Ontsnapt tweetal opgepakt

De man en de vrouw die vorige week zondag ontsnapten uit een psychiatrische kliniek in Assen zijn vanavond opgepakt. Op de A7 bij het Friese Joure werden de twee ingerekend. Ze hadden een auto gestolen in Groningen, meldt de politie. Agenten zagen het kenteken van de auto en reden het tweetal klem door een file te veroorzaken.

De ontsnapping van de twee deed vorige week de nodige stof opwaaien. De politie kreeg de melding over de ontsnapping zondagavond binnen, maar vergat de burgemeester van Assen Sicko Heldoorn hiervan op de hoogte te stellen. Later bood de politie de burgemeester hiervoor excuses aan. De ontsnapte man was veroordeeld voor een geweldsdelict en had onder meer tbs met voorwaarden opgelegd gekregen, de vrouw zat ter observatie in de kliniek. Tegen haar loopt een zaak wegens eveneens een geweldsdelict.

De man zat in de zogenoemde resocialisatiefase van zijn tbs. Dat betekende dat hij op onbegeleid verlof mag, maar daarvoor moet hij van de kliniek wel toestemming hebben gevraagd en gekregen. Dat had hij dit keer niet gedaan. Ook de vrouw is er zonder toestemming tussenuit geknepen. Het is onduidelijk wat de twee de afgelopen week hebben gedaan.