FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 9 augustus 2010

Natuurbrand bij Valkenswaard

Op de heide bij het Brabantse Valkenswaard heeft maandagavond een natuurbrand gewoed. Het vuur was snel weer onder controle. Een hectare heide stond in brand, meldt een woordvoerder van de brandweer.

Het vuur ontstond iets na 18.00 uur. Een nabijgelegen scoutingterrein moest ontruimd worden. De brandweer gaf rond 18.40 uur het sein brand meester. Het nablussen zal wel nog enige tijd in beslag nemen.

Chili vraagt buitenlandse hulp na mijnongeluk

Chili heeft maandag Peru, de Verenigde Staten, Canada en Australië om hulp gevraagd voor de redding van 33 mijnwerkers die al vier dagen ingesloten zitten in een goud- en kopermijn. "Als er enige technologie, enige kennis is die ons kan helpen, willen wij daar gebruik van maken", zei president Sebastian Pinera.

Sinds zaterdag is er geen contact meer met de mijnwerkers geweest. De mijnwerkers zitten na de instorting van een schacht vast op een diepte van achthonderd meter. Zij krijgen vermoedelijk nog wel lucht via natuurlijke openingen in de mijn, maar hun voedsel- en watervoorraad moet uitgeput zijn. Met grote machines worden gaten geboord om eten en drinken in de mijn te laten zakken, maar de boormachines vorderen maar honderd meter per dag, zodat het nog wel een week kan duren voordat de mijnwerkers worden bereikt.

De mijn bevindt zich in een afgelegen gebied in de omgeving van de stad Copiapo in het noorden van Chili. Uit gerechtsstukken blijkt dat wettelijk vereiste ontruimingsroutes ontbreken en dat zich vaker ongelukken hebben voorgedaan. Zowel de eigenaar van de mijn, San Esteban, als de nationale dienst voor mijnbouw wordt verweten dat zij de hand hebben gelicht met de voorschriften. Minister van mijnbouw Laurence Golborne liet maandag weten dat de mijn zo lang hij minister is niet meer open gaat.

Vrouw (82) zes maanden de cel in voor wietplantage

Een 82-jarige vrouw uit Maastricht moet zes maanden de cel in omdat ze een wietplantage in haar huis had. De rechtbank in Maastricht legde haar 44-jarige zoon maandag zestien maanden cel op. Het Openbaar Ministerie had tegen beiden zestien maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf geëist.

De leeftijd van de bejaarde vrouw speelde geen rol bij het oordeel van de rechter. Ze is ook op die leeftijd verantwoordelijk voor haar daden en het was haar eigen keuze risico te lopen, aldus de rechtbank. De zoon kreeg een zwaardere straf omdat hij meer van de winst heeft geprofiteerd.

Het tweetal bestierde de hennepplantage in hun woning aan de Memorielaan tussen september 2003 en april van dit jaar. Het Openbaar Ministerie schat dat moeder en zoon daarmee een miljoen euro hebben omgezet.

De rechtbank gaat ervan uit dat de vrouw geen strafblad had, maar kon dat niet nagaan. Het strafblad van mensen ouder dan 80 jaar, wordt in Nederland vernietigd. "Dat is nu eenmaal zo geregeld", zegt een woordvoerder van de rechtbank.

Kapitale overtreding Zweed in Zwitserland

De Zwitserse politie heeft in het westen van het land een Zweed aangehouden, die met 290 kilometer per uur over de snelweg raasde. De 37-jarige man hangt een boete boven het hoofd, die kan oplopen tot 720.000 euro, omdat in Zwitserland een bekeuring inkomensafhankelijk is. Dat meldde de politie maandag.

Het rijbewijs van de man is ingevorderd en zijn 180.000 euro kostende Mercedes is in beslag genomen in afwachting van een rechtszaak. De man is voorlopig op vrije voeten.

Nederlandse toeriste verdronken in Noorwegen

Een Nederlandse vrouw is zondagmiddag in Noorwegen om het leven gekomen in een stroomversnelling in de rivier Driva. Dat bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken. De 60-jarige vrouw zou zijn uitgegleden toen ze foto's maakte van een waterval.

Haar man, met wie ze op een camping verbleef, had haar rond 12.00 uur als vermist opgegeven. Het lichaam werd later op de middag gevonden na een grote zoekactie met onder meer duikers en een helikopter, tekenden Noorse media op uit de mond van de politie in de plaats Jølster. Ook keken vrijwilligers op uitkijkposten op een brug langs de rivier uit naar het slachtoffer.

Het is de derde keer dat iemand op die plek is verdronken.

Sutil: "Renault niet beter dan Force India"

Adrian Sutil sluit een overstap van Force India naar Renault uit. De Duitser werd genoemd om naast Robert Kubica tweede rijder bij het Franse team te worden, maar bij het huidige team voelt hij zich thuis.

"Force India is momenteel het beste team om voor te rijden," zei Sutil die een overstap naar een ander team voor 2011 niet uitsluit, maar dat Renault niet per se een betere optie is dan zijn huidige team. "Het is moeilijk om er wat van te zeggen, omdat niemand weet wat Renault gaat doen. De mensen speculeren en Force India is een optie die vergelijkbaar is met Renault, omdat ze maar twee plaatsen boven ons staan."

Sutil heeft nog geen bevestiging voor 2011, maar een optie in zijn contract zou hem bij het team van Vijay Mallya kunnen houden. "Ik zie momenteel geen reden om van team te wisselen, omdat het vinden van een beter stoeltje dan bij Force India lastig is. Je hebt de absolute topteams Ferrari, Red Bull en McLaren ... maar al die topteams hebben geen plaats."

Ace Combat keert terug

Ace Combat komt terug en hoe! Met een teaser trailer kondigt Namco Bandai de nieuwe Ace Combat Assault Horizon aan. De game zal uitkomen voor de PS3 en Xbox 360. Er is weinig bekend over de game maar hij zal multiplayer bevatten en het zal een hergeboorte worden van de Ace Combat-serie.

Het laatste consolespel in de serie kwam uit in 2007 op de Xbox 360, genaamd Fires of Liberation. Het laatste deel op een PlayStation was in 2004 op de PS2, genaamd The Belkan War. De game staat gepland voor een release in 2011, check hieronder de actievolle trailer.

'Bouma naar Red Bull Salzburg'

PSV lijkt achter het net te vissen met het binnenhalen van Wilfred Bouma. De verdediger is werkloos sinds hij bij Aston Villa mocht vertrekken. De Eindhovenaren willen Bouma graag vastleggen, maar ze zijn door het niet verkopen van Carlos Salcido nog niet concreet geworden, waardoor Red Bull Salzburg nu in polepostion ligt.

De club van trainer Huub Stevens heeft al David Mendes da Silva onder contract en volgens Voetbal International wil de Oostenrijkse club er nog graag een tweede aan toevoegen. De 32-jarige Bouma kwam in het verleden uit voor Fortuna Sittard, MVV, PSV en Aston Villa. Ook speelde hij 35 interlands voor Oranje.

Motorcrosser Herlings mist race in Brazilië

Motorcrosser Jeffrey Herlings liep gisteren tijdens een wedstrijd in de MX2-klasse in Tsjechië een schouderblessure op. Het gewricht raakte uit de kom en werd ter plekke teruggezet. Even werd gevreesd dat de blessure ernstig was, maar het blijkt mee te vallen.

Herlings zal door de blessure over twee weken niet deel gaan nemen aan de races in Brazilië. Het 15-jarig talent zal begin september wel in actie komen in Lierop. Na die wedstrijd gaat hij alsnog onder het mes.

Maicon blijft bij Internazionale

Maicon is ook komend seizoen bij Internazionale te bewonderen. De voorzitter van de Italiaanse club, Massimo Moratti, zei vandaag dat de speler niet naar een andere club gaat. De Braziliaanse vleugelverdediger stond in de belangstelling van Real Madrid.

Moratti bevestigde dat er gesprekken zijn gevoerd met andere clubs over Maicon. De voorzitter is echter van mening dat Maicon te belangrijk is. "Hij is zo goed dat ik mijzelf toe kan staan hem niet te verkopen." José Mourinho wilde de 29-jarige rechterverdediger graag meenemen naar Real Madrid. Vorig seizoen won de Portugees met Internazionale de Champions League, landstitel en Italiaanse beker.

In de onderhandelingen met Manchester City over Mario Balotelli zijn geen nieuwe ontwikkelingen, meldt Moratti. Ook de overgang van Javier Mascherano naar Internazionale lijkt van de baan. "De bedragen die gevraagd worden kunnen wij niet betalen. Helemaal niet nu we niemand verkocht hebben." Liverpool vroeg naar verluidt 30 miljoen euro voor de speler.

Ontsnapt tweetal opgepakt

De man en de vrouw die vorige week zondag ontsnapten uit een psychiatrische kliniek in Assen zijn vanavond opgepakt. Op de A7 bij het Friese Joure werden de twee ingerekend. Ze hadden een auto gestolen in Groningen, meldt de politie. Agenten zagen het kenteken van de auto en reden het tweetal klem door een file te veroorzaken.

De ontsnapping van de twee deed vorige week de nodige stof opwaaien. De politie kreeg de melding over de ontsnapping zondagavond binnen, maar vergat de burgemeester van Assen Sicko Heldoorn hiervan op de hoogte te stellen. Later bood de politie de burgemeester hiervoor excuses aan. De ontsnapte man was veroordeeld voor een geweldsdelict en had onder meer tbs met voorwaarden opgelegd gekregen, de vrouw zat ter observatie in de kliniek. Tegen haar loopt een zaak wegens eveneens een geweldsdelict.

De man zat in de zogenoemde resocialisatiefase van zijn tbs. Dat betekende dat hij op onbegeleid verlof mag, maar daarvoor moet hij van de kliniek wel toestemming hebben gevraagd en gekregen. Dat had hij dit keer niet gedaan. Ook de vrouw is er zonder toestemming tussenuit geknepen. Het is onduidelijk wat de twee de afgelopen week hebben gedaan.

Borstkanker vaker in Nederland dan in Afrika

Borstkanker wordt in Nederland vier keer zo vaak vastgesteld als in Oost-Afrikaanse landen, zoals Kenia of Tanzania. Per honderdduizend vrouwen werd in 2008 in Nederland bijna 97 keer de diagnose borstkanker gesteld. In Oost-Afrikaanse landen was dat minder dan twintig keer, meldt het Wereld Kanker Onderzoek Fonds.

Het verschil komt gedeeltelijk doordat er in Nederland veel beter wordt bijgehouden of vrouwen borstkanker hebben, maar ook de leefstijl speelt volgens het fonds een rol. Vier van de tien gevallen van borstkanker zouden in rijke landen kunnen worden voorkomen door een gezond gewicht, minder alcoholconsumptie en meer lichaamsbeweging.

Ook het geven van borstvoeding zou het risico op borstkanker verminderen. Dat is terug te zien in de cijfers. Vrouwen in Oost-Afrika drinken volgens de onderzoekers gemiddeld minder alcohol dan vrouwen in Nederland, hebben minder last van overgewicht en er wordt meer en langer borstvoeding gegeven.

Ook in vergelijking met andere niet-westerse landen scoort Nederland slecht. Waar hier per honderdduizend vrouwen de ziekte bij 96,8 vrouwen wordt geconstateerd, is dat borstkankercijfer in Zuid-Amerika 44,3 en in Oost-Azië 25,3. België heeft met 109,4 het hoogste borstkankercijfer ter wereld.

Vrouw dood na val van snorfiets

Een 55-jarige vrouw is vandaag overleden nadat ze een dag eerder in het Limburgse Gulpen met haar snorfiets ten val was gekomen. Ze liep bij de val ernstig hoofdletsel op. Vandaag overleed ze in het ziekenhuis, meldt de politie.

De vrouw uit Noorbeek reed gisteren rond 14.00 uur samen met haar ook op een snorfiets rijdende partner vanuit Maastricht de Gulperberg af. Ter hoogte van kasteel Neubourg kwam ze ten val en belandde met haar hoofd op de straat. Ze werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, waar ze een dag later aan haar verwondingen bezweek.

Geen tbs voor moord op ex-schoonouders

Een 43-jarige man is door het gerechtshof in Den Haag tot een langere celstraf veroordeeld voor de moord op zijn ex-schoonouders. Hij kreeg nu twintig jaar terwijl de rechtbank in Den Haag hem eerder achttien jaar cel met tbs oplegde. Tegen dat vonnis ging de man in hoger beroep.

Het hof in Den Haag zag onvoldoende aanleiding om de eerder opgelegde tbs te handhaven. Daarom is voor een twee jaar langere celstraf gekozen. De man was verwikkeld in een echtscheidingsprocedure en vermoedde dat zijn ex-schoonouders daarin een negatieve rol speelden.

In november 2007 ging hij met meerdere vuurwapens op zak vanuit zijn woonplaats Naaldwijk naar hun woning in Monster waar hij de 68-jarige man en vrouw doodschoot. Na zijn daad gaf de 43-jarige man zichzelf aan op het politiebureau in Naaldwijk. Daar vertelde hij dat hij iets ergs had gedaan. Volgens de man hadden zijn ex-schoonouders hem tot het uiterste getergd.

Bejaarde fietsendief opgepakt

Een 70-jarige fietsendief is gisteravond in Leeuwarden opgepakt. Hij was bezig met het inladen van fietsen in een laadbak. Na een melding kon hij worden aangehouden, meldt de politie.

Surveillerende agenten kregen een melding dat de bejaarde man diverse fietsen zou hebben weggehaald. De agenten zagen in de Karel Doormanstraat een laadauto met in de laadbak diverse fietsen. Ook naast het voertuig stonden rijwielen. De man kon in de Oostersingel worden aangehouden.

"Normaal gesproken is het voor Ooijer voorbij"

Ondanks zijn transfer naar Ajax lijkt het Nederlands elftal niet meer haalbaar voor André Ooijer. Bondscoach Bert van Marwijk liet dat vandaag doorschemeren.

"Normaal gesproken is het voor Ooijer voorbij", zei Van Marwijk vandaag. Officieel heeft Ooijer echter nog niet bedankt voor het Nederlands elftal. "Bij het afscheid heb ik alleen Giovanni van Bronckhorst genoemd en niet André, omdat nog onduidelijk was waar zijn toekomst ligt."

Vandaag werd duidelijk dat Ooijer zijn carrière voortzet bij Ajax. Hij tekent een contract voor één jaar in Amsterdam. "Heel mooi voor hem", zei de bondscoach over die transfer. Ooijer speelde 35 keer voor het Nederlands elftal, waarvan het laatste duel op het afgelopen WK.

Bij PSV kreeg de verdediger echter geen contractverlenging, waardoor hij transfervrij bij een andere club kon tekenen.

Dronken lerares heeft seks met leerling

Een Australische lerares heeft ander werk moeten zoeken. Een tuchtcollege voor mensen in het onderwijs heeft Ainsley Greer Gregson de laan uitgestuurd omdat ze de liefde heeft bedreven met een leerling. De vrouw zelf kan zich er niets meer van herinneren, ze bekende tijdens de wip dronken te zijn geweest.

Gregson kreeg twee jaar geleden de bevoegdheid les te geven en ging in december 2008 met een paar leerlingen het einde van het jaar vieren in een kroeg. Ze was eigenlijk van plan te overnachten bij een collega, maar besloot na een uur 's nachts het hotel te verlaten om met enkele oudere leerlingen de zuippartij voort te zetten in een park.

Rond drie uur ging zij met een leerling terug naar de parkeerplaats van het hotel. Hier had zij seks met hem op de achterbank van zijn auto. Tijdens de hoorzitting bekende de vrouw zich hier niets meer van te kunnen herinneren aangezien ze destijds dronken was, maar twijfelde niet aan de bewijslast.

De achttienjarige jongen met wie de ex-lerares op de achterbank een nummertje heeft gemaakt, beweert emotioneel en sociaal te zijn geraakt door de vrijpartij. Het leven in een hechte dorpsgemeenschap heeft het hem er naar eigen zeggen niet makkelijker op gemaakt.

Gregson werd door de school ontslagen nadat een personeelslid de directeur van de school op de hoogte stelde van de vrijpartij. Volgens het tuchtcollege heeft zij een professionele grens overschreden en is zij terecht ontslagen. Naar verluidt werkt de vrouw nu in een ander deel van het land in een geheel andere functie.

Twee duels uit de NBA naar Londen

Twee wedstrijden uit de Amerikaanse basketbalcompetitie, NBA, vinden volgend jaar maart plaats in Londen. Dat maakte NBA-commissaris David Stern vandaag bekend. De duels moeten de Engelse belangstelling voor basketbal opwekken. In 2012 vinden in Londen de Olympische Spelen plaats.

De wedstrijden staan voor 4 en 5 maart op de agenda en gaan tussen de Toronto Raptors en de New Jersey Nets, die allebei een keer 'thuis' spelen. Het is niet voor het eerst dat wedstrijden uit de NBA ergens anders plaatsvinden. Het gebeurde voor het eerst in Japan in 1990. Ook in Mexico City werd al eens gespeeld.

Bitchfight in file met ranzige luier

Een opstootje tussen twee vrouwen in een file in de Amerikaanse staat Pennsylvania is behoorlijk smerig geëindigd. Een van de vrouwen pakte een vieze luier en smeerde de onwelriekende inhoud over de autoruiten van haar rivale.

De twee vrouwen hadden zaterdag een bazaar in Dunbar Township bezocht. Beide dames kwamen bij het verlaten van het terrein echter vast te zitten in de file. Door nog onbekende oorzaak kregen de twee ineens ruzie. De 23-jarige Jessica Hollis stapte uiteindelijk uit haar auto, pakte een vieze luier en veegde hiermee over de ruiten van de auto van haar 36-jarige rivale.

De politie heeft Hollis uiteindelijk opgepakt. Haar wordt intimidatie ten laste gelegd.

Loval verlaat Utrecht

Loïc Loval heeft wegens privé-omstandigheden FC Utrecht verlaten. Hij gaat nu terug naar zijn geboorteland om aan de slag te gaan bij Olympique Club Vannes, dat uitkomt in de Franse Ligue 2.

"Loval had nog een contract tot 2011 bij FC Utrecht", zegt technisch directeur Foeke Booy, "maar we hadden begrip voor zijn privésituatie en waren bereid mee te werken aan een tussentijds vertrek. Maar bij een professionele voetbalorganisatie spelen natuurlijk ook andere afwegingen dan privé-omstandigheden een rol, zoals het perspectief dat een speler heeft bij een club, hoeveel kans hij nog heeft op een basisplaats en dergelijke. Die overwegingen hebben bij ons ook meegespeeld bij onze beslissing Loïc te laten gaan. Wij danken Loval voor zijn inzet voor FC Utrecht en wensen hem veel succes bij zijn nieuwe club. Ik ben ervan overtuigd dat hij bij Vannes een prominente rol gaat spelen."

"Dit is voor mij emotioneel een moeilijke beslissing", zei Loval vanmiddag. "FC Utrecht is een erg mooie club en ik ben er trots op dat ik hier heb mogen spelen. Ik wil iedereen, mijn medespelers, de trainers, de medische staf en alle andere mensen bij FC Utrecht en natuurlijk de supporters, hartelijk danken voor alle steun. Met name ben ik Foeke Booy en Jan Willem van Dop dankbaar dat ze hebben meegeholpen een oplossing voor mijn lastige situatie te vinden. Ik was graag langer bij FC Utrecht gebleven, maar ik moet nu echt voor mijn familie kiezen. Ook voor een voetballer is die uiteindelijk het belangrijkste."

[EK] Heemskerk: "Dit is toch wel pijnlijk"

De estafetteploeg van de 4x100 meter vrije slag werd vandaag zesde op de eerste dag van het EK zwemmen in Boedapest. Ondanks dat de ploeg ernstig verzwakt was, was slotzwemster Femke Heemskerk toch niet tevreden.

"Dit is toch wel pijnlijk," aldus de regerende olympisch- en wereldkampioene op dezelfde afstand. "Winnen leek onmogelijk, maar brons had er toch wel in moeten zitten," zei Heemskerk die met een split van 52,93 de snelste was van alle deelneemsters.

Miss Teen is titel kwijt na verven haar

Olivia O'Neil is de titel 'Miss Teen Wanganui' kwijt. De vijftienjarige Nieuw-Zeelandse heeft haar haren laten verven, tot groot verdriet van de organisatie.

