Alderweireld: "Mandekking onvoldoende"

Olga Kroeders

Toby Alderweireld liet zich realistisch en kritisch uit over het spel van Ajax. Volgens de defensieve kracht was het spel heel behoorlijk, maar scheelt het vooral aan de mandekking van zijn ploeg. Goal.com voelde de verdediger na afloop van de wedstrijd tegen FC Groningen aan de tand.

Volgens de Amsterdamse verdediger waren er nogal wat parallellen met de wedstrijd tegen PAOK Saloniki in de Champions League vorige week. "De stilstaande fases zijn voor ons echt een groot probleem. Dat gebeurt de laatste wedstrijden bijna altijd en dat moet er uit. Dat zag je in de wedstrijd tegen PAOK en nu tegen FC Groningen."

"Een voorsprong van maarliefst twee doelpunten wordt knullig verspeeld", vervolgde hij. "We speelden in beide duels redelijk goed, maar toch redden we het dan niet. Het ligt ook aan het type spel dat dat soort ploegen spelen. Wij hebben niet veel lengte en een ploeg als Groningen wel. Vorig seizoen straalde er een onoverwinnelijkheid af van de ploeg die er nu niet is. Dat komt denk ik wel weer."

De Belgische verdediger ergerde zich aan de organisatie van zijn ploeg in de laatste fase van de wedstrijd. "In stilstaande fases mag je niet je man uit het oog verliezen en dat gebeurde vandaag te vaak. Dan voel je dat het fout gaat. En inderdaad valt dan vijf minuten voor tijd de gelijkmaker. Ik vind het heel vervelend. Vanaf overmorgen (dinsdag, red) gaan we hier weer aan werken op de training. Toch zit er straks vanwege de interlandweek een aantal dagen tussen waardoor je er niet op kan trainen. Dat zie ik als een groot nadeel."

Alderweireld kijkt uit naar de volgende competitiewedstrijd in de ArenA en onderschrijft het belang van de confrontatie tegen Vitesse. "Vitesse is de volgende tegenstander en heeft vandaag gewonnen van ADO Den Haag. Die ploeg zal erg gemotiveerd zijn vanwege dat resultaat. Het wordt een erg belangrijke wedstrijd. Daarin kunnen we laten zien dat we ons hebben gebeterd."