L.A. Rush

\"Your rides have been stolen. Your name has been trashed. Everything you\'ve worked for and won is lost. But with a little help form the wizards at West Coast Customs, you\'ll be geared to evade the cops and find the shortest, wildest routes to regain your title: Kings of the Streets.\"

Met deze tekst profileert de nieuwste game van Midway, L.A. Rush, zich in de jungle van tuning-games. Om zich nog enigszins te distantiëren van de rest heeft Midway een deal gesloten met de jongens van West Coast Customs. Dit beroemde tuning bedrijf uit Los Angles heeft in het tv-programma \'Pimp My Ride\' al meerdere barrels omgetoverd tot \'gepimpte\' bolides en weten dus meer dan wie dan ook af van het auto-tuning concept. Of het binnenhalen van deze autofreaks echter genoeg is om de game vernieuwend te maken en de concurrentie achter zich te laten moeten we nog maar eens zien...

L.A. Rush speelt zich, zoals de titel al doet vermoeden, af in het altijd zonnige Los Angeles, aan de west kust van Amerika. Voor deze game is dan ook 350mile (560km) weg van Los Angles nagemaakt. Je zal zeker een aantal plekken kunnen herkennen, waaronder, hoe kan het ook anders, de zeer bekende Hollywood-letters (welke je overigens ook kapot kan rijden). Hoewel 350mile veel lijkt, zal je toch vrij snel veel plekken herkennen en je zo een weg door het virtuele Los Angeles kunnen banen.

Als je er echt niet uitkomt zit er in L.A. Rush ook een navigatie functie. Je selecteert op de kaart waar je heen wilt en het spel geeft een route aan plus de geschatte afstand. Dit is een grappige gimmick maar niet geweldig handig gezien het feit dat het navigatie systeem je meer dan eens flink laat omrijden. Zo is het wel eens voorgekomen dat ik tien minuten op de snelweg heb rondgereden terwijl er zeker weten een kortere route zou zijn geweest.

Rond cruisen door LA is natuurlijk leuk, maar er moet natuurlijk ook geracet worden. De verschillende plekken waar je kan racen zie je op de kaart aangegeven staan. Je begint bij vrij simpele races die je bijna al slapend zou kunnen winnen, maar langzamerhand worden ze steeds lastiger, of in ieder geval de tegenstanders krijgen snellere auto\'s want qua rijstijl veranderd er weinig. Met het winnen van races verdien je geld. Dit geld gebruik je om aan moeilijkere races mee te doen, waar dan ook de opbrengst (mits je wint) hoger is.

Door bepaalde races te winnen, worden er zogehete \'Accuire Missions\' vrijgespeeld. Dit betekend dat een van je \'rides\' is teruggevonden welke jij vervolgens weer terugjat. Dit wordt je lastig gemaakt doordat er een klein leger aan auto\'s van de tegenstander je kapot proberen te krijgen terwijl jij naar je huis probeert te komen om de auto ook echt aan je collectie toe te voegen. Het is een grappige mannier van het verdienen van auto\'s maar niet echt realistisch als er opeens 17 Cadillac Escalades alles omverrijdend je proberen te beuken.

De stad LA kent in L.A. Rush naast de gewone wegen heel wat \'sluip weggetjes\' welke je ook tijdens missies in jouw voordeel kan gebruiken. Zolang je maar langs checkpoint x gaat, ben jij vrij je eigen route te kiezen. Zo zal je naast kleine tussenweggetjes bepaalde verborgen schansen tegenkomen waarvoor je eerst bijvoorbeeld door een ruit heen moet rijden. Een ander leuk detail is dat je in LA Rush vrij veel kapot gereden kan worden. Van terrassen tot hekjes en van beelden tot advertentie borden.