Het meisje (foto) won de titel drie maanden geleden. Vorige week heeft Olivia het kroontje echter weer moeten inleveren, nadat de regisseuse van de missverkiezing het Facebook-profiel van het meisje checkte.

"Zeg me alsjeblieft dat je een pruik draagt", reageerde Barbara Osborne op de foto waar Olivia haar donkerbruin geverfde haren toonde. "Ik hoop maar dat het een pruik is, anders krijg ik een hartaanval."

Het mooie meisje gaf echter als antwoord dat ze haar haar had geverfd. Hierop gaf Osborne te kennen het niet leuk te vinden. "Het is een miss onwaardig. Geef je kroontje maar weer terug, met zo'n houding. Ik weet zeker dat iemand met manieren jouw plaats wil innemen."

Mevrouw Osborne weigert erover te praten, maar een woordvoerder van de missverkiezing bevestigt dat het meisje haar titel is afgenomen wegens het verven van haar haardos. "Ze had haar kroontje mogen houden als ze hetzelfde was gebleven als toen ze de titel won", laat Jevan Goulter weten.

WK-selectie hockeydames bekend

Bondscoach Herman Kruis heeft zijn selectie voor het WK in Argentinië bekendgemaakt. Renske van Geel (Laren), Claire Verhage (SCHC), Vera Vorstenbosch (Den Bosch) en Inge Vermeulen (SCHC) maken geen deel uit van de groep van achttien speelsters die van 29 augustus tot en met 11 september deelnemen aan het mondiale toernooi. Van Geel en Vermeulen blijven meetrainen met Oranje en zijn de eerste reserves als er spelers geblesseerd raken.

Carlien Dirkse van den Heuvel is de grootste verrassing in de afvaardiging van Kruis. De spits van SCHC kwam niet in actie tijdens de Rabo Trophy en de Champions Trophy, maar reist op 22 augustus wel met Oranje af naar Argentinië.

Ook de selectie van Joyce Sombroek is opvallend. De jonge goalie had een jaar geleden nog geen minuut gekeept in de Rabo Hoofdklasse. De 19-jarige sluitpost van Laren is met vier interlands de minst ervaren speelster in de WK-equipe van Oranje.

Oranje speelt zaterdag en zondag twee interlands tegen Duitsland. Op 17 en 18 augustus werkt het team van Kruis een oefenstage af bij Push. Daar wordt ook een trainingswedstrijd tegen Jongens A1 van de Bredase club afgewerkt.

Xbox Live Deal of the Week: Dragon Age: Origins DLC

Het is weer maandag en voor Gold members van Xbox Live is er weer een nieuwe Deal of the Week. Deze week kunnen we voordelig Dragon Age: Origins DLC aanschaffen. 

Zo kost Return to Ostagar 240 MSP en kost het Warden's Keep pakket 400 MSP. De enorme uitbreiding Awakening kost 1600 MSP in plaats van 2400 MSP. Als laatste kunnen we onze avatars ook met voordeel pimpen: het Blood Dragon Red Avatar T-shirt kost namelijk maar 40 MSP.

Nadat al deze DLC uitgespeeld is, kunnen we ons verheugen op Dragon Age 2, die wordt namelijk volgende week op de GamesCom onthuld. 

Marseille accepteert huurbod op Ben Arfa

Hatem Ben Arfa gaat mogelijk in de Premier League aan de slag. Zijn club Marseille heeft een huurbod van Newcastle United geaccepteerd zodat de speler nu met de laatstgenoemde club kan onderhandelen. Newcastle zou 1,2 miljoen euro moeten betalen voor één jaar huur, maar heeft ook een koopoptie afgedwongen.

Ben Arfa verliet in 2008 Olympique Lyon voor Marseille, maar presteerde wisselvallig. In twee seizoenen kwam hij tot 63 wedstrijden waarin hij negen doelpunten maakte. Dit seizoen speelde hij ook al een wedstrijd. Sinds 2007 speelde hij zeven interlands voor Frankrijk, waarin hij één doelpunt maakte. In februari van dit jaar zat hij weer bij de selectie en hij haalde ook de voorselectie voor het WK, maar was uiteindelijk één van de afvallers.

Renshaw twee jaar langer bij Columbia

Mark Renshaw heeft zijn contract bij HTC-Columbia verlengd. De 27-jarige Australiër zal nog twee jaar blijven bij de ploeg, waar hij vaak de sprints aantrekt voor topsprinters Mark Cavendish en André Greipel. Ook zelf wint Renshaw regelmatig, zo won hij vorige week nog een etappe in de Ronde van Denemarken.

Renshaw kwam in de afgelopen Tour de France in opspraak nadat hij na de elfde etappe in volle sprint enkele kopstoten uitdeelde aan Julian Dean. De renner werd uiteindelijk uit de wedstrijd gezet.

Eerste beelden multiplayer Call of Duty: Black Ops

Een van de grootste titels van 2010 is Call of Duty: Black Ops. Hoewel het spel een actievolle singleplayer zal bevatten, wordt het meest uitgekeken naar de multiplayer van dit spel. Nu zijn de eerste beelden van deze multiplayer te zien, waarin overeenkomsten maar toch ook veranderingen ten opzichte van Modern Warfare 2 te zien zijn.

Zo zijn de killstreaks nog steeds aanwezig, maar zijn deze uiteraard aangepast naar de tijd waarin het spel zich afspeelt. Ook zit er een 'Spy Camera' in, waarmee je op bepaalde plekken kunt zien of de vijand daar zit. Van deze beelden kunnen ook replays worden gemaakt, die hoogstwaarschijnlijk op een server van Activision online komen te staan. De volledige onthulling van de multiplayer komt op 1 september, tot nu toe moeten wij het met deze beelden doen.

Togolees international Tchangaï overleden

Komi Massamesso Tchangaï, voetbalinternational van Togo, is op zijn 32ste verjaardag in de hoofdstad Lomé overleden. Hij overleed afgelopen zondag aan een hartkwaal.

 Tchangaï kwam van 1999 tot 2001 uit voor De Graafschap, waar hij 28 wedstrijden voor speelde. Verder speelde hij onder meer in Italië (Udinese), Saudi-Arabië (Al Nasr) en China (Shenzhen). In het nationale elftal speelde Tchangaï op verschillende Afrikaanse titeltoernooien, ook kwam hij uit op het WK van 2006 in Duitsland.

Tchangaï was een week geleden naar zijn vaderland teruggekeerd om juridische actie te ondernemen tegen een aantal mediavertegenwoordigers. Die beschuldigden hem van drugssmokkel.

O'Neill stapt op bij Aston Villa

Martin O'Neill is niet langer de manager van Aston Villa. De 58-jarige Noord-Ier, die al sinds 2006 de baas was bij Villa, heeft per direct ontslag genomen. Kevin MacDonald zal voorlopig zijn taken waarnemen.

Het is nog onduidelijk waarom O'Neill is opgestapt. In een reactie zei hij dit: "Ik heb erg genoten van mijn jaren bij Aston Villa. Het is natuurlijk erg jammer om zo'n fantastische club te verlaten. Ik wil verder nog iedereen bedanken die mij gesteund heeft tijdens mijn tijd hier." Een mogelijke reden van het vertrek van O'Neill zou de financiële situatie van de club zijn. Eigenaar Randy Lerner zou alleen versterkingen willen halen als er eerst spelers verkocht zouden worden. Vorig jaar werd sterkhouder Gareth Barry al verkocht en de laatste tijd gingen er constant geruchten dat James Milner naar Manchester City zou verkassen.

O'Neill deed het prima bij Aston Villa. Sinds hij in 2006 David O'Leary opvolgde is de club uit Birmingham uit de middenmoot ontsnapt en richting de subtop geklommen. De laatste drie seizoenen werd de club zesde en mochten ze telkens Europa in. Ook werd het afgelopen seizoen de finale van de League Cup behaald, waarin Villa voor het eerst in tien jaar weer een finale in Wembley afwerkte.

[EK] Estafettezwemsters zesde

Het Nederlandse kwartet Saskia de Jonge, Ilse Kraaijeveld, Elise Bouwens en Femke Heemskerk is bij de Europese kampioenschappen zwemmen zesde geworden op de 4x100 meter vrije slag. De titel ging naar Duitsland.

Olympisch- en Wereldkampioen Nederland moest het zonder drie van de vier vaste zwemsters uit dat kwartet stellen. Ranomi Kromowidjojo, Marleen Veldhuis en Inge Dekker ontbraken om verschillende redenen. Bij het optreden van vandaag viel vooral De Jonge tegen. Als openingszwemster was ze bijna 0,6 seconde langzamer dan vanochtend en Nederland was toen al kansloos voor de medailles. De overige drie waren wel sneller dan vanochtend, maar de schade kon niet meer gerepareerd worden. Vooral Heemskerk maakte indruk door de snelste splittijd van het hele veld te noteren.

Het goud in Boedapest was voor Duitsland in 3.37,72. Groot-Brittannië pakte het zilver in 3.38,57 en het brons was voor Zweden in 3.38,81. Nederland kwam niet verder dan 3.39,47.

Mollema stijgt flink in UCI World Ranking

Alberto Contador is nog steeds leider in de UCI World Ranking. De Spanjaard reed de afgelopen week niet, maar ook de rest van de top 20 wist geen punten te vergaren, waardoor deze ongewijzigd bleef. Bauke Mollema steeg na zijn derde plaats in de Ronde van Polen in het klassement met 52 plaatsen naar plaats 37.

Hij is daarmee de tweede Nederlander, na de op de tiende plaats staande Robert Gesink. De ploeggenoten zagen Rabobank stijgen naar plek vier in het ploegenklassement, achter Astana, Saxobank en Katusha.

Het spannendst is het nog in het landenklassement. Nederland staat hier nog op de 10e plaats, wat recht geeft op negen startbewijzen op het WK wielrennen in Australië. Helemaal zeker is deze plaats nog niet, aangezien Slovenië en Duitsland met de Vattenfall Cyclassics nog voor de boeg Nederland kan passeren.

Vos laakt dopingsysteem in vrouwenwielrennen

Terwijl er bij het mannenwielrennen soms wordt geklaagd over de vele dopingcontroles, gaat het er bij de vrouwen heel anders aan toe. Boegbeeld Marianne Vos is juist niet te spreken over het lage aantal controles dat bij de dames wordt uitgevoerd door de UCI.

"Er moeten er daar gewoon veel meer van komen," zegt Vos over het feit dat ze pas één out-of-competition controle heeft gehad. "Natuurlijk onderga ik daarnaast ook bijna elke week controles na wedstrijden, maar die hangen af van de behaalde resultaten."

"Tijdens de World Cup-wedstrijd in Zweden waren er zelfs helemaal geen dopingcontroles. We moeten barrières opstellen om te voorkomen dat wielrensters in de verleiding gebracht worden om verboden middelen te gebruiken."

Al-Shabab eist vertrek christelijke hulporganisaties

De militante, islamitische groep Al-Shabab heeft afgelopen maandag laten weten dat vier christelijke hulporganisaties onmiddellijk uit Somalië moeten vertrekken. De radicale groep beschuldigde de organisaties: World Vision, Adventist Development, Relief Agency en Diakonia ervan actief het christendom te verspreiden. Al-Shabab waarschuwde andere hulporganisaties het werk van de verboden organisaties niet over te nemen, op straffe van 'gepaste disciplinaire maatregelen'.

Al-Shabab heeft samen met een geallieerde groep het grootste deel van Zuid-Somalië in handen, waaronder een groot deel van de hoofdstad Mogadishu. De radicale groep heeft eerder verscheidene VN-organisaties en hulpgroepen in de ban gedaan.

Een woordvoerster van World Vision zei dat de organisatie door christelijke waarden gedreven wordt om behoeftigen te helpen. Daarnaast is het wel zo dat het voor medewerkers verboden is om tijdens hun werk het christendom te verspreiden. De woordvoerster zei dat strijders van Al-Shabab, kantoren van de organisatie hebben bezet in Duale Baidoa en Wajid. World Vision heeft zijn medewerkers daarom ook aangeraden om voorlopig thuis te blijven. Het is voorlopig nog onduidelijk welke maatregelen tegen Al-Shabab zullen worden getroffen. 

terroristen

 Leden van Al-Shabab onderweg naar een Somalisch dorp.

Mafia II demo exclusief voor 24 uur op PSN+

De Mafia II demo komt morgen uit voor de PC, Xbox 360 en PSN Plus-leden. De demo zal voor PSN Plus-leden 24 uur lang exclusief zijn en daarna beschikbaar zijn voor alle PSN leden. In de demo kunnen we een stuk van de stad verkennen en één missie genaamd Buzzsaw spelen.

Mafia II speelt zich af in de fictieve stad Empire Bay van 1945 tot 1957, in de game speel je met Vito Scaletta die een WWII veteraan is. Bij terugkomst in je stad kom je erachter dat je pa overleden is en hij een schuld heeft achtergelaten, als speler zul je het slechte pad bewandelen van geweld, misdaad en de mafia.

Mafia II komt 27 augustus uit op de PC, Xbox 360 en PS3, bekijk hieronder de laatste trailer.

Werkloze Griek sticht bosbranden voor baan

Een 38-jarige Griek is opgepakt, omdat hij de afgelopen weken zeker negen bosbranden op het eiland Corfu heeft gesticht. De werkloze man, die maandag voor de rechter werd geleid, hoopte naar eigen zeggen een baan als brandweerman te kunnen krijgen.

In de kurkdroge zomers in Griekenland breken geregeld bosbranden uit. Vorige maand moesten twee dorpen bij de hoofdstad Athene worden ontruimd. In de zomer van 2007 vielen meer dan tachtig doden door bosbranden in het land.

Nail'd soundtrack in trailer

Off-road racing-game Nail'd staat gepland voor een release aan het einde van het jaar. Van de game is vandaag een trailer verschenen die veel gameplay toont maar ook de soundtrack laat horen. De soundtrack wordt door verschillende (heavy) metal bands verzorgd waaronder Hatebreed en de Deftones.

In Nail'd zul je gaan racen met ATV's en dirtbikes en zal de hoge snelheid en vele airtime centraal gaan staan in de game. Bekijk hieronder de trailer van Nail'd, de game komt uit op de PS3, Xbox 360 en PC.

[EK] Verlinden haalt finale 50m vlinderslag

Joeri Verlinden heeft zich bij de Europese kampioenschappen langebaan in Boedapest als vijfde geplaatst voor de finale op de 50 meter vlinderslag. De pupil van coach Marcel Wouda kwam in de Hongaarse hoofdstad tot een tijd van 23,66 (persoonlijk record) en moest daarmee in de halve finales slechts vier zwemmers voor zich dulden.

De Spaanse wereldrecordhouder Rafael Munoz noteerde de beste tijd: 23,15 seconden. De finale staat morgenavond op het programma.

[EK] Van Rouwendaal naar finale 200m rug

De 16-jarige zwemster Sharon van Rouwendaal heeft zich vandaag op de 200 meter rugslag geplaatst voor de finale van de Europese kampioenschappen langebaan in Boedapest. Het talent noteerde in de halve finales een tijd van 2.12,37, hetgeen een persoonlijk record betekende. Nog belangrijker; met die tijd ging ze als zesde naar de EK-finale.

De Spaanse Duane da Roche noteerde de beste tijd in de halve finales: 2.10,56. De eindstrijd wordt dinsdagavond afgewerkt.

Engelaar is even klaar met Oranje

Orlando Engelaar bedankte zondag voor de eer om met het Nederlands elftal af te reizen naar Donetsk voor de oefenwedstrijd tegen Oekraïne van woensdag. "Ik zie weinig perspectief voor mezelf in Oranje", verklaarde de middenvelder maandag zijn keuze aan PSV TV.

Bondscoach Bert van Marwijk nam Engelaar niet op in zijn selectie voor het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika. "Dat was een zware teleurstelling. Daar heb ik mijn conclusies uit getrokken. En ik heb de afgelopen twee jaar geen goed gevoel overgehouden aan de periodes bij het Nederlands elftal", zei Engelaar.

De 30-jarige voetballer, die eerder onder meer bij FC Twente en Schalke 04 speelde, zegt niet dat hij nooit meer voor Nederland uit wil komen. "Ik heb niet bedankt. Ik zal wel gek zijn om te bedanken. Het is een eer om dat shirt te dragen." Engelaar beseft dat de kans aanwezig is dat Van Marwijk hem nu niet meer zal selecteren. "Het is een risico dat ik neem, dat weet ik. Maar ik hoop dat dit niet gebeurt. Ik heb over dit besluit lang nagedacht. Het was heel moeilijk."

Verdediger Ooijer naar Ajax

Verdediger André Ooijer vertrekt naar Ajax. De 36-jarige verdediger is transfervrij en heeft vandaag een contract in Amsterdam ondertekend. Naar verluidt is het contract voor één jaar. Ajax heeft dit vandaag bekendgemaakt.

PSV besloot onlangs zijn contract niet te verlengen, daarna leek het erop dat Ooijer naar Cyprus ging voor het vervolg van zijn loopbaan, maar uiteindelijk strandt het schip dus bij Ajax, de ploeg waar hij zijn opleiding genoot.

Ooijer kwam na Ajax uit voor FC Volendam, Roda JC en PSV. Na PSV ging hij een buitenlands avontuur tegemoet bij Blackburn Rovers, waar hij drie jaar voetbalde. Vorig jaar keerde hij weer terug naar Eindhoven.

Zijn terugkeer bij PSV was geen succes. Ooijer belandde op de bank en zijn contract werd niet verlengd. Toch ging hij mee naar Zuid-Afrika voor het WK en kwam zelfs in de schijnwerpers te staan toen hij in de kwartfinale Joris Mathijssen zeer sterk verving.

Een nieuwe club was er echter niet, tot Ajax interesse bleek te hebben. Ooijer is na Oleguer, Toby Alderweireld en Jan Vertonghen de vierde centrale verdediger bij de Amsterdammers.

Donald zit in zijn maag met blessure Wojciechowski

Door toedoen van Mitchell Donald heeft Willem II-middenvelder Pawel Wojciechowski een zware blessure opgelopen. Wojciechowski scheurde zijn kruisband af na een grove charge van de naar Ajax teruggekeerde middenvelder.

"Ik vind het echt heel erg voor hem", zei Donald, die afgelopen jaar nog voor Willem II uitkwam, op de website van zijn club.

"Ik heb contact gezocht met Willem II", vervolgt Donald. "Ik heb met technisch directeur Henry van de Vegt gesproken. Nu heb ik het nummer van Pawel, dus ik ga hem bellen. Ik heb daar vorig seizoen gespeeld en ik vind het dan nog wel zo netjes om contact met hem op te nemen."

Donald laat weten dat hij pas na de wedstrijd te horen kreeg dat Wojciechowski er geblesseerd uit was gehaald vanwege de vrees voor een ernstige blessure. "Ik vind het echt heel erg. Dit was nooit mijn bedoeling geweest."

"Toen ik belde met Willem II moesten ze eerst onderzoeken wat er precies gaande was. Ik hoopte al dat het niet ernstig zou zijn, want dit was écht niet mijn bedoeling. Ik vind het erg voor hem. Maar het is zeker niet gegaan zoals het overal staat", besloot Donald doelend op berichtgeving dat hij geen contact zou hebben gezocht met de geblesseerde speler van Willem II.

WK-ganger Van Persie mist mogelijk seizoensstart

Robin van Persie is een twijfelgeval voor de eerste competitiewedstrijd van Arsenal tegen Liverpool. De aanvaller keerde vorige week terug op de training, maar trainer Arsène Wenger denkt dat het duel te vroeg komt voor de Nederlander. Ook de andere WK-finalist van Arsenal, Cesc Fàbregas, moet het duel waarschijnlijk missen.

"Ze lopen erg achter", stelt Wenger op de website van Arsenal. Toch neemt hij pas vrijdag een beslissing over of het tweetal speelt. "Ik moet vrijdag zien hoe het met ze gaat, maar het wordt erg kort." Zondag speelt Arsenal uit tegen Liverpool.

Van Persie kreeg, net als bijna alle WK-gangers, vrij van bondscoach Bert van Marwijk voor de oefenwedstrijd tegen Oekraïne op woensdag. Fàbregas moest zich wel bij de nationale ploeg van Spanje melden.

