FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 7 november 2005

Ma Holloway is boos op Dr. Phil

Natalee HollowayUitlatingen van de Amerikaanse tv-psycholoog Dr. Phil hebben de toorn gewekt van Beth Twitty, de moeder van de vermiste studente Natalee Holloway. Dr. Phil McGraw liet als gast in de talkshow van Jay Leno weten dat hij aanwijzingen heeft dat Holloway nog in leven is. De studente zou mogelijk als seksslaaf in de Zuid-Amerikaanse prostitutiewereld verzeild zijn geraakt.

Dr. Phil meldde daarbij dat hij geregeld contact heeft met Twitty. Die liet echter twee dagen later op CNN weten absoluut niet blij te zijn met de openhartigheid van de psycholoog. Ze reageerde geschokt en boos. Dr. Phil werd opgeroepen om zorgvuldiger om te gaan met informatie betreffende de Holloway-zaak. Beth Twitty en Dr. Phil leken het eerder nog goed met elkaar te kunnen vinden, toen de laatste in een show gewijd aan de vermiste studente opriep tot een boycot van Aruba, en de eerste in dezelfde show Nederland, het geboorteland van de vrijgelaten verdachte Joran van der Sloot, een land 'vol met drugs en hoeren' noemde.

Dr. Phil deed er bij Jay Leno nog een schepje bovenop. Hij noemde de Arubaanse regering corrupt, omdat bewijsmateriaal dat hij en zijn team hadden verzameld terzijde was geschoven. De tv-psycholoog stelde er alles aan te zullen doen om Holloway te vinden. "Ik zal alle middelen inzetten bij de speurtocht naar deze jonge vrouw. Het is onacceptabel wat er gebeurt. Dit is een Amerikaanse staatsburger die in het buitenland is ontvoerd. Ze is ook een soort voorbeeld geworden. Er zijn veel jonge vrouwen die naar vreemde landen reizen en daar nare dingen meemaken."

Natalee Holloway verdween eind mei tijdens een vakantie op Aruba. Sindsdien is taal noch teken van haar vernomen. De Nederlander Joran van der Sloot en de Surinaamse broers Deepak en Satish Kalpoe zaten lange tijd als verdachten vast, maar zijn twee maanden geleden vrijgelaten omdat er onvoldoende aanwijzingen waren om het drietal nog langer vast te houden. Ze gelden nog wel als verdachten.

Gebruikers vervuilde cocaïne in ziekenhuis beland

Icoon AlgemeenEr is weer vervuilde cocaïne opgedoken in het uitgaanscircuit van Amsterdam. Zo'n anderhalve week geleden werd er ook al melding van vervuilde cocaïne gemaakt. Hierbij raakten vier personen onwel na het gebruik van de betreffende cocaïne. Een opname in het ziekenhuis was onvermijdelijk.

De nieuwe melding van de vervuilde cocaïne werd onderzocht door het Trimbos-instituut nadat de hulpdiensten alarm hadden geslagen. De cocaïne bleek atropine te bevatten, zo meldde een woordvoerder van het Trimbos-instituut.

Er werd ook al groot alarm geslagen over vervuilde drugs in december afgelopen jaar, toen tientallen mensen onwel werden na gebruik van met atropine vervuilde cocaïne. Tot in maart dit jaar kwamen er meldingen binnen van slachtoffers van de vervuilde cocaïne. Atropine veroorzaakt gezichts- en gehoorshallucinaties en kan eventueel hartritmestoornissen veroorzaken. In grote hoeveelheden kan het leiden tot bewusteloosheid en in het uiterste geval zelfs de dood.

Op dit moment houdt het Trimbos in de gaten of er sprake is van een nieuwe partij vervuilde drugs of dat het gaat om dezelfde partij waar eerder melding van werd gemaakt. Indien er weer nieuwe slachtoffers bijkomen dan zal het waarschijnlijk gaan om een nieuwe partij. Al vanaf december waarschuwt het Trimbos-instituut met posters en folders voor de gevaren van de vervuilde cocaïne. Er is ook al eens melding gemaakt van een partij vervuilde xtc-pillen in 1997.

Jestrovic geschorst wegens racisme

Anderlechts spits Nenad Jestrovic is door de Europese voetbalbond UEFA voor drie duels geschorst wegens racistische uitlatingen.

In het Champions League-duel met Liverpool zou de Serviër zich racistisch hebben uitgelaten jegens Mohamed Sissoko. Jestrovic zelf beweert onschuldig te zijn: "Ik accepteer de beslissing maar ik was toch al in het nadeel. Het scheidsrechtersverslag zegt het een, maar ik zei iets anders. Ik ben geen racist maar helaas voor mij doe ik er niet toe en de scheidsrechter wel." Ook voegde hij er aan toe dat hij zich inzet voor alle antiracisme-campagnes waar Anderlecht mee te maken heeft. De spits was er van overtuigd dat de Controle en Disciplinaire Commissie van de UEFA zijn naam zou zuiveren.

Direct na het duel verklaarde Jestrovic over de beslissing van scheidsrechter Kim Milton Nielsen uit Denemarken: "Ik snap niet waarom hij me wegstuurde. Sissoko hoorde het niet en keek verbaasd toen ik eraf gestuurd werd." Het is nog niet bekend wat Anderlecht nu zal doen. Coach Franky Vercouteren liet eerder weten geen racist in zijn ploeg te dulden.

Kat erft bijna een miljoen euro

noud89 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Weird Red mag zich waarschijnlijk de rijkste kat van Canada noemen. Het dier erfde onlangs 928.459 euro van zijn mensenschuwe baasje David Harper, die op 79-jarige leeftijd is overleden.

Harper was volgens de krant 'Ottawa Citizen' zo bang voor mensen dat hij alleen de naam van zijn huisdier in het testament zette. Helaas heeft de kat weinig aan het fortuin. Daarom mag Red het geld aan de United Church of Canada schenken.

Muziekdienst Grokster off-line na schikking

Icoon PiracyDe on-line muziekuitwisseldienst Grokster is off-line gegaan. De zeer populaire muziekdienst is uit de lucht gehaald als gevolg van een schikking met de Recording Industry Association of America (RIAA).

De RIAA heeft vandaag laten weten dat de schikking een belangrijk hoofdstuk in de opkomst van digitale muziek heeft afgesloten. Grokster werd beticht van grove schendingen van de auteursrechten die rusten op muziek.

Totnogtoe heeft Grokster zich gedurende lange tijd hevig verzet tegen de aantijgingen van de RIAA. De strijd is uitgevochten tot aan het hooggerechtshof in de Verenigde Staten. Het hooggerechtshof heeft afgelopen zomer geoordeeld dat allerhande muzieknetwerken, waaronder Grokster, grenzen overschrijden zodra zij consumenten gaan aanmoedigen om illegale kopieën van muziek te maken. Deze uitspraak heeft vrij spel gegeven aan de muziekindustrie voor schadeclaims aan het adres van onder andere Grokster.

Gewapende overval op restaurant blijkt grap

Icoon PolitieEen restaurant in IJmuiden werd zondagavond opgeschrikt door twee 16-jarige jongens die, zo bleek achteraf, voor de grap een "gewapende" overval wilde plegen. De twee bleken werkzaam in het restaurant en wilden een geintje uithalen met hun bedrijfsleider.

De politie werd gewaarschuwd door getuigen toen ze een tweetal gewapende mannen met bivakmutsen de horecagelegenheid binnen zagen gaan. Het pand werd daarop geblokkeerd door verschillende politie-eenheden. Nadat de jongens de politieagenten zagen, kwamen ze naar buiten om uit te leggen dat ze de bedrijfsleider wilden stangen. Omdat getuigen toch drie of vier gewapende mannen hadden gemeld, werden alle aanwezigen geëvacueerd. Het gebruikte pistool en machinegeweer bleken nep. De politie is in overleg met justitie over een mogelijke vervolging van het tweetal.

Automobilist rijdt door met aangereden vrouw

Darkdust had ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Icoon BizarIn Griekenland is vandaag een nog onbekende vrouw geschept door een auto, waarna ze drie kilometer werd meegesleept voordat de bestuurder in de gaten kreeg dat er een lichaam onder zijn auto hing. Het ongeluk gebeurde vanochtend in de buurt van de hoofdstad Athene.

De 26-jarige automobilist is opgepakt op verdenking van doodslag. De bestuurder ontdekte het lichaam van de vrouw pas nadat hij zijn auto bij zijn huis had geparkeerd. Direct na zijn lugubere vondst belde hij de politie. De vrouw wordt geschat op een jaar of twintig.

Aan de hand van aanwijzingen van de bestuurder en de bloedsporen op de weg heeft de politie de route van de auto kunnen traceren. Er zaten twee mensen in de auto ten tijde van het ongeluk. De man moest een bloedproef ondergaan om vast te stellen of hij had gedronken.

EA kondigt "From Russia with Love" aan

EA heeft aangekondigd dat de 007 game From Russia with Love begin 2006 ook naar de PSP komt. Eind dit jaar komt From Russia with Love al voor de Xbox, GameCube en PS2 uit.



De game is uiteraard gebaseerd op de 007 film met Sean Connery. Sean Connery heeft aan de game meegewerkt door zijn stem en beeltenis beschikbaar te stellen.

Meer info zal binnenkort te vinden zijn op EA's 007 site. Voor nu moet je het helaas nog even doen met screens en info van de PS2, GameCube en Xbox versies.

Fable 2 in ontwikkeling

Computerandvideogames.com komt met het bericht, dat Lionhead Studios bezig is met deel 2 van Fable. Je zult wederom als klein jongetje in Oakvale beginnen, maar deze keer vergezeld zijn van een puppy. Alles wat je doet, heeft net als in deel 1 direct invloed op de persoon, die je wordt, maar het hondje zal er ook door beinvloedt worden.

Blijkbaar zouden de bordelen, zoals er eentje in the Lost Chapters zit een grotere rol gaan spelen, maar Lionhead wil er verder nog geen info over kwijt. Naar verwachting zal de game rond kerst 2006 in de winkel moeten liggen.

Avondklok ingesteld in voorstad Parijs

Icoon AlgemeenVoor het eerst sinds de rellen in Frankrijk zijn begonnen, is er een gemeente die maatregelen heeft genomen. De voorstad Le Raincy heeft vanaf heden een avondklok ingesteld, waarbij het voor iedereen zonder geldige reden verboden is om van 1:00 uur 's nachts tot zonsopgang op straat te komen.

In Parijs heeft de Nederlandse ambassade de Nederlanders opgeroepen om 's avonds en 's nachts niet naar de voorsteden van Parijs en andere steden te gaan. De mensen die nog in Nederland zijn en naar Frankrijk willen vertrekken krijgen het advies de media goed in de gaten te houden.

Vandaag is door de rellen de eerste dode gevallen. Een 60-jarige man is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen bezweken, nadat hij afgelopen vrijdag door relschoppers werd aangevallen. Hij wilde een brand blussen in een afvalcontainer.

Update 21:48 uur
De Franse premier De Villepin heeft bevestigd dat er nog geen plannen zijn om het leger tegen de relschoppers in te zetten. Vanmiddag vroeg een politiebond namelijk om de inzet van het leger. Daarnaast gaf hij wel de gemeenten de bevoegdheid om uitgaansverboden in te stellen indien dat wenselijk is.

Op dit moment zijn er circa 8000 agenten ingezet om de orde te herstellen en zijn er daarnaast zo'n 1500 reservisten opgeroepen. Morgen zal het kabinet bijeenkomen om de mogelijkheden voor het instellen van een avondklok te verruimen. De Villepin stelt dat de rellen het werk zijn van georganiseerde criminele netwerken.

Uitslag Chiefs vs. Raiders

Coach Dick Vermeil zou de grootste kneus of de slimste gokker van de NFL worden. Met vijf secondes op de klok, een 23-20 achterstand en de bal op 1 één yard lijn moest hij de keuze maken tussen een zo goed als zeker fieldgoal voor een verlenging of gaan voor de touchdown en de overwinning.

