FOK! op het spoor van De Mol 2014 - Aflevering 8

Voor het vijfde opeenvolgende seizoen gaan redacteuren René van der Kroon en Martijn van Veen weer, samen met collegacrewleden, op zoek naar De Mol in het AVRO-programma Wie is de Mol?. Ze proberen samen, maar vooral tegen elkaar de identiteit van de saboteur te ontrafelen.

Vorige specials:

FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 1
FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 2
FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 3
FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 4
FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 5
FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 6
FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 7

Naam: Martijn van Veen
Functie: Redacteur Film
Verdenkt nu: Sofie van den Enk
Want: Wat een vreemde eerste helft van de aflevering. Ik ben een aantal seizoenen geleden gestopt met het kijken naar Expeditie Robinson, dus heel blij was ik niet toen ik de tune hoorde. Het voelde erg misplaatst aan. Gelukkig maakte de prima vervolgopdracht rondom Freek het een beetje goed, maar was het vooral de spannende executie die de aflevering nog een klein beetje gered heeft. Ik blijf bij Sofie, maar op dit moment kan het iedereen nog zijn. Gelukkig is het niet zo makkelijk.

Username: DaMart
Functie: Moderator / PR
Verdenkt nu: Susan Visser
Want: Wekenlang was er maar een conclusie mogelijk, Jan-Willem is de mol! En nu ineens kreeg de mol een rood scherm. Dat kan niet, er moet een twist zijn de enige die ik kan bedenken is dat ik ook dit jaar in de val van WIDM ben getrapt en ik weer de meest voor de hand liggende persoon verdacht. Natuurlijk heb ik gedacht dat het te makkelijk was, maar dat kon nou ook juist de tactiek zijn dit jaar… maar nee, ik zat er naast. En dus blijven er nog vier potentiële mollen over. Tygo is te fanatiek, Sofie heeft te veel bijgedragen aan de pot en Freek vind ik vooral een kandidaat. Als hij de mol is, heeft hij het goed gespeeld. Maar mijn verdenking gaat nu naar Susan. Zij draagt weinig bij aan de pot en heeft in de serie wat verdachte momenten gehad, met name vorige week. Een duidelijke hint die ik in deze aflevering zag, was dat zij de groene schijven had bij vijf op een rij waarop duidelijker dan bij anderen 'Mol' leesbaar was.

Username: Peter
Functie: Redacteur Frontpage
Verdenkt nu: Sofie van den Enk
Want: Sofie blijft mijn mol, met Susan als een goede tweede keuze. Sofie stelt zich niet superslim op, neemt weinig het voortouw en zoekt geen aandacht. Toch wint ze haast geen geld en 'oeps' gaat er best vaak iets mis.. Susan zou nog wel eens kunnen winnen denk ik.

Username: debuurvrouw
Functie: Moderator
Verdenkt nu: Susan Visser
Want: Jaaaaaaaa! Jan-Willem eruit! Want die actie met Freek doorlaten en dus geen geld in de pot had hem nog verdacht kunnen maken. Gelukkig niet dus! En Ja, Susan Susan... Ik denk dat de mol niet in de vrijstellingengroep zit. Susan leek ook expres de boel zo op te stellen dat ze eruit 'gevijfopeenrijt' zou worden. Je hebt meer invloed in de 'jager'-groep. Om Freek niet te vinden, bijvoorbeeld. Scheelt toch weer geld. Survival is ook leuker met 5 dan met 4. De kans groter dat er kisten gekocht gaan worden... En Freek was zo echt en oprecht blij. Ja, het zou leuk zijn als ik gelijk heb.
Sofie zou wel echt een verrassing zijn... Veel te fanatiek. Net als Tygo. Nee Suus, die ís de mol! Klein vraagje waar ik niet uitkom is nog wel waarom mijn mol Susan koos om Freek de vrijstelling te geven terwijl ze ook geld naar hem gestuurd heeft. Naar die plotwending ben ik nog wel benieuwd.

OVERZICHT MOLVERDENKINGEN


Klik op het plaatje voor een vergroting

Wie is jouw hoofdverdachte? Laat het achter in de reacties.