Pyongyang schiet in betwiste Koreaanse wateren

Noord-Korea heeft maandag meer dan honderd artillerieschoten afgevuurd in de betwiste wateren voor de westkust van het Koreaanse schiereiland. Er werd geen schade aangericht. Dat heeft een bron binnen het Zuid-Koreaanse leger gezegd.

De betrekkingen tussen beide Korea's verkeren op een dieptepunt sinds het torpederen door Pyongyang van een Zuid-Koreaans marineschip in maart. De spanning liep deze week op toen het zuiden overging op een meerdaagse marine-oefening, volgens het noorden bedoeld als oefening voor een eventuele invasie.

Zondag rekende Noord-Korea vier Zuid-Koreaanse en drie Chinese opvarenden van een Zuid-Koreaanse vissersboot in wegens schending van de Noord-Koreaanse economische zone. Seoul heeft hun vrijlating geëist.

[EK] Ook Stekelenburg en Driebergen naar finale

Lennart Stekelenburg heeft zich bij het EK zwemmen in Boedapest geplaatst voor de finale van de 100 meter schoolslag. Met een tijd van 1.00,71 zwom hij de vierde tijd. De finale is morgenavond.

Nick Driebergen plaatste zich op de 100 meter rugslag voor de eindstrijd. Zijn tijd van 54,34 was de vijfde tijd. Bastiaan Lijesen slaagde er niet in om zich voor de finale te plaatsen. Met 54,79 miste hij een plek in de eindstrijd op 0,28 seconden.

Vrouw propt gestolen telefoon in vagina

Een 23-jarige vrouw probeerde zaterdagavond winkelbeveiligers tevergeefs te slim af te zijn. Ze werd in Hengelo opgepakt nadat ze een gestolen telefoon in haar vagina probeerde te verstoppen.

Beveiligers van een winkel aan Het Plein betrapten de vrouw rond 19.15 uur. Toen de vrouw werd meegenomen naar de ruimte van de beveiliging begon ze zich spontaan uit te kleden, meldt de Twentse politie. De beveiliger liet haar alleen, maar zag via een camera dat ze de telefoon in haar vagina propte.

De vrouw bleek nog enkele boetes open te hebben staan en is in een cel gezet.

Rotterdamse politieagenten krijgen stank voor dank

Een dronken man heeft de Rotterdamse politie zondagavond handenvol werk bezorgd. Rond 20.00 uur was bij de politie een melding binnengekomen over een dronken man die in de buurt van de Euromast voor overlast zorgde.

Toen agenten ter plaatse kwamen, merkten ze dat de man inderdaad flink onder invloed was, maar ze vonden hem niet lastig. De agenten besloten de 48-jarige man uit Poortugaal te helpen door hem met een politiebus naar huis te brengen.

Eenmaal onderweg bleek de dronkaard toch niet zo rustig en meegaand als de agenten dachten. De man begon te schelden en de agenten te beledigen. Toen hem werd gevraagd of hij zich koest wilde houden, begon hij de politiebus te slopen. Hij trok strippen van het dak en beukte tegen de ramen.

Toen het de agenten te gortig werd, besloten ze de man aan te houden wegens vernieling van de politiebus en maakten rechtsomkeert. In plaats van de dronken man af te zetten bij zijn woning in Poortugaal, brachten ze hem naar het politiebureau in Rotterdam.

Villeneuve spreidt zijn kansen

Jacques Villeneuve staart zich niet blind op de Formule 1. De Canadees overweegt namelijk ook een carrière in de Nascar-klasse.

In de afgelopen jaren heeft Villeneuve enkele malen meegedaan aan verschillende NASCAR-evenementen, waaronder een aantal keren tiijdens het afgelopen seizoen. Hij deed onder andere mee aan een race in de Sprint Cup en reed twee races in de Nationwide Series. Tijdens de race die afgelopen weekend op het circuit van Watkins Glen gereden werd, kwam Villeneuve als achtste over de streep.

Tegen Autosport verklaarde hij: "We hadden op meer gehoopt, maar het was een aardig resultaat. Ik zou graag een heel seizoen meedraaien en niet alleen maar af en toe een race rijden zoals nu het geval is."

Ook probeert Villeneuve nog steeds om als dertiende team in de Formule 1 van start te mogen gaan, al vindt hij de regels van FIA nogal onduidelijk: "Het is lastig om te zeggen waar we staan met onze inschrijving, want we hebben geen inzage in wat er precies speelt. Ik heb bovendien geen idee tegen wie we het eigenlijk allemaal moeten opnemen".

Villeneuve is niet onder de indruk van Epsilon Euskadi en Stefan GP, die ook meedingen om het dertiende team te worden. Vooral het feit dat Epsilon Euskadi al bezig is met windtunnentesten vindt hij belachelijk: "Dat lijkt me een duidelijk geval van het paard achter de wagen spannen", zegt hij tegen persbureau La Presse Canadienne. "Waarschijnlijk doen ze dat vooral om wat meer media-aandacht te krijgen."

Groot onderzoek naar manische depressie

Het UMC Utrecht gaat een groot onderzoek doen naar manische depressiviteit. Het onderzoek moet inzicht geven in de rol van genen bij het ontstaan van de ziekte, die ook wel bipolaire stoornis wordt genoemd, en uiteindelijk leiden tot een betere behandeling.

De genetische eigenschappen van 2500 Nederlandse patiënten, hun ouders en eventuele broers of zussen worden in kaart gebracht. Het aantal deelnemers kan oplopen tot meer dan vijfduizend, meldt het ziekenhuis maandag.

Ongeveer twee procent van de Nederlandse bevolking heeft een bipolaire stoornis. Patiënten kampen afwisselend met manische en depressieve stemmingen. Tijdens een manische episode is een patiënt euforisch, overoptimistisch en roekeloos; tijdens een depressieve episode juist somber en terneergeslagen.

Van driehonderd deelnemers wordt een MRI-scan gemaakt, om eventuele afwijkingen in de hersenen zichtbaar te maken. Ook wordt het 'activiteitenpeil' in hun hersenen in kaart gebracht. Manisch-depressieve patiënten hebben een afwijkend dag- en nachtritme. Daarnaast worden hun huidcellen bekeken. Huidcellen zijn om te vormen tot zenuwcellen, die weer bruikbaar zijn voor onderzoek op moleculair niveau.

Het onderzoek wordt geleid door hoogleraar humane genetica Roel Ophoff. De Amerikaanse onderzoeksfinancier National Institute of Mental Health (NIMH) heeft een subsidie van zes miljoen dollar toegekend aan het UMC Utrecht en de University of California Los Angeles, waar Ophoff ook werkzaam is.

Ongeveer een derde van de subsidie vloeit naar het UMC Utrecht, dat samenwerkt met het Kenniscentrum Bipolaire Stoornissen en regionale GGZ-instellingen. Het onderzoek sluit aan bij een vergelijkbaar project met schizofreniepatiënten, waarvoor Ophoff in 2006 ook subsidie ontving van het NIHM.

Fränk Schleck maakt rentree in Hamburg

Fränk Schleck zal komende zondag in de Vattenfall Cyclassics in Hamburg zijn rentree maken in het peloton. De Duitse najaarsklassieker zal de Luxemburger gebruiken als voorbereiding op de Ronde van Spanje.

Vorige maand, tijdens de derde etappe van de Tour de France, kwam de oudste van de broers Schleck ten val en brak zijn sleutelbeen. Hoewel hij al wel reed in het criterium van Luxemburg is zijn officiële rentree nu dus eveneens aanstaande.

Enoh niet tegen Vitesse

Hoewel Eyong Enoh bijna weer fit is, zal hij het duel tussen Ajax en Vitesse nog aan zich voorbij moeten laten gaan. Hij gaat terug naar Kameroen wegens het overlijden van zijn vader.

Enoh raakte in het duel om de Johan Cruijff Schaal van vorige week geblesseerd aan zijn hamstring. Gevreesd werd voor een afwezigheid van meerdere weken, maar zijn herstel verloopt voorspoedig. Vandaag trainde hij apart met fysiotherapeut Frank van Deursen.

"Ik denk dat ik binnen enkele dagen weer hersteld ben", zei de international van Kameroen, die staat te popelen om zijn rentree te maken. "We hebben allemaal gezien hoe het vorig seizoen afliep. Dit seizoen moeten we laten zien dat we de besten zijn. Dat is niet makkelijk. Het vergt altijd bloed, zweet en tranen."

Het duel van aanstaande zaterdag gaat echter aan zijn neus voorbij. "Ik heb mijn vader onlangs verloren, dus ik ga terug naar Kameroen voor de begrafenis", besluit hij op de officiële website van Ajax.

Naaktrijders vestigen wereldrecord in achtbaan

In het Britse pretpark Adventure Island heeft een groep van 102 mensen wel een heel apart wereldrecord gevestigd. Ze gingen allen naakt ritjes in de achtbaan maken. Het achtbaantreintje moest drie keer rijden om alle naakte mensen te laten deelnemen.

Het oude record, dat werd gevestigd in het Britse attractiepark Alton Towers, stond op 32 naaktgangers. Het nieuwe record zit daar dus ruim overheen.

Behalve een nieuw wereldrecord vestigen, zamelden de naaktgangers ook geld in voor het goede doel. Ook dat is een succes geworden.

Foto's van de actie zijn hier te vinden.

Wekelijkse Engelse top 40

Ik presenteer u de Engelse game top 40 van zondag 01-08-2010 t/m zaterdag 07-08-2010, klik op het plaatje hieronder om de gehele lijst te zien.

Zoals ik al eens eerder vertelde lijken de Engelsen van dansen te houden want de game Dance on Broadway heeft de eerste plaats overgenomen van Starcraft II, dat volgt op de tweede plaats. Op de derde plaats staat Just Dance, de voorganger van de nummer één deze week. Art Academy is deze week de enige echte nieuwe binnenkomer en komt binnen op plaats 24. Alan Wake is de grootste stijger van de week met 15 plaatsen van 35 naar 20. De grootste daler van de week is Prince of Persia: The Forgotten Sands met 11 plaatsen van 25 naar 36.

De lijst bestaat uit acht Wii-games, dertien Xbox 360-games, zeven PlayStation 3-games, vier PC-games, nul PSP-games en acht DS-games.

top40

Pittige loting Oranje op WK badminton

De Nederlandse badmintonners hebben over het algemeen niet ongustig geloot bij de wereldkampioenschappen in Parijs, maar sommige enkelspelers en dubbels moeten in de eerste ronde wel aantreden tegen geplaatste spelers/koppels.

Dat geldt bijvoorbeeld voor Judith Meulendijks, die het in de openingsronde moet opnemen tegen de als vijftiende geplaatste Bulgaarse Petya Nedelcheva. Meulendijks moest onlangs in de finale van de US Open opgeven wegens een rugblessure. Die is inmiddels genezen en ze zal dan ook zeker van de partij zijn in Parijs. Meulendijks bereidt zich in Denemarken - waar ze haar domicilie heeft - voor op het WK. Ze zal in Parijs gecoacht worden door haar trainster, de Deense Nadia Lyduch.

Het dubbel Dave Khodabux/Jorrit de Ruiter treft na een vrije eerste ronde direct een topduo uit Taiwan, Fang Chieh Min/Lee Sheng Mu, dat de zesde positie op de plaatsingslijst inneemt. Ook het koppel Samantha Barning/Eefje Muskens komt direct oog in oog te staan met een geplaatst dubbel, Jwala Gutta/Ashwini Ponnappa uit India (16).

Van de enkelspelers is alleen Yao Jie geplaatst (11). De voormalig Europees kampioene ontmoet Xing Aying uit Singapore.

Eric Pang heeft een loodzware loting. Weliswaar is zijn eerste opponent, Rajiv Ouseph, niet geplaatst. Maar de Engelsman ("mijn doel is een medaille op de Olympische Spelen van 2012") is wel aan een forse opmars bezig. In de tweede omloop is hoogstwaarschijnlijk de geplaatste Deen Jan O. Jörgensen de tegenstander van Pang of Ouseph. Yao Jie en Pang komen deze week terug uit China en zullen zich op Papendal gaan voorbereiden op het WK.

Dicky Palyama moet zich zien te ontdoen van de Fransman Brice Leverdez, waarna vrijwel zeker de Indonesische wereldtopper Sony Dwi Kuncoro (6) hem opwacht. Palyama traint op dit moment in Denemarken.

De meeste spelers bereiden zich op het Nationaal Sportcentrum Papendal voor onder leiding van de bondscoaches Kim Young Man en Gerben Bruijstens.

[NASCAR] Uitslag Watkins Glen

Juan Montoya heeft na 113 races eindelijk weer eens een overwinning in de NASCAR Sprint Cup Series geboekt. De Colombiaan bleef op Watkins Glen na 90 ronden Kurt Busch en Marcos Ambrose voor. Kevin Harvick behield de leiding in het algemene klassement.

Carl Edwards mocht van poleposition vertrekken, maar het was nog voor de race begon Kyle Busch die de aandacht trok. Zijn achterwiel zat volgens hem niet goed. Het team repareerde dit snel door een extra tussenstuk te plaatsen, waardoor hij net op tijd weer bij de rest van het veld aan kon sluiten.

Edwards kon niet lang genieten van de leidende positie, want al snel kwam Jamie McMurray hem voorbij. Na vijftien ronden was het de beurt aan Juan Montoya om de eerste plaats over te nemen. De Colombiaan beschikte over een zeer snelle bolide en zou de eerste plaats dan ook bijna de gehele race vasthouden, hoewel ook Marcos Ambrose enkele ronden op de eerste plaats mocht rijden.

Jimmie Johnson kende een minder fortuinlijke race. De regerend kampioen kwam al na zestien ronden binnen om banden te wisselen en na 70 ronden spinde hij bij het opkomen van het rechte stuk en raakte de muur. Hij kon verder rijden en uiteindelijk 28e worden. Denny Hamlin reed tegen hem aan en kon niet verder.

Enkele ronden eerder was de bolide van Boris Said door Tony Stewart de muur in geparkeerd. Eerder in de race, in de 42e ronde kwam de bolide van Bobby Labonte op de racelijn tot stilstand na een spin. In dezelfde ronde spinde ook Brad Keselowski, maar hij kon zonder veel schade verder rijden.

Na 90 ronden kwam Montoya als eerste over de streep om zijn tweede overwinning in de NASCAR Sprint Cup Series te boeken. Eerder pakte hij in 2007 de zege op de Infineon Raceway. Kurt Busch werd tweede en pakte hiermee zijn beste resultaat op een niet-oval. Ambrose hoopte op meer, maar werd uiteindelijk pas als derde afgevlagd.

In het kampioenschap staat Kevin Harvick met 3.210 punten fier aan kop. Hij heeft een voorsprong van bijna 200 punten op Jeff Gordon en nog meer op Jeff Burton. Kurt Busch klom door zijn goede klassering naar plaats vier, terwijl Denny Hamlin er door zijn uitvalbeurt drie zakte. Mark Martin kwam met 2.641 punten ten koste van Clint Bowyer de top twaalf van het klassement binnen. Over vier races gaan de beste twaalf in het klassement beginnen aan The Chase die tien races gaat duren.

Uitslag Heluva Good! Sour Cream Dips at the Glen

Pos. Grid Coureur Merk Punten/Bonus Ronden Uitval
1 3 Juan Montoya Chevrolet 195/10 90  
2 5 Kurt Busch Dodge 170/0 90  
3 11 Marcos Ambrose Toyota 170/5 90  
4 4 A.J. Allmendinger Ford 160/0 90  
5 1 Carl Edwards Ford 155/0 90  
6 2 Jamie McMurray Chevrolet 155/5 90  
7 6 Tony Stewart Chevrolet 146/0 90  
8 10 Kyle Busch Toyota 142/0 90  
9 22 Jeff Burton Chevrolet 138/0 90  
10 16 Jeff Gordon Chevrolet 134/0 90  
11 20 Kevin Harvick Chevrolet 130/0 90  
12 19 Ryan Newman Chevrolet 132/5 90  
13 31 Matt Kenseth Ford 124/0 90  
14 12 Sam Hornish Jr. Dodge 121/0 90  
15 25 Martin Truex Jr. Toyota 118/0 90  
16 23 Paul Menard Ford 115/0 90  
17 36 Kasey Kahne Ford 112/0 90  
18 33 Andy Lally Chevrolet 109/0 90  
19 24 Mark Martin Chevrolet 111/5 90  
20 32 Brad Keselowski Dodge 103/0 90  
21 17 Patrick Carpentier Ford 100/0 90  
22 28 Max Papis Toyota 97/0 90  
23 30 David Reutimann Toyota 94/0 90  
24 7 Greg Biffle Ford 91/0 90  
25 35 David Ragan Ford 88/0 90  
26 40 Dale Earnhardt Jr. Chevrolet 85/0 90  
27 43 David Gilliland Ford 82/0 90  
28 9 Jimmie Johnson Chevrolet 79/0 90  
29 38 Elliott Sadler Ford 76/0 90  
30 41 Travis Kvapil Ford 73/0 90  
31 42 Kevin Conway * Ford 70/0 90  
32 34 Clint Bowyer Chevrolet 67/0 89  
33 18 Joey Logano Toyota 64/0 88  
DNF 27 Regan Smith Chevrolet 61/0 84 Susp.
35 29 Bobby Labonte Chevrolet 58/0 84  
DNF 15 Robby Gordon Toyota 55/0 72 Engine
DNF 14 Denny Hamlin Toyota 52/0 70 Accident
DNF 13 Boris Said Toyota 49/0 65 Accident
DNF 37 Joe Nemechek Toyota 46/0 54 Transmission
DNF 21 Ron Fellows Chevrolet 43/0 46 Susp.
DNF 39 P.J. Jones Toyota 40/0 36 Fuel Pump
DNF 26 Michael McDowell Toyota 37/0 35 Electrical
DNF 8 Scott Speed Toyota 34/0 28 Engine
DNF = did not finish;
* = rookie;
Bonus: 5 bonuspunten voor het leiden van minimaal 1 ronde;
5 extra bonuspunten voor het leiden van de meeste ronden


Stand na 22 van de 36 races (top 12)

Pos. Coureur Punten Verschil Races Poles Wins Top5
1 Kevin Harvick 3210 Leader 22 0 2 10
2 Jeff Gordon 3025 -185 22 0 0 10
3 Jeff Burton 2895 -315 22 0 0 4
4 Kurt Busch 2892 -318 22 2 2 8
5 Jimmie Johnson 2882 -328 22 0 5 8
6 Denny Hamlin 2872 -338 22 0 5 8
7 Kyle Busch 2866 -344 22 2 2 5
8 Tony Stewart 2865 -345 22 2 0 6
9 Carl Edwards 2821 -389 22 1 0 4
10 Matt Kenseth 2806 -404 22 0 0 4
11 Greg Biffle 2743 -467 22 0 1 4
12 Mark Martin 2641 -569 22 1 0 5

Lot van 12 Nederlanders in India nog onzeker

Na de overstromingen in India vorige week is van twaalf Nederlanders nog onduidelijk waar ze zijn en hoe het met ze gaat. Het ministerie van Buitenlandse Zaken is druk bezig om contact met hen te krijgen. Dit meldde een woordvoerder maandag.

Hij benadrukt dat dit nog geen reden voor paniek is. "Dat we geen contact met ze kunnen krijgen, wil niet zeggen dat het slecht met ze gaat", aldus de zegsman.

Het zou gaan om vijf mannen en zeven vrouwen. Volgens de zegsman zijn leden van de Nederlandse ambassade in het gebied bezig om de Nederlanders op te sporen. "Wij adviseren de Nederlanders om te proberen naar Leh te gaan en daar een vliegtuig te nemen. Verder vragen wij ze contact op te nemen met de Nederlandse ambassade in New Delhi", verklaarde hij.

Het noorden van India wordt sinds vorige week geteisterd door zware regenval en overstromingen. Dit heeft tot nu toe aan zeker 145 mensen het leven gekost.

Activision zet flink in op Call of Duty: Black Ops

De reclamecampagne rond de release van het schietspel Call of Duty: Black Ops vormt eind dit jaar de grootste investering die Activision ooit voor de promotie een product heeft gedaan. Directeur Bobby Kotick van de game-uitgever heeft dit in een gesprek met investeerders aangeven.

Volgens Kotick is de potentiële doelgroep voor de game zeer groot. Het toegenomen aantal verkochte PlayStation 3- en Xbox 360-spelcomputers zou een goede basis vormen om de kosten voor een dure marketingcampagne te verantwoorden.

