FOK! op het spoor van De Mol 2014 - Aflevering 4

Voor het vijfde opeenvolgende seizoen gaan redacteuren René van der Kroon en Martijn van Veen weer, samen met collegacrewleden, op zoek naar De Mol in het AVRO-programma Wie is de Mol?. Ze proberen samen, maar vooral tegen elkaar de identiteit van de saboteur te ontrafelen.

Vorige specials:

FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 1
FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 2
FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 3

Naam: Martijn van Veen
Functie: Redacteur Film
Verdenkt nu: Sofie van den Enk
Want: Sofie als Mol begint wel steeds minder overtuigend te worden. Het wordt te duidelijk in beeld gebracht en het lijkt alsof de makers haar dit jaar naar voren willen schuiven als 'lokaas'. Daarnaast verdenk ik Tygo nog steeds een beetje, maar meer omdat ik hem niet vertrouw. Met zijn 'ik had de woorden natuurlijk al twee maanden geleden': het kan bedoeld zijn als grap, maar iets in mij zegt dat dat maar zo de waarheid kan zijn. Maar voor nu gok ik nog steeds Sofie.

Naam: René van der Kroon
Functie: Redacteur Film
Verdenkt nu: Sofie van den Enk
Want: Wie is de Mol? Daphne niet, waar ik ontzettend blij mee ben. Waarom? De afgelopen weken zeiden steeds meer mensen 'is het dan toch Daphne?'. Ik ben er van overtuigd dat de Mol, zoals de kijker ooit is beloofd, NOOIT een rood scherm krijgt. Hierbij is het bevestigd, dankjewel AVRO. Art, wat was je toch lekker bezig vanavond. 'Maak je klaar...voor een een spannende opdracht', prachtige actie vent. Maar terug naar de orde van de dag. Wie o wie is het... Jennifer? Nah. Toch is de aflevering naar haar vernoemd, werkelijk geen idee waarom. Ik kan een lang verhaal kort maken door mensen af te vinken, maar ik heb eigenlijk geen sterke vermoedens. Iedereen kan het zijn... Maar de uitspraak van Art aan het begin doet mij twijfelen. "Als je drie vrouwen in de finale wilt hebben, moet je de Mol aan jouw kant hebben". Ergens neigde ik naar JW vandaag, maar... is de Mol een vrouw? De eerste afleveringen was ik er wel van overtuigd en als ik nu zou moeten roepen wie de Mol is, dan ga ik toch voor Sofie of Susan... Schijt, deze week blijf ik er ook bij. Mijn Mol: Sofie!

Username: DaMart
Functie: Moderator / PR
Verdenkt nu: Jan-Willem Roodbeen
Want: Art begon deze aflevering met een interessante zin over het pact van de vrouwen. Als ze 3 vrouwen in de finale willen dan "moet je wel de mol aan jouw kant hebben.". Dat is typisch zo'n zin die je in de laatste aflevering terugziet als aanwijzing dat de mol een man is. En hoewel ik liever in een tunnel zit met Jennifer en/of Sofie (die nog steeds in mijn top 3 molverdachten staan), blijft Jan-Willem mijn hoofdverdachte. Hij wist dat Aaf weinig geld zou verdienen met de woorden in de eerste opdracht, maar liet niemand het overdoen. Bij de onderhandelingen begon hij meteen over de vrijstelling, waarmee de toon was gezet en niemand op het idee kwam om aan het geld te denken. En bij het abseilen pakte hij een verkeerde koker. Nou hadden anderen ook verdachte momenten, maar samen met de momenten uit de eerdere afleveringen, blijft Jan-Willem voorlopig mijn mol!

Username: Peter
Functie: Redacteur Frontpage
Verdenkt nu: Jennifer Hoffman
Want: Als ik een test zou maken zou ik weer spreiden tussen Jennifer en Sofie. Maar deze keer ga ik weer voor Jennifer. Sofie is mij te fanatiek en haar actie met Tygo en de zwarte vrijstelling vermindert haar molpotentie. Jennifer was wel lekker bezig, maar niet erg opvallend. Ik kan niet exact aanwijzen waarom, maar mijn gevoel wantrouwt Jennifer.

Username: debuurvrouw
Functie: Moderator
Verdenkt nu: Susan Visser
Want: Als ze drie vrouwen in de finale willen moet je wel de mol aan jouw kant hebben.. Is dat indirect een manier om te zeggen dat de mol een vrouw is? Anders lukt drie vrouwen in de finale niet. De mol zit daar immers altijd bij... Ja, gelijk weer op scherp. Tygo die zegt dat hij de woorden al twee maanden had. Wat een rare zin was dat? Susan die aangaf te zullen zeggen wanneer het volgende kokertje zou komen en vervolgens pas gilt als Jan-Willem de vierde pakt? Ik vind de analyse van Jennifer wel erg plausibel dat de mol geld had of heeft gehad in het spel met het ruilen. Zo houd je geld uit de pot en dat wil de mol. Daarom blijf ik nog maar een rondje bij Susan. Eigenlijk omdat de rest óf teveel mol is, of te verbaasd/opgelucht keek bij de executie. Het is geen waterdichte theorie, maar je moet wat...

Username: Faux.
Functie: Developer
Verdenkt nu: Aaf Brandt Corstius
Want: 
In deze aflevering vaak ABC gehoord. Nu is dat natuurlijk een erg oppervlakkige hint, maar ik zal 'm toch maar noemen. ABC zijn uiteraard de initialen van Aaf, die nog altijd mijn Mol is. Ik zal eerlijk zijn: een echt goede reden om haar te verdenken heb ik niet. Behalve een ervaren Mol-instinct zijn er niet echt aanwijzingen die direct naar haar toe leiden. Ze is weinig in beeld en doet als modelkandidaat mee aan het spel. Sophie zei tijdens de test dat ze een aantal stellingen fout beantwoord had. Molstreek? Of gewoon de typische Aaf-domheid? Ik hoop op het laatste. Als Aaf de Mol is, is ze in ieder geval een Mol die op de achtergrond werkt. En dat kan ook heel goed haar sterkte als Mol zijn. Als tijdens de laatste aflevering bekendgemaakt wordt dat Aaf de Mol is zullen er monden wagenwijd openvallen. Tot die tijd zorgt ze er - heel subtiel - voor dat de pot op de historisch lage waarde blijft als-ie nu is. Aaf de Mol: ik zie het zomaar gebeuren.

OVERZICHT MOLVERDENKINGEN


Klik op het plaatje voor een vergroting

Wie is jouw hoofdverdachte? Laat het achter in de reacties.