Been staat liever geen spits af aan Excelsior

Mario Been wil in eerste instantie geen spits afstaan aan Excelsior. De oefenmeester van Feyenoord is met Leo Beenhakker nog steeds op zoek naar een aanspeelpunt en in dat kader past een vertrek van een aanvaller niet.

Alleen als Feyenoord het hoofdtoernooi van de Europa League niet bereikt, zou Excelsior aanspraak mogen maken op versterking van de stadgenoot. Been wil echter liever geen spelers afstaan. "Dat zou betekenen dat we de poulefase van de Europa League hebben bereikt ten koste van AA Gent", vertelt de trainer vandaag aan De Telegraaf.

"In dat geval houden we deze selectie volledig intact met misschien nog een spits erbij." Als Feyenoord onverhoopt toch wordt uitgeschakeld dan zal Been meedenken met Excelsior. Luc Castaignos zou in aanmerking komen om ervaring op te doen in Kralingen.

Tegen FC Utrecht (3-1) stond huurling Fedor Smolov in de punt van de aanval. "Daar had hij moeten staan, maar hij liep in de eerste helft overal behalve in de spits. Na rust ging dat beter", aldus Been. "We geven de moed op een nieuwe aanvalsleider nog niet op, al heb ik vertrouwen in deze selectie. Zolang we maar met het hart spelen en alles geven om te winnen."