Ski Racing 2005

Het belangrijkste bij een skigame is natuurlijk of je enigszins het idee krijgt dat je aan het skiën bent. Uiteraard is dit gamegevoel nooit te evenaren met het echte skigevoel, maar je kunt in ieder geval een idee krijgen.

Op dit punt scoort Ski Racing 2005 best goed. Als je hard gaat heb je inderdaad het idee dat je hard gaat. Het geluid helpt hier erg goed bij: je hoort je ski\'s echt over het ijs glijden en de wind langs je heen gaan. Dit zijn eigenlijk de enige twee punten die nodig zijn om een skigame je enigszins het skigevoel te geven en dat is hierin dus best redelijk uitgewerkt.

Als het echter op het punt van graphics aankomt, moet ik toch zeggen dat dit gedeelte vrij slecht gedaan is. Alle bomen lijken op elkaar: een soort oversized kerstboom die door een kleuter lijkt getekend. Ook de skiërs zien er gewoon niet uit. Ze hebben zeer weinig detail, als je aan het skiën bent heb je daar niet zoveel last van, maar als de voorkant ziet als je gefinisht bent is het net of je naar een game van 4 jaar terug aan het kijken bent. Aangezien er voor een skigame niet veel objecten gemaakt hoeven te worden, verbaas ik mijn erover dat dit niet wat beter is gedaan.

Het vallen is helemaal dramatisch. Zodra de skiër tegen een poortje aan \'vliegt\', lijkt het net of opeens alle botten uit hem worden weggetrokken en valt hij als een soort marionet naar beneden.