FOK! op het spoor van De Mol 2014 - Aflevering 9

Voor het vijfde opeenvolgende seizoen gaan redacteuren René van der Kroon en Martijn van Veen weer, samen met collegacrewleden, op zoek naar De Mol in het AVRO-programma Wie is de Mol?. Ze proberen samen, maar vooral tegen elkaar de identiteit van de saboteur te ontrafelen.

Vorige specials:

FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 1
FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 2
FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 3
FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 4
FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 5
FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 6
FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 7
FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 8

Naam: Martijn van Veen
Functie: Redacteur Film
Verdenkt nu: Sofie van den Enk
Want: Ik denk dat we wel kunnen zeggen dat we met een bijzonder mooi seizoen te maken hebben. Het camerawerk is simpelweg briljant en de kandidatengroep was een erg leuk stel. De ontknopingsmuziek zorgt altijd voor kippenvel. Gegarandeerd. We zijn al een beetje verder: Susan of Sofie is de Mol. Zelf ga ik al sinds aflevering twee voor Sofie, maar het zou mij ook niets verbazen als het Susan is. In beide gevallen: heel erg goed gespeeld. Tot volgend jaar.

Naam: René van der Kroon
Functie: Redacteur Film
Verdenkt nu: Susan Visser
Want: De Mol. Ja. Wie is het, zelfs nu Freek is weggestreept weet ik het nog niet zeker. Is het Sofie, die geniepig moest lachen tijdens de onthulling? Susan, die hoogstwaarschijnlijk een envelop niet uit een brievenbus haalde? Sofie, die negen afleveringen lang charmant maar o zo krachtig mensen om de tuin wist te leiden? Susan, die aflevering na aflevering bijna schattig blunderde? Ik blijf bij mijn Mol, Susan... We zien volgende week jouw ware aard.
O en Art, dankzij jou is mijn bloeddruk gedurende tien minuten weer door het dak gegaan. Volgend jaar weer?

Username: DaMart
Functie: Moderator / PR
Verdenkt nu: Susan Visser
Want: En toen waren er nog twee potentiële mollen over. Toevallig twee die ik heel lang tot de verdachten rekende. Sofie of Susan is dus de mol. En ik blijf bij mijn mol van vorige week: Susan. Susan en Freek zaten in de boot die afweek van de afgesproken route. En aangezien ze alleen richting de brievenbussen renden, was het voor de mol makkelijk om een envelop te laten liggen als er meerdere in een brievenbus lagen. Freek is de mol niet, dus dan zou het Susan zijn. Daarmee wil ik niet zeggen dat Sofie het niet kan zijn, maar er werd zo de nadruk gelegd op dat zij het wel eens kon zijn vandaag, dat me dat vooral een laatste truc van de makers lijkt om ons op het verkeerde been te zetten. Nee, Susan Visser is de mol, Sofie wint en Freek verliest.

Username: Peter
Functie: Redacteur Frontpage
Verdenkt nu: Sofie van den Enk
Want: De nadruk ligt wel erg op Sofie als de mol, dat lijkt een verdachtmaking door de programmamakers, maar wellicht is het een omgekeerde tactiek? Sofie was mij te rustig toen het om haar en Tygo ging en ze door was. Sofie was ook erg goed tijdens de laatste opdracht, wan ja, alle flessen die de mol binnen haalde waren niets waard. En er mist geld uit de pot... Zat dat allemaal in de missende envelop of heeft iemand freek beroofd? vreemd, wat Freek vertrouwde Sofie toch voor geen meter meer na het geintje over de zwarte vrijstelling die toch ingezet werd. Sofie blijf mijn mol en daarmee wint Freek. Al schatte ik Susan hoger in dan Freek qua goed maken van de test.. Niet alles is logisch en niets is wat het lijkt.

Username: debuurvrouw
Functie: Moderator
Verdenkt nu: Susan Visser
Want: Ja, word ik me daar toch een beetje op het verkeerde been gezet zeg! Maar ik blijf bij mijn alle afleveringen mol Susan. Mede door het gekke gezicht dat ze trok toen het over de envelop van Freek ging na het posten. Het is wel héêl toevallig dat nou net deze envelop niet gevonden is. Ook dat ze heel galant Freek voor liet gaan met enveloppen pakken en dús alleen mocht lopen naar de tweede brievenbus. En we zagen in een vooruitblikfilmpje een voetafdruk. Susan had een soort gekke teenschoentjes aan viel me op. (Wel sneu voor Freek. Die denkt nu dat hij de winnaar is omdat hij Sofie als mol heeft. En Sofie is niet de verliezer, hij denkt mol, dus is Susan in zijn ogen de verliezer en hij de winnaar.)

OVERZICHT MOLVERDENKINGEN


Klik op het plaatje voor een vergroting

Wie is jouw hoofdverdachte? Laat het achter in de reacties. Susan of toch Sofie?