L.A. Rush

Als er echter in LA Rush wel iets ontbreekt is het realisme. Allereerst is het onmogelijk om tegen bomen op te botsen. Al ga je met 100mph op een boom af, je wordt automatisch \\\'afgestoten\\\'. Hoe handig dit op zich is, realistisch is het niet. Tevens, wanneer je een grote botsing maakt, komt er standaard eerst een slow-motion filmpje dat je auto volledig kapot is (wat jammer genoeg niet door te spoelen is) en dan, ongeacht of het een race is, spawned er een nieuwe auto. Ook lopen er mensen over straat heen welke, net als in bijvoorbeeld Midtown Madness, opzij springen als je eraan komt. Echter springen ze niet altijd ver genoeg en rijd je dwars door ze heen. Niet te vergeten de nitro-iconen welke als rode \\\'munten\\\' boven de weg zweven.

In een racegame zijn de auto\\\'s natuurlijk niet van ondergeschikt belang. LA Rush kent ongeveer 45 auto\\\'s welke allemaal stuk voor stuk geunlocked moeten worden. De auto\\\'s die je in het begin krijgt zullen vooral niet veel voorstellende Nissans zijn, maar hoe verder je komt des te toffer zullen de auto\\\'s worden. Zo zal je op een gegeven moment de Hummer H2 kunnen krijgen, maar ook een Chevrolet Corvette Z06 of een Cadillac Escalade. Een vreemd detail is dat je deze auto\\\'s wel gelijk in het begin als tegenstander zal tegenkomen. Ze zullen dan echter dermate langzaam zijn dat je net zo goed tegen een Fiat Uno 1.0 zou kunnen racen.

Misschien is het je wel opgevallen dat er nog geen woord is genoemd over het hele tuning aspect van de game, laat staan de West Coast Customs. Dit is voornamelijk omdat dit aspect zeer matig is uitgewerkt. De mensen van West Coast Customs zie je alleen in filmpjes tussendoor en hoor je zo af-en-toe via je gsm. Als je een auto wilt tunen breng je hem naar de West Coast Customs zaak en daar kan je voor een x-bedrag je auto laten \\\'pimpen\\\'. Dit betekend ook dat er voor elke auto maar 1 tuning-pakket beschikbaar is en waar je zelf verder ook geen invloed op hebt. Daarnaast zal alleen de buitenkant van je auto veranderen, dit is bij veel modellen best mooi gedaan maar jammergenoeg verandert het niks aan de prestaties van je auto. De hele hype rond de West Coast Customs in de game is enigszins zeer overdone.

LA Rush ziet er voor de PlayStation 2 best redelijk uit. Voor een vrij grote stad zijn de huizen aardig gedetailleerd en de wagens zelf zijn ook best oké. De besturing van de auto\\\'s is ook erg goed, het rijden gaat soepel en het gevoel van snelheid is prima uitgewerkt. Een punt van kritiek is echter de veel voorkomende framedrops, welke soms wel anderhalve seconde duren. Als je aan het cruisen bent is het nog niet zo erg, vervelend wordt het pas als je in een race zit en het beeld gaat opeens gaat schokken.

De multiplayer in LA Rush is niet erg noemenswaardig. Er is geen online-mode dus je zal het echt moeten hebben van vrienden thuis. Je kiest allebei een auto, kiest het parcour en gaat racen. Uitgebreid is het dus niet echt te noemen. Het zal mogelijk leuk zijn voor even maar erg lang zal het niet boeien.