"Pellè en Dembélé willen niet meer voor AZ spelen"

Gertjan Verbeek verdedigde na afloop van de remise tegen NAC Breda zijn keuze voor Erik Falkenburg in de spits. De trainer van AZ heeft weinig alternatieven doordat Graziano Pellè en Moussa Dembélé niet willen spelen.

Verbeek liet het duo tegen NAC net als voor de Europese duels tegen IFK Göteborg buiten de selectie. "Ik lees overal onzin, dat Verbeek die spelers niet meeneemt, maar die spelers willen gewoon niet meer voor AZ spelen", liet de trainer van AZ weten tegen Eredivisie Live. Beide spitsen azen op een buitenlands avontuur.

"Die spelers hebben gewoon tegen mij gezegd: 'Wij willen op dit moment niet spelen, Europees gezien'. Ik kan toch niet zeggen 'oké, dan speel je niet Europees, maar wel in de competitie'? Dan wordt het nog moeilijker om je voor te bereiden op een wedstrijd. De zwartepiet wordt naar de trainer geschoven met 'hij selecteert de spelers niet', maar Pellè en Dembélé willen niet voor AZ voetballen", vervolgt de geïrriteerde Verbeek.

"Ik zou gek zijn als ik goede spelers niet zou selecteren, maar ik kán ze niet selecteren. Pellè en Dembélé hebben heel bewust de keuze gemaakt dat ze willen vertrekken, dan kan ik ze dus ook niet opstellen. Ik besteed hier verder geen energie aan, het is klaar. Ze mogen meetrainen en doen dan ook gewoon mee met het partijspel, maar ze spelen dan niet de hoofdrol. Dat is logisch. We moeten het met andere spelers doen."