Verdediger Ooijer naar Ajax

Verdediger André Ooijer vertrekt naar Ajax. De 36-jarige verdediger is transfervrij en heeft vandaag een contract in Amsterdam ondertekend. Naar verluidt is het contract voor één jaar. Ajax heeft dit vandaag bekendgemaakt.

PSV besloot onlangs zijn contract niet te verlengen, daarna leek het erop dat Ooijer naar Cyprus ging voor het vervolg van zijn loopbaan, maar uiteindelijk strandt het schip dus bij Ajax, de ploeg waar hij zijn opleiding genoot.

Ooijer kwam na Ajax uit voor FC Volendam, Roda JC en PSV. Na PSV ging hij een buitenlands avontuur tegemoet bij Blackburn Rovers, waar hij drie jaar voetbalde. Vorig jaar keerde hij weer terug naar Eindhoven.

Zijn terugkeer bij PSV was geen succes. Ooijer belandde op de bank en zijn contract werd niet verlengd. Toch ging hij mee naar Zuid-Afrika voor het WK en kwam zelfs in de schijnwerpers te staan toen hij in de kwartfinale Joris Mathijssen zeer sterk verving.

Een nieuwe club was er echter niet, tot Ajax interesse bleek te hebben. Ooijer is na Oleguer, Toby Alderweireld en Jan Vertonghen de vierde centrale verdediger bij de Amsterdammers.