FOK! op het spoor van De Mol 2014 - Aflevering 6

Voor het vijfde opeenvolgende seizoen gaan redacteuren René van der Kroon en Martijn van Veen weer, samen met collegacrewleden, op zoek naar De Mol in het AVRO-programma Wie is de Mol?. Ze proberen samen, maar vooral tegen elkaar de identiteit van de saboteur te ontrafelen.

Vorige specials:

FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 1
FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 2
FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 3
FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 4
FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 5

Naam: Martijn van Veen
Functie: Redacteur Film
Verdenkt nu: Sofie van den Enk
Want: De afgelopen weken heb ik steeds Sofie verdacht, maar ik begin te twijfelen. Ze heeft deze aflevering flink veel geld verdiend en het lijkt ook een beetje te duidelijk. Ik zou graag willen switchen naar Susan, helemaal om dat rare montagemoment net nadat zij haar envelop inleverde, maar ik durf het niet. Ik durf ook niet te switchen naar Jan-Willem, die ik eigenlijk ook niet vertrouw. Ergo: voor nu blijft het Sofie, maar heel zeker ben ik niet,

Naam: René van der Kroon
Functie: Redacteur Film
Verdenkt nu: Jan-Willem Roodbeen
Want: Sofie of JW. JW of Sofie. Wie o wie? JW sluipte achter een heilige en sloopte de auto terwijl Susan lekker rustig aan deed met alle opdrachten. Het even niet goed opletten waardoor JW niet werd gespot, of een hendeltje indrukken waardoor de auto kapot gaat en Tygo zelfs moet helpen. Als dank kan je hem natuurlijk wel een joker geven, je hebt er als mol toch niks aan. Het is slim van JW om achter de kant van de wagen te staan waar niemand je kan zien. Slimme tactiek, maar als Mol weet je natuurlijk op welke hoeken de kandidaten staan. Ik twijfel tussen beiden. Wie kies ik? Ik pak een weekje JW. Omdat ik moet kiezen...

Username: DaMart
Functie: Moderator / PR
Verdenkt nu: Jan-Willem Roodbeen
Want: Langzaam maar zeker begin ik toch een beetje te twijfelen. Maar ik zit te ver in de Jan-Willemtunnel om er nu al snel uit te vluchten. Vandaag zagen we hem flink mollen, zo molde hij een jeep bij de opdracht op het strand, waardoor de opdracht had kunnen mislukken. Hij koos ook als eerste een envelop, wat hem in een goede positie bracht, want hij kon zich verstoppen achter de praalwagen. En die ene joker die naar Tygo ging, had hij toch niet nodig. En het blijft toevallig dat hij telkens de afvaller als mol aanwijst… En toch bekruipt me het gevoel dat ik met open ogen in de val van de programmamakers trap. Dat ze ons in een tunnel willen lokken met overduidelijke aanwijzingen… Jan-Willem ligt te veel voor de hand… of is dat juist de tactiek dit jaar? De mol zo overduidelijk neerzetten dat we hem niet meer verdenken? Hoe het ook zij, Tygo en Sofie vind ik te fanatiek met het spel bezig, dus die vallen voor mij af als mol. Freek vind ik ook te serieus met het spel bezig. Blijven Jan-Willem en Susan over. Ik vind ze allebei verdacht. Susan mede omdat er wat hints in haar richting lijken te wijzen. "Vijf op een Rij" heette de aflevering en zij koos de vijfde knop… tja, ik sluit haar niet uit als mol, maar ik durf het nu niet aan om te switchen. Jan-Willem is dus nog steeds mijn mol!

Username: Peter
Functie: Redacteur Frontpage
Verdenkt nu: Sofie van den Enk
Want: Sofie blijft momenteel mijn belangrijkste verdachte. Hoewel Freek verdacht is omdat de wagens telkens afsloegen met hem op de bijrijdersstoel... En de mol heeft niets aan de filmpjes, die weet toch alles al wat er gaat gebeuren, mooi moment om voor te doen dat je beter kunt liegen. Sofie die toch best wel rustig bleef terwijl zij en Aaf als laatste over waren om geëlimineerd te worden. Ze draagt ook niet heel veel bij aan de pot. Ik vertrouw Sofie voor geen cent.

Username: debuurvrouw
Functie: Moderator
Verdenkt nu: Susan Visser
Want: Ja, Susan ja. Tegen de verdrukking in. Maar het is niet helemaal zonder basis. Want elke keer valt toch de partner van Susan af. Zoals nu Aaf. En door de blik die ze in de camera wierp nadat ze zei: nee, met die envelop kan niks meer gebeuren.. En het oprechte verdriet dat ze had dat ze Aaf om de tuin had geleid. Denk ik. Want ik wil er niet aan dat de regie zo duidelijk Jan-Willem als Mol weggeeft. Met het voorspellen van de afvaller, met 1250 euro uit de pot houden en een kandidaat 3 jokers aftroggelen door als eerste te gaan. Het feit dat hij Tygo een joker geeft spreekt dat gelukkig weer tegen. Ik geloof niet dat de mol een kandidaat zou voortrekken. Dus daarom hou ik het nog maar even op Susan.

OVERZICHT MOLVERDENKINGEN


Klik op het plaatje voor een vergroting

Wie is jouw hoofdverdachte? Laat het achter in de reacties.

Door de Olympische Spelen is er twee weken geen uitzending van Wie is de Mol?. De volgende aflevering is op donderdag 27 februari.