Het schietspel krijgt volgens Kotick dit najaar flink wat concurrentie. "We concurreren niet alleen met andere games, maar met alle vormen van vrijetijdsbesteding. Ik ben er echter van overtuigd dat we met deze titel een grotere markt dan ooit tevoren kunnen veroveren."

Call of Duty: Black Ops ligt vanaf 12 november voor de Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo Wii en de PC in de winkel.

Activision zet flink in op 'Call of Duty: Black Ops'

THQ bezig met plannen voor UFC 2011

Medewerker Jon Rooke van THQ heeft aangegeven dat ze al bezig zijn met plannen voor UFC 2011 ondanks de tegenvallende verkopen van UFC 2010. Het tweede deel in de serie, UFC 2010, kwam in dezelfde week als Red Dead Redemption uit en verkocht daardoor minder goed dan verwacht, want de ontvangst van de game was lovend.

Volgens Rooke is het moeilijk om UFC jaarlijks uit te brengen want de topvechters die bijvoorbeeld in 2011 komen, zitten ook in 2009. Dus er zal veel verbeterd aan de game moeten worden behalve nieuwe vechters toevoegen. We hoeven ons gelukkig geen zorgen te maken want volgens Rooke liggen de plannen voor UFC 2011 al op hun plek en wat erin staat zal ervoor zorgen dat je het spel wilt kopen.

EA sports zal binnenkort met een eigen MMA game komen dus zal THQ hun best moeten gaan doen met UFC 2011, er is verder nog helemaal niks over de game bekend en we zullen dus nog even moeten wachten.

UFC 2010
Nog mooier in 2011?

El Hamdaoui: "Goede voetballers vinden elkaar altijd"

Hoewel Mounir El Hamdaoui imponeerde met twee doelpunten, was zijn debuut niet honderd procent geslaagd. Ajax verspeelde immers punten.

In het eerste bedrijf liep het nog niet zoals het hoorde, erkende El Hamdaoui na afloop tegenover het Algemeen Dagblad. Hij liet zich veelvuldig zakken op het middenveld waardoor het speelveld klein werd. "Als ik weinig ballen krijg, ga ik die automatisch ophalen. Zo ben ik", legde hij uit.

"Ik maakte me niet druk dat ik in de eerste helft nog niet veel werd gevonden. Dit is pas de eerste wedstrijd. Goede voetballers vinden elkaar altijd wel", zei El Hamdaoui, die hoopt dat hij een koningskoppel kan gaan vormen met Luis Suárez. "We zijn allebei spelers die veel bewegen. We willen allebei graag loopacties maken. Of we te veel dezelfde types zijn? Dat moet nog blijken."

Stadionverbod voor acht supporters FC Utrecht

Acht supporters van FC Utrecht hebben een stadionverbod opgelegd gekregen van vijf jaar. Dat maakte de voetbalclub maandag bekend.

De fans krijgen de straf voor intimiderend gedrag tegenover supporters van Roda JC op 16 mei. FC Utrecht plaatste zich in die play-offwedstrijd voor de Europa League. Om dat te vieren, betraden supporters van Utrecht het speelveld van stadion Galgenwaard.

De aanklager betaald voetbal van de KNVB vroeg opheldering bij de clubleiding. In de reglementen is namelijk vastgelegd dat het betreden van het veld bij voetbalwedstrijden is verboden. FC Utrecht gaf aan dat er alles aan was gedaan om te voorkomen dat supporters het veld betraden. Uiteindelijk besloot de clubleiding alleen de fans bij de KNVB aan te geven die op het speelveld naar het supportersvak van Roda JC gingen en zich daar intimiderend gedroegen.

Vorm haakt mogelijk nog af bij Oranje

Michel Vorm is nog niet geheel fit, maar laat de mogelijkheid om te keepen in het Nederlands elftal niet aan zich voorbijgaan. "Het is nu belangrijk om achter Maarten mijn kans te pakken", zei Vorm in Noordwijk aan Zee.

Vorm, die als enige van de huidige selectie wel meeging naar Zuid-Afrika, kan mogelijk nog afvallen voor het oefenduel met Oekraïne. De doelman heeft echter goede hoop en reisde daarom af naar Noordwijk.

De sluitpost van FC Utrecht kreeg zondag tijdens de competitiewedstrijd tegen Feyenoord last van zijn schaambot. "Het zou dus kunnen dat ik nog moet afhaken", zegt de keeper tegen de Telegraaf. "De medische staf gaat er nog naar kijken. Maar het gaat al beter dan zondag. Ik ga ervan uit dat ik woensdag speel."

Vorm is de enige van de WK-selectie die is opgeroepen voor het oefenduel met de Oekraïne. "Dat zal met de schaarste aan keepers te maken hebben. Alhoewel ik er op het WK bij ben geweest, heb ik geen minuut gespeeld. Het is voor mij belangrijk om op het hoogste niveau wedstrijden te spelen en me te laten zien. Het blijft speciaal om bij Oranje te zitten. Ik weet ook zeker dat er woensdag een goed elftal op het veld staat."

[Upd] Zeer grote brand in Rotterdam

Rond 14.00 uur is aan de Pretorialaan in Rotterdam in een woning een zeer grote brand uitgebroken. In twintig minuten tijd heeft de Rotterdamse brandweer de brand al tweemaal opgeschaald tot momenteel 'een zeer grote uitslaande brand'.

De brandweer is met verschillende korpsen aanwezig om het vuur te bestrijden. Ook de ambulance en politie is aanwezig. Of er slachtoffers zijn, is nog niet bekend. Voor een eerste foto van de rookontwikkeling klik hier.

Update 15.06 uur

Volgens een woordvoerder van de brandweer woedt het vuur inmiddels in vijf woningen.

Update 15.36 uur

Bij de brand zijn geen gewonden gevallen, zo meldt de brandweer. Eén van de woningen is compleet uitgebrand, de omringende woningen hebben rook- en waterschade opgelopen. Over het ontstaan van de brand tast de brandweer nog in het duister. Het ging om een felle uitslaande brand op de tweede etage. De branweer heeft het sein brand meester gegeven.

Jade Raymond: "Wij willen vijf grote games tegelijk maken"

Baas van Ubisoft Toronto, Jade Raymond heeft gezegd dat het doel van de studio is om vijf AAA titels tegelijk te maken in de toekomst. Op dit moment is de studio bezig met twee AAA titels, waarvan eentje al bekend is: een nieuwe Splinter Cell. Het team bestaat uit mensen die ook aan Splinter Cell: Conviction hebben gewerkt.

Jade Raymond zei in haar eigen woorden over de kwestie: "We want to grow to 800 staff in ten years, we're on two major projects now and eventually we'll be working on five. I can't say specifics now, we don't want to get ahead of ourselves in our first year. But yeah, that's the plan."

Ze wil dus dat Ubisoft Toronto's personeel groeit naar 800 medewerkers. De nieuwe studio werkt aan twee grote titels en in de toekomst wil de studio vijf grote titels maken. Ze kan niets specifieks over de kwestie zeggen, omdat ze niets onhaalbaars wil beloven. Eerder zei Jade Raymond al dat haar studio alleen AAA titels wil maken.

Jade Raymond

Nao: Een robot met emoties

Als Nao je aardig vindt komt hij met open armen op je af, maar vindt hij je niks, dan haalt hij zijn schouders op en keert zich af. Europese wetenschappers zijn erin geslaagd om een robot te maken die emoties toont en herkent. De mensachtige robot is Nao gedoopt, en is ontworpen om de emotionele vaardigheden van een kind van één jaar na te bootsen.

Door middel van non-verbale signalen, zoals lichaamstaal en gezichtsuitdrukking, is het robotje in staat menselijke emoties te herkennen. Naarmate je meer tijd met Nao spendeert, zal hij sneller je emotionele toestand herkennen en daarop reageren. Nao's 'hersenen' zijn gebaseerd op het neurale netwerk van het menselijk brein. Dat stelt hem in staat om mensen te herkennen en voorgaande interactie met hen te onthouden.

Hoewel de uitingen van Nao's emotie voorgeprogrammeerd zijn, beslist hij zelf wanneer hij welk gevoel tot uiting moet brengen. Hiervoor gebruikt de robot een aantal regels die bepalen wat 'goed' en 'slecht' voor hem is. "We vormen de eerste jaren van het leven," aldus Lola Cañamero van de Universiteit van Hertfordshire, die het project om Nao's emoties te creëren leidde. Ze werkt aan het herkennen van emoties via lichaamstaal en bewegingen in plaats van gezichtsuitdrukkingen en taal.

Volgens Cañamero zullen robots een steeds grotere rol in het leven van mensen gaan spelen. "Lichaamstaal speelt een grote rol in de natuurlijke omgang van mensen met robots," stelt ze. "Als mensen zich natuurlijk kunnen gedragen in de omgeving van robots, zullen robots sneller geaccepteerd worden op het moment dat ze zichtbaarder worden in de samenleving."

Nao in actie.

Inge de Bruijn overweegt rentree

Inge de Bruijn overweegt een rentree als zwemster. De voormalig olympisch kampioene sluit niet uit dat ze deelneemt aan de Europese kampioenschappen kortebaan, die eind november in Eindhoven worden gehouden.

Dat vertelde de Barendrechtse, die in 2007 haar sportieve carrière beëindigde, vandaag in Boedapest. In de Hongaarse stad worden momenteel de Europese kampioenschappen langebaan gehouden.

Bayern München houdt Ribéry van hoorzitting weg

Franck Ribéry zal niet zelf aanwezig zijn bij een hoorzitting over het Franse WK-debacle. De Franse voetbalbond FFF verwacht de vleugelspits en vier collega-internationals op dinsdag 17 augustus.

Bayern München is echter niet van plan Ribéry toestemming te geven naar Frankrijk af te reizen. "De voorbereiding op het nieuwe seizoen gaat voor", stelt voorzitter Karl-Heinz Rummenige.

De Duits kampioen claimt dat het 'via de media' vernam over de door de FFF geplande hoorzitting. Volgens Bayern hoeft een club zijn spelers alleen vrij te geven voor internationale dienst. "Het nieuwe seizoen in de Bundesliga is belangrijker dan de verwerking van het WK door de Franse bond", sneert Rummenige.

Ongeduldige Expobezoekers huren een bejaarde

Creatieve bezoekers van de Wereldtentoonstelling in Shanghai hebben een nieuwe list verzonnen om voor te kunnen dringen op het overvolle evenement. Ze huren een bejaarde in, zodat ze gebruik kunnen maken van een speciale voorrangsregeling.

Bezoekers moeten bij sommige landenpaviljoens op de wereldtentoonstelling urenlang wachten. Mensen van 70 jaar en ouder mogen echter de rijen omzeilen, zodat ze niet bezwijken aan de hitte die Shanghai teistert. Veel bezoekers maken van die regel gebruik door een oudere in te huren en zich voor te doen als begeleider, melden verscheidene websites.

Ongeduldige Expobezoekers huren een bejaarde (foto: ANP)

Ramadan begint woensdag

De vastentijd voor moslims, de zogenoemde ramadan, breekt woensdag aan. Tijdens de maand ramadan hadden de eerste openbaringen van de Koran aan de profeet Mohammed plaats. In die maand vasten moslims van zonsopgang tot zonsondergang om de ziel van zonden te reinigen en te bezinnen. Dat doen de gelovigen door niet te eten, drinken, roken, vrijen, vloeken of te roddelen.

Voor het ochtendgloren eten moslims de sahoor, een ontbijt. Na zonsondergang is het tijd voor de iftar, het avondmaal dat families en vrienden vaak samen nuttigen. De ramadan is één van de vijf zuilen van de islam naast de getuigenis, het gebed, de bedevaart en het geven van aalmoezen.

Er staan tal van ramadanfestiviteiten op het programma. Onder meer in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam worden iftarmaaltijden uitgedeeld. Het Suikerfeest is het einde van de ramadan. Dat begint op de eerste van de tiende maand van de islamitische kalender (10 september), wanneer de eerste sikkel van de nieuwe maan zichtbaar wordt.

Breschel definitief naar Rabobank

De afgelopen tijd hing het al in de lucht maar Rabobank heeft het vandaag ook officieel bekendgemaakt: Matti Breschel rijdt vanaf komend jaar voor Rabobank. De Deen tekende een contract voor twee jaar.

"Breschel heeft laten zien dat hij een van de meest talentvolle renners voor eendaagse wedstrijden is. Samen met de andere speerpunten van de klassiekerploeg, Boom en Langeveld, moet we een sterk blok kunnen vormen," aldus technisch directeur Erik Breukink op de website van de bankploeg.

Premier Israël: "Gazablokkade is legaal"

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft tegenover een onderzoekscommissie de blokkade van Gaza verdedigd. Hij noemde de blokkade legaal en stelde dat er ondanks de blokkade van Gaza niet gesproken kan worden over 'een humanitaire crisis'.

De onderzoekscommissie onderzoekt de entering van een hulpkonvooi op weg naar Gaza, die eind mei plaatsvond. Hierbij kwamen negen mensen om het leven en vielen er tientallen gewonden. Israël werd hiervoor scherp veroordeeld door de internationale gemeenschap.

Onder internationale bemiddelaars bestond de hoop dat er een versoepeling zou komen van de blokkade, door bijvoorbeeld wel bouwmateriaal door te laten. Door de uitspraken van Netanyahu lijkt dit ijdele hoop te zijn. Hij stelt dat de Palestijnse beweging Hamas geen wapens mag verkijgen via de Gazastrook, en dat daarom de blokkade genoodzaakt is. Hulpgoederen krijgt het Palestijnse gebied voldoende, vindt Netanyahu in tegenstelling tot de VN. Ongeveer de helft van de bevolking in Gaza leeft van hulpgoederen van de VN.

Ondanks kritiek uit internationale, maar ook nationale hoek, verdedigde de Israëlische premier de entering van het hulpkonvooi: "De soldaten op de Mavi Marmara (het schip waar de doden vielen, red.) hebben moed getoond [...] en handelden uit zelfverdediging." Volgens Netanyahu vielen de opvarenden van het schip eerst de Israëlische commando's aan. Volgens de opvarenden was dat echter andersom.

Liga voor baby van markt om verstikkingsgevaar

De kinderkoeken van Liga Tweede Stap worden wegens verstikkingsgevaar uit de handel gehaald. De koek voor kinderen van zes tot negen maanden wordt niet snel genoeg zacht in de mond, waardoor niet kan worden uitgesloten dat een kind erin stikt, meldt fabrikant Kraft Foods maandag.

Het besluit is gebaseerd op 'recent advies van experts'. Of er ook daadwerkelijk ongelukken zijn gebeurd, staat niet in het bericht dat Kraft Foods stuurde. De fabrikant was niet direct bereikbaar voor een toelichting.

Het koekje kan alleen een risico opleveren als het droog wordt gegeten. Als het wordt gemengd met bijvoorbeeld melk is er geen gevaar. Ook voor kinderen ouder dan negen maanden zou het koekje volledig veilig zijn.

Ouders die de koek niet meer willen geven, kunnen een streepjescode en de zijkant van de doos met de houdbaarheidsdatum opsturen. Zij krijgen hun geld terug.

De koeken verdwijnen niet definitief uit de winkel. De fabrikant plaatst een waarschuwing op de verpakking om erop te wijzen dat de koek niet droog aan kinderen van zes tot negen maanden mag worden gegeven.

Ruzie over as Marlon Brando

De overblijfselen van Marlon Brando houden de gemoederen flink bezig. Een deel van de as van de overleden acteur is momenteel in handen van Donna Lopez Geon, de voormalige vriendin van zijn in 2008 overleden zoon Christian. De ex-vrouw van Brando wil de as nu terughebben.

Anna Kashfi, van wie Brando in 1959 scheidde, ving echter bot in een poging de as terug te krijgen en stapte naar de rechter. Kashfi werd al eerder aangewezen als officieel beheerder van Brando's nalatenschap.

Kashfi beweert dat Lopez Geon onterecht eigendommen van Brando in haar bezit heeft. "Christian was niet hecht met zijn familie en zou nooit hebben gewild dat zijn moeder of een ander familielid zijn spullen kreeg", verdedigt Lopez Geon zich tegenover entertainmentwebsite TMZ.

De as van Marlon Brando werd na zijn overlijden in 2004 verdeeld onder verschillende mensen. "Toen ik erachter kwam dat ze achter zijn spullen aanzaten, heb ik een deel van de as verspreid in Franklin Canyon in Beverly Hills", vertelt Lopez Geon "Marlon hield van die plek." Wanneer de rechtszaak plaatsvindt is niet bekend.

Ruzie over as Marlon Brando
Ruzie over as Marlon Brando (Foto: Novum)

Watersnood Pakistan grotere ramp dan tsunami

Circa 13,8 miljoen mensen zijn getroffen door de overstromingen in Pakistan. Daardoor is de schaal van de ramp groter dan die van de tsunami, die in 2004 in Azië huishield. Dat meldde VN-hulporganisatie OCHA maandag.

"Tot nog toe zijn 13,8 miljoen mensen beïnvloed door de recente overstromingen in Pakistan", aldus een woordvoerder van OCHA. "Deze ramp is erger dan de tsunami, de aardbeving in Pakistan in 2005 en de aardbeving in Haïti", stelde hij verder.

Door de tsunami werden vijf miljoen mensen getroffen. De zondvloed doodde 220.000 mensen. Door de overstromingen in Pakistan zijn tot nog toe 1600 mensen omgekomen.

De aardbeving in Pakistan had gevolgen voor drie miljoen mensen, een even groot aantal slachtoffers als de beving in Haïti eiste.

Button benut zomerpauze voor triatlon

Bij gebrek aan races legde Jenson Button zich gisteren toe op een hele andere tak van sport. Button deed mee aan de triatlon van Londen. De coureur legde de 1,5 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen af in een tijd van twee uur, veertien minuten en vijftien seconden.

"Ik ben gelukkig met het resultaat", aldus Button die vorig jaar overigens ook meedeed en toen wat langzamer was. De autocoureur moest overigens toegeven dat hij het laatste gedeelte op de hardloopschoenen last had. "Daar was ik aan het lijden."

Alderweireld: "Mandekking onvoldoende"

Toby Alderweireld liet zich realistisch en kritisch uit over het spel van Ajax. Volgens de defensieve kracht was het spel heel behoorlijk, maar scheelt het vooral aan de mandekking van zijn ploeg. Goal.com voelde de verdediger na afloop van de wedstrijd tegen FC Groningen aan de tand.

Volgens de Amsterdamse verdediger waren er nogal wat parallellen met de wedstrijd tegen PAOK Saloniki in de Champions League vorige week. "De stilstaande fases zijn voor ons echt een groot probleem. Dat gebeurt de laatste wedstrijden bijna altijd en dat moet er uit. Dat zag je in de wedstrijd tegen PAOK en nu tegen FC Groningen."

"Een voorsprong van maarliefst twee doelpunten wordt knullig verspeeld", vervolgde hij. "We speelden in beide duels redelijk goed, maar toch redden we het dan niet. Het ligt ook aan het type spel dat dat soort ploegen spelen. Wij hebben niet veel lengte en een ploeg als Groningen wel. Vorig seizoen straalde er een onoverwinnelijkheid af van de ploeg die er nu niet is. Dat komt denk ik wel weer."

De Belgische verdediger ergerde zich aan de organisatie van zijn ploeg in de laatste fase van de wedstrijd. "In stilstaande fases mag je niet je man uit het oog verliezen en dat gebeurde vandaag te vaak. Dan voel je dat het fout gaat. En inderdaad valt dan vijf minuten voor tijd de gelijkmaker. Ik vind het heel vervelend. Vanaf overmorgen (dinsdag, red) gaan we hier weer aan werken op de training. Toch zit er straks vanwege de interlandweek een aantal dagen tussen waardoor je er niet op kan trainen. Dat zie ik als een groot nadeel."

Alderweireld kijkt uit naar de volgende competitiewedstrijd in de ArenA en onderschrijft het belang van de confrontatie tegen Vitesse. "Vitesse is de volgende tegenstander en heeft vandaag gewonnen van ADO Den Haag. Die ploeg zal erg gemotiveerd zijn vanwege dat resultaat. Het wordt een erg belangrijke wedstrijd. Daarin kunnen we laten zien dat we ons hebben gebeterd."

