Vorm haakt mogelijk nog af bij Oranje

Jeffrey

Michel Vorm is nog niet geheel fit, maar laat de mogelijkheid om te keepen in het Nederlands elftal niet aan zich voorbijgaan. "Het is nu belangrijk om achter Maarten mijn kans te pakken", zei Vorm in Noordwijk aan Zee.

Vorm, die als enige van de huidige selectie wel meeging naar Zuid-Afrika, kan mogelijk nog afvallen voor het oefenduel met Oekraïne. De doelman heeft echter goede hoop en reisde daarom af naar Noordwijk.

De sluitpost van FC Utrecht kreeg zondag tijdens de competitiewedstrijd tegen Feyenoord last van zijn schaambot. "Het zou dus kunnen dat ik nog moet afhaken", zegt de keeper tegen de Telegraaf. "De medische staf gaat er nog naar kijken. Maar het gaat al beter dan zondag. Ik ga ervan uit dat ik woensdag speel."

Vorm is de enige van de WK-selectie die is opgeroepen voor het oefenduel met de Oekraïne. "Dat zal met de schaarste aan keepers te maken hebben. Alhoewel ik er op het WK bij ben geweest, heb ik geen minuut gespeeld. Het is voor mij belangrijk om op het hoogste niveau wedstrijden te spelen en me te laten zien. Het blijft speciaal om bij Oranje te zitten. Ik weet ook zeker dat er woensdag een goed elftal op het veld staat."