Vermeil koos voor de touchdown en Larry Johnson, ondersteunt door center Casey Wiegmann en right guard Will Shields, dook over de stapel lichamen heen voor de touchdown en de 27-23 overwinning voor de Kansas City Chiefs. Vermeil, die recent 69 is geworden, verklaarde naderhand dat hij bang was en niet kon wachten tot het over was. Ook zouden de reporters er een hoop schrijfmateriaal aan over hebben gehouden als het misgegaan was.

De Chiefs misten hun beste running back, offensive linesman en cornerback van het moment, eveneens misten ze twee goede back-ups. De Raiders moesten het doen zonder twee vaste defensieve backs.

De eerste helft was er eentje van de fieldgoals, drie voor de raiders, één in het eerste kwart en twee in het tweede kwart, en twee voor de Chiefs, beide in het tweede kwart.

In de tweede helft van de wedstrijd draaide het om de touchdowns. In het derde kwart scoorde Tony Richardson voor de Chiefs na een 6 yard pass van Trent Green. In het vierde kwart scoorden beide teams twee touchdowns. Larry Johnson opende en sloot het kwart met touchdowns voor de Chiefs terwijl Jerry Porter en Randy Moss iets terugdeden voor de Raiders.

Nintendowifi.com online

Al eerder werd gemeld dat de officiële Nintendo WiFi site, http://www.nintendowifi.com , vanaf vandaag online zou zijn. Dit blijkt te kloppen; de site is vanaf nu online. Op de site zijn onder andere highscores en statistieken te vinden van de 2 WiFi games die op dit moment online zijn, Mariokart DS en Tony Hawk's American Sk8land.

Wat op dit moment misschien nog wel het meest interessant is aan de site is de techsupport sectie met info over hoe je Nintendo WiFi aan de praat krijgt, wat je precies allemaal nodig hebt, en een paar how-to's en faqs over games en het netwerk.



De site is te benaderen via http://www.nintendowifi.com . Op de startpagina moet je eerst je locatie opgeven. Vreemd genoeg kan je hier Nederland niet kiezen, maar enkele andere europese landen zoals België wel. Als je België kiest word je dan wel weer doorgelinkt naar Nintendo.NL.

Hoe dan ook, als je op de wifi site wil komen moet je op de startpagina USA of Canada als locatie opgeven, de andere landen hebben nog geen WiFi pagina en linken nog door naar de gewone Nintendo site.

The Corrs door koningin onderscheiden

Icoon MuziekDe Ierse popgroep 'The Corrs' is in naam van koningin Elizabeth van Groot-Brittanië onderscheiden in de 'Order of the British Empire'. Stewart Eldon, de Britse ambassadeur in Ierland, reikte deze onderscheiding aan elk van de vier bandleden uit in Dublin.

De groep, die bekend werd door haar sterke combinatie tussen klassieke en populaire muzikale elementen, heeft de prijzen te danken aan de 'immense muzikale bijdrage' die de groep de afgelopen jaren heeft geleverd in de muziekindustrie, aldus Eldon. 'Ik ben er zeker van dat alle fans over de hele wereld blij zullen zijn dat de erkenning van de groep zo rijkelijk word toegekend.'

Dat juist The Corrs worden onderscheidden is extra opvallend, gezien het politieke en religieuze conflict dat al jaren de sfeer tussen Ierland en de rest van Groot-Brittanië sterk beïnvloedt.

Paleizen Hussein omgetoverd tot themapark

Icoon OpmerkelijkAf en toe komen er ook positieve berichten uit Irak. Nu Saddam Hussein niet meer aan de macht is en met een nieuwe grondwet en verkiezingen op komst is het voor veel Irakezen tijd voor een nieuw begin.

Om het nieuwe tijdperk te symboliseren wordt er in het land een luxueus vijfsterren hotel gebouwd. Het komt te staan in de streng bewaakte Groene Zone. Het hotel van ruim zeventig miljoen euro krijgt luxe kamers, een bedrijvencentrum, conferentiezalen en een golfbaan. Tevens is het gebouw bestand tegen mortier- en raketaanvallen. De grond voor het project is een gift van de Iraakse overheid.

Daarnaast worden onder meer de achttien paleizen van Saddam Hussein omgebouwd tot themapark. Zo kan ook de rest van de wereld zich vergapen aan het bling bling van de oud-dictator. Het themapark is gebaseerd op het luxe leven dat Hussein voor de Amerikaanse invasie leidde.

De financierder van het plan wil zich om veiligheidsredenen niet bekend maken.

Comic gebaseerd op Killer 7

Comic uitgever Devil’s Due heeft aangekondigd een serie stripverhalen gebaseerd op de Capcom game Killer 7 uit te brengen.

Devil’s Duel heeft hiertoe besloten na de positieve respons op de speciale Killer 7 comic die ze bij het verschijnen van de game hadden gemaakt. Deze comic werd door sommige winkeliers als pre-order bonus weggegeven.

Vanaf februari 2006 zal elke maand een deel van Killer 7, the comic, verschijnen. Er staan in totaal 12 delen gepland die bij elkaar twee verhalen zullen omvatten.

Over dit verhaal heeft de schrijver van de comic, Arnold Nelson, alleen losgelaten dat het een kruising tussen John Woo en Quentin Tarantino zal zijn. Hij belooft veel actie en veel slagaderlijke bloedingen.



Killer 7, de bonus strip

Episode 14 van The Scene gereleased

Er is weer een nieuwe episode verschenen van de online soap 'The Scene' die het verhaal verteld van de fictieve warez groep `Dust`. Dat het in de warez scene niet altijd is wat het lijkt blijkt wel uit de laatste episode's waarin Bryan steeds verder weg zakt in een moeras van leugens en intriges

Het alweer veertiende deel is nu te downloaden op de officiële website www.welcometothescene.com

Ajax evenaart slechtste reeks zonder doelpunt

Mocht Ajax volgend weekend in de eerste minuut van de wedstrijd niet scoren, dan heeft de club een diepterecord bereikt. Afgelopen zondag, in de wedstrijd tegen NEC, kwamen de Amsterdammers weer niet tot scoren, een diepterecord.

In het seizoen 1999/2000, toen Jan Wouters nog aan het roer stond bij Ajax, had de club al 373 minuten geen doelpunt meer kunnen maken. Die reeks begon toentertijd tegen De Graafschap, nadat Dani in de 22ste minuut gescoord had. Vier wedstrijden later tegen NEC vond Brian Laudrup het net na 35 minuten wedstrijd. Voor deze goal was Wouters al ontslagen vanwege de slechte resultaten die de Amsterdamse club toen boekte.

Het Ajax dat onder leiding staat van Danny Blind staat op dit moment op hetzelfde aantal minuten zonder te kunnen scoren. De laatste goal werd gemaakt door Nigel de Jong in de wedstrijd tegen Sparta, in de 77ste minuut was het toen raak. Sindsdien staat Ajax al vier wedstrijden droog, ondanks het feit dat in sommige wedstrijden nog een heleboel kansen gecreërd werden.

NEC maanden zonder Van den Eede

NEC kan maanden geen beroep doen op spits Bart Van den Eede. De 28-jarige Belg moet een operatie aan zijn achillespees ondergaan.

Van den Eede gaat deze maand onder het mes, waarna de revalidatie zo’n twee tot drie maanden in beslag zal nemen. De huurling van NAC Breda kwam dit seizoen zes van de elf competitieduels in actie, zonder daarbij te scoren. Afgelopen maand moest hij al enkele wedstrijden wegens een spierblessure laten schieten. NEC staat na de 1-0 zege van gisteren op Ajax als negende geclassificeerd in de Eredivisie.

FOK!radio: kopieerheffing en 2000 euro aan sokken

FOK!RadioHet is weer maandagavond, dus tijd voor FOK!radio. Tune nu in en hoor: FOK! voert actie om driehonderd kerstpakketten, die de Stichting De Goede Herder uitdeelt aan dak- en thuislozen en verslaafden, dit jaar te voorzien van een paar warme wintersokken. Afgelopen vrijdag was er bijna 2000 euro binnen. Maar waar gaat het geld nou precies naartoe en hoe zit de actie in elkaar? We gaan het vragen aan forummod ElisaB. Zij is na 20.00 uur bij ons in de uitzending.

Daarnaast gaan we het hebben over de Stichting Thuiskopie. Deze stichting int namens het Ministerie van Justitie heffingen op beschrijfbare media zoals cd-r(w) en dvd+-r(w). Als het aan deze stichting ligt komt er straks ook een heffing op mp3-spelers en dvd-recorders omdat consumenten de media zouden kunnen gebruiken om thuiskopieën te maken van muziek of films. Veel mensen zijn het daar niet mee eens. Acties zijn zelfs opgezet. Een van de mensen die zo'n actie is gestart hoor je vanavond in onze uitzending.

Uiteraard hoor je de week op het forum weer van Forum-admin Cynix. Blinky legt een stelling neer waarop je kunt reageren in de uitzending. Yvonne gaat weer lekker roddelen.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Hieronder vind je de directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player48 kbps96 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Terug luisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Soms als podcast, maar het meeste als stream. Meer hierover kun je hier lezen.

Tijdens de uitzending kun je ons bellen met vragen en opmerkingen via Skype. Voeg ons toe op met username Actionradio_utrecht. Meer over Skype kun je hier vinden.

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten en zing ook mee tijdens 'IRC zingt mee'.

Check de webcam in de studio tijdens de uitzending hier.

Veel luisterplezier!

Man omgekomen bij uitbeenwerkzaamheden

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon ShockingEen 39-jarige inwoner van Moerstraten is vanmorgen omgekomen door een ongeval in een vleesverwerkingsbedrijf in Roosendaal. Bij uitbeenwerkzaamheden schoot de man uit met zijn mes en stak zichzelf vlak boven het veiligheidsschort in zijn hart.

De zwaargewonde man was met spoed naar ziekenhuis Molengracht in Breda vervoerd, waar de man vanmorgen om 07.00 uur is overleden. De arbeidsinspectie heeft een onderzoek ingesteld.

Restaurant Oud Sluis beste van Nederland

Icoon AlgemeenRestaurantgids 'Lekker' heeft vandaag restaurant 'Oud Sluis' in het Zeeuwse Sluis uitgeroepen tot beste restaurant van Nederland. Het is de tweede keer op rij dat dit restaurant Nederlands beste is.

In de gids staan de vijfhonderd beste restaurants van Nederland vermeld. Restaurant 'De Librije' in Zwolle steeg van de vierde naar de tweede plaats, gevolgd door het Rotterdamse Parkheuvel.

In totaal 750 restaurants zijn in Nederland bezocht door 71 rapporteurs die ongeveer tienduizend gerechten proefden. De grootste ergernis dit jaar was dat er nog veel gerookt wordt in eetgelegenheden. De postieve punten zijn dat er meer aandacht besteed wordt aan de opmaak van het bord en dat er meer knolselderij gebruikt wordt.

Chrebet loopt hersenschudding op

Wayne Chrebet, wide receiver van de New York Jets, is bijna aan de tien stuks aanbeland. In de verloren wedstrijd tegen de San Diego Chargers van afgelopen zondag liep hij de negende hersenschudding van zijn loopbaan op.

In de laatste play voor de two minute warning ving Chrebet een 6-yard pass op de derde down met vijf yards te gaan. Na de catch werd hij hard getackled door safety Jerry Wilson. Chrebet sloeg hard achterover op het astroturf in Giants Stadium en was enkele tellen buiten bewustzijn.

In het seizoen 2003 moest Chrebet de tweede helft van het seizoen verstek laten gaan vanwege een hersenschudding en in de laatste wedstrijd van het vorige seizoen liep hij wederom een lichte hersenschudding op. Chrebet heeft al meermalen aan stoppen gedacht maar besloot telkenmale tot een terugkeer. Zijn gehele 11-jarige loopbaan in de NFL bracht hij bij de New York Jets door. Met 580 catches over zijn gehele NFL-carrière staat hij tweede op de ranglijst van de Jets.