Maduro voegt zich later bij Oranje-selectie

De selectie van de vicewereldkampioen komt maandagmiddag bijeen om zich voor te bereiden op het oefenduel tegen Oekraïne. De opnieuw geselecteerde Hedwiges Maduro ontbreekt echter.

Hedwiges ontbreekt nog als de selectie zich maandagmiddag in Noordwijk meldt bij bondscoach Bert van Marwijk, meldt de Telegraaf.

De vlucht van de speler van Valencia is vertraagd. Maduro zal daarom ook de training van maandagavond overslaan. Oranje heeft een korte voorbereiding in de aanloop naar de oefeninterland tegen Oekraïne op woensdag in Donetsk.

Maduro werd pas zondagavond aan het keurkorps toegevoegd door de afmeldingen van Otman Bakkal, Orlando Engelaar, David Mendes da Silva en Ronnie Stam. Maduro speelde vier jaar geleden zijn laatste wedstrijd voor Oranje.

Yamauchi: "Gran Turismo 5 nog niet af"

Baas van Polyphony, Kazunori Yamauchi, heeft gezegd dat hun langverwachte Gran Turismo 5 nog niet af is, maar het niet lang meer duurt. Inmiddels duurt de ontwikkeling van het spel al vijf jaar. In zijn eigen woorden twitterde Yamauchi: "GT5 is getting to where it will be finished shortly,"

De vorige Gran Turismo-games werden ook allemaal op het allerlaatste moment afgemaakt, dus het team heeft ervaring met werken onder druk. De game komt 2 november uit in de VS, de Europese releasedatum horen we waarschijnlijk op de GamesCom volgende week.

Protohistorisch graf gevonden in Alkmaar

Archeologen zijn bij opgravingen in Alkmaar gestuit op een graf uit vermoedelijk de ijzertijd. In het graf is het silhouet van een persoon in gehurkte houding te zien, meldt de gemeente Alkmaar maandag.

De ontdekking werd gedaan op de Paardenmarkt, waar de afgelopen tijd vaker bijzondere vondsten werden gedaan. De meest recente vondst kwam tevoorschijn onder een laag stuifzand.

Dit zand werd al eerder in de kaasstad aangetroffen en kan volgens de gemeente worden gedateerd in de ijzertijd. De houding van de persoon die in het graf lag, was daarbij karakteristiek voor begravingen in de ijzertijd, die vanaf ongeveer 800 jaar voor Christus tot het begin van de jaartelling loopt.

Eerder troffen archeologen op de Paardenmarkt onder meer een massagraf uit 1573 aan. In dat jaar werd Alkmaar door de Spanjaarden belegerd. Bij enkele skeletten werden musketkogels en hagel aangetroffen. De gemeente verwacht dat de opgravingen in de loop van volgende week zijn afgerond.

Mijn vraagtekens bij babymoord

 Ik las vandaag ergens dat sinds 2003 het aantal baby’s dat door de moeder werd vermoord 46 bedraagt. Dat is een vreselijk aantal, waarbij de details doen vermoeden dat de moeders de realiteit veelal volledig uit het oog waren verloren.  Als je je kinderen in een bloempot begraaft, of ze af en toe tevoorschijn haalt om ze te knuffelen, dan is er veel mis. Ook hier weer: de moeder verstopte de lijkjes in koffers op zolder, daar kun je met je verstand niet bij.

Onrust bij AA Gent in aanloop naar EL-duel met Feyenoord

AA Gent beleefde zondag absoluut geen goede generale in de aanloop naar het Europa League-duel met Feyenoord. De Buffalo's verloren kansloos met 0-4 van RC Genk en dat is hard aangekomen.

De onrust in de kleedkamer groeit met de dag. Zo zouden aanvoerder Bernd Thijs en Christophe Grondin weer overhoop liggen, terwijl ze vorig jaar ook al ruzie hadden. Thijs diende na opstootje op de training zelfs een klacht in bij de politie. De Belg trok die achteraf weer in, maar het tweetal bouwde geen vertrouwensband meer op.

Thijs gaf zondag aan dat er de laatste weken zaken zijn gebeurd die niet door de beugel kunnen. Zo weigerde Elimane Coulibaly onder meer een invalbeurt in Kiev tegen Dinamo. Sterkhouders Christophe Lepoint, die nog steeds in de belangstelling staat van FC Twente, en doelman Bojan Jorgacevic hebben tevens stevige kritiek.

"Sommige jongens beseffen blijkbaar niet dat ons uniek seizoen tot het verleden behoort. Het is niet omdat je het shirt van AA Gent aantrekt, dat je automatisch gaat winnen", aldus Jorgacevic in Het Laatste Nieuws. Hij wordt bijgestaan door Lepoint. "We hebben dringend nood aan een groepsgesprek, anders kunnen we beter opgeven tegen Feyenoord."

Van Gaal: "Blatter is van de oude stempel"

Louis van Gaal heeft zich weer sterk gemaakt voor technische hulpmiddelen in het voetbal. De oefenmeester van Bayern München ergert zich aan de FIFA en spaart vooral Sepp Blatter niet. 

Het afgekeurde, maar glaszuivere doelpunt van Frank Lampard tegen Duitsland op het WK in Zuid-Afrika wakkerde de discussie rond technische hulpmiddelen verder aan. Blatter gaf de belofte dat de FIFA de mogelijkheid om camera's in het voetbal te introduceren onder de loep zou nemen, maar krabbelde enkele weken later terug.

"Blatter heeft na het wereldkampioenschap gezegd dat het plan om technische hulpmiddelen in te voeren op tafel zal worden gelegd, maar het onderwerp is alweer helemaal verdwenen. Dat is zijn strategie", spuwt Van Gaal zijn gal tegenover TZ. Het is geen geheim dat de Nederlandse succestrainer een groot voorstander is van het gebruik van technische hulpmiddelen.

"Blatter is van de oude stempel. De Commissie van Reglementen van de FIFA is een commissie van oude heren. Het is ook niet transparant. Wij weten niet welke mensen daarachter zitten. Eigenlijk zouden wij in de wereld dat moeten weten", besluit Van Gaal, die ook kritiek heeft op iconen als Johan Cruijff en Franz Beckenbauer. "Als persoonlijkheden als Cruijff en Beckenbauer altijd maar zeggen dat we af moeten wachten, gebeurt er niets."

Billy Mitchell nieuwe Donkey Kong-kampioen

De Amerikaan Billy Mitchell heeft zaterdag het wereldrecord in de klassieke Donkey Kong-game opnieuw op zijn naam geschreven. Tijdens Boomers-Grand Prix Arcade in Florida wist Mitchell het oude record van Hank Chien te overtreffen met elfhonderd punten.

Tijdens het evenement behaalde Mitchell 1.062.800 punten. Op het moment dat hij het oude record van Chien verbroken had, stopte hij onmiddellijk met spelen. "Sommigen zeggen dat ik arrogant ben. Anderen noemen het lui. Ik zeg dat ik Billy Mitchell ben", reageerde de 45-jarige Amerikaan.

Mitchell strijdt al jaren voor het Donkey Kong-record. Zijn strijd met Steve Wiebe werd in 2007 vastgelegd in de documentaire 'The King of Kong: A Fistful of Quarters'. Chien verbrak in maart als totale nieuwkomer het door Mitchell gevestigde record.

Na het behalen van het wereldrecord in Donkey Kong had Mitchell wat tijd over. "Ik moet nog een ding regelen", zei Mitchell, waarna hij diezelfde dag ook een nieuw record vestigde met Donkey Kong Jr.

Billy Mitchell nieuwe 'Donkey Kong'-kampioen

Franchitti: "Zege te danken aan snelle pitstops"

De race op de Mid-Ohio Sports Car Course was een prooi voor Dario Franchitti en het was meteen een bijzondere. De overwinning was namelijk de 25ste uit zijn carriére, waarmee hij zijn totaal op gelijke hoogte bracht met Gordon Johncock.

"Het is geweldig dat ik deze overwinning heb kunnen boeken op een circuit waar ik in het verleden nog om uiteenlopende redenen naast een zege greep", aldus Franchitti. De Schot zegt dat hij zijn overwinning te denken heeft aan twee goede pitstops. 

"Er gaat van alles door mijn hoofd op dit moment. Deze zege voelt heel erg goed. Ik reed elke ronde alsof het de kwalificatie was, maar het belangrijkste waren mijn twee snelle pitstops. De pitstraat van Mid-Ohio is de krapste op de kalender en tijdens de trainingen had ik erg veel moeite om snel weg te komen, maar in de race ging alles goed. Die pitstops gaven de doorslag, want op de baan was ik ongeveer even snel als Will Power."

Alonso schat kans op wereldtitel op vijftig procent

Coureur Fernando Alonso denkt dit jaar vijftig procent kans te maken op de wereldtitel. De rijder uit Spanje bezet momenteel de vijfde plaats in de strijd om het kampioenschap, maar verwacht van zichzelf een sterk einde van het seizoen.

"Het klopt dat we nog steeds tegen een achterstand aankijken in het kampioenschap en natuurlijk is het beter om nu aan de leiding te gaan in het klassement, maar ik ben ervan overtuigd dat we er de laatste twee of drie races weer een stuk dichter bij zullen zitten", aldus de Ferrari-coureur. "Het belangrijkste is dat we kalm blijven en geconcentreerd blijven werken."

Wie zijn naaste concurrenten zijn is volgens Alonso moeilijk te zeggen. "Dat is moeilijk om te zeggen, want we zijn allemaal ongeveer even sterk. Misschien kunnen Hamilton, Button en ik iets kalmer blijven tijdens het laatste deel van het kampioenschap, aangezien wij al een keer wereldkampioen zijn geworden en dit allemaal al een keer hebben meegemaakt. Hoe ik mijn eigen kansen inschat? Ik denk dat de kans dat ik wereldkampioen word bij een normale gang van zaken fifty-fifty is."

Nagasaki herdenkt atoomaanval

Het Japanse Nagasaki heeft maandag herdacht dat de Verenigde Staten 65 jaar geleden een atoombom op de stad wierpen. De herdenking werd bijgewoond door vertegenwoordigers uit 32 landen, maar niet uit de VS.

Om 11.02 uur plaatselijke tijd werd een minuut stilte gehouden. Dat was het precieze tijdstip waarop in 1945 de atoombom ontplofte. Destijds vielen in Nagasaki rond de tachtigduizend doden.

Vrijdag werd in Hiroshima herdacht dat de Amerikanen op 6 augustus 1945 hun eerste atoombom op deze stad lieten vallen, met 140.000 doden tot gevolg. Bij de herdenking in Hiroshima waren in de personen van Ban Ki-moon en ambassadeur John Roos voor het eerst een VN-chef en een Amerikaanse regeringsvertegenwoordiger aanwezig.

De atoomaanval op Hiroshima was de eerste uit de geschiedenis. Drie dagen later gooiden de Amerikanen een plutoniumbom op Nagasaki. De aanvallen leidden ertoe dat Japan zich op 15 augustus overgaf aan de VS, waarmee een eind kwam aan de Tweede Wereldoorlog.

Nagasaki herdenkt atoomaanval (foto: Novum)

De Lis stopt met wielrennen

Wielrenner Sergio de Lis heeft besloten te stoppen als profwielrenner. De Bask was in zijn tweede seizoen bij Euskaltel bezig. Hij hangt zijn fiets aan de wilgen wegens familieproblemen. In juni tijdens de Ronde van Luxemburg zal De Lis zijn laatste grote ronde rijden.

Zijn vervanger is al vastgelegd, Jon Izagirre Insausti heeft al een contract getekend bij de Baskische ploeg. De 21-jarige wielrenner is afkomstig van de opleidingsploeg Orbea en is de jongere broer van Gorka Izagirre, die al voor Euskaltel uitkomt. Izagirre is al de 15de renner die van Orbea overkomt.

Stem Nathan Hale in Batman: Arkham City

Nathan Hale is bij iedereen wel bekend uit Resistance. Nou ja, iedere PlayStation 3-eigenaar dan. De stem achter deze man David Kaye zal wel niet tot je algemene kennis behoren. Deze goede kerel heeft bevestigd dat hij zijn stem zal lenen aan een karakter uit Batman: Arkham City.

De vraag is natuurlijk welk karakter. Nu is het een hele kluif om in te schatten welke rol Kaye op zich zal nemen. Naast Nathan Hale heeft hij namelijk ook Clank uit Ratchet and Clank op zijn CV staan. Het kan dus alle kanten op.

Al met al heeft het vervolg op Batman: Arkham Asylum weer veel commotie veroorzaakt en ieder nieuwsitem lijkt de hype alleen maar te voeden. Helaas zullen we tot volgend jaar moeten wachten voor we de game kunnen gaan spelen, tot die tijd zullen we zoveel mogelijk nieuwsfeitjes jullie kant op gooien. Zo zijn we!

'Juventus biedt elf miljoen voor Elia'

Hamburger SV heeft een bod van elf miljoen euro van Juventus op Eljero Elia naast zich neergelegd. Dat meldde de Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport maandag. De Duitse club zou vijftien miljoen willen hebben voor de aanvaller.

HSV nam Elia vorig jaar voor negen miljoen euro over van FC Twente. Ondanks wat blessureleed maakte de international van Oranje een redelijk seizoen door met een aantal goede invalbeurten op het WK tot gevolg.

Elia heeft bij HSV nog een contract tot medio 2014.

Kuznetsova stijgt flink na zege

Svetlana Kuznetsova heeft aan haar titel bij het WTA-toernooi van San Diego zeven plaatsen winst overgehouden op de wereldranglijst. De Russin klom van de 21e naar de veertiende positie. Ook haar tegenstander Agnieszka Radwanska boekte winst. Zij ging van de tiende naar de negende positie.

Serena Williams blijft de nummer een van de wereld. De Amerikaanse blijft Jelena Jankovic en Caroline Wozniacki voor. Die laatste won zondag de eerste editie van het WTA-toernooi in Kopenhagen. Verliezend finaliste Klara Zakopalova ging van positie 51 naar 38.

De Nederlandse vrouwen bleven buiten de top 100. Arantxa Rus is net als vorige week de nummer 127. Michaëlla Krajicek, die in San Diego al in de eerste kwalificatieronde werd uitgeschakeld, zakte drie plaatsen. De Almeerse staat daardoor deze week op de 136e positie.

Ajax wil shoppen na nog niet afgerond vertrek Sulejmani

Ajax wil zich deze zomer nog roeren op de transfermarkt. De technische leiding van de Amsterdamse club leerde zondag tijdens het openingsduel met FC Groningen (2-2) opnieuw dat hij weinig alternatieven heeft.

Vooral de positie rechts voorin baart Ajax zorgen, zo meldt het Algemeen Dagblad. Middenvelder Ismaïl Aissati verving in de Euroborg de geschorste Luis Suárez. Eerder kreeg Jeffrey Sarpong als rechtsbuiten een kans, maar de jongeling zat tegen Groningen niet eens bij de selectie. Sarpong wil vertrekken.

Jol kon vorig seizoen nog Dennis Rommedahl en Miralem Sulejmani als flankspeler gebruiken. De Deen verhuisde echter transfervrij naar Olympiakos en Sulejmani verblijft momenteel bij West Ham United, dat de duurste aankoop uit de geschiedenis van de Eredivisie graag wil huren.

Ajax staat dat alleen toe als de Engelse club het volledige jaarsalaris van de Serviër wil overnemen. De transfer is derhalve nog niet afgerond, maar Martin Jol bevestigde het vertrek al wel. De trainer en de Servische aanvaller hadden in de voorbereiding een aanvaring nadat Micky verklaarde dat hij het gevoel had dat Jol zijn loopbaan wilde 'vernietigen'.

Wakker Dier zoekt hulp van boer

In de strijd tegen de zogenoemde kiloknallers hoopt Wakker Dier in de boeren een bondgenoot te vinden. De stichting roept boeren op zelf een radiospot in te spreken.

Boeren en stichtingen die ageren tegen de bio-industrie leven vaak op gespannen voet met elkaar, maar Wakker Dier zegt een duidelijk gezamenlijk belang met boeren te zien. "De extreem lage vleesprijzen worden door supermarkten zo veel mogelijk afgewenteld op de rest van de keten. De boeren zitten onderaan en krijgen de klappen."

Alleen de goedkoopst producerende boer kan volgens Wakker Dier het hoofd boven water houden. Maar de prijsbesparingen zouden vaak ten koste van de dieren gaan.

Zowel boeren als dieren hebben volgens de stichting dus belang bij een radiospot die zich tegen de kiloknaller uitspreekt. De winnende spot is in het najaar minstens honderd keer op de landelijke radio te horen.

Een woordvoerder van de werkgeversorganisatie voor boerenbedrijven LTO weet niet meteen wat hij van de actie moet denken. "Daarvoor moet ik eerst even een rondje bellen."

Binnenkort Killzone 3 multiplayerbeta?

De Nederlandse ontwikkelaar Guerrilla is momenteel druk bezig met de ontwikkeling van Killzone 3 voor de PlayStation 3. Wanneer de game precies uit zal komen is nog niet bekend, maar we weten wel dat er heel waarschijnlijk een multiplayerbeta aan zit te komen.

De ontwikkelaar heeft een website gelanceerd met een PlayStation Network inlogscherm. We kunnen hier helaas nog vrij weinig, aangezien we niet de juiste permissie hebben om in te loggen. De website is vermoedelijk gelanceerd voor een aankomende beta.

Volgende week gaat GamesCom van start in Keulen. Wanneer we daar meer leren, zullen we jullie dit vanaf de beursvloer laten weten. De website is hier te vinden.

Tofste baas - Tweede ronde - dag 34

Vandaag hebben we weer drie kandidaten voor jullie. Pas op! De beschrijvingen kunnen SPOILERS bevatten.

Darth Malak (Star Wars: Knights of the Old Republick)
Als leerling van Darth Raven is Mallak een Sith om rekening mee te houden. Door het verlies van zijn onderkaak in een gevecht ziet hij er nog gevaarlijker uit dan hij al is. Aan het einde van KOTOR zal hij op je wachten en gebruikt hij levens van andere Jedi om zijn eigen health op peil te houden. De enige manier om hem te verslaan is het doden van deze Jedi waardoor het gevecht een donker tintje krijgt.

Kane (Command & Conquer)
Kane, de charismatische leider van de broederschap van NOD, die strijdt voor behoud van Tiberium op aarde en er juist gebruik van wil maken om de wereld te vernietigen. Kane is minimaal twee keer dood gewaand, maar zoals echte bazen is deze niet dood te krijgen. Een ionenkanon op zijn blote hoofd deert hem niet, en de NOD-troepen kunnen dan ook steeds weer uit volle borst scanderen "We live for Kane!".

King K. Rool (Donkey Kong)
King K.Rool, de baas met de wrede achternaam. Deze krokodil is leider van de Kremlins en wil met snode plannen de voorraad bananen van Donkey Kong stelen. Ondanks zijn nogal vet uitziende lichaam, blijkt hij toch erg sterk te zijn, en met zijn gouden buik doet hij het goed bij de vrouwelijke krokodillen. Hij heeft alleen een vreemde tic met zijn linkeroog.

Darth MalakKaneKing K Rool

Wie van bovenstaande deelnemers vinden jullie het tofst? Laat het weten in het topic in GAM. Deze poll loopt tot morgenmiddag 12.00 uur waarna we de uitslag bekendmaken op FOK!games en dan zal het volgende gevecht gaan plaatsvinden.

Iraanse advocaat vraagt asiel aan in Noorwegen

De advocaat van een Iraanse vrouw die wegens overspel werd veroordeeld tot de dood door steniging -een straf die onder zware internationale druk werd ingetrokken- heeft asiel aangevraagd in Noorwegen. Dat heeft de man zondag gezegd.

Toen hij erachter kwam dat de Iraanse autoriteiten hem wilden arresteren, vluchtte de 31-jarige Mohammad Mostafaei vorige week naar Turkije. Hij werd hier wegens een paspoortkwestie korte tijd in hechtenis genomen, waarna hij zaterdag het vliegtuig naar Noorwegen pakte.

Mostafaei hield een weblog bij waarin hij opriep tot vrijlating van zijn cliënt, Sakineh Mohammadi Ashtiani, die wegens overspel ter dood is veroordeeld. Iran kondigde in juli aan dat de moeder van twee kinderen niet zou worden gestenigd, maar ze loopt nog altijd het risico dat het vonnis op andere wijze wordt voltrokken.

