"Speel desnoods met gebroken been voor Oranje"

Ricky van Wolfswinkel was zondag tegen Feyenoord (3-1 verlies) een keer trefzeker, maar viel ook geblesseerd uit. De aanvaller van FC Utrecht wil echter ten koste van alles met Oranje mee afreizen naar Oekraïne.

Van Wolfswinkel viel tegen Feyenoord uit met een stijve nek. De jonge aanvaller denkt niet aan afzeggen bij bondscoach Bert van Marwijk. "Desnoods speel ik met een gebroken been", aldus de spits van Utrecht tegenover Eredivisie Live. Nederland oefent woensdag tegen Oekraïne, zonder alle spelers die op het WK actief waren.

Van Wolfswinkel vond het zelf niet nodig om gewisseld te worden. Maar Utrecht-trainer Ton du Chatinier dacht er anders over. "Ricky kon nog maar één kant op kijken en na de rust speelden we de andere kant op", aldus Du Chatinier, die middenvelder Barry Maguire binnen de lijnen bracht voor de mogelijke Oranje-debutant.

Nader onderzoek moet uitwijzen hoe ernstig de blessure is voor Van Wolfswinkel. Utrecht kende naast het uitvallen van de aanvaller geen gelukkige middag in De Kuip. De formatie van Du Chatinier ging in Rotterdam met 3-1 onderuit. Een eigen doelpunt van Alje Schut leidde de wederopstanding in van de thuisploeg.