'Spandoekenoorlog' in Amsterdam

In Amsterdam wordt een kat-en-muisspel gespeeld met spandoeken over minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken & Integratie, waarop gerefereerd wordt aan de brand op Schiphol waarbij elf asielzoekers omkwamen. Dit weekend liet burgemeester Job Cohen na overleg met politie en het Openbaar Ministerie een aantal spandoeken van gevels van kraakpanden verwijderen, omdat die beledigend zouden zijn. De doeken bevatten teksten als 'Rita Verdonk moordenaar' en 'Levend verbrand, Rita bedankt'.

Als snel verschenen weer nieuwe spandoeken op gevels her en der in Amsterdam. De linkse actie-site Indymedia meldt dat daarvan vandaag weer een aantal zijn weggehaald. Het aantal spandoeken dat er voor in de plaats komt lijkt echter een veelvoud te zijn. Vanochtend zijn volgens Indymedia ook in opdracht van Cohen en de politie met een hogedrukspuit een aantal leuzen van de gevel van kraakpand 'Wilde Westen' verwijderd, waaronder: 'Waarom mag je Mohammed een pedofiel noemen maar Verdonk geen moordenaar?'

Vrijheid van meningsuiting
Op de lokale zender AT5 leverde hoogleraar staatsrecht Jit Peters kritiek op het weghalen van de spandoeken. Volgens hem vallen die onder de vrijheid van meningsuiting. ''Politici moeten ook tegen een stootje kunnen. De teksten stellen wel iets aan de orde, in dit geval het beleid van Verdonk. Vaak lukt dat alleen maar shockerend. Door ze weg te halen worden rechten van individuen geschonden.''

De linkse partijen in de Amsterdamse gemeenteraad zullen burgemeester Cohen donderdag om opheldering vragen. De politieke partij Amsterdam Anders/De Groenen liet vanochtend een spandoek uit haar fractiekamer wapperen met de tekst 'Verdonk, nog steeds geen bloed aan je handen?' Inmiddels heeft de beleidsdriehoek besloten dat ook dit spandoek wegens smaad verwijderd dient te worden. Volgens Amsterdamse krakers hebben Cohen en het Openbaar Ministerie laten weten door te gaan met optreden tegen spandoeken met verwijzingen naar personen. Inmiddels zou van krakerswege een kort geding tegen het weghalen van de doeken worden voorbereid.

Overigens worden er vanuit meerdere plaatsen in Nederland meldingen gedaan over opgehangen spandoeken met 'Verdonk-teksten'.

Foto Indymedia
Vandaag verschenen spandoek in de Jodenbreestraat
Foto Indymedia
Vannacht opgehangen in de Wagenstraat

Ongecensureerde Videoclip

Er zijn veel videoclips waar mooie vrouwen in meespelen. Vooral in de R&B/Hiphop stijl wordt veel met vrouwen gepronkt. Helaas is het zo dat de meeste vrouwen gewoon hun kleren aanhebben, voor zover je slipjes en topjes kleren kunt noemen dan.

Gelukkig zijn er nog van die mensen die weten dat die vrouwen er meestal veel beter uit zien als ze geen kleren aan hebben. Hierom worden er dan ook twee versies van een bepaalde videoclip gemaakt, namelijk een gecensureerde versie en een ongesencureerde versie. Deze keer afkomstig van J-Shin met het liedje "Baby Mama Dream".

Twintig doden door ingestorte steiger Spanje

static, The_Order, Botje96 en GSMboy hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenBij werkzaamheden zijn er in het Spaanse Granada zeker twintig arbeiders omgekomen toen hun metershoge steiger instortte. De arbeiders hoorden bij een groep van veertig personen die werkzaam waren aan de brug.

Tot nu toe zijn er zeven lichamen geborgen, zeker drie mensen zijn gewond geraakt. Het deel waaraan ze werkten was zestig meter lang en twaalf meter breed. De hoogte waar de arbeiders van vielen was tachtig meter.

TROS ontbindt contract Frans Bauer

sportfreak had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon TelevisieTalpa begint vanaf dinsdag om 21.35 uur met de zesdelige serie 'Slapen bij Frans Bauer'. De TROS, die een contract heeft met Frans Bauer, overweegt daarom juridische stappen. Volgens de publieke omroep is er immers sprake van contractbreuk. Bauer had volgens de TROS het programma eerst bij hen aan moeten bieden.

Als de televisieserie over Frans Bauers leven gaat, wat de TROS beweert, had Bauer volgens het contract het programma eerst bij de omroep aan moeten bieden. Pas als de TROS geen interesse had getoond, zou de televisieserie door andere zendgemachtigden mogen worden uitgezonden. Het contract is klaarblijkelijk niet nageleefd, en daarom zal er naar de juridische mogelijkheden worden gekeken, aldus de woordvoerster van TROS. Talpa ontkent dat de serie over het leven van Bauer gaat, en zegt: "Het betreft een registratie van een promotieactie rondom de nieuwe cd van Bauer."

Update 18.46 uur
De TROS laat het contract met Frans Bauer ontbinden. De zender is uitermate teleurgesteld in de zanger en vindt het onacceptabel dat hij een serie programma's gaat doen bij Talpa. Tot 16.30 uur vandaag had de zanger de tijd om de TROS te laten weten niet mee te werken aan het programma bij Talpa. De omroep heeft niets vernomen en voelt zich verplicht het contract met Bauer te ontbinden.

Voorzitter Karel van Doodewaerd laat in een persbericht weten: "De hele gang van zaken rond deze serie past niet bij Frans. Wij hebben hem altijd gesteund in zijn carrière en nu dit. Ik ben hevig teleurgesteld. (...) Hij past ook beter bij de TROS dan op een jongerenzender als 538 en een zender als Talpa waar zijn fans zich minder thuis zullen voelen. We houden warme gevoelens en sympathie voor hem, maar hij keert zich duidelijk van ons af en kan hij niet langer op onze steun rekenen."

Van der Hoeven: Eén onderwijswet

Icoon OnderwijsElke bestaande wet voor elke vorm van het onderwijs moet worden samengevoegd tot één wet die het hele onderwijs zal behelzen. Dat heeft minister van Onderwijs Maria van der Hoeven (CDA) in een brief aan de Tweede Kamer geschreven. Geen enkele vorm van het onderwijs zal worden ontzien. Van het basis- tot het hoger- en beroepsonderwijs zal elke reeds bestaande wet onder één wet komen te vallen.

Dit idee is ontstaan om de bureaucratie te verkleinen, zodat het aantal regels en voorschriften teruggedrongen wordt. Op die manier krijgen scholen en instellingen meer zelfstandigheid. Volgens de minister moeten de rechten van leerlingen en studenten veel meer prioriteit krijgen.

Het is niet de intentie van de minister alle reeds bestaande regels en voorschriften te schrappen die zich specificeren op één speciaal vakgebied. De nieuwe wet zal bestaan uit een algemeen deel, waar specifieke regels aan worden toegevoegd. Volgens de bewindsvrouw betreft het een ingewikkelde onderneming, die tijd nodig heeft om te voltooien. Ze verwacht dat de wet in 2007 klaar zal zijn. Tot dan worden de bestaande wetten veranderd, zodat ze soepel kunnen worden ingevoegd in de nieuwe wet, als die voltooid is.

Van Basten roept Van Bommel alsnog op

NoNiK had ons via de nieuws-submit te melden:

Nederlands ElftalBondscoach Marco van Basten heeft alsnog Mark van Bommel opgeroepen voor de oefeninterland tegen Italië. De middenvelder van Barcelona dankt zijn oproep aan het wegvallen van Wesley Sneijder, die kampt met een hamstringblessure. Met de selectie van Van Bommel toont van Basten aan vast te houden aan zijn principes: de Barcelona-speler is achter Denny Landzaat en Sneijder als rechtermiddenvelder derde keus bij Oranje.

Het is vijf maanden geleden dat Van Bommel in de selectie van Oranje werd opgenomen. Sedert zijn optreden tegen Roemenië, begin juni, kreeg hij geen uitnodiging meer omdat hij volgens Van Basten op tactisch vlak tekortschoot.

-
Meer voetbalnieuws op Voetbal.FOK!

Van Bommel vervangt geblesseerde Sneijder

Mark Van Bommel is opgeroepen voor het Nederlands elftal. De speler van Barcelona vervangt de geblesseerde Wesley Sneijder. Oranje speelt aanstaande zaterdag een oefenwedstrijd tegen Italië. .

Sneijder raakte afgelopen zondag tijdens de wedstrijd tegen NEC (1-0) geblesseerd aan zijn hamstring. De laatste wedstrijd die Van Bommel speelde in het shirt van Oranje was tegen Roemenië op 4 juni 2005. De middenvelder was bij bondscoach Marco van Basten derde keus achter Sneijder en Landzaat. Van Basten vond dat de oud-PSV'er tekort schoot op het technische vlak.

Naast Van Bommel voegde de bondscoach Marco van Basten ook AZ-verdediger Kew Jaliens toe aan de spelersgroep, vanwege lichte blessures bij de verdedigers Khalid Boulahrouz en Nigel de Jong. Donderdag zal worden beslist of Jaliens bij de selectie blijft.

Man aangehouden voor Schiphol-brand

Vandaag is in het brandwondencentrum in Beverwijk een man aangehouden die verantwoordelijk wordt geacht voor de brand op Schiphol, waarbij elf asielzoekers om het leven kwamen. Het Openbaar Ministerie in Haarlem wil geen bijzonderheden geven over de aangehouden man, maar volgens het NOS Journaal van vandaag betreft het een 25-jarige Libiër.

De man, die zelf vastzat in het detentiecentrum, wordt ervan verdacht brand te hebben gesticht in zijn cel. Hij werd de afgelopen tijd vanwege zware verwondingen in coma gehouden.

18-jarige kitesurfer omgekomen

Patrick72seb had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Shocking Een 18-jarige kitesurfer is overleden nadat hij door een nog onbekende oorzaak tegen de Zuidpier in IJmuiden is gebotst. Dat heeft de politie vandaag bekend gemaakt.

Omstanders wisten de bewusteloze kitesurfer uit het water te halen. De politie en de reddingsbrigade hebben de jongen op de pier gereanimeerd. Hij is zondagmiddag in het ziekenhuis aan zijn verwondingen bezweken.

Fraude ontdekt bij theorie-examen rijbewijs

Icoon AlgemeenIn Apeldoorn zijn negen mannen en twee vrouwen gearresteerd die worden verdacht van het plegen van fraude bij de theorie-examens voor het rijbewijs. De hoofdverdachte, een 43-jarige man uit Amsterdam, werd opgepakt in een examenzaal van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) in Apeldoorn.

De man gaf kandidaten middels trilsignalen de goede antwoorden door. De betreffende kandidaten hadden allen een ontvangertje, verborgen in een sigarettenpakje. Het sigarettenpakje kon op commando van de hoofdverdachte een voorgeprogrammeerd aantal keer trillen.

De andere personen betaalden ieder 250 euro aan de man om van zijn diensten gebruik te mogen maken. De man was goed op de hoogte van alle verkeersregels, maar zorgde er toch voor dat hij elke keer niet slaagde. Ook was hij ingeschreven voor de examens onder een valse naam. In oktober heeft hij ook meegedaan aan examens in andere plaatsen. De politie denkt dat tientallen kandidaten dankzij de man zijn geslaagd. De zaak kwam aan het licht toen het CBR onderzoek deed naar de echtheid van gebruikte identificatiepapieren.