Hiddink ziet volop perspectief als bondscoach Turkije

Guus Hiddink is deze maand officieel gestart als bondscoach van Turkije. De Nederlandse succescoach ziet, afgaande op zijn column in De Telegraaf, volop perspectief.

Hiddink meldt dat hij de afgelopen weken intensief heeft rondgekeken in Turkije en constateert dat het land, in tegenstelling tot veel andere Europese landen, door de steeds sterker wordende economie enorm in beweging is. "Dat zie je ook in het voetbal terug", aldus Hiddink, die als voorbeeld aanhaalt de enorme drang om een groot toernooi binnen te slepen.

"Op één stem na liep Turkije de organisatie van het EK 2016 mis. Een enorme teleurstelling, maar toch gaan ze gewoon door met het bouwen van nieuwe stadions en het verbeteren van de infrastructuur, zoals dat in het bidbook was aangegeven. Om er nog sterker voor te staan als de Turken straks voor de organisatie van het EK 2020 gaan."

"De meeste clubs zijn heel bewust met de toekomst bezig. Overbodige buitenlanders worden steeds meer vervangen door jeugdige Turkse talenten en vooral bij Galatasaray (Rijkaard) en Besiktas (waar onlangs de Duitser Bernd Schuster als trainer werd benoemd, red.) zie je daar de positieve effecten van", besluit Hiddink, die woensdag zijn officiële debuut op de Turkse bank maakt.

Roemenië is de tegenstander in het vriendschappelijke duel. In mei reisde Hiddink al eens mee met de Turkse selectie voor een trip naar de Verenigde Staten, maar toen hield hij zich nog op de achtergrond. Turkije was niet aanwezig op het WK in Zuid-Afrika en begint nu onder leiding van Hiddink de kwalificatie voor het EK van 2012 in Polen en Oekraïne.

Microsoft komt met 250GB Kinect bundel

Er is een nieuwe bundel die nog niet officieel aangekondigd is, maar op de Australische verpakking van de 4GB Xbox 360S/Kinect-bundel staat hij al wel vermeld: de 250GB Xbox 360S/Kinect-bundel. Naast de grotere HDD zal er ook een headset in zitten en de console een gloss-afwerking hebben in tegenstelling tot de matte afwerking van het 4GB model.

Op de verpakking staat daarnaast dat de HDD, demo's en een game zal bevatten. Het zou kunnen dat Microsoft de game Kinect Adventures in plaats van een dvd meegeeft. Het zou ook nog kunnen zijn dat ze ermee een Arcade-spel bedoelen.

Bundel
Bundel

Klanten onverzekerd door fraude assurantiekantoor

Doordat een medewerkster van een assurantiekantoor in de Limburgse plaats Brunssum geld in eigen zak heeft gestoken, loopt een onbekend aantal klanten van het kantoor onverzekerd rond. Het geld dat ze verduisterde was bedoeld om de verzekeringspremies te betalen. De 40-jarige medewerkster van het kantoor, dat als tussenpersoon optreedt, is opgepakt.

De zaak kwam aan het licht toen meerdere klanten van het kantoor van hun verzekeringsmaatschappij te horen kregen dat er betalingsachterstanden waren. Toen ze het kantoor om opheldering vroegen, verzon de medewerkster volgens de politie steeds een andere uitvlucht. Uiteindelijk stapte een aantal klanten naar de politie.

Onbekend is hoeveel klanten de medewerkster heeft opgelicht. Ook moet nog blijken welk bedrag de medewerkster op deze manier heeft verduisterd en hoelang ze hier al mee bezig was.

De politie adviseert mensen die bij het kantoor aan de Sperwerdreef een verzekering hebben afgesloten zo snel mogelijk contact op te nemen met hun verzekeringsmaatschappij om na te gaan of ze wel verzekerd zijn. Als dat niet geval is, raadt de politie aan aangifte te doen.

Politie toont beelden van steekpartij in tram

Een 26-jarige Amsterdammer is vorige week meerdere malen gestoken in een tram. Een 15-jarige jongen is aangehouden als verdachte. Hij maakte deel uit van zeven of acht mensen, onder wie twee vrouwen en een man met hond. Ze zijn volgens de politie duidelijk te zien op camerabeelden. Deze worden maandagavond getoond in een opsporingsbericht op de lokale zender AT5.

Het slachtoffer had twee medepassagiers aangesproken, die op de vloer van de tram hadden gespuugd. De twee mannen reageerden agressief en riepen hun vrienden erbij. Zij vielen het slachtoffer aan en mishandelden hem. Toen de tram stopte en de groep eruit ging, vielen ze het slachtoffer buiten de tram ook nog aan.

Het incident vond vorige week zondag plaats in tram 3, kort na middernacht. De politie startte direct een zoekactie, waarop de verdachte kort na het incident werd aangehouden. De 15-jarige is inmiddels vrijgelaten, maar hij blijft verdachte.

Het slachtoffer is na enkele dagen ziekenhuis thuis aan het herstellen van zijn verwondingen.

Politiehond gestolen op camping in Culemborg

Op een camping in Culemborg is een politiehond gestolen. De Mechelse herder met de naam Wessel werd vrijdag door onbekenden meegenomen en is nog spoorloos. Het dier lag op de camping aan de ketting. De trainer van de hond roept op Hyves en Facebook op om uit te kijken naar de hond.

Volgens zijn trainer is er een wereldwijde handel in politiehonden en kan Wessel veel geld opbrengen, zegt hij in een interview met Omroep Gelderland. De gestolen politiehond zou deze week worden gechipt. Door het ontbreken van een chip is het moeilijk om het dier op te sporen.

Op internet zijn al veel reacties binnengekomen van mensen die meeleven met de eigenaar. Ook wordt er veel hulp aangeboden.

[EK] Ook Van Rouwendaal en Stekelenburg door

Bij het Europees kampioenschap langebaan in Boedapest heeft Sharon van Rouwendaal zich voor de halve finales van de 200 meter rugslag geplaatst. De Nederlandse zwemster klokte in de series 2.12,54 wat de zesde tijd was.

Op de 100 meter schoolslag bij de mannen plaatste Lennart Stekelenburg zich voor de halve finales. Zijn tijd van 1.01,29 was de vijfde tijd. Robin van Aggele werd op die afstand uitgeschakeld, hij zwom de 21e tijd.

Robben wist dat WK risico was

Arjen Robben heeft voor het eerst sinds het bekend worden van zijn hernieuwde liesblessure toegegeven dat hij wist dat het spelen op het WK een risico was. Toch vindt de 26-jarige aanvaller van Bayern München dat hij de artsen en zichzelf geen verwijten kan maken dat hij na zijn eerdere blessure zo snel weer speelklaar voor het WK was.

"Ik kwam vorige week terug van vakantie om met de voorbereiding te beginnen in de veronderstelling dat ik honderd procent fit was. Dan word ik onderzocht en blijk ik geblesseerd te zijn," zei Robben tegen het Duitse Sport1. De blessure die vermoedelijk dezelfde is als die hij opliep in het oefenduel van Oranje tegen Hongarije zal hem twee maanden aan de kant houden.

"Het is moeilijk om te begrijpen dat ik op het WK vijf duels afwerkte zonder iets te merken van de kwetsuur. Ik heb ook helemaal geen pijn, heb nog steeds het gevoel dat ik kan spelen. Nu neem ik alle tijd om te herstellen, misschien neemt het revalidatieproces wel drie maanden in beslag," vervolgde Robben.

Hij wil de fysiotherapeut Dick van Toorn en de andere medici niet de schuld geven dat ze ervoor zorgden dat hij op het WK in Zuid-Afrika in actie kon komen. "Ik geef niemand hier de schuld van. Noch mijzelf, noch de artsen. Ik wist dat het een risico zou zijn om deel te nemen aan het WK."

Hamburg sluit moskee van militanten

De autoriteiten in Hamburg hebben maandagochtend vroeg de Taibamoskee in de wijk St. Georg gesloten. De moskee zou een ontmoetingsplaats van militante moslims zijn.

Dat hebben de autoriteiten in Hamburg laten weten. Ook een cultureel centrum bij de moskee moest de deuren sluiten. Het gebedshuis heette vroeger de Al-Quds moskee. Verscheidene daders van de aanslagen van 11 september 2001 troffen elkaar daar.

Cruijff: "Buitenlandse versterkingen reden van schulden"

Johan Cruijff weet wat de oorzaak is van de torenhoge schulden in Nederland. Volgens de legendarisch 'nummer 14' liggen buitenlandse versterkingen ten grondslag aan het grote verlies.

"Als je het afgelopen weekeinde de wedstrijden in de Eredivisie gevolgd hebt, dan krijg je de oorzaak zo op je bord gepresenteerd", aldus Cruijff in De Telegraaf. "Dit keer had niet alleen PSV slechts een Nederlander of vier opgesteld, zelfs bij clubs als Roda JC en Willem II moest je op zoek naar de Nederlanders", schetst Cruijff de situatie in Nederland. "Daaruit blijkt een enorme tegenstrijdigheid. Omdat je zou verwachten, dat je buitenlanders alleen aantrekt als je dergelijke spelers niet in Nederland hebt. Tegelijkertijd wordt er geroepen dat we de beste opleiding ter wereld hebben. Kan iemand mij uitleggen hoe dit dan zit?"

"Hetzelfde had ik met de aankoop van Mounir El Hamdaoui door Ajax. Die transfer werd gekoppeld aan de verhuur van Miralem Sulejmani aan West Ham United. Want als de één zou komen, dan kon de ander weg", aldus Cruijff. "Ik ga ervan uit, dat dit te maken heeft met de bezuinigingen die de club op de post spelerssalarissen moet doen. Als dat inderdaad zo is, dan lopen ze ook met deze deal weer een risico. Want als Sulejmani aan het einde van het seizoen niet bevalt, dan krijgt Ajax 'm terug en staan er, in plaats van één, weer twee dure spelers op de begroting."

"Het is in het betaald voetbal nu zo'n zooitje geworden, dat er zelfs zeven clubs met puntenaftrek aan de competitie moeten beginnen. Daaruit blijkt eens te meer dat mensen die de leiding hebben, maar niet uit de sport komen, grote moeite hebben om de hand in eigen boezem te steken. Uitgerekend de eigenschap waar je in de sport mee opgroeit. Juist daarom ben ik bang dat het einde van alle problemen nog niet in zicht is. Want wie zo met zijn organisatie omgaat, verliest niet alleen z'n spelers en supporters, maar uiteindelijk ook het vertrouwen van de sponsors."

Rijk land heeft schoon geld

Hoe rijker het land, hoe schoner het geld. Tien universiteiten en kennis-instituten uit evenzoveel landen onderzochten de bacteriën op briefgeld in hun eigen land. Daaruit blijkt dat hoe rijker, ontwikkelder en economisch vrij een land is, hoe minder bacteriën er voorkomen op het geld. Dat heeft de Wageningen University, die het Nederlandse geld onderzocht, maandag laten weten.

In totaal zijn er 1280 bankbiljetten ingezameld op plaatsen waar voedsel wordt verkocht, zoals supermarkten en cafetaria. Nergens werden alarmerende concentraties van ziekmakende bacteriën aangetroffen. Wel bleek dat het materiaal waarvan het geld gemaakt is en de ouderdom van het papier van invloed zijn op het aantal bacteriën.

Directeur Kwakoe Festival aangevallen

De directeur van het Amsterdamse Kwakoe Festival, Kenneth Renfurm, is zondagavond aangevallen. Hij bevestigde maandag berichten op AT5 hierover.

Renfurm was na afloop van het festival op zijn kantoor toen drie leden van een band hun gage kwamen opeisen. "Zij wilden direct 300 euro, maar dat geld had ik op dat moment niet liggen", aldus Renfurm.

Na een discussie ontstond een handgemeen. Renfurm kreeg een aantal klappen op zijn hoofd en liep een gebroken pink op. Twee van de drie bandleden konden direct na de ruzie worden aangehouden. De directeur van het Kwakoe Festival heeft aangifte gedaan bij de politie.

Het Kwakoe Festival vond de afgelopen zes weekeinden plaats in het Bijlmerpark. Het evenement begon in 1975 als een Surinaams voetbaltoernooi en groeide in de loop der jaren uit tot een van de grootste multiculturele festivals van Nederland.

9 augustus, wat gebeurde er zoal vandaag?

Vandaag moet je lief zijn voor vrouwen. In Zuid-Afrika tenminste, waar vandaag nationale vrouwendag wordt gevierd. En hoewel het weer nu even niet meezit, werd er zes jaar geleden een record gevestigd. Met een gemiddelde temperatuur van 26,5°C was het in 2004 gemiddeld het warmste etmaal.

De hele wereld is nog steeds woedend op het Britse BP vanwege de miljoenen liters gelekte olie, maar ook wij konden er wat van. In 1974 liep de Nederlandse tanker Metulla vast bij het zuiden van Chili. 53.000 ton ruwe olie vervuilen de stranden van Vuurland en zo'n veertigduizend pinguïns leggen het loodje.

65 jaar geleden gooiden de Amerikanen hun tweede atoombom in de strijd. De Japanse stad Nagasaki is het haasje, het telt in een klap 40.000 minder inwoners.

Doe jij trouwens aan beach soccer? Dat treft, want sinds drie jaar is strandvoetbal een officiële sport. Het NOC*NSF heeft Beach Soccer in 2007 als echte sport vastgelegd.

Tenslotte weer de jarigen van vandaag. Otto Rehhagel, de Duitse voetbaltrainer, wordt vandaag 72. Rinus Gerritsen, bassist van de Golden Earring, is vandaag 64 geworden. Gillian Anderson, de mooie rooie die Dana Scully speelde in The X-Files, wordt vandaag al weer 42. Iedereen weer van harte gefeliciteerd!


Al weer 42, waar blijft de tijd...

Gemeenten innen twee keer zoveel rioolheffing

Gemeenten innen dit jaar naar verwachting twee keer zoveel rioolheffing als tien jaar geleden. De kosten die gemeenten kwijt zijn aan de riolering zijn echter ook gestegen, blijkt maandag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Nederlandse gemeenten denken dit jaar 1,3 miljard euro op te halen met hun rioolheffing. In 2000 was dit nog 651 miljoen euro. Burgers zijn de afgelopen zes jaar gemiddeld 4,2 procent per jaar meer gaan betalen aan rioolheffing, een belasting die gemeenten heffen om de lasten van het gemeentelijk waterbeheer te bekostigen.

De laatste jaren stegen de kosten door de aanpak van achterstallig onderhoud, strengere milieu-eisen en het aansluiten van woningen in het buitengebied. Sinds 2008 mogen gemeenten daarbij de kosten voor de gescheiden afvoer van het regenwater- en het grondwaterbeheer doorberekenen aan burgers.

Gemeenten innen twee keer zoveel rioolheffing (foto: ANP)

Verhagen wijst Wilders op verantwoordelijkheid

PVV-leider Geert Wilders moet tijdens zijn bezoek aan New York op 11 september de belangen van Nederland in het oog houden. Dat zei demissionair minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (CDA) maandagochtend.

Wilders kondigde afgelopen vrijdag aan dat hij op 11 september een toespraak zal houden bij Ground Zero. Hij doet dit als onderdeel van een demonstratie tegen de bouw van een moskee vlakbij de plaats waar in 2001 moslimterroristen de aanslag pleegden op de WTC-torens, die bijna drieduizend mensen het leven kostte.

De PVV-leider onderhandelt momenteel met VVD en CDA over de vorming van een minderheidskabinet. Daarbij hebben de partijen afgesproken dat ze elkaars verschillende opvattingen over de islam accepteren.

CDA-senator Hans Hillen zei zaterdag niettemin dat Wilders rekening moet houden met zijn nieuwe rol. Het bezoek van Wilders aan de VS is riskant en kan schadelijk zijn voor het bedrijfsleven, zei de senator. "Wen er alvast maar aan", luidde de reactie van Wilders op Hillen.

Verhagen wijst erop dat Wilders kan blijven zeggen wat hij wil. "Ik verwacht ook dat hij zijn verantwoordelijkheid neemt voor wat hij zegt", voegde hij daar aan toe. De bewindsman zegt niet te zullen schromen Wilders tegen te spreken wanneer hij zaken verkondigt die haaks staat op zijn opvattingen. "Dan zal ik daar in scherpe bewoordingen afstand van nemen."

Hewitt vermijdt risico's vanwege US Open

Met het oog op de US Open eind deze maand heeft Lleyton Hewitt afgezegd voor het ATP-toernooi van Toronto. Hewitt kampt met een lichte blessure aan zijn kuit en de Australische tennisser wil daarom geen risico's nemen.

"Ik laat me nu dagelijks behandelen zodat ik op tijd fit raak voor het toernooi in Cincinnati als voorbereiding op de US Open", aldus de voormalig nummer één van de wereld.

Hewitt won de US Open in 2001. In 2004 verloor hij de finale van Roger Federer.

[Video] IJslandse voetballers gaan 'fietsen'

De voetballers van de IJslandse club Stjarnan hebben na het hengelen een nieuwe manier gevonden om een doelpunt te gaan vieren. In een van de deze week gespeelde wedstrijden vormden de spelers een fiets.

Eerder deden de voetballers al een scene uit Rambo en deden ze een fanfare na. Bij de act met de fiets ging een van de spelers op de grond zitten om het stuur te vormen. Een andere speler vormde de trappers, terwijl de derde speler het zadel vormde. De doelpuntenmaker ging erop zitten en trapte enkele rondjes.

[IndyCar] Uitslag Mid-Ohio

Dario Franchitti heeft op de Mid-Ohio Sportscar Course de Honda Indy 200 op zijn naam geschreven. De Schot bleef klassementsleider Will Power nipt voor. De derde plaats was voor Helio Castroneves.

Power wist bij de start zijn poleposition te benutten door de eerste plaats te behouden, voor Takuma Sato die ten koste van Franchitti doorschoof naar plaats twee. Lang kon de Japanner er niet van genieten, want de Schot sloeg enkele ronden later alweer terug. Aan deze stand zou tot de 22e ronde niets veranderen.

Een mislukte inhaalactie van Justin Wilson op EJ Viso zorgde ervoor dat de safety car naar buiten moest komen. In de pits wist Franchitti Power te passeren, maar de Ganassi-coureur pakte niet de leiding, omdat Alex Tagliani en Tony Kanaan eerder gestopt waren en hiervan profiteerden door de eerste twee plaatsen te pakken.

In de pitstraat ging het mis voor Ryan Hunter-Reay. Hij raakte na het te wijd gaan Castroneves en botste vervolgens tegen diens Penske-teamgenoot Ryan Brisoe die een kromme linker voorwielophanging opliep. Nadat de baan vrijgegeven was, waren er twee korte neutralisaties achter elkaar. Eerst had Sato een te enthousiaste inhaalactie op Scott Dixon en belandde in de bandenstapels. Niet veel later stond Jay Howard in het grind nadat hij JR Hildebrand ingehaald had.

Tijdens de laatste serie stops verloor Tagliani zijn leidende positie aan Franchitti die samen met Power en Castroneves de Canadees wisten te passeren. In de 63e ronde moest de safety car voor de laatste maal naar buiten nadat de debuterende Francesco Dracone in bocht acht spinde. Bij de herstart spinde hij weer en verloor hij veel tijd. In de laatste vijftien ronden van de race ontstond er een gevecht om de leiding tussen Franchitti en Power, maar aan de volgorde veranderde uiteindelijk niets meer.

