een keihard spel. Sofie lijkt dat ook door te hebben, samen met Tygo. Voor nu kies ik nog steeds Sofie, vooral omdat zij deze aflevering in veel sleutelposities zit waar ze veel macht had en waardoor ook de opdrachten mislukten. Helaas ben ik niet de enige in Nederland die dat denkt en dat is meestal een slecht teken.

Naam: René van der Kroon
Functie: Redacteur Film
Verdenkt nu: Susan Visser
Want: Manmanmanman, wat een aflevering. Niet alleen voor de kandidaten zorgde het wisselen van decor voor een frisse wind, maar ook voor mij. Sofie laat ik achter mij als Mol. Niet alleen omdat half Nederland op haar zit (de andere helft op de fanatieke Tygo, die denk ik meer de Danel van dit seizoen is dan de Mol) maar ook omdat ik meer neig naar een andere kandidaat. Omdat ik in een gekke bui ben, wellicht. Dat Jennifer de Mol is was al een tijdje bekend, ze was gewoon onhandig en wilde graag verdacht zijn. Er zijn nu twee mensen die bovenaan de lijst van mij staan. Susan is de persoon die ik nu nomineer als mijn Molverdachte nummer 1. Ze is zo aardig en oogt lief, maar door deze eigenschappen ligt ze ook in de groep buiten schot. Afgezien van Sofie wordt zij door niemand verdacht, terwijl ze ook vandaag liet zien dat ze geniepig kan zijn. Het kloten met de porto, de Boeddhawandeling waar ze heilig (if you pardon the pun) geloofde in haar foutieve beeld, de wandeling waar ze toch wel erg vaak stopte en twijfelde... Nee jij bent mijn Mol. JW staat op plaats twee. Iedereen vertrouwt hem en niemand verdenkt hem, maar ook hij laat smerige streken zien. Ik hou je in de gaten, Roodbeen...

Username: DaMart
Functie: Moderator / PR
Verdenkt nu: Jan-Willem Roodbeen
Want: Dat scheelt, een van mijn mogelijke mollen is eruit. Blijven Jan-Willem en Sofie over als verdachten voor mij, al begin ik al die nepbekentenissen van Tygo ook steeds verdachter te vinden. Het zou een mooie molactie zijn, door er gewoon voor uit te komen, waardoor niemand je verdenkt… Maar toch blijf ik nog even bij Jan-Willem als hoofdverdachte. Bij de Snake-opdracht had hij de porto en kon er handig misbruik van maken dat Aaf al na een paar meter de weg kwijt was. En hij verdenkt telkens de afvaller, maar blijft toch in het spel? Dat lukt bijna alleen een mol, toch? Er is een groot risico dat ik te diep in een tunnel zit nu, maar dat risico moet ik maar even nemen. Jan-Willem blijft voor mij de mol!

Username: Peter
Functie: Redacteur Frontpage
Verdenkt nu: Sofie van den Enk
Want: Mijn mol is er uit! Ik was echt nog meer overtuigd van Jennifer als mol dan de vorige afleveringen, vliegt ze er uit! Waanzin! Een goede tweede kandidaat is dan Sofie. En Susan begint me ook wel verdacht te worden.. Eigenlijk zien we te weinig van zo'n snake-opdracht om te kunnen zien wie wat precies uitspookt, maar ik he toch het gevoel dat Sofie totaal niet haar best doet in meerdere opdrachten. Voor nu zit ik weer op Sofie.

Username: debuurvrouw
Functie: Moderator
Verdenkt nu: Susan Visser
Want: Ja, nou jaaaaa. Compleet in de war. Jan-Willem die steeds op de afvaller zit en toch blijft? Aaf die wel erg moet lachen en een close-up heeft als Art zegt dat de mol goede zaken doet. En dan Susan nog. De warrige zogenaamd open vrouw die anderen de schuld geeft maar zelf de boel in de war schudt. Tygo die wel hele gekke biechten heeft.. Ik denk nu dat de afvallers steeds met de mol in een groepje zitten en dat dit JW in de race houdt.  Verder denk ik dat de mol graag in de radende groep wil zitten bij de Boedda-opdracht. Dit sluit Aaf en Sofie een beetje uit. Net als dat de mol in de loopgroep zou willen zitten. Daar is het meeste geld te verliezen. Dus ja, met al die overwegingen blijf ik toch Susan het meest verdacht vinden. Ze wordt het minst verdacht gemaakt bij de biechten enzo. Met nog steeds Jan-Willem en sinds vandaag Aaf on the side

Username: motorbloempje
Functie: Moderator
Verdenkt nu: Freek Bartels
Want: 
Een heilige aanwijzing. Nou, het enige wat ik kon bedenken was dat Jan-Willem midden tussen de Boeddha armen in stond bovenop de berg, zo van  "voilááááá Dit is 'm!" Maar ik heb Jan-Willem nooit echt helemaal verdacht. Eigenlijk. Omdat ik hem té nietszeggend vind. Zit al weken op Freek, maar dat is meer 'uit gewoonte'. Eigenlijk, omdat ik te bang was om ergens anders heen te springen én omdat ik het gewoon niet wist. En om toe te geven: ik weet het nog steeds niet. Sofie en Tygo zijn gewoon vervelend samen, en Freek zou natuurlijk gewoon die vrijstelling kunnen doen en heel moeilijk kunnen spélen, maar dat het 'm uiteindelijk niets uitmaakte omdat hij tóch de mol was.
Help. Ik blijf maar gewoon nóg een weekje bij Freek. Gewoon. Omdat ik 't wel een sympathieke vent vind. En ik vergis me wel vaker

OVERZICHT MOLVERDENKINGEN


Klik op het plaatje voor een vergroting

Wie is jouw hoofdverdachte? Laat het achter in de reacties.