Alonso schat kans op wereldtitel op vijftig procent

Coureur Fernando Alonso denkt dit jaar vijftig procent kans te maken op de wereldtitel. De rijder uit Spanje bezet momenteel de vijfde plaats in de strijd om het kampioenschap, maar verwacht van zichzelf een sterk einde van het seizoen.

"Het klopt dat we nog steeds tegen een achterstand aankijken in het kampioenschap en natuurlijk is het beter om nu aan de leiding te gaan in het klassement, maar ik ben ervan overtuigd dat we er de laatste twee of drie races weer een stuk dichter bij zullen zitten", aldus de Ferrari-coureur. "Het belangrijkste is dat we kalm blijven en geconcentreerd blijven werken."

Wie zijn naaste concurrenten zijn is volgens Alonso moeilijk te zeggen. "Dat is moeilijk om te zeggen, want we zijn allemaal ongeveer even sterk. Misschien kunnen Hamilton, Button en ik iets kalmer blijven tijdens het laatste deel van het kampioenschap, aangezien wij al een keer wereldkampioen zijn geworden en dit allemaal al een keer hebben meegemaakt. Hoe ik mijn eigen kansen inschat? Ik denk dat de kans dat ik wereldkampioen word bij een normale gang van zaken fifty-fifty is."