Uitslag Mid-Ohio

Pos. Coureur Team Tijd
1 D. Franchitti Ganassi Racing 1:54:32.257
2 W. Power Penske + 0.523
3 H. Castroneves Penske + 4.088
4 A. Tagliani FAZZT + 5.642
5 S. Dixon Ganassi Racing + 5.915
6 R. Briscoe Penske + 6.510
7 R. Matos de Ferran Dragon Racing + 6.752
8 S. De Silvestro (R) HVM Racing + 10.145
9 Mo. Andretti Andretti Autosport + 10.955
10 R. Hunter-Reay Andretti Autosport + 13.234
11 B. Baguette (R) Conquest Racing + 14.826
12 M. Moraes KV Racing + 16.046
13 A. Lloyd Dale Coyne + 16.557
14 D. Wheldon Panther + 19.352
15 V. Meira A.J. Foyt Enterprises + 20.078
16 JR. Hildebrand (R) Dreyer & Reinbold + 20.217
17 T. Kanaan Andretti Autosport + 25.428
18 H. Mutoh Newman/Haas + 26.592
19 A. Carroll (R) Andretti Autosport + 27.330
20 G. Rahal Newman/Haas + 27.634
21 D. Patrick Andretti Autosport + 28.210
22 F. Dracone (R) Conquest Racing + 3 ronden
23 M. Duno Dale Coyne + 4 ronden
DNF J. Howard Sarah Fisher Racing + 47 ronden
DNF T. Sato (R) KV Racing + 57 ronden
DNF E. Viso KV Racing + 63 ronden
DNF J. Wilson Dreyer & Reinbold + 63 ronden


Stand na Mid-Ohio

Pos. Coureur Team Algemeen
1 Will Power Penske 461
2 Dario Franchitti Ganassi Racing 420
3 Scott Dixon Ganassi Racing 379
4 Ryan Briscoe Penske 352
5 Helio Castroneves Penske 340
6 Ryan Hunter-Reay Andretti Autosport 336
7 Tony Kanaan Andretti Autosport 304
8 Marco Andretti Andretti Autosport 266
9 Justin Wilson Dreyer & Reinbold 262
10 Dan Wheldon Panther 259
11 Danica Patrick Andretti Autosport 245
12 Raphael Matos de Ferran Dragon Racing 232
13 Alex Tagliani FAZZT 228
14 Mario Moraes KV Racing 221
15 Vitor Meira A.J. Foyt Enterprises 220
16 E.J. Viso KV Racing 203
17 Alex Lloyd Dale Coyne 187
18 Simona De Silvestro (R) HVM Racing 179
= Hideki Mutoh Newman/Haas 179
20 Takuma Sato (R) KV Racing 152

Haase, De Bakker in top 100

Voor het eerst sinds lange tijd staan er weer twee Nederlandse tennissers in de mondiale top honderd. Door zijn zege bij het challengertoernooi van San Marino steeg Robin Haase van plaats 121 naar plek 100. Thiemo de Bakker blijft de beste Nederlander op de 46e plaats.

De laatste keer dat Haase bij de beste honderd tennissers van de wereld hoorde, was in oktober 2008. Daarna kwam de Hagenaar door blessureleed anderhalf jaar nauwelijks in actie.

Jesse Huta Galung is na ruim een jaar weer toegetreden tot de beste tweehonderd op de wereldranglijst. De Haarlemmer haalde afgelopen week de halve finales in het Spaanse Segovia en klom van nummer 217 naar de 193e plek.

De Amerikaan Andy Roddick zakte van plaats 9 naar 11. Daardoor staat voor het eerst sinds de invoering van de ATP-ranking in 1973 geen enkele Amerikaan in de top 10. De Spanjaard Rafael Nadal blijft de mondiale nummer 1.

Bij de vrouwen staan Arantxa Rus (127) en Michaëlla Krajicek (133) niet bij de beste honderd.

Bruma moet wederom ingreep aan lies ondergaan

Jeffrey Bruma moet op korte termijn wederom onder het mes. De verdediger is wel fit genoeg om zich vandaag bij het Nederlands elftal te voegen.

Bruma ondervindt al langere tijd hinder van een liesblessure en moet een operatie ondergaan om het euvel te verhelpen. "Die operatie kan nog wel even wachten hoewel ik met pijn speel", aldus de jeugdinternational, die gisteren twaalf minuten als invaller meespeelde bij Chelsea bij de wedstrijd om de Community Shield tegen Manchester United.

Het wordt de tweede liesoperatie in korte tijd voor Bruma, die eerder aan zijn linkerlies werd geopereerd. Bruma kan de jongste debutant in Oranje worden sinds Ryan Babel in 2005. De verdediger is achttien jaar oud.

Oranje treedt woensdagavond, mogelijk mét Bruma, aan in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Oekraïne. Van de zeventien spelers die zich vandaag bij de selectie van Van Marwijk voegen, behoorde alleen doelman Michel Vorm tot de selectie die op het WK de finale bereikte. De bondscoach heeft de andere WK-gangers rust gegeven.

'Jaarlijks half miljoen zieken door barbecuevlees'

Ieder jaar worden ongeveer een half miljoen Nederlanders ziek doordat ze bedorven vlees hebben gegeten bij een barbecue. Dat concludeert het Voedingscentrum uit een peiling onder ruim duizend Nederlanders. Volgens het centrum valt veel leed te voorkomen door vlees en vis na aankoop sneller in de koelkast te stoppen.

Mannen zijn grotere zondaars dan vrouwen als het daar op aankomt. Bijna een kwart van de mannen doet er na de boodschappen meer dan een uur over om de waren op te bergen. Bij de vrouwen is dit maar dertien procent.

Jongeren tussen de 16 en 24 jaar zouden het meeste risico lopen. Meer dan een kwart denkt er niet bij na of ze hetzelfde bord en bestek voor rauw vlees en gegrild vlees gebruiken. Ook laten zij vaker eten buiten de koelkast staan. Dertien procent van de jongeren geeft aan wel eens ziek te zijn geworden van de barbecue, terwijl dat onder alle respondenten samen minder dan vijf procent is.

De hoogopgeleide mannen gebruiken juist het minst vaak een koeltas. Ook controleren zij vaker niet dan wel of kippenvlees is voorgegaard. In 2006 concludeerde het Voedingscentrum al dat zij ook slordiger zijn als het gaat om het vaak wassen van vaatdoeken.

Brit loopt in twee jaar lengte van de Amazone

Na een reis van 859 dagen, duizenden kilometers en 'vijftigduizend muggenbeten' is de Brit Ed Stafford de eerste persoon die de hele lengte van de Amazone-rivier heeft gelopen als hij maandag in het noorden van Brazilië het water van de Atlantische Oceaan om zijn voeten voelt.

Hoewel hij zegt geen 'eco-warrior' te zijn, hoopt hij dat zijn tocht bijdraagt aan de bewustwording van de vernietiging van het regenwoud in het Amazone-gebied. Maar de reden dat hij aan zijn reis begon, was simpelweg het vooruitzicht van een grote onderneming van volhardendheid.

"Als dit geen egoïstisch jongensavontuur was, zou het denk ik niet werken", aldus de 34-jarige voormalige legerkapitein. "Ik doe het eenvoudigweg omdat niemand voor mij het ooit heeft gedaan."

Voor zover bekend is er zesmaal eerder een poging ondernomen om de loop van de rivier te volgen. Die begint hoog in het Andesgebergte in Peru, gaat door Colombia en eindigt ruim 6500 kilometer verder aan de Braziliaanse kust. Deze ondernemingen werden echter per boot volbracht.

Stafford en een vriend begonnen op 2 april 2008 aan de Peruaanse zuidkust. Binnen drie maanden stopte zijn vriend ermee. Stafford hield vol en liep delen van de route met honderden mensen die hij onderweg ontmoette. Uiteindelijk besloot de Peruaan Gadiel 'Cho' Sanchez Rivera (31) met Stafford mee naar de Atlantische Oceaan te lopen.

Zijn reis kostte in totaal zo'n honderdduizend dollar en werd betaald door sponsoren en donaties. Hij leefde van zelf gevangen vis, waaronder piranha's, rijst en bonen. Tal van gevaren lagen op de weg, zoals meterslange kaaimannen en anaconda's, ziektes en voedseltekorten.

Op een bepaald moment werden Stafford en 'Cho' door indianen gevangen genomen. Hun bezittingen werden doorzocht en een machete werd in beslag genomen. Na het doel van hun reis te hebben uitgelegd, mochten ze hun pad vervolgen, maar onder begeleiding van gidsen die van de stam werden gehuurd.

Nu zijn reis er bijna opzit, is Stafford van plan in 2011 een nieuwe onderneming te beginnen -opnieuw iets wat nooit iemand eerder heeft gedaan. Wat dat is, wilde hij niet zeggen, uit vrees dat een ander hem voor zal zijn. Maar eerst volgt een lange rustperiode. "We hebben 2,5 jaar niets anders gedaan dan lopen en lopen en lopen. Om dan op een morgen wakker te worden in de wetenschap dat we het hebben volbracht, zal een grote verandering zijn", zei hij. "Maar ik denk dat we er wel aan wennen."

Uitslag FOK! Film Top-100 2010

De afgelopen weken organiseerden de moderators van het forum film, tv & radio voor de negende keer de FOK! Film Top-100. Iets meer dan een maand kon iedereen zijn top 10, 25, 50 of 100 insturen om zo tot de einduitslag te komen.

In totaal stuurden 148 mensen een lijstje in, waarin 1913 films werden genomineerd. Dit jaar kwamen 14 nieuwe films de lijst binnen, waardoor films als The Departed, Citizen Kane en Jaws uit de lijst vielen.

Dit jaar neemt Pulp Fiction het stokje van The Shawshank Redemption weer over bovenaan de lijst. The Matrix stijgt ten koste van The Godfather naar de derde plaats. Reservoir Dogs is dit jaar uit de top 10 gevallen.

Top 10

01. Pulp Fiction (Quentin Tarantino, 1994)
02. The Shawshank Redemption (Darabont, Frank, 1994)
03. The Matrix (Wachowski Brothers, 1999)
04. The Godfather (Coppola, Francis Ford, 1972)
05. Se7en (David Fincher, 1995)
06. American Beauty (Sam Mendes, 1999)
07. Fight Club (David Fincher, 1999)
08. Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (Peter Jackson, 2001)
09. Lord of the Rings: The Return of the King (Peter Jackson, 2003)
10. Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain (Jean-Pierre Jeunet, 2001)

Het volledige overzicht staat hier.

De filmjaarboeken zijn gewonnen door Desunoto en macondo.

Kuznetsova de sterkste in San Diego

Svetlana Kuznetsova heeft het WTA-toernooi in San Diego op haar naam geschreven. De Russin was in de finale Agnieszka Radwanska met 6-4, 6-7 en 6-3 de baas.

Kuznetsova, die in San Diego haar dertiende titel won, had vier matchpoints en 2,5 uur nodig om de partij naar zich toe te trekken. "Ik denk dat ik voor het de eerste keer in mijn leven van streek was aan het einde. Ik had knikkende knieën," aldus de Russin.

Paauwe: "VVV is een stuk zwakker dan vorig seizoen"

De selectie van VVV-Venlo heeft volgens Patrick Paauwe aan kwaliteit ingeboet. Deze zomer vertrokken Ruben Schaken, Adil Auassar en Sandro Calabro, terwijl Keisuke Honda in de winter zijn heil al ergens anders zocht.

Daar kwamen weinig topspelers voor terug. Dat heeft Paauwe in de voorbereiding en de seizoensouverture van VVV tegen NEC (1-0 verlies) ook ondervonden. Ondanks het verdiende geld voor de transfer van Honda weigert VVV fors te investeren in nieuwe spelers.

"Ik zou graag versterkingen zien die de taal machtig zijn en ervaring hebben", vertelt Paauwe vandaag in De Telegraaf. "De ploeg is een stuk zwakker dan vorig seizoen." Tot dusverre trokken de Limburgers alleen Brian Linssen en Bálàzs Tóth aan.

VVV maakte een lusteloze indruk tegen NEC, maar Josué maakte een goede indruk op Van Dijk. "Josué was voor mij een openbaring", aldus de trainer in hetzelfde medium. "Natuurlijk heb ik er nog graag een aanvallende middenvelder bij, maar hij deed het goed op 'tien'."

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Dit keer een door Geert Wilders aan de voltallige PVV-fractie in de Kamer uitgedeeld brevet van onvermogen.

Vandaag beginnen de coalitie-onderhandelingen van VVD, CDA en PVV. Het is niet meer dan logisch, dat de heren Rutte, Verhagen en Wilders zich laten bijstaan door een deskundige secondant. Rutte neemt Kamerlid Schippers mee, Verhagen laat zich bijstaan door Kamerlid en demissionair minister Klink, en Wilders door de heer Madlener.
 
Maar wacht eens even. Barry Madlener is toch helemaal geen Kamerlid? Nee. Hij vertegenwoordigt de PVV in het Europese Parlement. Dal leidt tot een pijnlijke vraag:

Okamiden laat zich zien in Japanse trailer

Action-adventure Ōkamiden komt op 30 september uit in Japan, de game komt pas in 2011 naar Europa. In Japan is er nu een trailer uitgekomen waarin we veel meer zien van de omgevingen in Ōkamiden. Dit deel komt alleen uit op de DS omdat de ontwikkelaars de stylus in combinatie met Celestial Brush uit het spel goed vonden werken.

In de trailer zien we veel gameplay en tussenfilmpjes, alleen is wel alles in het Japans dus er veel van begrijpen zullen we niet doen. In Ōkamiden speel je met het kind van Amaterasu uit het origineel. Je behoudt wel bepaalde dingen die Amaterasu ook had, zoals de Celestial Brush, alleen jouw krachten zijn nog niet zo sterk als die van Amaterasu.

Been staat liever geen spits af aan Excelsior

Mario Been wil in eerste instantie geen spits afstaan aan Excelsior. De oefenmeester van Feyenoord is met Leo Beenhakker nog steeds op zoek naar een aanspeelpunt en in dat kader past een vertrek van een aanvaller niet.

Alleen als Feyenoord het hoofdtoernooi van de Europa League niet bereikt, zou Excelsior aanspraak mogen maken op versterking van de stadgenoot. Been wil echter liever geen spelers afstaan. "Dat zou betekenen dat we de poulefase van de Europa League hebben bereikt ten koste van AA Gent", vertelt de trainer vandaag aan De Telegraaf.

"In dat geval houden we deze selectie volledig intact met misschien nog een spits erbij." Als Feyenoord onverhoopt toch wordt uitgeschakeld dan zal Been meedenken met Excelsior. Luc Castaignos zou in aanmerking komen om ervaring op te doen in Kralingen.

Tegen FC Utrecht (3-1) stond huurling Fedor Smolov in de punt van de aanval. "Daar had hij moeten staan, maar hij liep in de eerste helft overal behalve in de spits. Na rust ging dat beter", aldus Been. "We geven de moed op een nieuwe aanvalsleider nog niet op, al heb ik vertrouwen in deze selectie. Zolang we maar met het hart spelen en alles geven om te winnen."

Belgen op begrafenis laten woning bewaken

Om te voorkomen dat tijdens een begrafenis de woning wordt leeggeroofd, doen steeds meer families van een overledene beroep op particuliere bewakers. Dat berichtten de kranten Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg maandag.

"Een fenomeen van de laatste maanden dat we over heel Vlaanderen merken", bevestigt een bewakingsfirma. Alleen al het feit dat er beweging is in huis, zou dieven afschrikken.

De prijs voor vijf uur privébewaking van een woning bedraagt al gauw 150 euro. Ook tijdens trouwfeesten wordt steeds vaker een particulier bewaker ingeschakeld.

Families die naar een begrafenisplechtigheid gaan, kunnen aan de plaatselijke politie vragen om extra toezicht te houden op hun woning. Maar agenten kunnen onmogelijk vier uur voor een en dezelfde woning blijven staan, aldus de Antwerpse politie.

Twee gewonden door overval bij pinautomaat

Meerdere overvallers hebben zondagnacht twee mannen verwond toen die probeerden te pinnen in het Zeeuwse dorp Oost-Souburg. Bij de overval werden wapens gebruikt, maar om wat voor wapens het gaat, wil de politie nog niet zeggen.

De slachtoffers zijn afgevoerd naar een ziekenhuis. Het is niet bekend hoe ze er aan toe zijn. Ze werden even voor 00.30 uur overvallen in de Kanaalstraat. De politie onderzoekt de zaak.

Radicale Indonesische geestelijke gearresteerd

De Indonesische politie heeft maandag de radicale geestelijke Abu Bakar Bashir gearresteerd. De man zou zich schuldig hebben gemaakt aan terrorisme door betrokken te zijn geweest bij de oprichting van een nieuw opstandelingennetwerk in de westelijke provincie Atjeh, zei zijn advocaat.

Bashir is bekend als de spirituele leider van Jemaah Islamiah, een aan Al-Qaida gelieerde terreurgroep die verantwoordelijk is voor de dodelijke bomaanslag op Bali in 2002. Hierbij vonden 202 mensen de dood. Bashir zat diverse jaren in de gevangenis voor zijn lidmaatschap van de groepering, maar kwam in 2006 vrij.

Nalbandian wint toernooi Washington

Voor het eerst sinds 2009 heeft David Nalbandian weer een ATP-titel gewonnen. De Argentijn, die lang aan de kant stond met blessures, won het toernooi in Washington door in de finale Marcos Baghdatis met 6-2 en 7-6 te verslaan.

Nalbandian, die met een wildcard tot het toernooi was toegelaten, had binnen een half uur spelen de eerste set gewonnen. In het tweede bedrijf kon Baghdatis het tempo van zijn tegenstander wel bijhouden. Er ontspon hierdoor een spannend tennisgevecht waarin de kansen per game wisselden. De set mondde uit in een tiebreak maar daarin was de spanning echter snel verdwenen.

Oranje begint voorbereiding op Oekraïne

Bondscoach Bert van Marwijk van Oranje begint vandaag met een nagenoeg nieuwe selectie aan de voorbereiding op de oefenwedstrijd tegen Oekraïne. Van de zeventien spelers die zich maandag in Noordwijk aan Zee bij Van Marwijk melden, behoorde alleen doelman Michel Vorm tot de selectie die op het WK de finale bereikte.

De bondscoach heeft de andere WK-gangers rust gegeven. Talenten als Jeffrey Bruma, Siem de Jong, Erik Pieters en Ricky van Wolfswinkel krijgen daardoor de kans zich te bewijzen in het 'grote' Oranje. Vier spelers meldden zich gisteren af bij Van Marwijk, waardoor Hedwiges Maduro en Dirk Marcellis terugkeren in het Nederlands elftal. Leroy Fer ontving voor het eerst een uitnodiging.

Oranje traint vandaag in Katwijk en reist een dag later af naar Donetsk, waar woensdag in de Donbass Arena de oefenwedstrijd tegen Oekraïne op het programma staat. De eerste EK-kwalificatiewedstrijd is op 3 september in en tegen San Marino.

FIFA-commissie arriveert in België

Vanaf vandaag is er een inspectiecommissie van de FIFA in België en Nederland om te kijken of beide landen voldoen aan de eisen die 's werelds overkoepelende voetbalorganisatie stelt aan de organisatie van het WK. De twee landen hebben zich kandidaat gesteld voor het evenement in 2018, of eventueel in 2022.

De commissie arriveert vandaag in België en gaat een begin maken met de controle van de stadions en de infrastructuur. De komende dagen worden ook bezoeken gebracht aan Eindhoven, Rotterdam en Amsterdam.

'Publieke omroep kan veel bezuinigen op amusement'

Bij de publieke omroep kan veel worden bezuinigd op amusement. Commerciële omroepen kunnen dat ook wel uitzenden. Dat zegt voorzitter van de nieuwe omroep WNL, Fons van Westerloo, maandag in de Volkskrant. WNL is voortgekomen uit De Telegraaf.

Ook directeur van de NPS Joop Daalmeijer suggereert volgens de krant minder amusement uit te zenden. VVD-leider Mark Rutte vindt het uitzenden van informatieve en culturele programma's volgens hem belangrijker.

Van Westerloo was eerder baas van RTL en SBS. Volgens hem pakken de publieke omroepen het nu niet slim aan. "Je moet zelf aangeven wat je als publieke omroep belangrijk vindt en dan aan Den Haag doorgeven hoe veel geld dat kost."

Zo zou bijvoorbeeld een voorkeur kunnen worden uitgesproken voor nieuws, kunst, drama of jeugd. De omroepen zouden nu te afwachtend zijn, waardoor ze alleen maar harder worden aangepakt.

Hoewel WNL nog maar net bestaat, stelt Van Westerloo nu al dat zijn omroep 'zo' samen kan met ouderenomroep Max en de Tros. Dat levert geld op en de overkoepelende Nederlandse Publieke Omroep (NPO) zou dan ook met minder toekunnen. Voorzitter van de NPO Henk Hagoort zei eerder dat het aantal omroepen terug moet van 24 naar vijftien.

