Logitech Compact Controller for Xbox

Deze controller kost, in tegenstelling tot zijn \'officiële broertje\', slechts 19.95, wat op een verschil van bijna 50% uitkomt. Met zo\'n prijsverschil moeten er wel wat verschillen zijn, en die zijn er dan ook.

Zo is de \'Compact Controller\' helemaal niet zo compact. Hij is inderdaad wel iets kleiner dan de normale Xbox-controller, maar zeker groter dan de S-versie. Hij is vooral breder in het midden en de \'handvaten\' zijn wat spitser.

De knoppenformatie is ook anders. Ondanks dat de controller groter is dan de S, vond men het toch nodig om de zwart/wit- en de back/startknopjes nog dichter bij de andere te plaatsen. Er zit er nu ook een \'turbo\'-functie in. Daarmee kun je instellen dat hij, bij het drukken op een bepaalde button (in een FPS), constant blijft schieten. Ook kan je instellen dat het schieten met een machinegeweer onmogelijk wordt gemaakt doordat hij het \'ingedrukt houden van een toets\' uitschakelt. Deze toevoeging heeft totaal geen zin dus. De vrij comfortabele shoulder-buttons hebben eraan moeten geloven: ze zijn veel stroever gemaakt en een eind naar achteren geplaatst, waardoor de controller veel minder goed in de hand ligt.