Bruma moet wederom ingreep aan lies ondergaan

Olga Kroeders

Jeffrey Bruma moet op korte termijn wederom onder het mes. De verdediger is wel fit genoeg om zich vandaag bij het Nederlands elftal te voegen.

Bruma ondervindt al langere tijd hinder van een liesblessure en moet een operatie ondergaan om het euvel te verhelpen. "Die operatie kan nog wel even wachten hoewel ik met pijn speel", aldus de jeugdinternational, die gisteren twaalf minuten als invaller meespeelde bij Chelsea bij de wedstrijd om de Community Shield tegen Manchester United.

Het wordt de tweede liesoperatie in korte tijd voor Bruma, die eerder aan zijn linkerlies werd geopereerd. Bruma kan de jongste debutant in Oranje worden sinds Ryan Babel in 2005. De verdediger is achttien jaar oud.

Oranje treedt woensdagavond, mogelijk mét Bruma, aan in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Oekraïne. Van de zeventien spelers die zich vandaag bij de selectie van Van Marwijk voegen, behoorde alleen doelman Michel Vorm tot de selectie die op het WK de finale bereikte. De bondscoach heeft de andere WK-gangers rust gegeven.