In Hilversum wordt gevreesd voor het verlies van duizenden banen door de plannen van het kabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV. De VVD wil dat het aantal tv-netten teruggaat van drie naar twee. De PVV ziet meer in één net en het CDA sluit het schrappen van een net niet uit.

De gemeente Hilversum trok in een brief aan informateur Ivo Opstelten een vergelijking met de sluiting van de vestiging van Organon in Oss, waarbij duizenden banen verloren gingen.

Overleg Venezuela met Colombia

De presidenten van Venezuela en Colombia, Hugo Chavez en Juan Manuel Santos, gaan morgen met elkaar praten. Het overleg in de Colombiaanse hoofdstad Bogota moet de hoog opgelopen spanningen tussen de twee Zuid-Amerikaanse buurlanden verminderen.

De Colombiaanse minister van Buitenlandse Zaken, Maria Holguin, en de Venezolaanse ambtgenoot Nicolas Maduro maakten de stap gisteravond bekend. Het nieuwe Colombiaanse staatshoofd Santos had afgelopen weekeinde bij zijn inauguratie al aangekondigd dat hij de betrekkingen met Venezuela wilde herstellen.

Zijn voorganger Alvaro Uribe had Venezuela verweten onderdak te bieden aan de linkse Colombiaanse terreurbeweging FARC. De linkse populist Chavez verbrak daarop de diplomatieke betrekkingen met Bogota.

Meer burgerslachtoffers in Afghanistan

Het aantal burgerslachtoffers in de oorlog in Afghanistan is in de eerste zeven maanden van 2010 met zes procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2009. De Afghaanse Onafhankelijke Mensenrechtencommissie heeft dit zondag bekendgemaakt.

De commissie spreekt van een relatief bescheiden toename, die aangeeft dat de inspanningen van de Verenigde Staten en de NAVO om de bevolking te ontzien enig succes hebben.

Achtenzestig procent van de minstens 1325 burgerslachtoffers komen volgens de commissie op het conto van de Taliban en hun bondgenoten en 23 procent wordt toegeschreven aan de NAVO of de Afghaanse regeringstroepen. De verantwoordelijkheid voor de resterende negen procent ligt in het midden, omdat die doden vielen in gebieden waar het te gevaarlijk was om diepgaand onderzoek te doen, zegt de commissie. In 2009 lagen de verhoudingen ongeveer gelijk.

De NAVO en de Afghaanse regeringsstrijdkrachten hebben hun militaire operaties tegen de Taliban in het zuiden opgevoerd, waardoor het aantal slachtoffers bij hen scherp is toegenomen. Zo vielen vorige maand 66 Amerikaanse doden, vergeleken met 44 in juli 2009. In juni kwamen 103 buitenlandse militairen om, meer dan drie keer zoveel als in dezelfde maand een jaar geleden.

Om burgerslachtoffers zo veel mogelijk te vermijden heeft de commandant van de Amerikaanse en NAVO-strijdkrachten, generaal David Petraeus, de door zijn voorganger Stanley McChrystal ingestelde beperkingen op de inzet van gevechtsvliegtuigen en zware wapens gehandhaafd. Sommige militairen zeggen dat de troepen hierdoor meer gevaar lopen.

Bij aanvallen en bomaanslagen van de Taliban kwamen zaterdag drie Afghaanse burgers en drie Amerikaanse en twee Deense militairen om het leven.

Vanuit het noorden van Afghanistan zijn zondag de lichamen van tien vermoorde buitenlandse medische vrijwilligers naar Kabul overgebracht. Hun met kogels doorzeefde lichamen werden vorige week gevonden in de noordelijke provincie Badakhshan. De Taliban liet weten de groep, die werkte voor de christelijke hulporganisatie International Assistance Mission, te hebben omgebracht omdat ze zouden spioneren en moslims tot het christendom zouden hebben willen bekeren.

De directeur van de IAM in Kabul, Dirk Frans, wees de beschuldigingen van de hand. Behalve vijf Amerikanen en een Amerikaanse, werden ook een Britse, een Duitse en twee Afghanen omgebracht, zei hij.

De groep had twee weken gewerkt in het afgelegen Parun-dal in de provincie Nuristan. Hun Afghaanse chauffeur, die verklaarde dat hij als enige werd gespaard omdat hij koranverzen kon reciteren, werd zondag door de politie ondervraagd.

De Amerikaanse ambassadeur Karl Eikenberry veroordeelde de moordpartij. Hij zei dat de slachtoffers spionnen noch zendelingen waren. "Ze waren onbaatzuchtige vrijwilligers die zich wijdden aan gratis en broodnodige medische zorg aan Afghanen in de meest afgelegen en moeilijkste delen van uw land." De Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Hillary Clinton sprak in een verklaring van een 'verachtelijke daad van onbeheerst geweld' en noemde het werk van de omgebrachte artsen 'heldhaftig en edelmoedig'.

Herstel Pakistan na watersnood kost miljarden

Pakistan heeft miljarden euro's nodig om te herstellen van de overstromingen en aardverschuivingen die het land hebben getroffen. Dat hebben de Verenigde Naties zondag gezegd.

Er zijn tot dusver minstens vijftienhonderd doden gevallen, maar naar schatting vijftien miljoen Pakistanen zijn in meer of mindere mate door de overstromingen getroffen. Om de eerste nood te lenigen zijn honderden miljoenen nodig, maar om er weer bovenop te komen miljarden, zei Jean-Maurice Ripert, de speciale gezant van de VN.

Een groot deel van het geld zal nodig zijn voor de wederopbouw in Khyber Pakhtunkhwa, de noordwestelijke provincie waar de schade het grootst is. Maar ook in de centrale en zuidelijke provincies Punjab en Sindh doet het water zijn verwoestende werk.

Veel inwoners klagen dat ze te laat hulp hebben gekregen, als ze die al hebben gekregen. "Wij zitten hier op de oever met niets in onze handen; geen onderdak, geen voedsel", zei Allah Bux, een van de getroffenen in Sukkur.

Ook niet-direct getroffenen merken de gevolgen van de watersnood. De prijzen van fruit en groente schieten omhoog nu enorme landbouwgebieden onder water staan en gewassen verloren zijn gegaan. De prijzen van basale groenten als tomaat, ui, aardappel en courgette zijn de afgelopen dagen verviervoudigd, waardoor ze voor veel Pakistanen onbetaalbaar zijn geworden. "Het lijkt wel alsof de markt in brand staat", zei Mohammad Siddiq, die inkopen deed op een groentemarkt in Lahore.

Amjad Jamal van het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties schat dat minstens vier miljoen Pakistanen de komende drie maanden op voedselhulp zullen zijn aangewezen. "In Khyber Pakhtunkhwa was de voedselvoorziening al voor de overstromingen onzeker en in veel gebieden kunnen mensen zich niet eens meer één maaltijd per dag veroorloven", zei hij.

De Pakistaanse premier Yousuf Raza Gilani deed zondag een beroep op de internationale gemeenschap om hulp. "Wij zullen al onze middelen aanspreken om mensen te redden en van voedsel, medicijnen en onderdak te voorzien, maar het is voor ons gewoon te veel", zei hij tijdens een bezoek aan Sukkur.

Franse Maigret-speler Bruno Crémer overleden

De Franse acteur Bruno Crémer, die vooral bekend was door zijn rol van inspecteur Jules Maigret, is zaterdag op 80-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Parijs overleden. Dat heeft zijn agent zondag gezegd.

Crémer speelde in Commissaire Maigret 54 afleveringen lang de bekende pijprokende Franse detective, de hoofdpersoon in ruim honderd romans van de Belgische schrijver Georges Simenon. De Franse tv-serie die in 1991 begon en liep tot 2005, was ook op de Nederlandse buis te zien.

In zijn autobiografie uit 2000 "Un certain jeune homme" schreef Crémer dat hij 12 jaar oud was toen hij besloot acteur te worden. "Die deur redde mijn leven", blikte hij terug. "Ik wist niet wat ik anders had aangemoeten met mijn leven."

Crémer studeerde aan het conservatorium in Parijs en speelde in vele films en toneelstukken in een carrière die in de jaren vijftig begon. Crémer leed al enkele jaren aan kanker. Hij kreeg twee dochters met zijn echtgenote Chantal, met wie hij in 1984 trouwde, en een zoon in een eerder huwelijk.

Onderhandelingen VVD, PVV en CDA beginnen

VVD, PVV en CDA beginnen maandag onder leiding van informateur Ivo Opstelten de onderhandelingen over een nieuw kabinet. Mark Rutte (VVD), Geert Wilders (PVV) en Maxime Verhagen (CDA) hebben eerst een week informeel gesproken, voordat ze besloten dat ze willen onderhandelen over een minderheidskabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van PVV en dat gaat nu gebeuren.

De drie fractieleiders nemen maandag ieder een partijgenoot mee. Rutte kiest voor Tweede Kamerlid Edith Schippers, Verhagen wordt vergezeld door fractiegenoot en demissionair minister van Volksgezondheid Ab Klink en Wilders door europarlementarier Barry Madlener.

Afgelopen week maakte Opstelten bekend dat pakweg drie weken nodig zijn voor de onderhandelingen over de rechtse coalitie. Wilders zal de komende weken over alle onderwerpen meeonderhandelen. Hij praat niet alleen mee over het gedoogakkoord dat het minderheidskabinet van VVD en CDA sluit met de PVV, maar ook over het regeerakkoord van VVD en CDA.

Mia Farrow getuigt in Taylor-proces

De Amerikaanse actrice Mia Farrow getuigt maandag in Leidschendam in het proces tegen ex-president Charles Taylor van Liberia. Hij is aangeklaagd wegens oorlogsmisdaden.

Hoofdaanklaagster Brenda Hollis van het Speciaal Hof voor Sierra Leone wil Farrow horen over diamanten die het Britse supermodel Naomi Campbell in 1997 zou hebben gekregen van Taylor. Taylor, Campbell en Farrow logeerden toen alle drie bij de Zuid-Afrikaanse president Nelson Mandela thuis.

Campbell getuigde donderdag al. Volgens haar waren de diamanten een gift van een onbekende. Volgens Farrow daarentegen wist het model wel degelijk dat Taylor de schenker was. De ex-president wordt ervan beschuldigd oorlog te hebben gevoerd met de opbrengst van diamanten.

Farrow (65) werd bekend door de Amerikaanse soapserie Peyton Place. Haar doorbraak als filmactrice kwam in 1968 met Rosemary's Baby, een horrorfilm van Roman Polanski.

"Pellè en Dembélé willen niet meer voor AZ spelen"

Gertjan Verbeek verdedigde na afloop van de remise tegen NAC Breda zijn keuze voor Erik Falkenburg in de spits. De trainer van AZ heeft weinig alternatieven doordat Graziano Pellè en Moussa Dembélé niet willen spelen.

Verbeek liet het duo tegen NAC net als voor de Europese duels tegen IFK Göteborg buiten de selectie. "Ik lees overal onzin, dat Verbeek die spelers niet meeneemt, maar die spelers willen gewoon niet meer voor AZ spelen", liet de trainer van AZ weten tegen Eredivisie Live. Beide spitsen azen op een buitenlands avontuur.

"Die spelers hebben gewoon tegen mij gezegd: 'Wij willen op dit moment niet spelen, Europees gezien'. Ik kan toch niet zeggen 'oké, dan speel je niet Europees, maar wel in de competitie'? Dan wordt het nog moeilijker om je voor te bereiden op een wedstrijd. De zwartepiet wordt naar de trainer geschoven met 'hij selecteert de spelers niet', maar Pellè en Dembélé willen niet voor AZ voetballen", vervolgt de geïrriteerde Verbeek.

"Ik zou gek zijn als ik goede spelers niet zou selecteren, maar ik kán ze niet selecteren. Pellè en Dembélé hebben heel bewust de keuze gemaakt dat ze willen vertrekken, dan kan ik ze dus ook niet opstellen. Ik besteed hier verder geen energie aan, het is klaar. Ze mogen meetrainen en doen dan ook gewoon mee met het partijspel, maar ze spelen dan niet de hoofdrol. Dat is logisch. We moeten het met andere spelers doen."

Berlin: gruwel en genot

Pas toen de autorijdende vriend de afslag naar Woudenberg had genomen om mij thuis te brengen, werd ons wereldbeeld definitief omgekeerd. Recht naast het bord “Welkom in Woudenberg” was de provinciale weg met hekken afgezet. Ook stonden er twee militaire voertuigen dwars geparkeerd, zodat er echt niemand langs zou kunnen. De blokkade werd bewaakt door drie soldaten, die ons met heftige gebaren tot stoppen maanden. We stapten uit de auto en vroegen was los war.

Op Curaçao bijna geen brandstof meer

Op Curaçao is door een wilde staking bij de enige olieraffinaderij op het eiland nauwelijks meer benzine te krijgen. Hier en daar is enkel nog diesel beschikbaar.

Werknemers van de Isla-raffinaderij protesteren met de staking tegen het feit dat de belangrijkste energiecentrale van de raffinaderij, de BOO-centrale, sinds maart buiten werking is. Zij vrezen voor de banen van de collega's daar.

Door de staking kunnen vrachtwagens met benzine en diesel al sinds zaterdagochtend de poorten niet meer uit om de pompen te bevoorraden. De actie was een initiatief van vakbond PWFC, maar ging over in een wilde staking toen de bond de staking zondag beëindigde.

De vakbond was tot onvrede van sommige werknemers akkoord gegaan met een aanbod van de overheid om de leiding van de BOO-centrale voor onderhandelingen naar het eiland te laten komen. De centrale is in handen van een Amerikaans/Japans consortium.

Maduro en Marcellis keren terug bij Oranje

Bert van Marwijk heeft Hedwiges Maduro en Dirk Marcellis teruggehaald bij het Nederlands elftal voor de oefeninterland tegen Oekraïne. Eerder riep Van Marwijk ook Leroy Fer op als vervanger van Otman Bakkal.

Maduro (Valencia) en Marcellis (AZ) zijn opgeroepen omdat Orlando Engelaar, Ronnie Stam en David Mendes da Silva hebben afgezegd voor de wedstrijd in Oekraïne. Doelman Michel Vorm is een twijfelgeval. De goalie van FC Utrecht ondergaat nog een laatste onderzoek. Zowel Maduro als Marcellis speelden eerder al in Oranje.

Oud-Ajacied Maduro speelde op het WK in 2006 zijn laatste interland. Mede door een aanvankelijke reserverol bij Valencia verdween hij van de radar. De middenvelder annex verdediger liet eerder al doorschemeren dat hij in aanmerking moest komen voor Oranje, nadat hij een basisplaats afdwong bij de Spaanse club.

Marcellis kende vorig seizoen een ongelukkige periode bij PSV, waarin hij genoegen moest nemen met een reserverol. De verdediger speelde zondag zijn eerste officiële wedstrijd voor zijn nieuwe werkgever AZ. Marcellis speelde tot op heden twee interlands. De mandekker speelde in 2008 WK-kwalificatieduels tegen Noorwegen en IJsland.

Ferguson: "Zijn veel clubs geïnteresseerd in Özil"

Sir Alex Ferguson liet in een eerder stadium al weten zijn selectie bij Manchester United compleet te hebben. Maar de geruchten over het aantrekken van de Duitse international Mesut Özil blijven aanhouden.

"Ik denk dat we een geweldige selectie hebben en ik denk niet dat we nog nieuwe spelers nodig hebben, omdat ik vertrouwen heb in deze groep. Maar ik denk dat er veel clubs geïnteresseerd zullen zijn in Özil", liet Ferguson na afloop van de gewonnen Community Shield weten. United versloeg Chelsea op Wembley (3-1).

Ferguson was lovend over routinier Paul Scholes. "Velen dachten dat hij deze zomer zou stoppen: ik ook, omdat Paul veel blessures heeft gehad. Maar hij blijft terugkomen en dat is echt niet eenvoudig. Hij nadert zijn 36ste verjaardag, maar was nu weer de man van de wedstrijd. Hij is gewoon een ongelooflijke voetballer."

Scholes speelde samen met Michael Carrick op het middenveld. Ferguson dacht Carrick eerst niet in te kunnen zetten. "Vrijdag dacht ik echt dat hij er twee weken uit zou zijn. Een dag later meldde hij zich op de training en zei hij me dat hij fit was en wilde spelen. We hebben direct besloten om hem in te zetten. Hij moet ritme opdoen."

Blije mensen in Tony Hawk Shred screenshots

Alhoewel de vorige Tony Hawk een domper was qua game en qua verkoopcijfers, komt Activision toch met een vervolg op dit spel. Tony Hawk: Shred zal ook het veel bekritiseerde 'echte' skateboard gaan gebruiken. Nu zijn de eerste screenshots van het spel uitgegeven, waarvan het een en ander valt af te leiden.

Zo zul je in Tony Hawk: Shred naast het skateboarden nu ook de piste op gaan, snowboarden zal ook in dit spel zitten. Ook zal de game een ietsmeer cartoonylook krijgen, waardoor het er beter uit zal moeten gaan zien. De emoties bij de boarders zijn wel van topklasse, ze kijken allemaal alsof ze erg veel zin hebben om op hun plankje te staan. De game zal uitkomen voor de Wii, Xbox 360 en de PlayStation 3.

Tony Hawk

Tony Hawk

Tony Hawk

Tony Hawk

Amsterdammer steekt met aardappelschilmesje

Een 21-jarige Amsterdammer is zaterdagnacht in het centrum van Zaandam aangehouden omdat hij vermoedelijk iemand met een aardappelschilmesje heeft gestoken. De man werd gearresteerd op verdenking van zware mishandeling. De toestand van het slachtoffer is niet bekend.

De steekpartij vond rond 03.30 uur plaats. Surveillerende agenten werden aangesproken door een barman van een café aan de Dam. Hij vertelde dat er een opstootje was geweest, waarbij tweemaal een stekende beweging was gemaakt. Een jongen in het café verklaarde gestoken te zijn met een mes. De politie vond een aardappelschilmesje. De Amsterdammer zit vast.

390.000 bezoekers op Kwakoefestival

De 35ste editie van het Kwakoe Zomerfestival in Amsterdam-Zuidoost heeft dit jaar 390.000 bezoekers getrokken. Dat meldt de organisatie. Vorig jaar kwamen er 350.000 mensen op het multiculturele festival af. Burgemeester Eberhard van der Laan sloot het festival, dat zes weken duurde, zondagmiddag af.

Op de slotdag kwamen er 25.000 mensen naar het festivalterrein. De sfeer was volgens een woordvoerster van het festival goed. Wel was er volgens de zegsvrouw extra aandacht voor de veiligheid, na het drama op de Loveparade in Duisburg waar 21 mensen omkwamen. Het festivalterrein ging zondagmiddag dicht, omdat het erg druk was.

De politie kon zondag niet direct aangeven hoe het festival was verlopen. Het Kwakoefestival werd in 1975 voor het eerst georganiseerd en begon als een voetbaltoernooi voor Surinamers in de wijk Bijlmer. Tegenwoordig biedt Kwakoe een programma met muziek, sport, eten en dans.

"Speel desnoods met gebroken been voor Oranje"

Ricky van Wolfswinkel was zondag tegen Feyenoord (3-1 verlies) een keer trefzeker, maar viel ook geblesseerd uit. De aanvaller van FC Utrecht wil echter ten koste van alles met Oranje mee afreizen naar Oekraïne.

Van Wolfswinkel viel tegen Feyenoord uit met een stijve nek. De jonge aanvaller denkt niet aan afzeggen bij bondscoach Bert van Marwijk. "Desnoods speel ik met een gebroken been", aldus de spits van Utrecht tegenover Eredivisie Live. Nederland oefent woensdag tegen Oekraïne, zonder alle spelers die op het WK actief waren.

Van Wolfswinkel vond het zelf niet nodig om gewisseld te worden. Maar Utrecht-trainer Ton du Chatinier dacht er anders over. "Ricky kon nog maar één kant op kijken en na de rust speelden we de andere kant op", aldus Du Chatinier, die middenvelder Barry Maguire binnen de lijnen bracht voor de mogelijke Oranje-debutant.

Nader onderzoek moet uitwijzen hoe ernstig de blessure is voor Van Wolfswinkel. Utrecht kende naast het uitvallen van de aanvaller geen gelukkige middag in De Kuip. De formatie van Du Chatinier ging in Rotterdam met 3-1 onderuit. Een eigen doelpunt van Alje Schut leidde de wederopstanding in van de thuisploeg.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.