Vieira: VanTheMan is een 'son of a bitch'

Icoon SportVoetballer Patrick Vieira heeft Ruud van Nistelrooy in zijn net verschenen autobiografie een 'son of a bitch' genoemd. Vieira, die van Arsenal naar Juventus verhuisde, zegt een bloedhekel te hebben aan de Nederlander die uitkomt voor Manchester United. "Ik kan hem niet uitstaan", aldus Vieira.

Toen Vieira nog in Engeland speelde, kwam hij Van Nistelrooy vaak tegen in de Engelse competitie tijdens de beladen confrontaties tussen Arsenal en Manchester United. In 2003 kwam een incident tussen beide spelers Vieira op een rode kaart te staan, maar dat vindt de Fransman niet het ergste.

"Het gaat om een serie incidenten die voor het publiek verborgen zijn gebleven. Hij heeft Freddie Ljungberg geslagen en Lauren met een elleboog geveld. Iedereen denkt dat het een aardige vent is, maar in werkelijkheid is hij een klootzak. Het is een valsspeler en een lafbek. Ik kan hem niet uitstaan."

Vieira (links) en Van Nistelrooy
Vieira (links) en Van Nistelrooy

Zie voor veel meer sportnieuws FOK!sport!

Doortrekkend toilet voor het goede doel

Icoon OpmerkelijkMensen die willen tonen dat ze betrokken zijn bij een actie voor schone toiletten in ontwikkelingslanden, kunnen als ringtone een doortrekkende wc instellen. Met de campagne "Trek door voor gezondheid" willen medische hulporganisaties aandacht vragen voor een schrijnend tekort aan sanitaire voorzieningen in voornamelijk ontwikkelingslanden.

Het publiek moet er volgens de organisaties bewust van worden gemaakt dat er zo'n 2,6 miljard mensen op aarde geen sanitaire voorziening in de buurt hebben. Dit alles leidt vaak tot onhygiënische situaties, ziektes en uiteindelijk tot sterfgevallen. Per jaar sterven er gemiddeld zo'n 1,8 miljoen mensen aan onder andere diarree en tyfus door een gebrek aan schone toiletten.

De organisaties vragen met de ringtone-actie aandacht voor Millenniumdoelstelling 7. Die doelstelling omvat het waarborgen van een duurzaam milieu en het zo snel mogelijk verdubbelen van het aantal mensen dat toegang heeft tot schoon drinkwater en goede sanitaire voorzieningen. Via de website Trekdoor.nl kan iedereen een gratis ringtone downloaden met het geluid van een doorspoelend toilet. De actie wordt georganiseerd door onder andere AMREF Flying Doctors, Dokters van de Wereld en Simavi, en zal nog lopen tot 20 november.

BitTorrent-gebruiker krijgt gevangenisstraf

Icoon Piracy Hong Kong heeft met de veroordeling van een BitTorrent-gebruiker een primeur. Nog niet eerder is er iemand gestraft voor het beschikbaar stellen van beschermd beeld- en geluidsmateriaal via het programma. De man heeft een celstraf van drie maanden gekregen.

BitTorrent is net als Kazaa en LimeWire een programma om bestanden uit te wisselen. In tegenstelling tot de laatste twee stelt een BitTorrent-gebruiker automatisch bestanden beschikbaar aan derden. Wanneer het gaat om beschermd materiaal is dat strafbaar. De veroordeelde bood onder de naam 'Big Crook' Amerikaanse films aan.

Hong Kong hoopt met de veroordeling een voorbeeld te stellen aan iedereen die op dezelfde manier inbreuk pleegt op het auteursrecht. Helaas heeft dat nog niet tot het gewenste effect geleid.

Bloggers die aanzetten tot rellen opgepakt

Icoon MisdaadDrie zestienjarige webloggers zijn in het Zuid-Franse Aix-en-Provence opgepakt. Zij riepen hun lezers op aan de rellen deel te nemen, die al twee weken door Frankrijk woeden. De betreffende blogs stonden op een website van jongerenradiostation Skyrock. Dit heeft de Franse minister van justitie Pascal Clément vandaag tijdens een persconferentie gezegd.

De jongeren zijn aangehouden, omdat internet en mobiele telefoons het georganiseerde karakter van de rellen mogelijk maken. De veroorzakers van de rellen communiceren hoofdzakelijk met deze middelen.

De Haan roept Brama, Vincken op

Bondscoach Foppe de Haan heeft Wout Brama en Tim Vincken opgeroepen voor Jong Oranje. Het duo vervangt de geblesseerden Ibrahim Afellay en Julian Jenner.

Afellay heeft last van zijn lies en miste afgelopen zaterdag al de wedstrijd van PSV tegen Sparta Rotterdam (3-0). NAC Breda-speler Jenner kampt met een hamstringkwetsuur. Vincken en Brama werden als vervangers van de reservelijst afgeplukt. De negentienjarige Brama is dit jaar een revelatie bij FC Twente en speelde elke wedstrijd, terwijl Vincken – eveneens negentien – pas drie keer zijn opwachting maakte voor Feyenoord in competitieverband.

Brama en Vincken moeten zich morgen melden in Oranjewoud (bij Heerenveen), waar Jong Oranje aanvangt met de voorbereiding op de playoffduels met Slovenië. De winnaar van die tweestrijd doet van 25 mei tot en met 6 juni 2006 mee aan het EK. Nederland speelt zondag eerst in het Sloveense Celje, waarna drie dagen later in het Abe Lenstra Stadion de return op het programma staat.

Trabelsi en Pienaar weg bij Ajax

Hatem Trabelsi en Steven Pienaar hebben aan Ajax laten weten dat ze hun aflopende contracten niet zullen verlengen. Beide spelers zullen dus aan het einde van het seizoen de club transfervrij verlaten.

Trabelsi en Pienaar spelen al sinds 2000 bij Ajax. Beiden zijn dus bezig aan hun vijfde seizoen. “We moeten de beslissing van Trabelsi en Pienaar accepteren”, zegt technisch directeur Martin van Geel. “We praten al heel lang met elkaar. Het heeft geen zin om verder te onderhandelen wanneer beide spelers liever naar een andere club willen. We weten nu waar we aan toe zijn. Aan het einde van het seizoen nemen we afscheid van elkaar.”

Volgens Pienaars zaakwaarnemer Rob Moore vertrek de Zuid-Afrikaan omdat hij bij Ajax niet op zijn favoriete positie kan spelen. Zijn voorkeur gaat uit naar de rechtshalf-positie, maar Blind gebruikt hem vooral als rechtsbuiten.

Ajax is nog in onderhandeling met Maxwell, Nigel de Jong en Tomás Galásek over een nieuw contract. Ook van dit drietal lopen de contracten aan het eind van dit seizoen af. Galásek stond recentelijk nog in de belangstelling van Aston Villa. Van Geel hoopt binnen een maand deze gesprekken te hebben afgerond.

Briefkaart na vijftig jaar bezorgd

Icoon OpmerkelijkEen bejaardenhuis op het Zweedse eiland Gotland heeft een briefkaart ontvangen die vijftig jaar eerder werd verstuurd. Een vrouw uit Finspang, tevens in Zweden, postte de kaart in oktober 1955.

De geadresseerde was een werkneemster van het verzorgingshuis in Klintehamn. Zij was een vriendin van de vrouw. De verzender schreef onder meer over een lotnummer dat de twee vrouwen destijds samen hadden gekocht. Of het een winnend lotnummer was, is niet duidelijk.

De Zweedse Post zegt dat het vaker voorkomt dat verdwaalde post later opduikt, maar noemt het wel "erg ongebruikelijk".

Zaak Seedorf naar tuchtcommissie

De tuchtcommissie van de KNVB zal aankomende donderdag de zaak rond Stefano Seedorf gaan behandelen. De speler van FC Groningen is niet akkoord gegaan met het voorstel van vier wedstrijden schorsing, dat de aanklager betaald voetbal hem heeft voorgelegd.

Hij kreeg het voorstel van vier wedstrijden schorsing omdat hij een elleboogstoot zou hebben uitgedeeld aan een tegenstander in het duel met Roda JC. De aanklager baseerde zijn voorstel op de televisiebeelden en verklaringen van de scheidsrechter, en van zowel Roda JC als FC Groningen.

Mauro Da Silva Almeida van FC Zwolle kreeg een voorstel van twee wedstrijden schorsing, waarvan een voorwaardelijk, nadat hij een tegenstander in scoringspositie neerhaalde in de wedstrijd tegen AGOVV.

Screens van 80 days

Het spel 80 days is gebasseerd op het bekende boek van Jules Verne. Als Oliver zul je de wereld in tachtig dagen rond moeten reizen om bewijzen te vinden dat je vreemde oom vier grote uitvindingen heeft gedaan. Deze vier uitvindingen liggen verspreid over verschillende locaties zoals Egypte, de jungle, de bergen en in de woestijn.

Meer informatie over deze game kun je vinden op de website van het spel en hieronder kun je een aantal screens van de game bekijken.





Speurders opent 'echte' winkel

Speurders.nlTweedehandssite Speurders.nl opent volgende week een 'echte' winkel in Den Haag. In deze zaak zullen, net als op de site, tweedehands goederen kunnen worden gekocht en verkocht.

De zogenaamde 'Speurders Store' wordt als proef geopend. Het Regionaal Opleidingen Centrum Haaglanden zorgt voor het personeel in de winkel. Op deze manier kunnen leerlingen handelservaring opdoen.

Wie goederen aflevert bij de winkel, kan hieraan nog wat verdienen. Voor de verkoop wordt een commissie van 36 procent betaald.

Vieira: VanTheMan is a 'Son of a bitch'

Voetballer Patrick Vieira hoopt Ruud van Nistelrooy niet meer tegen te komen op het voetbalveld. Vieira, die van Arsenal naar Juventus verhuisde, heeft namelijk een bloedhekel aan de Nederlander van Manchester United.

De Fransman noemt de Nederlander in zijn net verschenen autobiografie 'son of a bitch'. "Ik kan hem niet uitstaan", aldus Vieira.

Toen Vieira nog in Engeland speelde, kwam hij Van Nistelrooy vaak tegen in de Engelse competitie tijdens de beladen confrontaties van Arsenal tegen Manchester United. In 2003 kwam een incident tussen beide spelers Vieira op een rode kaart te staan, maar dat vindt de Fransman niet het ergste. "Het gaat om een serie incidenten die voor het publiek verborgen zijn gebleven. Hij heeft Freddie Ljungberg geslagen en Lauren met een elleboog geveld. Iedereen denkt dat het een aardige vent is, maar in werkelijkheid is hij een klootzak. Het is een valsspeler en een lafbek. Ik kan hem niet uitstaan."

Don't lose weight!

Aan de lieftallige Anna Nicole Smith hebben we natuurlijk ook in dit blogje al eens aandacht besteed, maar omdat ze er tegenwoordig weer zo goed uitziet, krijgt ze momenteel overal aandacht. Altijd leuk iemand die de strijd tegen overtollige kilo's heeft gewonnen, dus ook hier maar weer even in de schijnwerpers...

Zo kunnen we melden dat er op Uselessjunk een leuke fotoreportage van Anna staat. Beetje jammer voor haar dat Uselessjunk even daarvoor een reportage plaatste, waar te zien is hoe het er 'achter de schermen' uitziet na extreem gewichtsverlies.

kijk dus maar even niet hier en wel hier.

Het is voor Anna te hopen dat ze nog genoeg centjes had om overtollig vel weg te laten knippen..

Waarschijlijk genoeg vel voor een complete circustent...

Rellen Frankrijk: eerste dode gemeld

DouweJones had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Algemeen Bij de ernstige ongeregeldheden in Frankrijk, die afgelopen nacht de elfde dag op rij ingingen, is een eerste dodelijke slachtoffer gevallen. Een 60-jarige man die in de nacht van vrijdag op zaterdag in elkaar was geslagen, bezweek deze morgen aan zijn verwondingen.

Dit maakte zijn echtgenote bekend. De man trachtte tijdens de rellen een brandende vuilnisbak voor zijn woning in Stains te blussen. Voor diverse relschoppers was dit de aanleiding hem te mishandelen tot hij in een coma raakte. Hij overleed vandaag in een ziekenhuis in Bondy.

