O'Neill stapt op bij Aston Villa

ChiefBigFoot

Martin O'Neill is niet langer de manager van Aston Villa. De 58-jarige Noord-Ier, die al sinds 2006 de baas was bij Villa, heeft per direct ontslag genomen. Kevin MacDonald zal voorlopig zijn taken waarnemen.

Het is nog onduidelijk waarom O'Neill is opgestapt. In een reactie zei hij dit: "Ik heb erg genoten van mijn jaren bij Aston Villa. Het is natuurlijk erg jammer om zo'n fantastische club te verlaten. Ik wil verder nog iedereen bedanken die mij gesteund heeft tijdens mijn tijd hier." Een mogelijke reden van het vertrek van O'Neill zou de financiële situatie van de club zijn. Eigenaar Randy Lerner zou alleen versterkingen willen halen als er eerst spelers verkocht zouden worden. Vorig jaar werd sterkhouder Gareth Barry al verkocht en de laatste tijd gingen er constant geruchten dat James Milner naar Manchester City zou verkassen.

O'Neill deed het prima bij Aston Villa. Sinds hij in 2006 David O'Leary opvolgde is de club uit Birmingham uit de middenmoot ontsnapt en richting de subtop geklommen. De laatste drie seizoenen werd de club zesde en mochten ze telkens Europa in. Ook werd het afgelopen seizoen de finale van de League Cup behaald, waarin Villa voor het eerst in tien jaar weer een finale in Wembley afwerkte.