FOK! op het spoor van De Mol 2014 - Aflevering 7

Voor het vijfde opeenvolgende seizoen gaan redacteuren René van der Kroon en Martijn van Veen weer, samen met collegacrewleden, op zoek naar De Mol in het AVRO-programma Wie is de Mol?. Ze proberen samen, maar vooral tegen elkaar de identiteit van de saboteur te ontrafelen.

Vorige specials:

FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 1
FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 2
FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 3
FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 4
FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 5
FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 6

Naam: Martijn van Veen
Functie: Redacteur Film
Verdenkt nu: Sofie van den Enk
Want: De twijfel slaat wederom toe. Sofie speelt een aantal slimme spelletjes met haar medekandidaten, maar ook Tygo is erg goed bezig. Daarnaast is Tygo wel erg zichzelf, dus zou hem dat wel een slimme kandidaat maken. Ook Susan en Jan-Willem doen en zijn vrij verdacht

Naam: René van der Kroon
Functie: Redacteur Film
Verdenkt nu: Susan Visser
Want: Ja shit ik twijfel. Enorm. Het hele seizoen weet mij steeds op een ander been te zetten en daar hou ik van. Natuurlijk haat ik het ook: ik heb geen enkele houvast. Hoofdverdachte JW haalt nu het meeste geld binnen, Sofie is gewoon Sofie en Susan speelt de onschuld maar ondertussen kloppen er zoveel dingen aan haar niet.
Ook deze aflevering viel het sluitergeluid op. Waar linkt dit aan? Toch aan JW die het gebruikt als geluid in zijn radioshow? Bah bah bah. Ik ga dan toch naar Susan. Omdat... Nouja omdat ik JW deze aflevering niet mollerig over vond komen. Ik ben benieuwd naar de Expeditie Robinson-aflevering van volgende week.

Username: DaMart
Functie: Moderator / PR
Verdenkt nu: Jan-Willem Roodbeen
Want: En dan verdient je belangrijkste molverdachte ineens veel geld voor de pot. Ergens hoop ik dat Jan-Willem wat geld heeft laten wegwaaien van bovenop die windmolen of dat volgende week de complete pot kan worden verloren, want anders past dit gedrag niet bij de mol. Susan daarentegen was juist heel verdacht bezig. Ze had een spilpositie bij de opdracht met de vingerafdruk en de mol weet welke je niet moet kiezen. Ze verkoos ook de groepsvrijstelling boven 2.000 euro… zou ze daarom zo graag die oranje topito willen hebben? Het is lastig, want ik verdenk zowel Jan-Willem als Susan nu ongeveer gelijk. Hopend op een opdracht waarbij er geld uit de pot gaat volgende week, blijf ik dan toch maar even hangen bij Jan-Willem, vanwege alle hints en verdachte handelingen uit de vorige aflevering. Wat ook in zijn voordeel spreekt als mol, in ieder geval in mijn tunnelvisie, is dat Jan-Willem erg mollerig lachte toen hij constateerde dat zijn vervoermiddel niet sneller kon en het half uur zo lekker snel voorbij ging. En Art vroeg hem bij de test wel heel duidelijk of de mol nog in het spel zat, wat Jan-Willem beaamde. Dus Jan-Willem is nog steeds mijn hoofdverdachte, maar Susan sluit ik ook zeker niet uit.

Username: Peter
Functie: Redacteur Frontpage
Verdenkt nu: Sofie van den Enk
Want: Na het afvallen van mijn vorige mol ging ik voor Sofie. Daar blijf ik nu ook bij. Ze doet zich dommer voor dan ze is. Dat is al eerder een slimme truc van de mol gebleken. Geen windmolen wegspelen en niet naar boven klimmen, mooi makkelijk. Wel een beetje luie manier van mollen.

Username: debuurvrouw
Functie: Moderator
Verdenkt nu: Susan Visser
Want: Ja, nou ja,  die tunnel kom ik niet meer uit hè. Dat gaat niet meer. Niet als "mijn" molkandidaat op de sleutelposities zit. De niet goede vingerafdruk kiezen was makkelijk te verkopen. maar de oranje Topo binnenhalen was een knap staaltje vakwerk. En nodig ook, want anders moet er in een andere aflevering iets bedacht worden. Dus daarom dat ze zo fanatiek was. Alle charmes in de strijd. Geen tijd te verliezen. Ik denk dat ze wist dat Tygo geen oranje had en dat ze doelbewust zocht naar Jan-Willem en Freek. De gezichtsuitdrukkingen van Susan zijn wel priceless trouwens! Die blik van naar de camera toen ze een bondje sloot met Freek! Tijdens de Olympische spelen waren erg vaak al de executies te zien. En dan valt het des te meer op hoe Susan steeds in een deuk ligt. Ja, ik blijf nog maar een weekje bij Susan. En ik blijf ook benieuwd wie er dan wél was afgevallen.

Username: motorbloempje
Functie: Redacteur Frontpage
Verdenkt nu: Freek Bartels
Want: Ik blijf gewoon nog even lekker hangen. JW, verdachte van velen, haalde ineens 2000 euro binnen voor de pot. Natuurlijk had hij het filmpje wel gezien, maar als hij de mol was geweest en de kijker niet teleur had willen stellen dan had hij wel ontzettend verkeerd geteld bij die laatste opdracht.
Verder: Suzan weet ik niet zo goed wat ik daarvan moet denken. 2000 euro mis laten lopen voor een vrijstelling voor de groep, maar dat zou ook kunnen zijn omdat ze dan vooral zichzelf mee zou nemen naar de volgende keer omdat ze wellicht niet zeker was van haar eigen zaak. Tycho en Sofie zijn gewoon vervelend. Freek heeft mij nog niet echt wezenlijk iets bijgedragen. En zijn beschrijving van dat ding nam zóveel tijd in beslag dat de andere twee mensen met dat bord niet meer aan de beurt kwamen zowat. Ook kon hij gewoon een lege windmolen kiezen zonder al te veel op te vallen, en ook heeft hij bij de topo's geen geld binnengebracht. Nee, ik ga voor Freek, gewoon, nog steeds, maar da's ook omdat ik niet beter weet

OVERZICHT MOLVERDENKINGEN


Klik op het plaatje voor een vergroting

Wie is jouw hoofdverdachte? Laat het achter in de reacties.