WK-selectie hockeydames bekend

Frank (franklop)

Bondscoach Herman Kruis heeft zijn selectie voor het WK in Argentinië bekendgemaakt. Renske van Geel (Laren), Claire Verhage (SCHC), Vera Vorstenbosch (Den Bosch) en Inge Vermeulen (SCHC) maken geen deel uit van de groep van achttien speelsters die van 29 augustus tot en met 11 september deelnemen aan het mondiale toernooi. Van Geel en Vermeulen blijven meetrainen met Oranje en zijn de eerste reserves als er spelers geblesseerd raken.

Carlien Dirkse van den Heuvel is de grootste verrassing in de afvaardiging van Kruis. De spits van SCHC kwam niet in actie tijdens de Rabo Trophy en de Champions Trophy, maar reist op 22 augustus wel met Oranje af naar Argentinië.

Ook de selectie van Joyce Sombroek is opvallend. De jonge goalie had een jaar geleden nog geen minuut gekeept in de Rabo Hoofdklasse. De 19-jarige sluitpost van Laren is met vier interlands de minst ervaren speelster in de WK-equipe van Oranje.

Oranje speelt zaterdag en zondag twee interlands tegen Duitsland. Op 17 en 18 augustus werkt het team van Kruis een oefenstage af bij Push. Daar wordt ook een trainingswedstrijd tegen Jongens A1 van de Bredase club afgewerkt.