Maduro en Marcellis keren terug bij Oranje

Peterselieman

Bert van Marwijk heeft Hedwiges Maduro en Dirk Marcellis teruggehaald bij het Nederlands elftal voor de oefeninterland tegen Oekraïne. Eerder riep Van Marwijk ook Leroy Fer op als vervanger van Otman Bakkal.

Maduro (Valencia) en Marcellis (AZ) zijn opgeroepen omdat Orlando Engelaar, Ronnie Stam en David Mendes da Silva hebben afgezegd voor de wedstrijd in Oekraïne. Doelman Michel Vorm is een twijfelgeval. De goalie van FC Utrecht ondergaat nog een laatste onderzoek. Zowel Maduro als Marcellis speelden eerder al in Oranje.

Oud-Ajacied Maduro speelde op het WK in 2006 zijn laatste interland. Mede door een aanvankelijke reserverol bij Valencia verdween hij van de radar. De middenvelder annex verdediger liet eerder al doorschemeren dat hij in aanmerking moest komen voor Oranje, nadat hij een basisplaats afdwong bij de Spaanse club.

Marcellis kende vorig seizoen een ongelukkige periode bij PSV, waarin hij genoegen moest nemen met een reserverol. De verdediger speelde zondag zijn eerste officiële wedstrijd voor zijn nieuwe werkgever AZ. Marcellis speelde tot op heden twee interlands. De mandekker speelde in 2008 WK-kwalificatieduels tegen Noorwegen en IJsland.