Klanten onverzekerd door fraude assurantiekantoor

Doordat een medewerkster van een assurantiekantoor in de Limburgse plaats Brunssum geld in eigen zak heeft gestoken, loopt een onbekend aantal klanten van het kantoor onverzekerd rond. Het geld dat ze verduisterde was bedoeld om de verzekeringspremies te betalen. De 40-jarige medewerkster van het kantoor, dat als tussenpersoon optreedt, is opgepakt.

De zaak kwam aan het licht toen meerdere klanten van het kantoor van hun verzekeringsmaatschappij te horen kregen dat er betalingsachterstanden waren. Toen ze het kantoor om opheldering vroegen, verzon de medewerkster volgens de politie steeds een andere uitvlucht. Uiteindelijk stapte een aantal klanten naar de politie.

Onbekend is hoeveel klanten de medewerkster heeft opgelicht. Ook moet nog blijken welk bedrag de medewerkster op deze manier heeft verduisterd en hoelang ze hier al mee bezig was.

De politie adviseert mensen die bij het kantoor aan de Sperwerdreef een verzekering hebben afgesloten zo snel mogelijk contact op te nemen met hun verzekeringsmaatschappij om na te gaan of ze wel verzekerd zijn. Als dat niet geval is, raadt de politie aan aangifte te doen.