Engelaar is even klaar met Oranje

Orlando Engelaar bedankte zondag voor de eer om met het Nederlands elftal af te reizen naar Donetsk voor de oefenwedstrijd tegen Oekraïne van woensdag. "Ik zie weinig perspectief voor mezelf in Oranje", verklaarde de middenvelder maandag zijn keuze aan PSV TV.

Bondscoach Bert van Marwijk nam Engelaar niet op in zijn selectie voor het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika. "Dat was een zware teleurstelling. Daar heb ik mijn conclusies uit getrokken. En ik heb de afgelopen twee jaar geen goed gevoel overgehouden aan de periodes bij het Nederlands elftal", zei Engelaar.

De 30-jarige voetballer, die eerder onder meer bij FC Twente en Schalke 04 speelde, zegt niet dat hij nooit meer voor Nederland uit wil komen. "Ik heb niet bedankt. Ik zal wel gek zijn om te bedanken. Het is een eer om dat shirt te dragen." Engelaar beseft dat de kans aanwezig is dat Van Marwijk hem nu niet meer zal selecteren. "Het is een risico dat ik neem, dat weet ik. Maar ik hoop dat dit niet gebeurt. Ik heb over dit besluit lang nagedacht. Het was heel moeilijk."