Eerder deze nacht werd er op de politie met jachtgeweren geschoten. Daarbij raakten ruim dertig agenten gewond. Twee agenten liggen ernstig gewond in het ziekenhuis.

Nu het geweld verder escaleert, wordt de roep om hardere maatregelen groter. Zo wil de Franse politiebond Action Police CFTC dat de regering het leger gaat inzetten om de relschoppers te bestrijden. Ook wil de bond de instelling van een avondklok. Mensen mogen dan alleen nog met speciale toestemmning na een bepaald tijdstip de straat op.

Release data aantal DS-games

Er zijn enkele nieuwe releasedata bekend voor DS-games. De verrassing in dit lijstje is Nanostray, waarvan het lang onduidelijk was of de game wel in Europa uit zou gaan komen.

Spongebob: Super Wraaknemer - 25 november
Nanostray - 2 december
Big Mutha Truckers - 15 december
Snoods on Vacation - 15 december
Street Racing Syndicate - 15 december
Ford Racing 3 - 15 december
Guru Guru Nagetto - 30 januari
Rainbow Islands - 24 februari

René Trost nieuwe trainer Lierse SK

René Trost is de nieuwe trainer van Lierse SK. De 40-jarige Nederlander is de opvolger van de ontslagen Paul Put.

Trost had vorig seizoen de Belgische tweedeklasser Patro Paasmechelen onder zijn hoede. Daarvoor was hij assistent-trainer bij Roda JC, de club die hij als speler van 1983 tot en met 1998 diende. Lierse SK staat laatste in de Jupiler League en ontsloeg daarom vorige week Paul Put. Voorzitter Leo Theyskens verwacht dat Lierse met Trost aan het roer de weg naar boven zal vinden: ”Réne Trost lijkt ons de ideale man om Lierse uit deze toestand te helpen. Hij heeft de nodige ervaring en een goede reputatie.” Trost zal vanmiddag om 14.00 uur zijn eerste training leiden.

Eis van zes jaar in hoger beroep Samir A.

FOKwa en Razor21 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Samir A.Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag zes jaar en negen maanden cel tegen de 19-jarige terreurverdachte Samir A. geëist voor het voorbereiden van een terroristische aanslag. In april werd hij hier nog voor vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. Vandaag start het hoger beroep.

Dit hoger beroep staat los van de aanhouding in oktober. Die strafzaak moet nog beginnen. Samir A. werd drie weken geleden aangehouden omdat hij van plan zou zijn geweest een vliegtuig van de Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al uit de lucht te schieten. Ook wilde hij aanslagen op politici plegen, waaronder Jan Marijnissen van de SP en Tweede-Kamervoorzitter Frans Weisglas.

Alhoewel er in deze zaak geen bewijs is dat Samir A. een concrete terroristische daad uit zou willen voeren, heeft hij volgens het OM wel de intentie gehad. Dat het materiaal ondeugdelijk was voor het maken van een bom doet hier niets aan af, zei de aanklager. Verder bewijzen de door A. gemaakte plattegronden en schetsen met aantekeningen volgens het OM dat hij specifieke doelen op het oog had. Het ging dan onder meer om de Tweede Kamer, de kerncentrale in Borssele en Schiphol. Het Hof doet op 18 november uitspraak.

Pieckenhagen: Tiende keeper die scoort

Afgelopen weekend vervulde keeper Martin Pieckenhagen een heldenrol voor zijn club Heracles. In blessuretijd van de competitiewedstrijd tegen AZ meldde de goalie zich in het strafschopgebied van de Alkmaarse club en kopte de gelijkmaker achter collega-doelman Henk Timmer.

Pieckenhagen is daarmee de tiende doelman die in de Nederlandse eredivisie een doelpunt scoort. Maar de meeste keepers wisten vanaf de penaltystip te scoren, zo ook Wim de Ron op 9 mei 1999, tot dit weekend de laatste keeper die scoorde. De doelman van Cambuur Leeuwarden scoorde destijds het enige Frieze doelpunt in het met 4-1 verloren competitieduel tegen RKC Waalwijk.

Trefzekere keepers:

Martin Pieckenhagen (Heracles Almelo) 2005
Wim de Ron (Cambuur Leeuwarden) 1999
Edwin van der Sar (Ajax) 1998
Jan van Grinsven (FC Den Bosch) 1985
Frans Hoek (FC Volendam) 1983
Jan Nijhuis (SC Enschede) 1962
Dré Saris (BVV) 1958
Tonny van Leeuwen (GVAV-Rapiditas) 1967-69
Harry Schellekens (FC Groningen) 1983/84
Nico van Zoghel (DOS en Go Ahead) 1964-67

'Aspirine kan huidkanker voorkomen'

Icoon OnderzoekDe kans op het krijgen van huidkanker kan verkleind worden door het innemen van de pijnstiller aspirine. Dit zeggen Australische wetenschappers na een onderzoek.

Volgens de onderzoekers stoppen medicijnen als aspirine de aanmaak van de cyclo-oxyglandines, een soort enzym dat bepaalde types kanker zich laat ontwikkelen. Wie regelmatig en op lange termijn aspirine slikt, heeft een verhoogde bescherming tegen huidkanker en vlekken die veroorzaakt worden door de zon.

Het onderzoek werd gedurende vijftien jaar gehouden bij meer dan 1.600 inwoners van een stad in het zuiden van de Australische deelstaat Queensland. De resultaten werden gepubliceerd in een gespecialiseerd Amerikaans medisch tijdschrift over dermatologie.

Kleuters komen naar je toe deze winter!

Je bent een 5-jarige jongetje en je wilt wat. En wat wil je precies: je wilt neuken! Maar helaas, je 4-jarige nichtje werkt niet mee met doktertje spelen, en dat betekent dus een enkele reis richting Satan voor je nichtje. Dus je schiet haar dood, 'ter verdediging', en beweert dat het een 'ongelukje' was. Dit geeft het gezegde: 'je loop poetsen voor een meisje' een heel nieuwe betekenis. Misschien dat dominee's dan toch gelijk hadden: kinderen zijn het addergebroed uit den duivels ballen en moeten gestopt worden voor het te laat is! En of je ze nu mentaal afmaakt of letterlijk, God maakt geen onderscheid!

Federer, Davenport leiden rankings

Roger Federer en Lindsay Davenport zijn ook deze week de aanvoerders van de wereldranglijsten. Raemon Sluiter en Michaëlla Krajicek verbeterden zich.

Bij de heren verschuift er in de top van het klassement weinig, nadat vele toppers zich afmeldden voor het Masterstoernooi van Parijs. De grote verliezer is Marat Safin, die van de vijfde naar de elfde plaats zakt. Ivan Ljubicic zet zijn opmars voort en is inmiddels achtste. Van de Nederlanders staat Raemon Sluiter na zijn finaleplaats in Aken 130e. Daarmee stijgt de Rotterdammer zes plaatsen. Opvallendste stijger is echter Tomas Berdych, de winnaar in Parijs. De Tsjech staat nu 25e, waar hij afgelopen week nog de 50e positie bekleedde.

Lindsay Davenport gaat nog altijd aan kop bij de dames. Of ze die positie ook over een week nog in haar bezit heeft, is verre van zeker. Clijsters zou de Amerikaanse met een goede prestatie op de WTA Tour Championships nog kunnen achterhalen. Inmiddels is de loting verricht voor het lucratieve toernooi. Grote stijger is Elena Dementieva na haar finaleplaats in Philadelphia. De Russin staat nu zevende in plaats van tiende. Michaëlla Krajicek kwam deze week niet in actie, maar wint een positie en is nu 57e.

Stand ATP-ranking:

Positie:Naam:Land:Punten:
1R. FedererZWI6225
2R. NadalSPA4765
3A. RoddickUSA3085
4L. HewittAUS2490
5A. AgassiUSA2275
6G. CoriaARG2190
7N. DavydenkoRUS2090
8I. LjubicicKRO2080
9G. GaudioARG1850
10M. PuertaARG1799
112P. WesselsNED384
130R. SluiterNED342
149M. van GemerdenNED283
234S. SchalkenNED158


Stand WTA-ranking:

Positie:Naam:Land:Punten:
1L. DavenportUSA4820
2K. ClijstersBEL4665
3M. SharapovaRUS4281
4A. MauresmoFRA3662
5M. PierceFRA3184
6J. Henin-HardenneBEL2936
7E. DementievaRUS2748
8P. SchnyderZWI2667
9V. WilliamsUSA2628
10N. PetrovaRUS2564
57M. KrajicekNED625,75
185E. TamaelaNED184,50
305M. GerardsNED89,50
317S. NoorlanderNED84,25

Magny Cours blij met nieuwe datum

Magny Cours is blij met haar gewijzigde datum op de Formule 1-kalender van 2006. De Franse Grand Prix wordt komend jaar gehouden tijdens het weekend waarin normaal de Britse race op Silverstone plaatsvindt. Vanwege de Commonwealth Games en het WK Voetbal is de kalender echter aangepast.

Jacques Regis, president van de Franse sportfederatie, zei dat hij blij was met het weekend van 14 tot 16 juli. "Er had geen prestigieuzere datum kunnen worden gekozen voor de honderdste verjaardag van de Franse Grand Prix." 14 juli is de nationale feestdag in Frankrijk, waarop de bestorming van de Bastille in 1789 wordt gevierd. Vandaag begint de kaartverkoop voor de race op Magny Cours.

Een aantal races hebben in 2006 een andere datum gekregen om botsingen met de Commonwealth Games en het Wereldkampioenschap voetbal te vermijden. Buiten de Britse en de Frans Grands Prix zijn dat de races in Bahrein, Australië, de Verenigde Staten, Canada en Brazilië, plus de Europese Grand Prix op de Nürburgring.

Uitslag race Mexico City

Justin Wilson heeft de laatste race van dit seizoen in de Champ Car World Series gewonnen. Wilson was vanaf pole gestart op het circuit van Mexico City en leidde van start tot finish. Nederlander Zwolsman werd dertiende in zijn debuutrace.

Wilson had tijdens de gehele race slechts wat concurrentie van zijn eigen teamgenoot, AJ Allmendinger, maar kon ook hem makkelijk voor blijven. Toch reed de Brit geen rustige race, zijn snelste raceronde zette hij twee ronden voor de finish neer. Het was de eerste dubbelwinst voor het team van RuSPORT.

Opvallendste coureur in de verder rustige race was Paul Tracy. De Canadees was als derde gestart, maar viel al snel terug naar de achterkant van het veld met een lekke band. In de zeventwintigste ronde had hij zich weer opgewerkt tot de derde plaats en viel Allmendinger aan voor de tweede positie. Hij haalde hem wel in, maar voerde vervolgens een illegale blokkeeractie uit, waarvoor hij een drive through-straf kreeg. Na het inlossen van deze penalty raakte Tracy ook nog eens naast de baan, maar kon zijn wagen weer op het asfalt krijgen om door te rijden naar een derde plaats.

