Ferguson: "Zijn veel clubs geďnteresseerd in Özil"

Sir Alex Ferguson liet in een eerder stadium al weten zijn selectie bij Manchester United compleet te hebben. Maar de geruchten over het aantrekken van de Duitse international Mesut Özil blijven aanhouden.

"Ik denk dat we een geweldige selectie hebben en ik denk niet dat we nog nieuwe spelers nodig hebben, omdat ik vertrouwen heb in deze groep. Maar ik denk dat er veel clubs geïnteresseerd zullen zijn in Özil", liet Ferguson na afloop van de gewonnen Community Shield weten. United versloeg Chelsea op Wembley (3-1).

Ferguson was lovend over routinier Paul Scholes. "Velen dachten dat hij deze zomer zou stoppen: ik ook, omdat Paul veel blessures heeft gehad. Maar hij blijft terugkomen en dat is echt niet eenvoudig. Hij nadert zijn 36ste verjaardag, maar was nu weer de man van de wedstrijd. Hij is gewoon een ongelooflijke voetballer."

Scholes speelde samen met Michael Carrick op het middenveld. Ferguson dacht Carrick eerst niet in te kunnen zetten. "Vrijdag dacht ik echt dat hij er twee weken uit zou zijn. Een dag later meldde hij zich op de training en zei hij me dat hij fit was en wilde spelen. We hebben direct besloten om hem in te zetten. Hij moet ritme opdoen."