Ajax wil shoppen na nog niet afgerond vertrek Sulejmani

Ajax wil zich deze zomer nog roeren op de transfermarkt. De technische leiding van de Amsterdamse club leerde zondag tijdens het openingsduel met FC Groningen (2-2) opnieuw dat hij weinig alternatieven heeft.

Vooral de positie rechts voorin baart Ajax zorgen, zo meldt het Algemeen Dagblad. Middenvelder Ismaïl Aissati verving in de Euroborg de geschorste Luis Suárez. Eerder kreeg Jeffrey Sarpong als rechtsbuiten een kans, maar de jongeling zat tegen Groningen niet eens bij de selectie. Sarpong wil vertrekken.

Jol kon vorig seizoen nog Dennis Rommedahl en Miralem Sulejmani als flankspeler gebruiken. De Deen verhuisde echter transfervrij naar Olympiakos en Sulejmani verblijft momenteel bij West Ham United, dat de duurste aankoop uit de geschiedenis van de Eredivisie graag wil huren.

Ajax staat dat alleen toe als de Engelse club het volledige jaarsalaris van de Serviër wil overnemen. De transfer is derhalve nog niet afgerond, maar Martin Jol bevestigde het vertrek al wel. De trainer en de Servische aanvaller hadden in de voorbereiding een aanvaring nadat Micky verklaarde dat hij het gevoel had dat Jol zijn loopbaan wilde 'vernietigen'.