Charles Zwolsman, die een start in deze race had verdiend met zijn kampioenschap in de Toyota Atlantic-klasse, reed zich verdienstelijk naar een dertiende plaats. De Nederlander was op een achttiende plaats gestart en wist uiteindelijk drie coureurs achter zich te houden, waaronder voormalig kampioen Cristiano da Matta.

poscoureurteamaantal rondenachterstand/uitvalreden
1Justin Wilson RuSPORT 70
2AJ Allmendinger RuSPORT 70+ 3,936 sec
3Paul Tracy Forsythe70+ 6,784
4Oriol Servia Newman/Haas70+ 9,634
5Timo Glock Rocketsports70+ 9,923
6Jimmy Vasser PKV70+ 10,477
7Nelson Philippe Conquest70+ 13,347
8Alex Tagliani Team Australia70+ 14,139
9Andrew Ranger Conquest70+ 15,189
10Will Power Team70+ 16,184
11Michael McDowell Rocketsports70+ 18,060
12Mario Dominguez Forsythe70+ 18,678
13Charles Zwolsman Team Australia70+ 19,459
14Cristiano da Matta PKV70+ 21,675
15Rodolfo Lavin HVM69+ 1 ronde
16Homero Richards HVM69+ 1 ronde
17Sebastien Bourdais Newman/Haas61crash
18Ricardo Sperafico Dale Coyne54mechanisch
19Ronnie Bremer Dale Coyne18crash

Geweld neemt toe bij rellen Frankrijk

Iceflake had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Algemeen Opnieuw hebben er in diverse plaatsen in Frankrijk ongeregeldheden plaatsgevonden. Ditmaal bleef het niet bij het vernielen en in brand steken van objecten. Zo werd de politie in Grigny ten zuiden van Parijs beschoten met jachtgeweren. Dertig agenten raakten daarbij gewond, onder wie twee ernstig.

Het incident in Grigny vond plaats in de elfde achtereenvolgende nacht van ongeregeldheden. In andere steden was het eveneens onrustig. Zo werden in Nantes, Toulouse,Orleans en Rennes tientallen auto's in vlammen gezet. Ook is er brand gesticht in scholen, kerken, een kinderdagverblijf en bussen. Ongeveer tweehonderd personen zijn opgepakt, aldus de voorlopige balans van de Franse politie deze ochtend.

Boven Parijs vlogen zondagavond politiehelikopters met schijnwerpers op zoek naar brandstichters die op scooters wegvluchtten. Jongeren zeiden in interviews voor de televisie dat er een soort wedstrijd aan de gang is tussen bendes uit verschillende voorsteden om de aandacht van de media te krijgen.

Chirac pleit voor harde aanpak
Eerder kondigde de Franse president Chirac aan dat de relschoppers hard zullen worden aangepakt. De veiligheid en orde moeten zo snel mogelijk worden hersteld, aldus de president.

Het geweld is eveneens afgekeurd door de grootste moslimorganisatie van Frankrijk, de Unie van de Franse Islamitische Organisaties (UOIF). Zij sprak een fatwa uit en veroordeelde de rellen ten zeerste. Daarbij haalde de UOIF een citaat uit de koran aan. "Het is elke moslim die de goddelijke genade en vreugde zoekt verboden om deel te nemen aan acties tegen persoonlijke of openbare eigendommen of die kunnen leiden tot een aanval op iemands leven", aldus het decreet. Eerder verweet de Franse regering moslimorganisaties nog dat ze de jongeren zou aansporen tot geweld.

In het Belgische Brussel zijn gisterenavond diverse auto's in brand gestoken. Vijf daarvan brandden uit, aldus de politie. Ze benadrukt dat er nog geen rellen gemeld zijn in de hoofdstad. Desondanks nam de Brusselse politie al eerder voorzorgsmaatregelen.

Update 11:07
De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan heeft vandaag laten weten dat het Franse verbod op hoofddoekjes één van de redenen is voor het geweld in de arme wijken. ''Het door Frankrijk op scholen ingezette proces van het wettelijke verbod op het dragen van religieuze symbolen, waaronder hoofddoekjes heeft geleid dat velen zich achtergesteld voelen'', aldus de premier in een vraaggesprek met de krant Milliyet.

De rellen van vannacht waren de zwaarste tot nu toe. Er werd brand gesticht in onder meer scholen, bussen en winkels en er gingen 1.400 auto's in vlammen op. In totaal zijn tot nog toe bijna 5.000 voertuigen verbrand. De politie arresteerde deze nacht ruim 400 relschoppers.

Update 12:21
De Franse politiebond Action Police CFTC wil dat de regering het leger gaat inzetten om de relschoppers te bestrijden. Zo'n oproep was er eerder al gekomen van de kleine linkse partijen in Frankrijk.

De politiebond wil ook dat er een avondklok wordt ingesteld. Mensen mogen dan alleen nog met speciale toestemmning na een bepaald tijdstip de straat op.

Xessive en Twinky nemen DTvOH over


Dames en heren, jongens en meisjes! Attentie!

Zoals jullie misschien wel gemerkt hebben is Kanaiken niet meer onder de webloggers, en is zijn verhalenserie over De Toren van Oneindige Hoogte een beetje in de vergetelheid geraakt.

Wij webloggers trokken ons dit erg aan, aangezien het een leuk idee was, en er misschien toch wel mensen zouden zijn die het verder wilden volgen.

Door al onze collega's heen, want iedereen stond werkelijk te springen om verder te gaan, hebben Xessive en ik ons opgedrongen, en daarmee besloten verder te gaan met deze spannende serie.

Na urenlang geslowchat hebben we besloten om omstebeurt een deeltje te schrijven. Xessive neemt de verhalenlijn van Strever op zich, en Twinky (ik dus) doet Thon. Elke week komt er dus van één van ons een verhaaltje op.

Omdat Kanaiken voordat hij onze wereld verliet nog een laatste deeltje achterliet (van Thon) komt dat komende zondag nog op de weblog. Daarna nemen wij het van hem over.

De deeltjes zullen elke zondagnacht om 00:01 op de weblog verschijnen.

We hopen het net zo goed te doen als Kanaiken, en misschien nog wel beter.....

[A1GP] Shimoda uit ziekenhuis

Hayanari Shimoda is ongedeerd gebleven bij zijn horrorcrash, gisteren tijdens de hoofdrace op Eastern Creek in Australië. De Japanner is vandaag ontslagen uit het ziekenhuis.

Shimoda heeft de nacht doorgebracht op een speciale afdeling van het Westmead Hospital, onder supervisie van het traumateam dat hem na het ongeluk uit de wagen had gehaald. Hij werd vanochtend echter fit verklaard en ontslagen.

John Wickham, Global Operations Manager van A1GP, zei dat het ongeluk de sterkte van het A1-chassis bewees. "De veiligheid van de coureur heeft altijd de hoogste prioriteit gehad van de A1 Grand Prix-serie en we zijn allemaal blij dat Shimoda zo goed herstelt van zijn ongeluk."

"Kovalainen naar BMW"

Volgens de Finse sportkrant Veikkaaja zou Heikki Kovalainen komend jaar Jacques Villeneuve gaan vervangen bij het team van BMW.

Kovalainen, die dit jaar in de GP2-klasse vicekampioen werd achter Nico Rosberg, staat onder contract bij Renault F1, met Flavio Briatore als manager, maar dat contract zou geannuleerd worden om de Fin bij BMW te kunnen laten racen.

Veikkaaja bericht verder dat het contract van Villeneuve zal worden afgekocht met ruim dertien miljoen euro. Dat is aanzienlijk meer dan de drie miljoen waar eerder over gesproken werd. Geen van de betrokken partijen heeft een reactie gegeven op de geruchten.

Kinderen van gescheiden ouders scheiden sneller

Kinderen van gescheiden ouders hebben zelf ook een grotere kans om te gaan scheiden. Zo blijkt dat ruim 40 procent van de mensen die tussen 1977 en 1981 getrouwd zijn en een ouderlijke echtscheiding hebben meegemaakt, na 20 jaar is gescheiden. Van de getrouwde personen zonder gescheiden ouders is dat nog geen 20 procent. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Verder geldt dat hoe lager de leeftijd van het kind tijdens de echtscheiding van de ouders, hoe groter de kans dat het kind later zelf gaat scheiden. Paren van wie beide partners gescheiden ouders hebben, lopen een nog groter risico om te gaan scheiden. Meer dan de helft van deze huwelijken eindigt in een echtscheiding. Dat is drie keer zoveel als bij paren zonder gescheiden ouders.

In 2004 hebben bijna 34.000 thuiswonende minderjarige kinderen een echtscheiding van hun ouders meegemaakt.

'Vlaar en Huntelaar naar Ajax'

Volgens Jack van Gelder en Hugo Borst trekt Ajax in de winterstop Ron Vlaar en Klaas-Jan Huntelaar aan. Dat vertelden de twee gisteravond in het programma NOS Studio Voetbal.

AZ-verdediger Vlaar zou inmiddels al een gesprek met Ajax-trainer Danny Blind hebben gevoerd. Vlaar heeft bij AZ nog een jeugdcontract, en zou dus tegen betaling van de opleidingskosten naar Amsterdam kunnen verhuizen. Voor Klaas-Jan Huntelaar moet Ajax een bedrag van 6 miljoen euro neerleggen. De geplaagde club zou bereid zijn dat bedrag te betalen.

Verwachte Braziliaanse homo-kus blijft uit

NietsVeel Brazilianen hebben tevergeefs gewacht op de eerste innige kus van twee homo's in een tv-serie. De aflevering van de populaire soap America, waarin de karakters Junior en Zeca elkaar zouden zoenen, trok zelfs meer kijkers dan de laatste finale van het WK-voetbal. Maar al wat er kwam in de soap: geen zoen.

De makers van de soap beschuldigen het tv-station Globo TV ervan gesneden te hebben in het materiaal. De schrijfster van de serie snapt niet waarom: ''Zelfs heteroseksuele mannen wilden de kus, iedereen wilde de kus''. Het tv-station op zijn beurt zegt niet gecensureerd te hebben, maar dat er nooit een scène met een homokus is aangeleverd.


Geen kus van Brazilaanse soapies

Wenger kwam voor Dirk Kuijt

Arsène Wenger was gisteren in de Kuip om aanvaller Dirk Kuijt aan het werk te zien. Dat zegt de aanvaller in het Algemeen Dagblad.

Wenger bekeek Kuijt gisteren samen met zijn assistent Gilles Grimandi in het duel met Vitesse (0-0).Kuijt: "Mark Wotte zei vooraf dat er belangrijke mensen voor mij kwamen kijken. Dat het specifiek om Arsène Wenger ging wist ik toch nog niet".

De international voelt zich gevleid door de belangstelling. "Ik raak er niet van in de war, maar ik vind het toch wel speciaal dat een toptrainer als Wenger de moeite neemt om vanuit Engeland over te komen. Ik wacht nu rustig af hoe het allemaal verder gaat. Arsenal is natuurlijk een geweldige club om mee in verband te worden gebracht, maar ik ben geen type dat meteen van de leg raakt."

Kuijt stond eerder al nadrukkelijk in de belangstelling van Everton en Tottenham Hotspur, die deze zomer echter afhaakten door de hoge transfersom. Kuijt moet Feyenoord ongeveer 18 miljoen euro opleveren.

Nieuwe RPG Metal Saga aangekondigd

Metal Saga is een nieuwe RPG voor de Playstation 2, die ergens in de lente van 2006 zal verschijnen. Het verhaal speelt zich af in de verre toekomst. Wetenschappers hadden een supercomputer "Noah" ontwikkeld die zou moeten zorgen voor een oplossing voor de ernstige vervuilingsproblemen. De oplossing van Noah was echter het vernietigen van zijn makers. Noah viel de wereld aan met allerlei vreselijke wapens. Na een aantal jaar besluiten enkele overlevenden het robotleger van Noah aan te vallen.

Het is een RPG met veel vrijheid en bestaat uit een wereld met meer dan 800 quests en events. Ook kun je in deze RPG zelf items maken en zijn er een aantal minigames.




Hier vind je nog meer screenshots

Obiku wil hoofdklasser gaan trainen

Oud-Feyenoord spits Mike Obiku heeft zijn diensten als trainer aangeboden bij de Zeeuwse zaterdaghoofdklasser HSV Hoek. Obiku zou bij Hoek de opvolger kunnen worden van de onlangs ontslagen Eric Tetaert.

