Onrust bij AA Gent in aanloop naar EL-duel met Feyenoord

AA Gent beleefde zondag absoluut geen goede generale in de aanloop naar het Europa League-duel met Feyenoord. De Buffalo's verloren kansloos met 0-4 van RC Genk en dat is hard aangekomen.

De onrust in de kleedkamer groeit met de dag. Zo zouden aanvoerder Bernd Thijs en Christophe Grondin weer overhoop liggen, terwijl ze vorig jaar ook al ruzie hadden. Thijs diende na opstootje op de training zelfs een klacht in bij de politie. De Belg trok die achteraf weer in, maar het tweetal bouwde geen vertrouwensband meer op.

Thijs gaf zondag aan dat er de laatste weken zaken zijn gebeurd die niet door de beugel kunnen. Zo weigerde Elimane Coulibaly onder meer een invalbeurt in Kiev tegen Dinamo. Sterkhouders Christophe Lepoint, die nog steeds in de belangstelling staat van FC Twente, en doelman Bojan Jorgacevic hebben tevens stevige kritiek.

"Sommige jongens beseffen blijkbaar niet dat ons uniek seizoen tot het verleden behoort. Het is niet omdat je het shirt van AA Gent aantrekt, dat je automatisch gaat winnen", aldus Jorgacevic in Het Laatste Nieuws. Hij wordt bijgestaan door Lepoint. "We hebben dringend nood aan een groepsgesprek, anders kunnen we beter opgeven tegen Feyenoord."