Van Gaal: "Blatter is van de oude stempel"

Olga Kroeders

Louis van Gaal heeft zich weer sterk gemaakt voor technische hulpmiddelen in het voetbal. De oefenmeester van Bayern München ergert zich aan de FIFA en spaart vooral Sepp Blatter niet. 

Het afgekeurde, maar glaszuivere doelpunt van Frank Lampard tegen Duitsland op het WK in Zuid-Afrika wakkerde de discussie rond technische hulpmiddelen verder aan. Blatter gaf de belofte dat de FIFA de mogelijkheid om camera's in het voetbal te introduceren onder de loep zou nemen, maar krabbelde enkele weken later terug.

"Blatter heeft na het wereldkampioenschap gezegd dat het plan om technische hulpmiddelen in te voeren op tafel zal worden gelegd, maar het onderwerp is alweer helemaal verdwenen. Dat is zijn strategie", spuwt Van Gaal zijn gal tegenover TZ. Het is geen geheim dat de Nederlandse succestrainer een groot voorstander is van het gebruik van technische hulpmiddelen.

"Blatter is van de oude stempel. De Commissie van Reglementen van de FIFA is een commissie van oude heren. Het is ook niet transparant. Wij weten niet welke mensen daarachter zitten. Eigenlijk zouden wij in de wereld dat moeten weten", besluit Van Gaal, die ook kritiek heeft op iconen als Johan Cruijff en Franz Beckenbauer. "Als persoonlijkheden als Cruijff en Beckenbauer altijd maar zeggen dat we af moeten wachten, gebeurt er niets."