Obiku staat de laatste dagen in contact met Hoek en zat afgelopen zaterdag op de tribune bij de wedstrijd tussen Excelsior Maassluis en Hoek (0-3 winst voor Hoek). De Zeeuwen kenden met drie punten uit de eerste zeven wedstrijden een dramatische seizoensstart en ontdeden zich vervolgens van trainer Eric Tetaert. Of Hoek gebruik gaat maken van het aanbod van de 37-jarige Nigeriaan is nog niet bekend. Obiku heeft buiten het trainen van de jeugd van Feyenoord nog geen ervaring als trainer.

Tilburg is duurzaamste gemeente

Tilburg, Delft en Alkmaar zijn de duurzaamste gemeenten van Nederland. Dat blijkt uit het onderzoek 'Lokale Duurzaamheidsmeter 2005' dat de vereniging van centra voor internationale samenwerking (COS) heeft uitgevoerd. Hierin is gekeken naar het lokale klimaat- en waterbeleid. Maar ook naar sociaal beleid, duurzaam inkopen, het beheer van groene ruimten en internationale samenwerking is gekeken. "We hebben 99 vragen gesteld waar de gemeenten antwoord op moesten geven. En dat gaf bij elkaar een goed beeld", zo zegt een woordvoerder.

Tilburg scoorde het hoogste met een 9,1. Daarna komen Delft (8,7) en Alkmaar (8,1). De minst duurzame gemeenten zijn Brielle, Midden-Delfland en Woudrichem. Die gemeenten wisten geen punt te behalen in de duurzaamheidsmeter die door 431 van de 467 Nedenrlandse gemeenten werd ingevuld.

COS Nederland maakt zich zorgen over het duurzaamheidsbeleid in Nederland. "Maar liefst negen van de tien gemeenten scoren een onvoldoende als het gaat om het brede vlak van duurzame ontwikkeling", aldus de woordvoerder.

Erdogan wil dat Turken beter integreren

Premier Erdogan van Turkije heeft de Turkse inwoners van Duitsland opgeroepen beter te integreren in de Duitse samenleving. Hij deed dat gisteren tijdens de opening van de Europese centrale van de Unie van Europees-Turkse Democraten (UETD). Volgens Erdogan is de UETD een signaal voor de wens om te integreren.

De UETD werd in 2004 in Duitsland opgericht en heeft inmiddels kantoren in Nederland en België. De organisatie streeft ernaar de integratie van de Turken in de Europese Unie te bevorderen en hun economische en politieke situatie verbeteren. In de EU wonen circa zeven miljoen Turken; Duitsland kent de grootste gemeenschap: 2 miljoen. In Nederland leven circa 360.000 inwoners van Turkse komaf.

Davenport loot Sharapova in WTA Tour Championships

Lindsay Davenport en Maria Sharapova zijn in dezelfde groep beland bij de WTA Tour Championships in Los Angeles, de lucratieve afsluiting van het tennisseizoen.

Naast Davenport en Sharapova maken ook Patty Schnyder en Nadia Petrova deel uit van de ‘groene’ groep. De ‘zwarte groep’ bestaat uit Amelie Mauresmo, Mary Pierce, Elena Dementieva en Kim Clijsters. De groepswedstrijden worden van dinsdag tot en met vrijdag afgewerkt. De nummers één en twee van iedere poule spelen zaterdag de halve finales. De eindstrijd staat voor zondag geprogrammeerd. Clijsters zou na het toernooi eventueel de nieuwe nummer één van de wereld kunnen worden en Davenport aflossen. De Belgische kan namelijk veel punten pakken omdat ze vorig jaar ontbrak op de Tour Championships.


Groene Groep:
Davenport
Sharapova
Schnyder
Petrova

Zwarte Groep:
Mauresmo
Pierce
Dementieva
Clijsters


Wedstrijden Dinsdag:
Clijsters – Pierce
Sharapova – Schnyder
Davenport – Petrova

Agentje schieten

De nacht doorkomen is altijd een moeilijke opgave, vooral als je niet kunt slapen. Dus het meest voor de hand liggende is dan stijlloos een agent van zijn paard afknallen. In Frankrijk is dit sinds kort een traditie geworden en ook in Nederland hebben wij hier al meerdere malen van mogen genieten huiveren. Geweld tegen agenten is geen goede zaak. Ook al zijn ambtenaren nog zo lui en ook al werk jij nog zo hard; een agent hoort met rust gelaten te worden. In Frankrijk is deze boodschap helaas niet aangekomen. De laatste 11 dagen zijn er namelijk talloze misdaden tegen 'hardwerkende ambtenaren'; gepleegd. Sinds kort: vannacht, werd er zelfs met hagel geschoten. Meerdere agenten zijn gewond geraakt en sommige agenten zijn in het hoofd geschoten. Blijft pijn doen, zo'n schot hagel...

Waarom President Chirac niet hard en consequent tegen al dit ambtenarenschennis optreedt is niet duidelijk. Er wordt alleen maar met dure woorden gegooid en daden blijven uit. Van nacht op nacht wordt alles erger en Frankrijk laat het gewoon toe. Het overgrote deel van de relschoppers zijn trouwens Moslims; afkomstig uit Afrika. Zouden deze wandaden, voor deze groep schennisplegers, soms het afsluitritueel van de Ramadan (lees: Ram-me-dan!) zijn? Ik huiver al bij de gedachte aan een 'slachtfeest'.

FOK! Prijswinnaars week 44

Afgelopen week kon je weer een aantal mooie prijzen winnen op de FOK!frontpage. Allereerst gaven we vijf prijzenpakketten van Doom weg, met daarin twee vrijkaartjes en een dogtag. Eén gelukkige winnaar ontvangt bovendien een exclusieve digitale camera van Doom. Dit is:

ofnoavail

De andere vier winnaars (van twee vrijkaartjes en een dogtag) zijn:

ajay
Blackbird-ce
liekosch
sjeppert


Daarnaast kon je ook twee setjes van twee gastenlijstplekken voor het 6-jarige bestaan van Earth winnen. Dit evenement vindt op 12 november plaats in de Paradiso in Amsterdam, met onder andere de volgende twee FOK!kers:

Ipho
Pesserlan


Alle winnaars zullen hun prijzen zo spoedig mogelijk opgestuurd krijgen, met uitzondering van de winnaars van de Earth-prijsvraag. Die krijgen als het goed is vandaag nog een e-mail van ons.

Iedereen namens de hele FOK!crew gefeliciteerd! Vergeet niet deze week weer op de FOK!frontpage te kijken voor meer prijsvragen. Voor eventuele vragen kun je ons e-mailen.

Punten 11e ronde

Hieronder vind je de punten van alweer de elfde speelronde van de FOK! voetbalmanager.

Rondewinnaar werd deze week Suke, die 64 punten wist te behalen. Solarweb eindigde op drie punten afstand als tweede. Als derde eindigde Leak met een puntentotaal van 56. Een gedeelde vierde plaats was er voor Benniben19 en wiora_.

DeVinger gaat nog steeds aan de leiding met 485 punten. -Schorpioen- steeg van de vierde naar de tweede plaats en heeft nu 479 punten. BassieD en qwertyplok staan op de gedeelde derde plaats met 477 punten. Nieuw in de top 5 is DjMark, die vijfde staat met 467 punten.

Bij de subleagues ging de weekoverwinning naar Lomb met 42 punten. Een gedeelde tweede plaats was er voor Eniesee Nijmegen-league en Confederacion de SDN, zij behaalden beide 40 punten.

In het algemeen klassement gaat Scribbly aan de leiding met 421 punten, zes punten meer dan de nummer twee, II Mondo. Derde staat Tha League met 414 punten.

Foutje ontdekt? Stuur dit via de Feedback naar FOK!sport. Op deze manier wordt dat het snelst behandeld.

Voor de volgende ronde kan je nog wisselen tot vrijdag 18 november 18:00 uur.

Boze boer zet supporters klem met trekker

Een boze boer heeft gisteren het parkeerterrein van de Valkenburgse amateurvoetbalclub Walram geblokkeerd met zijn tractor. Omwonenden denken dat de man wraak wilde nemen omdat hij zelf last heeft van geparkeerde auto's.

Doordat de trekker in de weg stond, moesten supporters van de club ruim een uur wachten voor zij weg konden. Toen kregen enkele mannen het voor elkaar om een zwaar betonblok los te wrikken en deze onder de tractor te schuiven. Hierdoor ontstond een gaatje langs de trekker en konden supporters en spelers de parkeerplaats verlaten.

De boer was tijdens de blokkering in geen velden of wegen te bekennen.

CD: Destiny's Child - #1's

De meiden van Destiny's Child hebben recentelijk besloten ieder hun eigen weg te gaan. Beyoncé, Kelly en Michelle zullen dus voortaan als soloartiesten te bewonderen zijn. Maar voor deze scheiding plaats gaat vinden, brengen de dames een verzamelalbum uit, met daarop twaalf nummer 1-hits en drie nieuwe songs. Er staan zestien tracks op het album, dus je krijgt er nog eentje bij cadeau ook...

No news today

Het is al een bericht van afgelopen Zaterdag, maar ik had het even gemist. Uit een rapport van James Montier, directeur en beleggingsstrateeg bij de internationale zakenbank Dresdner Kleinwort Wasserstein, blijkt dat het nastreven van materialistische doelen kan leiden tot ontevredenheid en psychische problemen.

Nou dat is nogal een statement voor een Bankdirecteur zou ik zo zeggen. Toch is het meest opvallende aan dit bericht, het feit dat het als nieuws wordt bestempeld. Je zou toch zeggen dat iedereen ondertussen wel weet dat het nastreven van bezit, bovengenoemde gevolgen kan hebben. Daarnaast gaan veel oorlogen over bezit, wordt de sfeer op het werk vaak slecht door jaloezie, worden huwelijken slecht door de grotere auto van de buren en wordt men vaak doodongelukkig wanneer materialistische doelen niet worden bereikt.

Toch is dit besef nog steeds maar tot een klein deel van de mensheid doorgedrongen en dat is heel jammer. Het leven is zo veel leuker wanneer je niet dit soort ellendige doelen nastreeft.

quote:
Bezit van rijkdom vermeerderd maar al te vaak de begeerte van de mens, waardoor hij altijd op jacht is om meer rijkdom en macht te vergaren. Echter, deze ongecontroleerde hunkering laat hem ontevreden achter en verstikt zijn innerlijke groei. Het schept conflicten en disharmonie in de gemeenschap vanwege de wrok van de sociaal zwakkeren die zichzelf uitgebuit voelen door de gevolgen van ongedisciplineerde begeerte. Maar ook voor de persoon zelf die steeds meer en meer wil, zal lichte boosaardigheid die tot zuivere haat kan omslaan, in hem vermeerderen; door hebzucht raken mensen teleurgesteld en ontsteken zij in razernij als niet verkregen kan worden waarnaar men hunkert. Zintuiglijke hebzucht is nooit te bevredigen en laat mensen altijd ontevreden, depressief en teleurgesteld achter.
(bron citaat)

Het is duidelijk dat dit gaat over luxeproblemen die niet voor iedereen gelden

Uitslagen Portugal Speelronde 10

In de Portugese competitie is Sporting Braga niet langer de ongeslagen koploper. Op Madeira bezorgde Marítimo Funchal Braga de eerste nederlaag van het seizoen. Het werd 1-0 dankzij een doelpunt van de Braziliaan Kanu in de 37e minuut.

Porto liep drie punten in op de koploper. De ploeg van Co Adriaanse won de uitwedstrijd tegen Pacos Ferreira en is Braga nu tot op twee punten genaderd. Ricardo Quaresma maakte al na tien minuten het winnende doelpunt. Na rust werd er nog een doelpunt onterecht afgekeurd vanwege buitenspel.

Benfica ontsnapte thuis aan een nederlaag tegen Rio Ave. De gasten namen twee keer een voorsprong via de Braziliaan Cleiton en de Nigeriaan Chidi maar de ploeg van Ronald Koeman kwam dankzij twee doelpunten van Petit langszij. Benfica heeft nu vijf punten minder dan koploper Braga.

