Loval verlaat Utrecht

Loïc Loval heeft wegens privé-omstandigheden FC Utrecht verlaten. Hij gaat nu terug naar zijn geboorteland om aan de slag te gaan bij Olympique Club Vannes, dat uitkomt in de Franse Ligue 2.

"Loval had nog een contract tot 2011 bij FC Utrecht", zegt technisch directeur Foeke Booy, "maar we hadden begrip voor zijn privésituatie en waren bereid mee te werken aan een tussentijds vertrek. Maar bij een professionele voetbalorganisatie spelen natuurlijk ook andere afwegingen dan privé-omstandigheden een rol, zoals het perspectief dat een speler heeft bij een club, hoeveel kans hij nog heeft op een basisplaats en dergelijke. Die overwegingen hebben bij ons ook meegespeeld bij onze beslissing Loïc te laten gaan. Wij danken Loval voor zijn inzet voor FC Utrecht en wensen hem veel succes bij zijn nieuwe club. Ik ben ervan overtuigd dat hij bij Vannes een prominente rol gaat spelen."

"Dit is voor mij emotioneel een moeilijke beslissing", zei Loval vanmiddag. "FC Utrecht is een erg mooie club en ik ben er trots op dat ik hier heb mogen spelen. Ik wil iedereen, mijn medespelers, de trainers, de medische staf en alle andere mensen bij FC Utrecht en natuurlijk de supporters, hartelijk danken voor alle steun. Met name ben ik Foeke Booy en Jan Willem van Dop dankbaar dat ze hebben meegeholpen een oplossing voor mijn lastige situatie te vinden. Ik was graag langer bij FC Utrecht gebleven, maar ik moet nu echt voor mijn familie kiezen. Ook voor een voetballer is die uiteindelijk het belangrijkste."