Villeneuve spreidt zijn kansen

Jacques Villeneuve staart zich niet blind op de Formule 1. De Canadees overweegt namelijk ook een carrière in de Nascar-klasse.

In de afgelopen jaren heeft Villeneuve enkele malen meegedaan aan verschillende NASCAR-evenementen, waaronder een aantal keren tiijdens het afgelopen seizoen. Hij deed onder andere mee aan een race in de Sprint Cup en reed twee races in de Nationwide Series. Tijdens de race die afgelopen weekend op het circuit van Watkins Glen gereden werd, kwam Villeneuve als achtste over de streep.

Tegen Autosport verklaarde hij: "We hadden op meer gehoopt, maar het was een aardig resultaat. Ik zou graag een heel seizoen meedraaien en niet alleen maar af en toe een race rijden zoals nu het geval is."

Ook probeert Villeneuve nog steeds om als dertiende team in de Formule 1 van start te mogen gaan, al vindt hij de regels van FIA nogal onduidelijk: "Het is lastig om te zeggen waar we staan met onze inschrijving, want we hebben geen inzage in wat er precies speelt. Ik heb bovendien geen idee tegen wie we het eigenlijk allemaal moeten opnemen".

Villeneuve is niet onder de indruk van Epsilon Euskadi en Stefan GP, die ook meedingen om het dertiende team te worden. Vooral het feit dat Epsilon Euskadi al bezig is met windtunnentesten vindt hij belachelijk: "Dat lijkt me een duidelijk geval van het paard achter de wagen spannen", zegt hij tegen persbureau La Presse Canadienne. "Waarschijnlijk doen ze dat vooral om wat meer media-aandacht te krijgen."