Uitslagen

Sporting Lissabon - União Leiria 2-1
Belenenses - Boavista 1-1
Marítimo Funchal - Sporting Braga 1-0
Benfica - Rio Ave 2-2
Nacional Madeira - Naval 2-0
Vitória Setúbal - Estrela Amadora 1-0
Paços Ferreira - FC Porto 0-1
Gil Vicente - Penafiel 2-2
Académica Coimbra - Vitória Guimarães

Stand na 10 speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Sporting Braga102310 - 2
2FC Porto102113 - 6
3Nacional Madeira102112 - 4
4Benfica 101817 - 9
5Vitória Setúbal 10176 - 3
6Sporting Lissabon101714 - 14
7Boavista101515 - 10
8Rio Ave101515 - 14

Mauresmo pakt titel in Philadelphia

Amelie Mauresmo heeft de Advanta Championships in Philadelphia gewonnen. De Française balanceerde op de rand van de afgrond, maar klopte Elena Dementieva: 7-5, 2-6, 7-5.

Bij een stand van 4-5 in de derde set met een serverende Dementieva leek de kans minimaal dat Mauresmo zich zou laten huldigen als winnares. Toch was dat een kwartiertje later het geval, omdat Dementieva klungelde met haar service en twee dubbele fouten sloeg. Op 6-5 brak Mauresmo nogmaals voor de eindzege. ”Het is fantastisch om dit toernooi driemaal achtereen te winnen,” zei de Française na afloop. In 2003 (Myskina) en 2004 (Zvonareva) klopte ze ook al een Russin in de finale.

Dementieva heeft dit jaar nog altijd geen toernooi kunnen winnen. De Russin krijgt deze week tijdens de WTA Tour Championships daartoe haar laatste kans. Naast Dementieva nemen ook Mauresmo, Clijsters, Pierce, Schnyder, Petrova, Sharapova en Davenport deel aan het prestigieuze evenement.

Uitslagen Frankrijk Speelronde 14

Het lijkt er op alsof Olympique Lyon opnieuw lijkt op te stomen naar de landstitel in Frankrijk. De regerend kampioen, dat nog ongeslagen is in de competitie, won voor de zesde keer op rij in de Ligue 1. Toulouse werd met 0-1 verslagen.

De winnende treffer werd al na acht minuten gescoord door Sydney Govou. De aanvaller kopte raak uit een hoekschop van Juninho. Het was pas Govou's eerste goal dit seizoen in de competitie.

Paris Saint-Germain verzuimde zondag om bij de koplopers te kruipen. In het thuisduel met AS Monaco viel er weinig te genieten, er waren dan ook geen goals te bewonderen. PSG bezet na het bloedeloze gelijkspel met Monaco de gedeelde derde plaats met St.Etienne. De achterstand op de ongenaakbare koploper Lyon is inmiddels al opgelopen tot twaalf punten.

Uitslagen

Le Mans - Ol. Marseille 3-0
FC Nantes - AS Nancy 3-0
Olympique Nice - Bordeaux 0-1
FC Metz - AC Ajaccio 2-0
Saint-Etienne - AJ Auxerre 1-1
Toulouse - Ol. Lyon 0-1
Lille - RC Strasbourg 2-0
FC Sochaux - RC Lens 1-1
Troyes - Stade Rennes 2-1
PSG - AS Monaco 0-0

Stand na 14 speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1OL. Lyon143624 - 8
2Bordeaux142715 - 7
3Saint-Etienne142415 - 8
4PSG 142415 - 11
5Lille 142320 - 10
6AJ Auxerre142317 - 17
7Le Mans142216 - 9
8AS Monaco142114 - 11
9RC Lens132019 - 10
10Rennes142016 - 25

Uitslagen Spanje Speelronde 11

FC Barcelona komt op stoom. Gisteravond boekte de landskampioen zijn vierde overwinning op rij. Osasuna blijft echter koploper.

Osasuna wist zich zaterdagavond al verzekerd van continuering van het leiderschap. De ploeg van Javier Aguirre won met 2-1 bij Real Sociedad. De zege was verdiend, want Osasuna was de bovenliggende partij. Na ruim een half uur kwam de koploper op 0-1, na een snelle uitbraak. Raul García Escudero was uiteindelijk de gevierde man. Middenmotor Sociedad verhoogde hierna het tempo en kwam nog voor rust op 1-1. Xabier Prieto benutte een strafschop na een handsbal. Twintig minuten voor tijd kopte Javier Cuéllar zich naar de status van matchwinnaar. Osasuna ging hierna massaal verdedigen en hield stand. Het programma voor de komende weken is dusdanig dat het team uit Pamplona zich de komende tijd nog wel zal handhaven in de bovenste regionen.

FC Barcelona is de laatste tijd onstuitbaar en dat was ook gisteravond het geval in de lastige uitwedstrijd tegen Getafe. De blaugranas – met Van Bommel opnieuw in de basis – kwamen vliegensvlug op voorsprong. Getafe verdedigde zeer matig uit en Eto’o profiteerde met zijn tiende treffer. Dit doelpunt zorgde niet voor een levendige wedstrijd, want Barca drukte niet door en Getafe kon simpelweg niet veel. Na de pauze liep de landskampioen uit naar 0-3 (doelpunten van Giuly en Motta), alvorens Pernia wat terugdeed voor Getafe. Over twee weken reist Barcelona opnieuw af naar Madrid. Dan staat de klassieker tegen De Koninklijke op het programma.

Real Madrid versloeg in Bernabeu met 1-0 Real Zaragoza. Daarvoor had het team van Luxemburgo – nog altijd zonder Zidane en Ronaldo – wel een strafschop voor nodig. Roberto Carlos had weinig moeite met dat klusje. Even daarvoor had Robinho een (controversiële) penalty om zeep geholpen. Robinho had er trouwens een handje van goede kansen te missen: zowel in de eerste als tweede helft had de Braziliaan een keer moeten scoren. Real Zaragoza bood zeker goed partij en had in Savio de smaakmaker in huis. Diego Milito raakte op 0-0 nog het houtwerk. Real verloor trouwens na 23 minuten Jonathan Woodgate met een hamstringblessure.

De derby van de provincie Valencia (Villareal – Valencia) was op papier de ontmoeting tussen Patrick Kluivert en Jan Kromkamp. Beiden kwamen echter niet aan de aftrap. Kluivert viel nog wel in, maar dat was te weinig (twee minuten) om de scheve situatie voor zijn team recht te zetten. Villareal won namelijk met 1-0, dankzij een treffer van Figueroa, na een taxatiefout in de Valencia-defensie. De degradatiewedstrijd tussen Espanyol en Athletic de Bilbao leverde geen winnaar op. Prieto zette de Basken op voorsprong, maar in de tweede helft werd het via Corrominas weer gelijk.


Uitslagen 11e speeldag:
Villareal – Valencia 1-0
Sevilla – Atlético Madrid 0-0
Cádiz – Real Mallorca 1-2
Celta de Vigo – Deportivo Alavés 2-1
Espanyol – Athletic de Bilbao 1-1
Real Sociedad – Osasuna 1-2
Getafe – FC Barcelona 1-3
Málaga - Deportivo la Coruña 1-1
Real Madrid – Real Zaragoza 1-0
Racing Santander – Real Betis Sevilla 1-1


Stand na 11 speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Osasuna112416 - 11
2FC Barcelona112227 - 11
3Real Madrid112122 - 11
4Celta de Vigo112014 - 11
5Villareal111918 - 12
6Sevilla111710 -6
7Deportivo la Coruña111714 - 12
8Getafe111717 - 16
9Valencia111615 - 15
10Real Sociedad111616 - 21
11Atlético Madrid111511 - 10
12Cádiz11138 - 11
13Málaga111215 - 14
14Real Mallorca111211 - 19
15Racing Santander11116 - 8
16Real Zaragoza111012 - 15
17Real Betis Sevilla11108 - 18
18Espanyol1197 - 14
19Deportivo Alavés1189 - 16
20Athletic de Bilbao11711 - 16


Topscorers:
Eto’o – FC Barcelona – 10
Ronaldo – Real Madrid – 7
Villa – Valencia – 7

Dode door ongeval op A27

Op de A27 is vanochtend iemand om het leven gekomen. Een ongeval ter hoogte van Vianen was daar de oorzaak van. Twee anderen raakten ernstig gewond. De auto met de drie erin raakte door nog onbekende reden van de snelweg af. De wagen kwam meters lager terecht op de Westelijke Kanaaldijk.

Files zijn er niet ontstaan door het ongeval. Inmiddels staat er wel twee kilometer file, maar dat is normaal voor maandagochtend.

Hackers verdacht van banden Russische mafia

De twee Nederlandse computerhackers uit Loon op Zand en Rijswijk die begin oktober zijn aangehouden door de Nationale Recherche, worden verdacht van samenwerking met de Russische mafia. De twee hebben het zogenoemde 'Wayfischer virus' ontwikkeld, waarmee wachtwoorden en inlogcodes kunnen worden gekraakt.

Het tweetal zou deze gegevens van 119 banken en betaalinstellingen hebben verkocht aan iemand in Oost-Europa. De rekeningen werden later geplunderd door leden van een bende. De 19-jarige hoofdverdachte verdiende mogelijk 40 duizend euro aan het verspreiden van virussen en ongewenste reclame-mails. Voor het rondsturen van het virus Wayphisher kreeg hij geregeld betaald via een bankrekening in Estland.

De twee werden begin oktober in Nederland aangehouden, samen met een derde verdachte. Ze zitten nog in voorarrest.

22 doden in VS door tornado

In de Amerikaanse staten Kentucky en Indiana zijn door een tornado 22 doden gevallen. Ongeveer 200 mensen raakten gewond. Een waarschuwing vooraf van de Amerikaanse meteorologische dienst kon dat niet verhelpen. De meeste mensen lagen op dat moment, een half uur voor dat de tornado toesloeg, te slapen.

In het gebied is de noodtoestand uitgeroepen. Een woonwagenkamp is geheel verwoest, duizenden huishoudens zitten zonder stroom. Er wordt nog naar overlevenden gezocht.

Jongeren voelen zich onveilig

Bijna driekwart van de jongeren voelt zich wel eens bedreigd. Dat blijkt uit een enquête onder ruim vierhonderd jongeren tussen de 13 en 30 jaar. In 2001 zei ruim veertig procent zich wel eens bedreigd te voelen. Daarmee is het gevoel van onveiligheid onder jongeren flink toegenomen.

Jongeren voelen zich niet veilig in achterbuurten, door groepen hangjongeren en door agressief en luidruchtig gedrag op straat. Ruim eenderde geeft zelfs aan het afgelopen jaar het slachtoffer te zijn geweest van geweld. De ondervraagden zijn vaker bang op straat, in het openbaar vervoer en in parken.

Tieners van dertien, veertien en vijftien jaar voelen zich soms zo onveilig dat ze bepaalde plekken mijden, wapens dragen of een vechtcursus volgen. Van alle jongeren zegt tien procent op pad te gaan met een wapen. Dat kan een mes, pepperspray of een knuppel zijn. Ook de mobiele telefoon wordt vaak meegenomen om de veiligheid te vergroten.

Harry Potter en de Vuurbeker in première

Icoon Film In Londen is de film Harry Potter en de Vuurbeker in première gegaan. In het vierde deel uit de Harry Potter-reeks krijgt de tovenaarsleerling zijn eerste vriendinnetje.

Bij de bioscoop waar de première zondagavond plaatsvond, kwamen veel fans bijeen om een glimp van de aanwezige hoofdrolspelers op te kunnen vangen. Een aantal van hen stond al sinds zaterdagmiddag te wachten.

Het geduld van de Nederlandse fans wordt nog even op de proef gesteld, want bij ons draait de film pas vanaf 23 november in de bioscopen. In tegenstelling tot de eerste drie delen, heeft Harry Potter en de Vuurbeker een leeftijdsclassificatie voor twaalf jaar en ouder gekregen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.