Dronken lerares heeft seks met leerling

Een Australische lerares heeft ander werk moeten zoeken. Een tuchtcollege voor mensen in het onderwijs heeft Ainsley Greer Gregson de laan uitgestuurd omdat ze de liefde heeft bedreven met een leerling. De vrouw zelf kan zich er niets meer van herinneren, ze bekende tijdens de wip dronken te zijn geweest.

Gregson kreeg twee jaar geleden de bevoegdheid les te geven en ging in december 2008 met een paar leerlingen het einde van het jaar vieren in een kroeg. Ze was eigenlijk van plan te overnachten bij een collega, maar besloot na een uur 's nachts het hotel te verlaten om met enkele oudere leerlingen de zuippartij voort te zetten in een park.

Rond drie uur ging zij met een leerling terug naar de parkeerplaats van het hotel. Hier had zij seks met hem op de achterbank van zijn auto. Tijdens de hoorzitting bekende de vrouw zich hier niets meer van te kunnen herinneren aangezien ze destijds dronken was, maar twijfelde niet aan de bewijslast.

De achttienjarige jongen met wie de ex-lerares op de achterbank een nummertje heeft gemaakt, beweert emotioneel en sociaal te zijn geraakt door de vrijpartij. Het leven in een hechte dorpsgemeenschap heeft het hem er naar eigen zeggen niet makkelijker op gemaakt.

Gregson werd door de school ontslagen nadat een personeelslid de directeur van de school op de hoogte stelde van de vrijpartij. Volgens het tuchtcollege heeft zij een professionele grens overschreden en is zij terecht ontslagen. Naar verluidt werkt de vrouw nu in een ander deel van het land in een geheel andere functie.